NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
podatek RTV,
~~zły
ff
Wysłany: 28 Marz 2007r. 22:07  
Co sądzicie o nowym pomyśle rządu IVRP w sprawie ściągania abonamentu RTV. Chodzi mi o to że każdy kto ma prąd w domu musi ten abonament płacić. Sama ustawa o RTV jest do d....... a tu takie pomysły.
Jak kinematografia i TVP mają mieć kasę jak prezes TVP zmieniany jest co chwilę i co za tym idzie odprawy dostają całkiem niezłe :zły: . W rządzie pisu to chyba już dwóch odeszło a minął rok. Ludzie co za gospodarność. Ale i organizacja przcy w TVP jest super - rzeszów wysyła trzech ludzi na mecz stalówki aby zrobić info sportowe: jeden kamerzysta, jeden dziennikarz, no i kierowca który częściowo pełni super odpowiedzialną pracę czyli trzyma mikrofon dziennikarzowi bo ten w tym czasie gada przez komórkę a w drugiej ręce trzyma papiery. Znam telewizje gdzie kamerzysta i dziennikarz śmigaja i robią info za mniejszą kasę. Tak to mniej więcej wygląda moim okiem. No i jak tu człowiek ma być zdrowy.
A co do takich wypowiedzi rządzących że w innych krajach jest tak samo - a ja odpowiadam że może i tak ale zarobki u nas są tylko polskie a nie europejskie. Może jeszcze wprowadźmy następny podatek "kto ma penisa musi płacić alimenty"
no i tak dalej...
Jestem za sprywatyzowaniem TVP, rozwiązaniem KRRiT i nie wprowadzaniu żadnych podatków Radiowo -TV. Kto nie chce nie musi oglądać TVP.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Marz 2007r. 22:07  

~~cr
ff
Wysłany: 29 Marz 2007r. 09:26  
to teraz widzisz jak trudno znalesc uczciwego czleka w tym kraju i jaki z tym PIS ma problem

~~
ff
Wysłany: 29 Marz 2007r. 12:32  
to norma w PiSie. Czepiają sie wszystkiego tylko nie tego co ważne. I tak się skonczy to przed trybunałem, no bo co za idiota wymyslil ze abonament telewizyjny mieliby placic Ci co maja lodowke a nie TV jezyk

~~:(
ff
Wysłany: 30 Marz 2007r. 06:15  
:(

~~
ff
Wysłany: 5 Kwie 2007r. 12:11  
:boksuj:

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »