|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 28 Lip 2009r. Skąd: stalowa wola, nisko Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Moze sie smiejecie z tych dziewczyn mieszkajacych na wsi, oraz innych ludzi zyjacych poza miastem. Sam mieszkam na wsi i jestem bardzo zadowolony z tego powodu, mieszkalem 3 lata w duzym miescie wiekszym od st woli/ Co zauwazylem
- dzieciaki z miasta sa duzo bardziej narazeni na narkotyki, platajac sie po pubach, klubach - tabletki gwałtu - przesiadywanie pod blokami z nudow zapalmy zioło - pobicia - kradzieze - moglbym tak wymieniac wiele wiecej na wsi jest inaczej, sa rozrywki itp , ale jest mniejsza spolecznosc i mnijesze prawdopodobienstwo ze ktos wamzrobi krzywde Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
Ja się wychowałem w mieście, od niedawna mieszkam na wsi. Co zauwarzyłem ludzie mieszkający na wsi są bardziej pomocni, zaradni itd. Niektórzy młodzi ludzie podsmiewują się z tych "przyjezdnych" ale przychodzi czas w zyciu aby się usamodzielnić. Więc można kupić mieszkanie ewentualnie postawić domek, ceny za ziemie w Stalowej Woli nie są przystępne i dużo taniej wychodzi kupić poza granicą miasta, czyli na wsi. Są jeszcze Ci którzy dostaną ziemie w spadku . Pamiętam jak przyjechał do mnie człowiek co od pokolen mieszkają w mieście, i jeszcze w starym domu chciał sobie posiedzieć przy ogniu z pieca kaflowego , powrzucać drewna itd. Mówił ze jeszcze przy takim nie siedział.
Wiem ze są tacy którzy wolą mieszkać w bloku, cenią sobie komfort - zrobić opłaty i miec z głowy, niektórzy mieszkający na wsi tego nierozumieją |
|
|
|
|
w miescie tak sie młodzież bawi
|
|
|
|
|
wioska rzadzi :]
|
|
|
|
|
na której wiosce są pizzernie ? To chyba ten rezyser-operator nie widzał prawdziwej wsi .
|
|
|
|
|
CYTAT na której wiosce są pizzernie ? To chyba ten rezyser-operator nie widzał prawdziwej wsi . A może prywatny właściciel jakiegoś dawnego Domu Ludowego na wsi zorganizował nazwijmy to Jadalnię Pizzy ale kto to może wiedziećTeraz czasy są takie że wszystko idzie z postępem nawet wieś |
|
|
|
|
ludzie ze wsi sa przewaznie ludzmi prostymi . Z braku perspektyw, zadnych wymagan kulturowych szerzy sie alkoholizm.Kilkadziesiat miesiecy spedzilem w miescie 15 razy wiekszym od warszawy i krakowa razem wzietych , ludzie byli o wiele sympatyczniejsi niz w kraju.
|
|
|
|
|
A ja tam im zazdroszcze,chciala bym miec takie widoki jak one(chodzi mi o te góry co widac)
|
|
|
|
|
CYTAT ludzie ze wsi sa przewaznie ludzmi prostymi . Z braku perspektyw, zadnych wymagan kulturowych szerzy sie alkoholizm. Wydaje mi się ze nie masz racji. Twoje słowa można równie dobrze podpiąć pod róznych mieszkanców miasta. |
|
|
|
|
CYTAT Kilkadziesiat miesiecy spedzilem w miescie 15 razy wiekszym od warszawy i krakowa razem wzietych , ludzie byli o wiele sympatyczniejsi niz w kraju. Największym miastem świata jest Szanghaj (Chiny) - 14.6M mieszkańców. Kraków ma 750k mieszkańców, Warszawa zaś 1,7M co łącznie daje 2,45M. 14.6/2.45 nie jest niestety równe 15 ale sporo mniej. No chyba, że byłeś na innej planecie. Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
|
|
Ale co do filmiku - ciekawi mnie kim jest Justyna co wywinela orla na lodowisku
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Nie ma to jak wioska.
W zimie kulig, w lato festyny, ogniska. Swieze powietrze, spokojnie mozna w nocy wyjsc bez obawy ze jakies siu...ki Cie zaczepia. A co do pizzerii to polecam karczme na Konczycach. Tam jest dopiero pizza. A do wielowsi to zawsze mozna podjechac. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Kilkadziesiat miesiecy spedzilem w miescie 15 razy wiekszym od warszawy i krakowa razem wzietych , ludzie byli o wiele sympatyczniejsi niz w kraju. Największym miastem świata jest Szanghaj (Chiny) - 14.6M mieszkańców. Kraków ma 750k mieszkańców, Warszawa zaś 1,7M co łącznie daje 2,45M. 14.6/2.45 nie jest niestety równe 15 ale sporo mniej. No chyba, że byłeś na innej planecie. mylisz sie kolego , najwiekszym miastem swiata pod wzgledem ludnosci jest Mexico City i Tokyo . Londyn , Kair, New York City maja powyzej 15 mln mieszkancow . Pod wzgledem powierzchni bardzo ciezko znalezc miasto mniejsze od polskich ;p . |
|
|
|
|
[cytat
A co do pizzerii to polecam karczme na Konczycach. Tam jest dopiero pizza. To prawda. W Stalówce na pewno nie ma takiej pizzy ! |
|
|
|
|
CYTAT A do wielowsi to zawsze mozna podjechac. wnioskuje z postu ,ze czesto jestes w warszawie skoro mowisz o wielowsi |
|
|
|
|
[cytat]w miescie tak sie młodzież bawi
ten Pan co biegał po stalowej jest moim IDOLEM...hahahbrawo za odwage bzzzzzz |
|
|
|
|
CYTAT ludzie ze wsi sa przewaznie ludzmi prostymi . Z braku perspektyw, zadnych wymagan kulturowych szerzy sie alkoholizm.Kilkadziesiat miesiecy spedzilem w miescie 15 razy wiekszym od warszawy i krakowa razem wzietych , ludzie byli o wiele sympatyczniejsi niz w kraju. zalezy co to za wichura jak wieksza gdzie mozna sie sparowac to moze i tak ;] ja pomieszkuje w dziurze gdzie jest kolo 40 domow, brak sklepu jedynie obwozne wtorki/czwarki pan z warzywami owocami, 1wszy wtorek miesiaca pan z gumiakami i inne tego typu atrakcje, dzieciakow jest z 12 sztuk w roznym wieku, kazdy z nich siedzi, dziobie by z wichury sie wyrwac i przypadkiem na ojcowiznie nie zostac ;] |
|
|
|
|
ja jestem ze Stalowej i jak byłam w wieku tych dziewczyn to robilam to samo co one i wcale sie tego nie wstydze ,bo dzisiejsza młodzież szczegulnie ta miastowa to tylko sie k***i
i szla** .Więc tylko podziwiac te dziewczyny |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT zalezy co to za wichura jak wieksza gdzie mozna sie sparowac to moze i tak ;] ja pomieszkuje w dziurze gdzie jest kolo 40 domow, brak sklepu jedynie obwozne wtorki/czwarki pan z warzywami owocami, 1wszy wtorek miesiaca pan z gumiakami i inne tego typu atrakcje, dzieciakow jest z 12 sztuk w roznym wieku, kazdy z nich siedzi, dziobie by z wichury sie wyrwac i przypadkiem na ojcowiznie nie zostac ;] hahaha ale sie uśmiałem z tego komenta ifeel gdzie ty pomieszkujesz?? "skutkiem ubocznym" jest chyba spokój Errare humanum est. |
|
|
|
|
Największym miastem świata jest Szanghaj (Chiny) - 14.6M mieszkańców. Kraków ma 750k mieszkańców, Warszawa zaś 1,7M co łącznie daje 2,45M. 14.6/2.45 nie jest niestety równe 15 ale sporo mniej. No chyba, że byłeś na innej planecie. [/cytat]
byłem w tamtym roku w meksyku i z tego co sie dowiedziałem to tam mieszka w samej stolicy prawie 25mln ludzi wiec ten szanghaj jest prawie o połowe mniejszy ale jak sie nie wie co sie pisze to sie pisze co sie wie .... heheh powodzenia a co do tych lasek to napewno maja wiecej oleju w głowie co balkoniarze ... ot i to by było na tyle |
|
|
|
|
CYTAT hahaha ale sie uśmiałem z tego komenta ifeel gdzie ty pomieszkujesz?? \"skutkiem ubocznym\" jest chyba spokój to zalezy czy wiejski prorok wypije :] mam figurke przed chalupa i zdarza sie nawet o polnocy kazanie uslyszec ^^ wiocha na styku wojewodztw podkarpackiego, swietokrzyskiego i lubelskiego ;-) chleb ze swietokrzyskiego, gwozdzie z lubelskiego, a butla z gazem podkarpacie ^^ |
|
|
|
|
To chyba gmina Radomysl nad Sanem ta wiocha? A dokladniej Chwalowice lub dalej w tamtym kierunku na Borow. To jest jedyny styk tych 3 wojewodztw.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
wg map google styk tych trzech wojewodztw jest w zawichoscie na wisle i tego sie trzymalem, autem mam tam 5+ minut
|
|
|
|
|
Bo najlepsze dziewczyny są na wsi i zdania nie zmienie
|
|