|
|
|
CYTAT wydaje się bardzo interesujące, jak często słuchają Radia Maryja ci, którzy najzacieklej je atakują i czy złapali za rękę któregokolwiek z księży, którego oskarżają na forum o malwersacje i przekręty. najłatwiej jest atakować Kościół i księży. przecież to taki atrakcyjny cel. do tego POprawny POlitycznie! nic, tylko ubolewać nad brakiem wyobraźni i inteligencji. Kochany Kolego - mylisz się. My - Janowiacy jesteśmy przywiązani do wiary i Kościoła, ale nie za wszelką cenę. Jak na polu wyrasta perz, trzeba go wyrwać z korzeniami. Taki Sikora, gdyby pracował w Warszawie, Łodzi, czy Poznaniu - byłby już dawno w więzieniu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT wydaje się bardzo interesujące, jak często słuchają Radia Maryja ci, którzy najzacieklej je atakują i czy złapali za rękę któregokolwiek z księży, którego oskarżają na forum o malwersacje i przekręty. najłatwiej jest atakować Kościół i księży. przecież to taki atrakcyjny cel. do tego POprawny POlitycznie! nic, tylko ubolewać nad brakiem wyobraźni i inteligencji. Ja widzialem i wiem, ze goscia przeniesli za kare na jakas zadupiaszcza parafie. To byl debil, skakal po dzieciach w szkole, lamal dziewczynkom palce bo mialy pierscionki i podprowadzil mase pieniadza parafii. Ale ze to bylo w czasach gdy czarni byli u szczytu potegi to nic mu nie zrobiono karnie, bo nikt klechy nie chcial podac. Wiec wierze w kazdy opis przekretow, kur*stwa i kompletnego braku moralnosci kleru mod. J-r Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
drodzy moi, pozwólcie, że zacytuję Klasyka:
"Kto z was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień" POWODZENIA Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
CYTAT drodzy moi, pozwólcie, że zacytuję Klasyka: \"Kto z was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień\" POWODZENIA Tia. Mendy trzeba tępić, a nie tolerować |
|
|
|
|
CYTAT Tak byś chciał - cicho sza. Kryć afery KK w Polsce... I aferzystów. Jeszcze raz podkreślem z całom mocom: odwiedziny Sikory w Janowie były strzeleniem w gembem. Nudziłem sięI zobaczyłem ciekawy temat na który normalnie byś nie trafił.Czyżbym odnalazł najciekawszy zakątek polskiego internetu CYTAT O widzę, że ks. Marek Sikora, gdzie się tylko pojawi to towarzyszą temu jakieś malwersacje pieniężne. Ciekawe dlaczego już nie jest w Stalowej tylko w Sandomierzu. Ciekawe co tym razem przeskrobał ? Małe pytanie: Czy toczy lub toczyło się postępowanie w sprawie malwersacji pieniężnych w/w ks.M.S. A skądto zwykłe pomówienia. Zawinił pewnie bo za pokutę dał kwadransowe myślenie i to było za wiele jak dla autorki posta CYTAT wydaje się bardzo interesujące, jak często słuchają Radia Maryja ci, którzy najzacieklej je atakują i czy złapali za rękę któregokolwiek z księży, którego oskarżają na forum o malwersacje i przekręty. najłatwiej jest atakować Kościół i księży. przecież to taki atrakcyjny cel. do tego POprawny POlitycznie! nic, tylko ubolewać nad brakiem wyobraźni i inteligencji. I tu się mylisz nie słucham i nie atakuje kościoła & księży. Po prostu lata mi to gdzieś nie chodzę,nie daje a modle się w domu jak odczuwam taką potrzebę (sic). CYTAT Kochany Kolego - mylisz się. My - Janowiacy jesteśmy przywiązani do wiary i Kościoła, ale nie za wszelką cenę. Jak na polu wyrasta perz, trzeba go wyrwać z korzeniami. Taki Sikora, gdyby pracował w Warszawie, Łodzi, czy Poznaniu - byłby już dawno w więzieniu. Ciekawe bu...u czy wiesz o tym ze nie można dowolnie szargać czyimś imieniem i nazwiskiem |
|
|
|
|
DrSör pamiętaj, że w każdej plotce jest ukryte ziarenko prawdy. A swoją drogą to zastanawiające, dlaczego tak bronisz tego księdza i ogólnie duchownych? Wybraź sobie, że są ludzie, którzy dobrze znają ciemne strony w/w księdza (nie mam tu na myśli siebie).
