~~Fox | |
|
|
Juz wkrotce zostanie otwarte nowe polaczenie z Rzeszowa do Nowego Jorku.
Uwazam,ze jest to wspaniala wiadomosc dla wszystkich ludzi z naszego regionu. Skoncza sie wreszcie wybioste,zakorkowane drogi do naszej Stolicy i problem z dojazdami na czas. Jakie sa Wasze opinie w tym temacie.Czy moze zostanie w przyszlosci zorganizowany specjalny kurs do Jasionki ze Stalowej Woli z mysla o podroznych ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~dartur | |
|
|
Takich polaczeń powinno być wiecej, do Paryża, Rzymu, mam nadzieje ze to dopiero początek. To dobry początek rozwoju Podkarpacia.
|
|
|
|
|
|
Fajnie, przyda sie i nam. Zamiast wydawac miliony na wlasne lotnisko, halasujace nam nad glowami, moze lepiej niech rzeszow do tego doplaca A my S-19 bedziemy mieli 30 min. drogi do lotniska. Szkoda ze nie ma polaczenia kolejowego do rzeszowa na prosto, przez jasionke :/
|
|
~~Stalówek | |
|
|
wszystko ok,tylko ten powiedzmy terminal...a jakby zrobili połączenia z Irlandią.jest mnóstwo ludzi z Podkarpacia,Lubelszczyzny.raz w tygodniu.przekalkulować,zobaczyc jakie są potrzeby i jazda.tłuc się do Wawy parę godzin.za ten czas obróci człowiek w obydwie strony do Rz-owa i jeszcze czasu zostanie.tylko mówie lotnisko w Jasionce jest krajowym od kilkudziesięciu lat,międzynarodowym od kilkunastu.wiem że to są duże koszty ale w tym przypadku lotnisko jest wizytówka miasta i cos mi sie wydaje że miasto za bardzo nie interesuje sie ta sprawą.wiem że ostatnio ucięli z budżetu państwa spora kwote która miała byc przeznaczona na rozbudowę itp.ale tez trzeba miec ludzi którzy by umieli te pieniążki uzyskać.chyba ''najsłabsze''w ogólnym tego słowa znaczeniu lotnisko międzynarodowe w kraju.przez tyle lat praktycznie nic oprócz tego pseudoterminala i nowego parkingu nic tam nie zrobiono.
|
|
|
~~dartur | |
|
|
Połączenie z Irlandią już jest Ryanair lata tam.
|
|
|
~~Stalówek | |
|
|
do dartura:jak znasz szczegóły to podaj.znajomi sa zainteresowani.z góry dziekuje.
|
|
|
~~bird | |
|
|
Ja tez slyszalem a wlasciwie czytalem,ze z Rzeszowa jest bezposrednie polaczenie do Irlandii.
Przylatuje tu samolot,ktory zabiera ok. 148 osob na poklad. Te wiadomosci cztalem chyba w "SUPER NOWOSCI". Najlepiej zadzwon do LOT Rzeszow. Pozdrawiam. |
|
|
~~ | |
|
|
fajnie by było jakby zmodernizowali nasze lotnisko, oczywiście nie lądowały by tu pasazerskie ale to zawsze coś ...
|
|
|
~~Ralf | |
|
|
Tez lubie nasze lotnisko.Latem jest na co popatrzec.Lubie motolotniarzy.Podziwiam ich pasje.Najbardzej elitarna grupa jest szybownictwo,tu naprawde trzeba miec odwage i zmysl latania.
Pozdrawiam wszystkich lotnikow z Turbi. |
|
|