NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 »
Wybory samorządowe 2010,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 29 Gru 2009r. 17:24  
przeciez nie kotulskiego sciana

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2009r. 17:24  

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Gru 2009r. 21:59  
a niech rzadzi.

Wole harpagana niz jaka rozmemlana p***e z krzyzykiem i modlitewnikiem wszytym w miejsce mozgu.

Endrju jedynym rozsadnym kandydatem poki co.

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Gru 2009r. 08:34  
Endriu jest cool. Jak to ragnarok napisał:

CYTAT
Wole harpagana niz jaka rozmemlana p***e z krzyzykiem i modlitewnikiem wszytym w miejsce mozgu.

Masz mój głosikok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Sty 2010r. 22:14  

Obrazek

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 13:36  
na sylwestra bawiłem z ludźmi stalowowolskiej platformy i z tego co zrozumiałem co mówili po kilku głębszych, że najpoważniejszym kandydatem z PO w Stalowej Woli jest radny Dariusz Przytuła. Ponoć ostatnia akcja z dyktafonem i uderzeniem w PiS dała mu jeszcze większe noty u członków i wielu chce go promować na o stanowisko. Jest on również bardzo blisko posłanki Butryn co tutaj jest bardzo ważne aby zostać mianowany na kandydata. Co ciekawe jeden gość twierdził, że Przytuła ma być tajną bronią przeciw PiS, ktore wszem i wobec obwieszcza, że kandydatem jest starosta Siembida a tak naprawdę wystawią młodego Nadbereżnego. W takim zderzeniu Nadbereżny nie bedzie mogl prowadzic kampanii ze tylko on jest mlody - a trzymaj go w tajemnicy zeby zrobic niespodzianke...

w sumie nie wiem ile w tym prawdy a ile tylko gadania po kilku glebszych ale bylem swiadkiem takich dyskusji

co by nie powiedziec bedzie sie dzialo w tym 2010 roku ma ktos jeszcze jakies inne plotki o ewentualnych kandydatach ?

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 13:55  
wyborco PO patrzysz jednostronnie Dariusz Przytuła jest młody - przystojny może więc przygiągnąc wiele kobiet na swoja stronę a obraczka na palcu moze to zepsuc...

druga sprawa to ze ktos kto nie ma zony i dzieci ma duzo wiecej czasu dla spraw publicznych, wg mnie wybor Dariusza Przytuła na prezydenta byłby bardzo dobrym rozwiazaniem , młody przystojny wyksztalcony potrafi sie ladnie wypowiadac
ciekawe tylko czy bedzie w stanie przeszkoczyc wewnetrzna konkurencje w PO - choc szczerze inni to małe płotki przy Przytule

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:24  
Osobiscie uwazam, ze fakt bycia kawalerem nie sprzeciwia sie sluzbie publicznej, ale faktem jest, ze wiekszosc wyborcow preferuje osoby z poukladanym zyciem rodzinnym. Wg politologow ma tu przelozenie fakt, ze osoba taka jest bardziej sklonna do dyskusji i kompromisu oraz, co dziala u kobiet, przekora, ze kandydat jest zeniaty umiech

Uwazam, ze mlodziency nie nadaja sie na chwile obecna na zarzadzanie miastem. Na razie sa na poziomie przedszkola politycznego.
Proponowany powyzej wiecprezydent raczej sie nie zdecyduje na samodzielny start, bo chyba woli spokoj niz byc na widelcu.

Dlatego tez jedynym kandydatem pozostaje Andrzej Szlezak. Powtorze sie - wole jego niz te nawiedzone i rozmodlone ciapy z rady miasta.

