NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
cuda tuska, cuda donalda tuska
~~asd
ff
Wysłany: 13 Marz 2008r. 09:35  
czy ktos jeszcze wierzy ze ten czlowiek chce dla Polski cos dobrego zrobic? Czy ludzie ktorzy oddali glos na PO popieraja dalej ich dla zasady czy sa "inteligetnami" myslacymi tak jak kaza im media??? Prosze o konstruktywne i sensowne odpowiedzi

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 13 Marz 2008r. 09:35  

~~xxx
ff
Wysłany: 15 Marz 2008r. 08:41  
Myślę że tak.Każdy rząd który obejmuje władzę musi lub chce poprawiać błędy po swoich poprzednikach.Tak to już jest w tej naszej polityce.Oskarżanie się , wywoływanie afer,knucia, dziwne podjazdy to elementy polityki nie tylko rządów Tuska ale i jego poprzedników.Jak na razie nie jest źle.Tusk do pięt nie dorasta swojemu poprzednikowi.Za krótko jest żeby mówić o osiągnięciach nowego rządu,reformy których chcą dokonać potrwają cały okres ich rządów a i tak gdy przyjdą następni będą tylko narzekania.Polska to taki dziwny kraj, jak nam jest źle to walczymy z wrogiem ,ale jak tylko się nam poprawi to nie potrafimy sami rządzić i podejmować konstruktywnych decyzji-kłócić się za to potrafimy.Prawo które tworzą nasi "wspaniali" posłowie i senatorowie to jeden z większych bubli.Katujemy swoje społeczeństwo ustawami tworzonymi dla samych ustaw.Nic nie jest jasne i przejrzyste, a później są tego skutki.I znowu się coś poprawia a potem rozlicza i tak w kółko.Wiele instytucji w tym kraju chce uchodzić za bezpartyjne i bezstronne jednak to tylko pozory którymi karmi się to biedne i skołowane społeczeństwo.Telewizja niby apolityczna jednak w czasie jakiś wyborów przedstawia programy tylko "swoich" inni są traktowani po macoszemu.Tak samo jest z policją, służbą zdrowia,lokalnymi urzędami.Czy wypowiedź moja uchodzi w pana oczach za konstruktywną- sam nie wiem.W ten sposób można gadać i gadać, politykować , snuć domysły-co by było gdyby, itd, itd.My jako Polacy możemy jedynie ocenić tych którzy już tu byli a tych obecnych potem.

~~
ff
Wysłany: 15 Marz 2008r. 12:10  
CYTAT
czy ktos jeszcze wierzy ze ten czlowiek chce dla Polski cos dobrego zrobic? Czy ludzie ktorzy oddali glos na PO popieraja dalej ich dla zasady czy sa "inteligetnami" myslacymi tak jak kaza im media??? Prosze o konstruktywne i sensowne odpowiedzi

nierozumie Cie - a jaki miales inny lepsz rzad w Polsce - kiedykowliek ? zdziwiony

~~
ff
Wysłany: 15 Marz 2008r. 12:23  
chyba ze nalezysz do grona osób które narzekaja ze malo zarabiaja, i nie moga zrozumiec jak wlasciciel irmy moze jezdzic najnowszym VOLVO czy BMW smiech2 - no to owszem nie dziwie sie ze wam kaczora obludnego brakuje - ale to taka mentalnosc wasza. Naszczescie nie macie nic do powiedzenia.

~~
ff
Wysłany: 15 Marz 2008r. 21:25  
www.trwam.net

~~sa
ff
Wysłany: 20 Marz 2008r. 22:27  
Kto jeszcze pamieta, jakie wzburzenie środowiska lekarskiego i ile materiału na godziny dysput wywołało stwierdzenie Dorna, że jesli lekarze zechcą odejśc od łóżek szpitalnych, to on, jako odpowiedzialny za zapewnienie opieki zdrowotnej, może powołać lekarzy w "kamasze". Godność ludzka, faszyzm,to słowa, jakie były na ustach komentujących i na szpaltach gazet. Dorn został bohaterem "Szkła Kontaktowego".

Wczoraj odbyło sie podsumowanie "Białego szczytu", który jasno wykazał, ze poza propozycja podwyzki stawki ubezpieczenia, rząd nie ma nic do zaproponowania.

Dzisiaj gabinet Tuska po raz drugi pokazał, gdzie ma "godność ludzką" i "prawa pracownicze".

