|
|
|
CYTAT Mieszkańcy Rytwian założyli swoje forum a i tak piszą na naszym - Stalóweczka chyba ma w sobie to coś,że przyciąga dokładnie. Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
Zombi11: BRAWO, oczywiście,nie było po nim widać radości, a co do dalszych twoich poglądów to taka teza też do mnie dotarła, więc chyba coś w tym musi być
|
|
|
|
|
do parafianki
Może pogadamy na naszym forum http://www.forum(...)3&t=1001 Po co zanudzać "stalowych" i "stalóweczki" (bo tak o sobie mówią) swoimi problemami. |
|
|
|
|
kolega nie chce by w swiat poszlo i zaprasza do siebie ? :]
CYTAT Mieszkańcy Rytwian założyli swoje forum a i tak piszą na naszym - Stalóweczka chyba ma w sobie to coś,że przyciąga good mamy na forum aktywne moherowe lby jak dkny i jest z kim popisac ]:-> |
|
|
|
|
do If33lG00d
Ciebie też zapraszam. nie mamy nic do ukrycia. |
|
|
|
|
do zombi11 wyraz "Stalóweczka" to zdrobnienie, które świadczy o tym jak jesteśmy przywiązani do Naszego Miasta co więcej tak również miasto nazywają kibice Stali Stalowa Wola - więc odnoś się z szacunkiem.
... *** J o L k A *** ... |
|
|
|
|
CYTAT ...co więcej tak również miasto nazywają kibice Stali Stalowa Wola - więc odnoś się z szacunkiem. To zabrzmiało jak grozba, jak sie nie dostoszujesz to łomot będzie. |
|
|
|
|
do Ktośik
bez obawy to tylko tak zabrzmiało ale wiesz nie lubię jak ktoś kpi z Naszego Miasta zresztą inni też nie lubią Stalowa Wola ... *** J o L k A *** ... |
|
|
|
|
Wiesz, niech sobie kpia. My robmy swoje. Wszystko to bowiem bierze sie z ich zazdrosci ze musza do nas dojezdzac jak chca dotknac elementow zwiazanych ze sztuka, kultura, nauka i, o przyziemnosci, komercja
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Bezrobotna?
Czy Ty wiesz co to wogóle znaczy kpić z kogoś? Bo coś mi się wydaje, że nie wiesz. Wcale nie miałem tego na myśli ale Ty oczywisćie musisz się zawsze wtrącić by zwrócić na siebie uwagę. Wymyśl sobie nowy temat i pisz co chcesz, wal swoimi pustymi tekstami - //moderowano - jeśli nadal będziesz obrażał innych forumowiczów , będę kasowała całe Twoje posty - anulka |
|
|
|
|
zombi11, trochę kultury jak się na miejskim forum wypowiadasz, bo ci słoma z butów wystaje
|
|
|
|
do zombi11
żali mi Cię po Twoim sposobie wypowiedzi i trywialnej argumentacji widać jaki masz niski poziom inteligencji nie zamierzam już z Tobą polemizować szkoda czasu ... *** J o L k A *** ... |
|
|
|
|
Czytam to i zastanawiam sie dlaczego nie umiecie ze sobą rozmawiać ? Jak jeden jest słabszy i pod wpływem emocji zaczyna pisac co mysli, czasami bez ogródek to inni nie probują go zrozumieć tylko odrazu schodzą na jego tor , tylko "ubierają" zdania w "mądre" słowa, czują się przez to dowartościowani bo dodali "kulturalną riposte"?
|
|
|
|
|
A ja mam pytanie do katolików, sam nim jestem ale nie podoba mi się sposób w jaki buduje się kościoły, dlaczego opływają one w złocie, w drogim wystroju, dla kogo się to robi ? Czy nie mozna zbudować mniejszego i skromniejszego ? Prosze nie odbierać tego jako atak na strone kościoła, tylko jako zwykłe pytanie.
|
|
|
|
|
Jak śmiesz zadawać takie pytania?
Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
CYTAT Jak śmiesz zadawać takie pytania? Kto pyta nie błądzi! |
|
|
|
|
CYTAT A ja mam pytanie do katolików, sam nim jestem ale nie podoba mi się sposób w jaki buduje się kościoły, dlaczego opływają one w złocie, w drogim wystroju, dla kogo się to robi ? Czy nie mozna zbudować mniejszego i skromniejszego ? Prosze nie odbierać tego jako atak na strone kościoła, tylko jako zwykłe pytanie. Ponawiam pytanie . |
|
|
|
|
Ktośik, pokaż mi nowoczesny kościoł, który w swoim wystroju opływa złotem i drożyzną? napatrzyłeś się chyba na kościoły barokowe, bo tam faktycznie, aż się w oczach mieni czasem ;)
|
|
|
|
CYTAT Ktośik, pokaż mi nowoczesny kościoł, który w swoim wystroju opływa złotem i drożyzną? napatrzyłeś się chyba na kościoły barokowe, bo tam faktycznie, aż się w oczach mieni czasem ;) Bazylika w Licheniu. |
|
|
|
|
Bazylika w Licheniu to przypadek szczególny. tam jest sanktuarium, Cudowny Obraz Matki Bożej, a kościół ma godnośc bazyliki. to miejsce codziennie odwiedzają tysiące pielgrzymów nie tylko z Polski, więc co - wolałbyś żeby zobaczyli drewniany kościółek, w którym nie zmieści sie nawet sto osób?
a tak w ogóle - skoro kościół to Dom Boży - to dlaczego nie urządzic go najpiękniej i najwspanialej jak tylko to jest możliwe? Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|
|
|
|
moze dlatego ze syn bozy nauczal na kamieniu ? :] teraz jest prowadzacym niewygodnie :]
|
|
|
|
|
CYTAT Bazylika w Licheniu to przypadek szczególny. tam jest sanktuarium, Cudowny Obraz Matki Bożej, a kościół ma godnośc bazyliki. to miejsce codziennie odwiedzają tysiące pielgrzymów nie tylko z Polski, więc co - wolałbyś żeby zobaczyli drewniany kościółek, w którym nie zmieści sie nawet sto osób? a tak w ogóle - skoro kościół to Dom Boży - to dlaczego nie urządzic go najpiękniej i najwspanialej jak tylko to jest możliwe? No własnie Dom Boży, tzn. ze klasztory króre preferują ubogie wystroje będą gorszym domem dla Boga ? Niesądze aby o to w tym chodziło. Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo, Bóg nie jest pazerny. Ilu ludzi mogło by zostać nakarmionych za bogaty wystrój niejednego kościoła, jak myslisz z czego Bóg bardziej by się cieszył ? |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Kto pyta nie błądzi! ale pyta to brzydkie słowo „Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Jahwe, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań" więc ta cała "szopka" jest naprawdę nie potrzebna Errare humanum est. |
|
|
|
|
CYTAT A ja mam pytanie do katolików, sam nim jestem ale nie podoba mi się sposób w jaki buduje się kościoły, dlaczego opływają one w złocie, w drogim wystroju, dla kogo się to robi ? Czy nie mozna zbudować mniejszego i skromniejszego ? ... A co zazdrościsz? Sam musisz chodzić do jakiejś drewnianej szopy albo składać się przed TV ? Dupa z ciebie nie katolik :-) |
|
|
|
|
nie, klasztory nie są gorszym Domem Bożym. ale widziałeś jakiś klasztor bez ozdobnego tabernakulum albo bez zdobionego ołtarza głównego??
istotą wystroju kościoła jest podkreślenie, że jest on Domem Niepojętego Boga. skoro Bóg jest tak potężny malutki człowiek chce Mu dac to, co ma najlepsze i najpiękniejsze, i najozdobniejsze. to takie trudne do zrozumienia?? jak dajesz prezent np komuś ci bliskiemu to zastanawiasz się, ilu ubogich byś za to nakarmił? na pewno nie. a taki kościół jest darem dla Pana Boga. Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam. |
|