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:37  
Ragna tylko wiesz na czym polega problem, że Ty ciagle mowisz kto wygra rzeczywistosc jest jednak taka ze partie polityczne musza wystawic swoich kandydatow a wiec nie bedzie startowal tylko Szlezak - wiec trzeba zaczac rozmawiac kot jest poza nim i wg mnie jest Pzytuła.

co do samego Szlezaka fakt byl dobry ale chyba teraz juz wszyscy sa nim zmeczeni - dla mnie przydalby sie wlasnie ktos taki jak Dariusz Przytula - mlody ale juz doswiadczony dobrze wygadany dobrze wyglada i dobrze by reprezntowal miasto a do tego ma wiedze i pomysly i pewnie chetnie wiele swojego czasu by dal dla miasta - tak jak robi to teraz jako radny

VOTE PRZYTUŁA !!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:46  
bo w przeciwienstwie do reszty uwazam, ze gadanie o tych czcych kandydatach jest marnowaniem czasu i atlasu.
Zamiast topic pieniadze w kampanie niech ja oddadza na jakis szczytny cel, bedzie lepiej.
Jakos nie wszyscy sa Szlezakiem zmeczeni, ja z checia zobacze go jako gospodarza miasta po raz trzeci.
Widzisz, sam fakt posiadania czasu nie znaczy, ze ktos sie sprawdzi. Czy radny zarzadzal jakas firma? Czy radny dysponuje wiedza jak funkcjonuje administracja samorzadowa w Polsce? Nie bardzo, sadzac po jego wypowiedziach.

Dlatego tez - Endrju rulezzz umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:49  
Wiek jest nieistotny. Ważny jest zapał i chęć zrobienia czegoś dobrze. Znam młodych ludzi, którzy na polityce czy ekonomii znają się milion razy lepiej niż starzy wyjadacze komunizmu, którzy żyją tą samą polityką co kiedys.

Tak samo nie jest dobrze, jak ktoś jest zbyt kompromisowy. Jest to człowiek słaby i podatny na sugestie.

Wiek nie jest istotny, ważne jest co ktoś sobą reprezentuje.
Dlatego nie stawiałbym na żadnego kandydata z koalicji POPISSLDPSL tych zbrodniarzy i złodziei.

Koniec z polityką kompromisów.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:51  
Ragnarok - co Ty bredzisz, że Przytuła nie wie jak to się kreci - chyba nie byłes nigdy na sesji lub jej nie ogladales w tvk diana, posluchaj jego wypowiedzi medialnych - Dariusz Przytuła jest jednym z najbardziej wygadanych radnych, a jak zabiera glos to fachowo i konkretnie i bez wątpienia widać ze ma wiedze ale tez bardzo dobrze sie prezentuje...

mi Szlezak sie przejadł i tyle czas na kogos nowego, mlodego i ambitego = Dariusz Przytuła

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:57  
CYTAT
Ragnarok - co Ty bredzisz, że Przytuła nie wie jak to się kreci - chyba nie byłes nigdy na sesji lub jej nie ogladales w tvk diana, posluchaj jego wypowiedzi medialnych - Dariusz Przytuła jest jednym z najbardziej wygadanych radnych, a jak zabiera glos to fachowo i konkretnie i bez wątpienia widać ze ma wiedze ale tez bardzo dobrze sie prezentuje...

mi Szlezak sie przejadł i tyle czas na kogos nowego, mlodego i ambitego = Dariusz Przytuła

Hahaha, a skad ma wiedziec? Wyjezdzil jakies dotacje czy jakas korzystna dla miasta decyzje w Warszawie? Przyciagnal jakiegos inwestora? Rozwiazal jakas sprawe zakonczona indywidualna decyzja administracyjna? Nie sadze - wiec prosze przestan sam bredzic, ze wie jak to sie kreci, bo nie ma bladego pojecia.
Lepper tez jest wygadany, co nie oznacza ze chcialbym na niego glosowac umiech
Poza tym skad wiesz, ze zabiera glos fachowo? Mnie rozsmiesza swoim brakiem wiedzy w pewnych tematach - ot chocby przedszkolach umiech A czy sie dobrze prezentuje to nie wiem, bo jestem hetero i mnie nie przyciagaja osoby tej samej plci.

I skoncz z tym pisaniem, ze jest mlody. To jakis atut czy co? Mlody - niedoswiadczony. To tak jakby ktos zmuszal Cie do glosowania na kobiete, za to, ze jest kobieta a nie czy sie nadaje na dana funkcje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 14:59  
CYTAT
Wiek jest nieistotny. Ważny jest zapał i chęć zrobienia czegoś dobrze. Znam młodych ludzi, którzy na polityce czy ekonomii znają się milion razy lepiej niż starzy wyjadacze komunizmu, którzy żyją tą samą polityką co kiedys.