... *** J o L k A *** ... |
|
|
|
|
CYTAT DrSör pamiętaj, że w każdej plotce jest ukryte ziarenko prawdy. A swoją drogą to zastanawiające, dlaczego tak bronisz tego księdza i ogólnie duchownych? Wybraź sobie, że są ludzie, którzy dobrze znają ciemne strony w/w księdza (nie mam tu na myśli siebie). Odkrywcza zaiste mądrość ludowa Ale czasami by poznać prawdę należy szeroko otworzyć oczy i zakryć uszy a nie polegać na plotkach i postach osób które chcą podbudować swoje ego Już wcześniej napisałem; CYTAT Po prostu lata mi to gdzieś nie chodzę,nie daje a modle się w domu jak odczuwam taką potrzebę (sic). Nie zamierzam nikogo bronić ani wspierać tym bardziej ks & duchownych bo to im nie jest do niczego potrzebne Widzę że kłania się czytanie ze zrozumieniem |
|
|
|
|
Bezrobotna: dlaczego przeszkadza ci, to że ktoś broni księży i duchownych? czy to takie straszne, że nie wszyscy są ateistami albo prymitywnymi klakierami jedynie poprawnych poglądów, albo mają po prostu własne zdanie?!
chyba nie rozumiesz podstawowej zasady ustrojowej kraju, w którym żyjemy!!! mamy wolność słowa i poglądów. a oszczerstwo jest karalne zarówno na drodze procesu cywilnego, jak i karnego!!! Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
mamy wolność słowa i poglądów
To chyba coś ci się popieprzyło , owszem możemy mówić co się nam podoba ale na hazardowy rząd mamy bardzo mały wpływ , komuna żyje ciągle w biurokracjii jaka wciąż panuje w polsce , cudzoziemcy którzy przyjeżdżają do Polski , narzekaja na traktowanie klienta przez urzędników. ludzie którzy są zatrudnieni przez Państwo są dla innych wredni , urzędnicy państwowi sa wredni . I TO JEST NORMA W POLSCE , OCHYDNA NORMA , KOściół wcale nie jest lepszy . TO JEST POZOSTAŁoŚĆ KOMUNIZMU W POLSCE . KOMUNIZM zostawił nam tą niesamowitą biurokrację !!! To jest teraz straszne , najgorsze pozostałości komunizmu wciąż nas straszą w urzędach . No ale cóż sam długo byłem zawiedziony na Polsce i Polakach że wybierali Kwaśniewskiego . To mnie niesamowicie bolało że Polacy wybrali tego debila na 10 lat , ten idiota Kwaśniewski nic nie zrobił , to były stracone lata za jego rządów , 10 lat wyrzuconych w błoto. Dobrze że teraz coś się zaczyna dziać , i jeszcze tylko żeby politycy zajęli się dobrem państwa , a nie swoimi porachunkami>>>>>>> |
|
|
|
|
Witajcie!!!
Mam nowe informacje odnośnie ks. Marka Sikory. W najblizszą niedzielę zostanie proboszczem w Rytwianach, odchodzi dotychczasowy proboszcz ks. Waldemar Farion . W Rytwianach był przez 15 lat proboszcze wybudował piękny kościół, a tutaj taka decyzja, musi się wyprowadzić w ciągu tygodnia, zostaje przeniesiony do Rudnika nad Sanem. Ludzie są wstrząśnięci tą decyzją biskupa a juz po tym co tu przeczytali na temat ks. Sikory nie chcą go wpuścić do kościoła. Napiszcie coś więcej bo chcemy zatrzymać naszego proboszcza a czasu mamy mało. Czekamy!!!!! |
|
|
|
|
Każdy czarnuch bierze tyle ile mu ciemnota da
|
|
|
|
|
CYTAT mamy wolność słowa i poglądów To chyba coś ci się popieprzyło , owszem możemy mówić co się nam podoba ale na hazardowy rząd mamy bardzo mały wpływ , komuna żyje ciągle w biurokracjii jaka wciąż panuje w polsce , cudzoziemcy którzy przyjeżdżają do Polski , narzekaja na traktowanie klienta przez urzędników. ludzie którzy są zatrudnieni przez Państwo są dla innych wredni , urzędnicy państwowi sa wredni . I TO JEST NORMA W POLSCE , OCHYDNA NORMA , KOściół wcale nie jest lepszy . TO JEST POZOSTAŁoŚĆ KOMUNIZMU W POLSCE . KOMUNIZM zostawił nam tą niesamowitą biurokrację !!! To jest teraz straszne , najgorsze pozostałości komunizmu wciąż nas straszą w urzędach . No ale cóż sam długo byłem zawiedziony na Polsce i Polakach że wybierali Kwaśniewskiego . To mnie niesamowicie bolało że Polacy wybrali tego debila na 10 lat , ten idiota Kwaśniewski nic nie zrobił , to były stracone lata za jego rządów , 10 lat wyrzuconych w błoto. Dobrze że teraz coś się zaczyna dziać , i jeszcze tylko żeby politycy zajęli się dobrem państwa , a nie swoimi porachunkami>>>>>>> A kaczyński co zrobił? a Tusesek co robi wysprzedawać majątek narodowy to każdy idiota potrafi. Co się niby zaczyna w Polsce dziać? Tak psioczycie na komune a ilu z was mieszka w blokach wybudowanych włąsnie przez komune, jak tak na nia plujecie to wynocha pod most |
|
|
|
|
tak tak. komuna oczywiście, że budowała, ale sobie wille. i zapomniałeś dodac, że za kradzione Narodowi pieniądze.
a te bloki, które tak cię cieszą to takie lepsze wydanie slumsów. Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
parafianka: ty się lepiej do Boga pomódl za nowego proboszcza, i nie wierz w te ploty, które są rozsiewane na forum
Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
CYTAT tak tak. komuna oczywiście, że budowała, ale sobie wille. i zapomniałeś dodac, że za kradzione Narodowi pieniądze. a te bloki, które tak cię cieszą to takie lepsze wydanie slumsów. Jakie kradzione pieniądze?Ano w okolicy stoja całe dzielnice pokomunistycznych willii)))))))))))) Za to dzisiaj Państwo nie kradnie wogóle)))) Wtedy Państwo może i kradło ale były budowane fabryki , osiedla itd a dzisiaj co... Przecież nikt nikomu nie kaze mieszkać w tych slamsach. Zapomniałem że obecnie w Polsce jest tak dobrze że każdego stać na 1h działkę z domem i basenem bo dzisiejsze Państwo nie kradnie))))))))) |
|
|
|
|
Najlepiej jest napisać pomódl się za nowego proboszcza, myśmy wcale nie chcieli zmiany naszego dotychczasowego proboszcza i za niego będziemy się modlić,bez względu na to czy zostanie z nami czy odejdzie do Rudnika nad Sanem, ks. Sikora jak był sekretarzem biskupa to niech sobie tego stołka pilnuje a nie robi rewolucje w innych parafiach, a jak już chce odejść do droga do Rudnika jest dla niego otwarta tam podobno będzie miał spore pole do popisu i wykazania się, my rewolucjonistów nie potrzebujemy.
|
|
|
|
|
DKNY ludzie uczą się całe zycie i małointeligentnymi umierają, po twoich wypowiedziach muszę stwierdzić iż ty jesteś tego zywym przykładem
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
CYTAT drodzy moi, pozwólcie, że zacytuję Klasyka: \"Kto z was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień\" POWODZENIA owszem nie jestem bez winy i niejeden pewnie by rzucił we mnie kamieniem ale na niektórych klechów to chyba powinna spaść lawina głazów))) Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
parafianka: może nie wiesz albo zapomniałaś, że Kościół jest strukturą hierarchiczną. więc to nie zacni parafianie decydują, kto będzie ich proboszczem, tylko biskup. macie problem - jedźcie do biskupa niegocjowac, a nie wylewaj swoich anonimowych żali na forum.
po czym jeżyk poznajesz moją małą inteligencję?? po tym, że mam własne zdanie? tak? no to brawo!!! ale wolę tak niż byc klakierem jedynie POprawnych poglądów. Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
Dla jasności nie głosowałem na PO i PiS
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
kim ty w ogóle, buka, jesteś, żeby ferowac wyroki?? "winny", "okradac"?? widziałaś?? przyłapałaś?? nie! więc trochę ostrożniejsze wypowiedzi proponuję.
Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
drogi wyborco PO i inni o podobnych poglądach
tak się składa, że kilka razy byłem w USA i gdy słuchałem wypowiedzi ludzi na emigracji (czerpiących tą "prawdziwą" wiedzę z radia M) to się nawet śmiać nie chce tylko płakać... słyszałem tekst typu ... po co nam gaz od ruskich, jeden inżynier w radiu Maryja mówił, że mamy tyle węgla że gaz nam jest nie potrzebny..." pozostawię to bez komentarza, pewnie samochody zamiast na LPG będą na węgiel, wystarczy posłuchac wypowiedzi o WOŚP w RM żeby doświadczyć tej "jedynej prawdy" a ja po prostu twierdzę że żal ściska 4 litery że tyle kasy zamiast na helikopter dla fundacji Lux coś tam idzie na inny cel |
|
|
|
|
W pełni zgadzam się z Buką, ks. Sikora to w Rytwianach napewno nie będzie miał życia, ludzie za bardzo szanują ks. Fariona a jezeli sam zainteresowany śledzi wpisy na forum to niech się dwa razy zastanowi zanim do Rytwian przyjedzie, nikt go tam witał nie będzie a jezeli już to rzeczywiście widłami.
Odnośnie wyboru proboszcza rzeczywiście biskup ma największe zdanie w tym temacie ale trzeba dodać że to parafianie tworzą parafie i to oni powierzają siebie i swoje zaufanie osobie która jest w stanie spełnić ich oczekiwania więc dziwnym jest że zabierają Nam dobrego pasterza i narażają całą parafie na bunt przeciw wierze! to ks. Farion zbudował kościół z pomocą wszystkich parafian a my nie damy tego zmarnować!!!! |
|
|
|
|
parafianka, ty chyba śmieszna jesteś?! bunt przeciw wierze?? bo wam księdza zabrali? to w kogo ty bardziej wierzysz? w Pana Boga czy w tego dotychczasowego proboszcza?? zastanów się co ty mówisz.
widzę również, że nie rozumiesz pojęcia "struktura hierarchiczna". otóż, wytłumaczę tak, żebyś zrozumiała, oznacza to, że biskup was powierza nowemu proboszczowi, a nie wy sami się powierzacie. jest takie powiedzenie łacińskie: Roma locuta, causa finita, co oznacza: Rzym orzekł, sprawa zakończona. Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|