|
|
Poseł Renata Butryn ogłosiła konkurs z inicjatywy posłów działających wraz z poseł Butryn w Zespole sejmowym ds. innowacyjności i informatyzacji dla uczniów i opiekunów – nauczycieli szkół ponad gimnazjalnych dla klas 1 i 2. Konkurs polega na przygotowaniu prezentacji multimedialnych pt WYPROMUJ SWOJĄ MAŁĄ OJCZYZNĘ, w prezentacji trzeba przedstawić możliwości i perspektywy rozwoju. Prace należy przesłać do 10 maja na adresy przedstawione w dokumentacji, które będą przesłane do szkół ponad gimnazjalnych. Pierwsza część konkursu jest na poziomie województwa, a następnie kwalifikacja do poziomu ogólnopolskiego. Nagrodą główną dla siedmiu zespołów – zwycięzców będzie wyjazd do Brukseli – Parlamentu Europejskiego, prezentacja Polski i regionów oraz wiele nagród rzeczowych. Wyjazd będzie dla uczniów i opiekunów – nauczycieli drużyn zwycięskich. Patronat honorowy objął Marszałek Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej Bronisław Komorowski.Rozstrzygnięcie konkursu na poziomie ogólnopolskim we wrześniu 2010 Więcej informacji w prezentacji filmowej: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciekawa nagroda i wydaje mi się, że warto powalczyć.
|
|
|
|
|
pani poseł tyle potrafi,
powinna jeszcze wrócić do szkoły, zrobić tę prezentację, a po powrocie z Brukseli otrzymać propozycję pracy w sprywatyzowanej już szkole, bez Karty Nauczyciela i w nagrodę pracować za najniższą krajową pensję no cóż, skoro w polityce nie wiedzie się, to najlepiej wymyślać tematy zastępcze - czy posłowie są od wymyślania konkursów dla uczniów? nie ma ważniejszych tematów? - a prywatyzacja przedszkoli w Stalówce to panią poseł już nie interesuje????? @@@ |
|
|
|
|
zrozumiałam, zrozumiałam jasny baranku (dziecinko)!!!
obiecywało się wiele nauczycielom w wyborach do parlamentu, a dzisiaj proponuje się nauczycielom kolejną darmową robotę - przecież nie zrobią tego konkursu w czasie lekcji, za które i tak nie otrzymują obiecanych przez PO=panią Butrytn - zarobków @@@ |
|
|
|
|
misia misia, sam chciałbym pracować 9 miesięcy po 4 - 5 godzin dziennie, mieć wakacje 3 miesiące.
|
|
|
|
|
Fruguś nie ośmieszaj się razem z panią poseł Butryn
@@@ |
|
|
|
|
misia jesteś nauczycielką nauczania początkowego, nie zarabiasz dużo, bo nikt, kto ma mały staż pracy nie zarabia dużo, ja zaczynałem pracę od kwoty 588 zł, a zasiłek dla bezrobotnych był wówczas 435 zł, moja pensja rosła z roku na rok, obecnie zarabiam 3000 zł, 16 lat pracy. Karta Nauczyciela — ustawa regulująca prawa i obowiązki nauczycieli, jest pragmatyką zawodową nauczycieli, co oznacza, że przy regulacji stosunku pracy osób jej podlegających, ma ona pierwszeństwo przed Kodeksem pracy . Zawód nauczyciela to nie zawód pani od powierzchni płaskich (sprzątaczka) więc ma swoje szczególne obowiązki aby „wychować” dziecko dane pod opiekę tak, aby coś się nauczyło. Zapominasz, że Karta nauczyciela daje nauczycielom PRAWO wypłaty podwyżek. |
|
|
|
|
skoro tak twierdzisz to jeszcze raz życzę pani Butryn, aby wróciła do szkoły, zrobiła ten konkurs i pracowała razem z innymi nauczycielami na takich warunkach za jakimi razem z PO głosowała w Sejmie ( łącznie z 7% podwyżką we wrześniu, wakacjami, itp. itd.)!!!
Powodzenia i samozadowolenia dla całego PO!!! @@@ |
|