Tak samo nie jest dobrze, jak ktoś jest zbyt kompromisowy. Jest to człowiek słaby i podatny na sugestie.

Wiek nie jest istotny, ważne jest co ktoś sobą reprezentuje.
Dlatego nie stawiałbym na żadnego kandydata z koalicji POPISSLDPSL tych zbrodniarzy i złodziei.

Koniec z polityką kompromisów.

Widac, ze marzy Ci sie Pilsudski 2 umiech Ocknij sie, nie uda sie zbyty silna wladza przy obecnych rozwiazaniach ustawowych.

Wiec nie stawialbys na zadnego kandydata, ktory wystartuje w Stalowej Woli, bo wszyscy dzialaja albo w kruchcie i styropianie albo rzekomej lewicy umiech

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 15:31  
Ragna cóż obserwuję to forum od pewnego czasu i w sumie Ty najlepiej nic w tym temacie nie pisz... bo manipulujesz i chcesz zrobic wszystko aby innych osmieszyc - tak jak Dariusza Przytule - gadales z nik kiedys ? wiesz cos wiecej o nim ?

super facet i super fachowiec jak sie za cos bierze to calym sercem jest osoba konsyliacyjna potrafi sie dogadac i jak damy mu szanse zostac prezydentem Stalowej Woli to zobaczysz wtedy ! teraz to sobie tak gadasz bo pewnie jestes pracownikiem giermkiem Szlezaka... jak Przytuła zostaniwe Twoim nowym szefem zapewne zmienisz zdane

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 15:37  
CYTAT
Ragna cóż obserwuję to forum od pewnego czasu i w sumie Ty najlepiej nic w tym temacie nie pisz... bo manipulujesz i chcesz zrobic wszystko aby innych osmieszyc - tak jak Dariusza Przytule - gadales z nik kiedys ? wiesz cos wiecej o nim ?

super facet i super fachowiec jak sie za cos bierze to calym sercem jest osoba konsyliacyjna potrafi sie dogadac i jak damy mu szanse zostac prezydentem Stalowej Woli to zobaczysz wtedy ! teraz to sobie tak gadasz bo pewnie jestes pracownikiem giermkiem Szlezaka... jak Przytuła zostaniwe Twoim nowym szefem zapewne zmienisz zdane

A dlaczego przepraszam mam nic nie pisac w tym temacie? Co to, cenzura a la PO (rodem z ZSRR umiechumiech Na czym polega moja manipulacja? Ze wykazuje, ze nie ma dosc wiedzy? Kazdy kto cokolwiek kiedys sie uczyl na temat samorzadu polskiego widzi to golym okiem.
A Ty gadales ze Szlezakiem? Bo ja nie. Uwazam, ze kontakt z politykierstwem im bardziej odlegly tym lepszy umiech
Haha, doobrys facet umiech U Szlezaka nigdy nie pracowalem i nie mam zamiaru, z prostej przyczyny - zadna fucha w sektorze publicznym nie jest w stanie rownac sie finansowo z moja obecna posada.
I nie zobacze co mlodzian zrobi jako przezydent, bo prezydentem nie zostanie umiechumiech
Skoro z niego taki super fachowiec to po co chce sie marnowac w samorzadzie? O wiele lepsza kariere zrobilby w swoim banku.

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 15:42  
właśnie dlatego ze Dariusz Przytuła jest takim fachowcem to nie powinien odchodzić do sektora prywatnego - takich ludzi potrzeba nam w administracji - myslę, że gdyby nie zajmował się samożadem tylko spraami banku to by dawno awansowali go do centrali tylko ze on wiecej czasu poswieca dla stalowej woli ...

i myslisz sie ze nie zostanie prezydentem.. tacy jak ja tez mlodzi wyksztalceni w dorych osrodkach akademickich beda chcieli poprzec taka osobe jak Przytuła Dariusz...