Brawo barany i lemingi, niech was Tusk wyrżnie jednego po drugim.

Z miłością, oczywiście.

Po raz pierwszy zastosowano te metode wobec celników, wysyłając na protestujące posterunki "brygady lotne".

Dzisiaj pozbawiono wielu mieszkańców dawnego województwa radomskiego opieki lekarskiej.

Wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski zamknął dwa oddziały radomskiego szpitala. Onkologię i chirurgię.

A ostrzegałam, kiedy Donald Tusk obiecywał lemingom cuda.

~~
ff
Wysłany: 20 Marz 2008r. 22:51  
PiS to obciach, vide postawa Kozielewicza i kolesi z rady miejskiej lub Siebiedy towarzysza z powiatu

~~
ff
Wysłany: 20 Marz 2008r. 23:17  
CYTAT
PiS to obciach, vide postawa Kozielewicza i kolesi z rady miejskiej lub Siebiedy towarzysza z powiatu

PO za to cool i trendy, vide balon, hymn, maybach, szukanie oszczędności na biednych. Bogaci się bogacą a biednych po łbie. Oto hrabiostwo z PO lub sympatyzujące z PO w naszym mieście. No i łamiące prawo (świadczenia rodzinne - karty bankomatowe).

~~
ff
Wysłany: 20 Marz 2008r. 23:29  
CYTAT
CYTAT

PO za to cool i trendy, vide balon, hymn, maybach, szukanie oszczędności na biednych. Bogaci się bogacą a biednych po łbie. Oto hrabiostwo z PO lub sympatyzujące z PO w naszym mieście. No i łamiące prawo (świadczenia rodzinne - karty bankomatowe).

gówno mnie obchodzi Szlęzak, ale facet naprzeciwko uczciwych inaczej z PiS stalowowolskiego jest jak kryształ

~~
ff
Wysłany: 20 Marz 2008r. 23:30  
chyba nie ma takiego z PiS który "nie ma za paznokciami"umiech

~~Jasio
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 04:16  
Ot dyskusja "merytoryczna" rozgorzała. Do wypowiedzi jak poprzednia mówię: Weź do pierona lupę lub mikroskop i popatrz na swoje paznokcie(życie). Tylko, że to wymaga już trochę wysiłku a najlepiej to tak po polsku napluć, oskarżyć i jeszcze rozmazać i ..... cieszyć się ze swojej głupoty.

~~asd
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 12:58  
beda nas leczyc dobrze zarabiajacy lekarze--- zamykanie odzialow szpitalnych np w Radomiu./ a wsztystko po to aby oglosic durnemy spo;eczenstwu iz sluzba zdrowia w Polsce jest nie rentowna wiec trzeba ja sprzedac, sprywatyzowac! a przed sprzedaniem szpitale tzreba jescze oddłużyc po to zeby zachodni kapitał zechcial je kupic!!! Pytam po jaka cholere inwestuje sie w remonty szpitali w nowoczesny sprzet skoro on ma byc sprzedany za bezcen!!! Huty i kopalnie kiedys tez byly bardzo nierentowne ( bo takie mialy byc na zamowienie zeby je tanio komus sprzedac a samemu wziac łapówke...)a dzis produkcja stali to bardzo dobry interes a kopalnie to równiez żyła złota. Prosze nie mówcie mi ze d tusk chce dla POlski dobrze jego intersuje tylko wladza i pieniadze! wszytsko co robi to tzw pokazówka np podróż rejsowym samolotem do usa... a tymczasem rzadowe samoloty lataja po kraju wożąc powietrze bo musza wylatac okreslnona ilosc godzin ale durny lud kupuje takie tanie chwyty reklamowe A tak na marginesie co tusk zalatwił w usa ?? otoz wielkie NIC!!

~~xxx
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 19:10  
Dochodzę do wniosku ,że w tej naszej drogiej Polsce nie ma i nie będzie już żadnego rządu fachowców.Bo ich po prostu zabrakło a starzy się już nachapali i obstawiają tylko swoje intratne interesy.Uważam że każdy kto nastąpi po PO lub PIS-ie, lub jeszcze innej
opcji politycznej nie zrobi w tym kraju żadnej rewolucji.Jesteśmy starym i nie reformowalnym społeczeństwem.Mieliśmy komunę-było źle, zamieniliśmy ją na demokrację i też-źle.Poczekajmy jeszcze trochę -będziemy mieć taki rasowy kapitalizm, ciekaw jestem kiedy zatęsknimy za pierwotnym komunizmem.Co z tego że obywatele się buntują o spadanie poziomu życia,co z tego że ustawodawca nie potrafi stworzyć prawa dla ludzi tylko dla samego prawa.Kto się tym przejmuje? Nikt.Wystarczy się przyglądnąć naszym rodzimym biznesmenom, na palcach jednej ręki można policzyć takich którzy żyją i dają żyć innym.A w większości to naciągacze i oszuści.

~~
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 19:16  
fachowiec Kaczyński wszystko przez całe życie rozwalał a ten Bładek nic pożytecznego w życiu też nie zrobił

~~
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 20:06  
CYTAT
beda nas leczyc dobrze zarabiajacy lekarze--- zamykanie odzialow szpitalnych np w Radomiu./ a wsztystko po to aby oglosic durnemy spo;eczenstwu iz sluzba zdrowia w Polsce jest nie rentowna wiec trzeba ja sprzedac, sprywatyzowac! a przed sprzedaniem szpitale tzreba jescze oddłużyc po to zeby zachodni kapitał zechcial je kupic!!! Pytam po jaka cholere inwestuje sie w remonty szpitali w nowoczesny sprzet skoro on ma byc sprzedany za bezcen!!! Huty i kopalnie kiedys tez byly bardzo nierentowne ( bo takie mialy byc na zamowienie zeby je tanio komus sprzedac a samemu wziac łapówke...)a dzis produkcja stali to bardzo dobry interes a kopalnie to równiez żyła złota. Prosze nie mówcie mi ze d tusk chce dla POlski dobrze jego intersuje tylko wladza i pieniadze! wszytsko co robi to tzw pokazówka np podróż rejsowym samolotem do usa... a tymczasem rzadowe samoloty lataja po kraju wożąc powietrze bo musza wylatac okreslnona ilosc godzin ale durny lud kupuje takie tanie chwyty reklamowe A tak na marginesie co tusk zalatwił w usa ?? otoz wielkie NIC!!

poczytaj co bylo mowione w sasiednich tematach na foeum i nie bluznij bo ja juz sie powtarzac nie bede.

~~asd
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 21:26  
poczytaj co bylo mowione w sasiednich tematach na foeum i nie bluznij bo ja juz sie powtarzac nie bede.[/cytat]

Nie powtarzaj sie i nie zabieraj glosu i nie glosuj tyle dobrego zrobisz dla calego spoleczenstwa

~~d
ff
Wysłany: 21 Marz 2008r. 23:31  
We wczorajszym dzienniku ukazał się wywiad z Jurkiem Dudkiem. Pod koniec wywiadu można było przeczytać:

„(...)Do niedawna funkcjonował w Polsce chory układ. Albo ty kogoś skręciłeś, albo ktoś ciebie, było społeczne przyzwolenie na łapówki. To, co dzieje się w kraju od niedawna jest bardzo pozytywne. Zadzwonił do mnie ostatnio przyjaciel i mówi: "Jurek, k...wa, w Polsce to już nic się nie da załatwić. Wszędzie tylko kamery i prowokacje!" Odpowiedziałem mu, że wszyscy powinni żyć na takich samych, normalnych zasadach.

Dwa lata temu otwarcie mówił pan, że interesuje się polityką i sympatyzuje z Donaldem Tuskiem. Coś się zmieniło od poprzednich wyborów?
Po tamtych wyborach straciłem całkowicie zainteresowanie polityką i zraziłem się do tego środowiska. Może gdyby politykom zakazano występowania przed kamerami, to zaczęłaby się konkretna praca, a własny interes zszedłby na dalszy plan. Podobnie jest w świecie sportu. Jan Tomaszewski komentuje, co się tylko da. Ale czy naprawdę on jest taki mądry?(...)”

No cóż, ponoć wszyscy Polacy mieszkający w Anglii chcą głosować na PO. Widać nie wszyscy. Co prawda Jurek Dudek już od paru miesięcy mieszka w Hiszpanii, ale angielska miłość do PO powinna chyba pozostać? Widać jednak, że to jeden z inteligentniejszych polskich sportowców i potrafił poznać się na zgniłym jabłku. Czyżby Jurek Dudek uważał, że Donaldu Tusku to taki Jan Tomaszewski polskiej polityki?

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »