|
|
|
A nie rozdawał takich fajnych książeczek, w środku których były gotowe dowody wpłaty na konto Radia Maryja i Telewizji Trwam.......pfffff gotowe, piekne, podrukowane nic tylko lecieć do banku, a najgorsze jest to, że te kościelna babcie pół emerytury tam przeleją, bo Frankowski to rozdawał.. a poźniej stanie jedna z drugą przed kamerą, że ona na leki nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jak było nawiedzenie NAJŚWIĘTSZEGO OBRAZU MATKI BOSKIEJ JASNOGÓRSKIEJ. To Franek brał 5 tysia od kazdej parafii za to ze raczył ja odwiedzic.
Franek to " biznesmen" i tyle, jak byłem na jednej ze mszy prowadzonek przez niego to w trakcie kazania myślałem że normalnie wyjde. Franek tak jak napisano wyzej namawial do ogladania trwam itd. Jak to jst sługa Boży to ja dziękuje. Dla mnie to zwykły naciągacz.Amen Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Dokładnie!.......i rozdawał te niby broszurki z dowodami wpłaty!! i jeszcze na kazniu pier******o Radiu Maryja trzeba mieć tupet...
|
|
|
|
|
Czemu nasz kraj wzorem państw zachodnich nie oddzieli polityki od kościoła raz na zawsze!!!!!!!!!!!!
Wystarczy popatrzeć na tego Frankowskiego to tylko brakuje mu bata w ręku którym by bił chłopstwo i groził piekłem Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Zgadza się rozdawał, a z ambony to darł koparę jakby ktoś nie zapłacił to będzie spalony na stosie.
Dla mnie to gość jest wyjęty ze średniowiecza gdzie kler gnębił poddaństwo. Niestety w Polsce jest jeszcze odpowiedznie podłoze by siac taką ciemnotę Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Wg mnie winien brać tyle ile przyzwoitość nakazuje.
Czyli tak żeby mu średnia krajowa na miesiąc wyszła, a nie tysiące złotych za jedną mszę! Tym bardziej że rodziny nie założył! Łatwo mówić o ideach i o tym jaki bóg dobry kiedy ci niczego nie brakuje. Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Franek by Ci powiedział że jak Ci czgoś brakuje to : Bóg tak chciał albo że Pan Bóg dał Ci talenty a ty je zakopałes zamiast rozmnazac je
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
A najlpesze jest to, że stanie z tą swoją rózgą przed wiernymi i nawija, że w każdym domu jest telewizor, w każdym domu jest internet......tylko zapomina, że marny chłop zeby miec takie "rarytasy" zapierdziela za 1500 miesiecznie i ma dzieci w domu na utrzymaniu, a on nie ma wstydu zeby wziąć kilka tysiaków za półgodzinny bełkot o Radiu Maryja.......o pomste do nieba wolać ksieża beda sie jako pierwsi rozliczać przed Bogiem ze swojej pazerności..
|
|
|
|
|
Czarna stonka zjada ten kraj!
|
|
|
|
|
Ile by nie bral na pewno bierze za duzo pokazujac przez to, ze jego celem jest sluzba mamonie a nie Bogu
Ale sami chcielismy to teraz mamy szamana na kazdym rogu Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
pewnie w ten sposob biskup solidaryzuje sie z najbiedniejszymi i najbardziej potrzebujacymi....
non serviam |
|
|
|
|
Ciekawe co by powiedział gdyby przyszło oddać mu polowe swojego bogactwa np. na dom dziecka......
|
|
|
|
|
Na pewno by nie dał , ale z kasy domu dziecka to chętnie by wziął
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją." Józef Piłsudski |
|
|
|
|
A ciekawe ile bierze za mszę jego wierny sługa, który zawsze stoi obok ramienia Frankiego.
http://www.bisku(...)e15.html ... *** J o L k A *** ... |
|
|
|
|
i co tak wrzeszczycie ?
kto placi? WY sami czarna mafia dziala na was podswiadomie nawet nie wiecie o tym . Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany |
|
|
|
|
Nie sadze damo pik, ze wszyscy co tu narzekaja placa podswiadomie na kosciol. Jedyna czesc moich pieniedzy idaca na ta raczej przereklamowana od 2 tys. lat instytucje to ta z podatkow, ktore oplacam naszej swietojebliwej ojczyznie
Zadnych innych nie uiszczam gdyz jestem osoba w zaden sposob z kk niezwiazana Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
nie mam ochoty targowac sie ale zastanow sie czy aby na pewno nic a nic ,,,placac na panstwo PANSTWO ,ktore jest scisle zwiazane z klerem jak wiadomo ....
Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany |
|
Dołączył: 25 Maja 2009r. Skąd: Żelazowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ale w czym wy widzicie problem? Przecież nie lata za wami z krzyżem i nie każe wam nic wpłacać. Kto chce to da. Kto ma Kościół w d... nie powinien się nawet wypowiadać. Kompleksiki Panie i Panowie z was wychodzą Piękny widok jak się patrzy na sfrustrowanego i pieniącego się "ateiste"
|
|
|
|
|
CYTAT Ale w czym wy widzicie problem? Przecież nie lata za wami z krzyżem i nie każe wam nic wpłacać. Kto chce to da. Kto ma Kościół w d... nie powinien się nawet wypowiadać. Kompleksiki Panie i Panowie z was wychodzą Piękny widok jak się patrzy na sfrustrowanego i pieniącego się \"ateiste\" Masz rację Elezbub, ale po raz drugi (po raz pierwszy jakoś zniknęła moja uwaga ) zwracam uwagę na drugi plan tej sytuacji. Ten człowiek, który ściąga i zakłada myckę na głowie biskupa Frankowskiego - ks. Sikora. My Janowiacy pamiętamy tę postać, jak naciągnoł na pieniondze paru parafian. Biskup Frankowski nie powinien się pokazywać w jego obecności, a zwłaszcza w Janowie, czego doświadczyliśmy w Pasterkę. Kompromitacja i upokorzenie |
|
|
|
|
CYTAT nie mam ochoty targowac sie ale zastanow sie czy aby na pewno nic a nic ,,,placac na panstwo PANSTWO ,ktore jest scisle zwiazane z klerem jak wiadomo .... sie nie targuj, tyle, ze ja nie mam wplywu na to, na co panstwo wydaje pieniadze. Jak z wojna w Afganistanie - nie popieram jej, ale loze pieniadze na podatki, z ktorych utrzymywane sa nasze sily zbrojne, w tym te okupacyjne (nie moge jednak o pieniadzach zadecydowac, wiec nie mozna powiedziec, ze podswiadomie na to place). To tak samo jakby powiedziec, ze Ty podswiadomie propagujesz alkoholizm kupujac wino jak idziesz na przyjecie do znajomych (bo przeciez placisz akcyze). Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Piepszeni ateiści żal mi was!!!
|
|
|
|
|
CYTAT A ciekawe ile bierze za mszę jego wierny sługa, który zawsze stoi obok ramienia Frankiego. http://www.bisku(...)e15.html CYTAT Piepszeni ateiści żal mi was!!! Tak byś chciał - cicho sza. Kryć afery KK w Polsce... I aferzystów. Jeszcze raz podkreślem z całom mocom: odwiedziny Sikory w Janowie były strzeleniem w gembem. |
|
|
|
|
Warchoł jest tańszy może jego
|
|
|
|
|
O widzę, że ks. Marek Sikora, gdzie się tylko pojawi to towarzyszą temu jakieś malwersacje pieniężne. Ciekawe dlaczego już nie jest w Stalowej tylko w Sandomierzu. Ciekawe co tym razem przeskrobał ?
... *** J o L k A *** ... |
|
|
|
|
wydaje się bardzo interesujące, jak często słuchają Radia Maryja ci, którzy najzacieklej je atakują i czy złapali za rękę któregokolwiek z księży, którego oskarżają na forum o malwersacje i przekręty.
najłatwiej jest atakować Kościół i księży. przecież to taki atrakcyjny cel. do tego POprawny POlitycznie! nic, tylko ubolewać nad brakiem wyobraźni i inteligencji. Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|