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 15:56  
Wyborco PO czyli zagłosujesz na Dariusza Przytuła jesli o wystartuje ?

to pokazuje jak Dariusz Przytuła może zgrmoadzic wielkie żesze wyborców i połaczyć stalowian !

mam nadzieję, że Dariusz Przytuła czyta to forum i po lekturze podejmie decyzję o kandydowaniu !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 16:01  
CYTAT
właśnie dlatego ze Dariusz Przytuła jest takim fachowcem to nie powinien odchodzić do sektora prywatnego - takich ludzi potrzeba nam w administracji - myslę, że gdyby nie zajmował się samożadem tylko spraami banku to by dawno awansowali go do centrali tylko ze on wiecej czasu poswieca dla stalowej woli ...

i myslisz sie ze nie zostanie prezydentem.. tacy jak ja tez mlodzi wyksztalceni w dorych osrodkach akademickich beda chcieli poprzec taka osobe jak Przytuła Dariusz...

No czyli wlasnie strzelasz mu w kolano. Nie od dzis wiadomo, ze 'jak Ci sie nie uda nigdzie indziej idz w polityke' umiech
Jak pieknie o nim piszesz, az mi sie lza w oku kreci. Znaczy to tylko jedno - nie wolno na niego glosowac, bo nie potrafi sie przebic we wlasnej firmie. Wiec jak sie przebije w gaszczu biurokracji warszawskiej czy wojewodzkiej walczac o interesy Stalowej Woli? Tam niepotrzeba potulnych barankow, tylko kogos, kto umie 'dac w ryj' umiech
Haha, ja jestem mlody, wyksztalcony w bardzo dobrym osrodku akademickim i nie widze zadnych podstaw, aby poprzec Twojego kandydata.
Long live A. Szlezak, wtedy miasto bedzie sie rozwijac. Kazdy inny kandydat to zmarnowane lata i stagnacja - zanim sie wdrozy mina cztery lata.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 16:03  
CYTAT
Dla mnie najbardziej pocieszający jest fakt, że stalowowolska PO nie poprze Szlęzaka. Do tej pory myślałem, że Szlęzak i PO to właściwie jedno. Ale tak nie jest umiech
Ja z kolei jestem zdania, że głosujmy na każdego, byleby nie na obecnego prezydenta.

A skad wiesz, ze PO nie wystawi swojego kandydata jako tzw. 'zgnile jajo', aby zabieralo glos ewentualnemu mlodemu kontrkandydatowi z PiS? I wtedy zyska na tym Szlezak.
Jak znam gigantow lokalnej politykierki to o tym pewnie mysla smiech2smiech2smiech2

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 16:48  
no to ragna pisałem, że to będzie tajna broń na Lucjusza, bo jak będzie sam to może to drugiej tury wejść - tak wynika z sondażu...
i może staży chcą Przytułe Dariusza wysłać tylko narzędzie ... ale gwarantuje Ci, że się nieźle przejadą na tym, bo przyjdzie wynik wyborczy i Przytuła będzie prezydentem

co do Twojego stylu pisania to powiem Ci, że gdyby nie to że pochodzę z dobrej wykształconej rodziny to bym Ci nawrzucał...

ale cóż wy już komuchy tak macie ale wy i pis znikniecie z powierchni ziemi jeszcze kilka meisiecy rzadów Tuska i będzie po was - zwyciestwo w Stalowej Po odniesie dzięki Przytule !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 16:54  
CYTAT
no to ragna pisałem, że to będzie tajna broń na Lucjusza, bo jak będzie sam to może to drugiej tury wejść - tak wynika z sondażu...
i może staży chcą Przytułe Dariusza wysłać tylko narzędzie ... ale gwarantuje Ci, że się nieźle przejadą na tym, bo przyjdzie wynik wyborczy i Przytuła będzie prezydentem

co do Twojego stylu pisania to powiem Ci, że gdyby nie to że pochodzę z dobrej wykształconej rodziny to bym Ci nawrzucał...

