~~Marek | |
|
|
Apel: SPRAWDZAJCIE PARAGONY KUPUJĄC W TESCO, CENY NA POLCE różnią się przy kasie !! już 5 razy robiłem reklamacje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Zenon Sz. | |
|
|
Te sprawe nalezy zglosic do Federacji Ochrony Praw Konsumenta.:co?:
|
|
|
~~ | |
|
|
też dałam sie oszukać
|
|
|
~~ja | |
|
|
polecam wizyte u Powiatowego Rzecznika Konsumentów w Metalowcu na III piętrze
|
|
|
~~radek | |
|
|
oszukują, a raczej w błąd wprowadzają. Np. Czteropak piwa kosztuje więcej niż te same 4 piwa kupione oddzielni, czasami nie ma przy czymś ceny a wtedy kosztuje to o 40% więcej niż dnia poprzedniego, no i to co jest nagminne cena wywieszona przy produkcje jest inna niż na paragonie kasowym. Pisze tu o małym tesko przy Okulickiego,
|
|
|
~~ | |
|
|
Tłumaczą się że nie wszystkich można przypilnować
|
|
|
~~w | |
|
|
TESCO zawsze był złodziejskim sklepem ,wypier....alac z naszej kochanej POLSKI
|
|
|
~~hehe | |
|
|
... ale Ty głupi jesteś ...
|
|
|
~~jarpio | |
|
|
jak nie wiecie jaka jest polityka hadlu to może się nie wypowiadajcie. Najpierw trzeba troszkę poczytać na ten temat. Ja się dowiedziałam i wiem, że w niektórych sklepach ceny zmieniają się codiennie. Sama pracuje w handlu i wiem, że klienci potrafią sami wyciągać cenówki, a później mają pretensje że nie ma cen. Nie mówie oczywiście , że wszyscy, niestety są tacy złośliwcy. Wyobraźcie sobie że przez 8h nic innego nie robicie jak tylko chodzicie po sklepie i robicie ceny, a gdzie reszta obowiązków, które są do wykonania??!!!!! Jak ktoś nie wie jak jest, to może krytykować i nawet się temu nie dziwie. Nieświoadomość powoduje właśnie wypowiedzi. Przykre. Po za tym jak macie problem z cenami zawsze można się upewnić w kasie lub na czytniku.Ludzie szanujcie czyjąś prace i nie utrudniajcie jej, nie wyciągajcie cenówek, bo później są takie problemy!!! Pozdrawiam.
|
|
|
~~ | |
|
|
na tyle produktow co oni maja to nie dziwne ze upilnuja wszystko a jak masz zla cene to Ci zwracaja podwojna roznice ceny w punkcie obslugi klienta to jeszcze na tym zyskujesz tesco traci
|
|
|
~~some1 | |
|
|
Jeśli nie mogą nadążyć ze zmianą cen, to po co się w ogóle w handel pchają? To jest celowa polityka - zyski z takiego procederu są dużo wyższe niż straty poniesione w skutek jakiś kar itp. Swoją drogą mnie osobiście problem nie dotyczy, gdyż po prostu w takich sklepach nie robię zakupów. Śmiać mi się czasem chce, gdy ktoś jedzie ileś kilometrów, bo jajka są tańsze o 2 grosze - samo paliwo więcej kosztuje niż te teoretyczne oszczędności (teoretyczne, bo jak w temacie, oszukują gdzie tylko mogą). Inną sprawą jest np. niedzielny spacer z cała rodziną do... TESCO (no bo w końcu to taka "hameryka" czy też raczej "ełropa", heh).
|
|
|
~~ | |
|
|
w tesco zatrudnione są osoby do kontrolowania cen produktow jesli mieli by zysk na tym ze zwrocą klientowi podwójna różnice to nie zatrudniali by osob ktore maja pilnowac aby nie doszlo do takich sytuacji jesli sie cos niezgadza jest to wina pracownika bo niedopilnowal tego aby pod produktem wisiala prawidlowa cena
|
|
|
~~maniek | |
|
|
też coś o tym słyszałem
|
|
|
~~rambo | |
|
|
witajcie . do niedawna byłem pracownikiem tesco w stalowej woli. zaliczałem się do kadry kierowniczej. przeszedłem wszystkie szkolenia i znam wszystkie procedury tesco. jeśli ktoś z was chce znać odpowiedz na jakieś KONKRETNE PYTANIE - służę swoją wiedzą
|
|
|
~~gaspero | |
|
|
nie znasz wszystkich procedur bo nie zaliczałeś się do kadry kierowniczej W tym roku żaden kierownik nie odszedł hahaha kłamiesz
|
|
|
~~rambo | |
|
|
ale ja nie mówiłem że odszedłem w tym roku
|
|
|
~~ptys | |
|
|
Ty Rambo a może ty Dubielem jesteś??
Raczej,na Rambo nie wyglądasz :co?: |
|
|
~~rambo | |
|
|
do ptysia: nie wiem kto to jest dubiel. po drugie zchodzimy z tematu. myślałem że mam doczynienia z ludzmi poważnymi którzy szukają odpowiedzi na interesujące ich zagadnienia. nie chce mi się już odpowiadać na pierdoły. jak ktoś poważny chce zadać jakieś konkretne pytanie , to czekam. na głupoty szkoda mi czasu.
|
|
|
~~ | |
|
|
gaspero co Ty gadasz ze zaden kierownik nie odszedl w tym roku mogł bym wymienć Ci ich kilku ...
|
|
|
~~ | |
|
|
na samym stoisku alkohole odeszlo w tym roku 2 kierownikow szykuje sie 3
|
|
|
~~klient | |
|
|
ja do tesco jeżdże dość czesto przynajmniej raz dwa w tygodniu i wiem doskonale że oszukują ale jeżeli robisz zakupy z głową a nie na hura!! to zaoszczedzisz a taki chwyty sa dla takich właśnie ludzi którzy przyjeżdżaja z okolic stw i robią zakupy na te 300-400 zł bo nie są w stanie sprawdzić paragonu przed wyjsciem ze sklepu (bo jest poprostu za dużo produktów na nim) a jak już jest w domu i przeglądnie ten paragon kładzie na to przysłowiową lagę. mnie się takie sytuacje trafiły nie raz, ale zawsze udaje się do BOK i zwracaja kaske bo nie ma innego wyjscia!
pozdrawiam!! |
|
|
~~ | |
|
|
gaspero co Ty gadasz ze zaden kierownik nie odszedl w tym roku mogł bym wymienć Ci ich kilku ...
|
|
|