ale cóż wy już komuchy tak macie ale wy i pis znikniecie z powierchni ziemi jeszcze kilka meisiecy rzadów Tuska i będzie po was - zwyciestwo w Stalowej Po odniesie dzięki Przytule !

a ja Ci powiem tak - mam w dupie z jakiej rodziny pochodzisz. Moze z patologicznej, moze po WUML-u a moze po KUL-u - dynda mi to. Kazdy, kto zaslania sie wyksztalceniem jest dla mnie megafrajerem, bo oznacza to, ze nie ma swojej osobowosci, tylko mysli, ze swiadcza o nim jakies papierki.
Nie boj sie o mnie ani o ludzi majacych poglady podobne do moich, bylismy, jestesmy i bedziemy umiech Zajmij sie soba osobo 'megawyksztalcona', bo obawiam sie, ze jestes 20 latkiem z wyzelowanym dupskiem i duzo pracy jeszcze przed Toba zanim kims bedziesz smiech2smiech2smiech2smiech2
PO - kurna, nie rozsmieszaj mnie i reszty golowasie! To AWS przeciez, a scislej jego najslabszy odlam umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 16:59  
jeżeli chodzi o włodarza to tylko Szlęzak.
osobiście to marzy mi sie żeby w przyszlej radzie zabrakło:
nadbereżny, rehorowska, kolasa, kotulski, sagatowska i te deowocje z rozwadowa co plebanowi oddały by wszystkie pieniądze mieszkańców,

ok

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 17:02  
Komuszku ragnaroku to może zakład ?

Ja obstawiam tak:
Tusk prezydnetem Polski
w Stalowej dzięki temu ze wystaruje Przytuła zgnoi PiS na czele z Nadbereżnym i wejdzie do drugiej tury ze Szlęzakiem

a w takim układzie wiekszosc wybierze młodego i wyksztłconego Dariusza Przytuła i to zostanie następnym prezydentem Stalowej Woli

a wyborach do Sejmu w 2011 roku PO zdobędzie ponad połowe mandatów trochę PSL i jeszcze mniej PiS a Twoje SLD zniknie z powierzchni ziemi ?

to co masz odwagę przyjac taki zakład ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 17:30  
SMD,

prawiczku, mam w dupie takie zaklady. To tak samo jakby sie zakladac, ze w 2012 roku nastapi koniec swiata.

Ale moge sie z Toba zalozyc, ze prezydentem Stalowej Woli bedzie A. Szlezak. Przyjmujesz?

Aha, i skoncz z tym komuszkiem. Nie mam nic wspolnego z zadna ze smiesznych partyjek dzialajacych w kraju nadwislanskim. A jezeli masz cos przeciw nim to popros rodzicow, aby zrzekli sie dyplomow uzyskanych za PRL, a takze wszelikich przywilejow emerytalnych smiech2 Oczywiscie, nie zrobisz tego, bo obluda od Ciebie kipi az na kilometr jak od wszystkich Politycznych Obludnikow, PiSiorow i reszty polskiego politykierstwa smiech2smiech2smiech2

PS.
Przytula nie ma szans nawet na druga ture. Bedzie starcie Szlezak - Nadberezny albo kto inny z PiS umiech

Prywatna wiadomość 

SMD
SMD
SMD
ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 17:38  
Dobrze ragnaroku przepraszam za komuszka ty socjalistyczny głosicielu jedynej prawdy objawionej przez Marksa umiech

Przytuła bije takiego Nadbereżnego w pierwszej debacie na łopatki tak że chłopak się będzie musiał długo zbierać i pytać jak ma na imię - zobacz tylko jak na ostatniej sesji Przytuła rozwalił Nadbereżnego w sprawie przedszkoli - 4 zdania a pisowczyk nie wiedział co ma dalej mowic...

faktycznie może byc problem zeby pokonac Szlezaka ale jestem pewien ze Przytuła przez kampanie wyborcza pokaze ze Stalowa Wola moze byc inna może byc lepsza po sciagniemy tutaj inwestorow i jestem przekonany ze kkontakty Przytuł pozwola na to ze Tusk bedzie czestym gosciem Stalowej Woli

Prywatna wiadomość 

1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »