NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2
Dożynanie watahy...,
ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 14:22  
CYTAT
CYTAT
Bo co z tego że będzaiemy mieli sumaryczną większość a PO i tak wygra. Narazie musimy zjednoczyc siły przeciwko Tuskowi i jego prezydenturze. Bo jak rudy wygra to Polska bedzie tylko chyba z nazwy

Popieram!

ja również!!!

Credo in unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 14:22  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 14:43  
Ale się zebrała ekipa narodowych socjalistów. Jak tak słucham to się okazuje że PO i Tusk przez 2 lata zdążył wyprzedać cały majątek narodowyzaklopotanyzaklopotany

Czyli poprzednicy nic nie sprzedawali?????
Tusk wszystkiemu winien na szafot z nim:-)))))

A ja i tak będę głosował na POcool girl
cool girlcool girlcool girl

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 15:01  
na tym polega wolnośc posiadania i głoszenia swoich poglądów. nie obejmuje ona jednak swobody obrażania i dezawuowania innych, a ty, nazywając ludzi o innych przekonaniach narodowymi socjalistami, właśnie to czynisz. wszak wiadomo, że narodowy socjalizm to ideologia zakazana, więc w ten sposób starasz się zohydzic to, czego nie popierasz.
twoja wolnośc kończy się tam, gdzie zaczyna się moja. pamiętaj

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 15:19  
CYTAT
Zgadza się tylko jak nasze głosy rozłożą się na te partie które wymieniłeś to i tak nici...Bo co z tego że będzaiemy mieli sumaryczną większość a PO i tak wygra. Narazie musimy zjednoczyc siły przeciwko Tuskowi i jego prezydenturze. Niestety L.Kaczyński nie ma szans czy chce tego czy nie, pozatym to i tak nie mój kandydat. Bo jak rudy wygra to Polska bedzie tylko chyba z nazwy

Wlasnie o tym pisze, zeby zjednoczyc wszystkie sily anty PO w koalicje, to wtedy kazdy glos oddany czy to na PiS czy to na Korwina Mikke czy na SLD czy na Rydzyka pojdzie do jednego worka wyborczego. Ordynacja przewiduje koalicje wyborcze. Prog dla nich to 8 %. A po wyborach kazda partia moze juz zostac soba w sejmie. Wazne by arytmetyka zmiesc ze sceny politycznej POpaprancow. Jesli te wszystkie partie pojda osobno, to glosy sie rozmyja i znow cudaki wygraja. Pora zawiesic ideologiczne spory o komunizm, SB, kosciol, dewocje dla ratowania Polski. Pora na taka koalicje.
A w przypadku prezydentury jest bardzo proste. W II turze glosujemy na tego, ktory nie jest z PO. Niezaleznie czy przeciwnikiem Tuska lub Komorowskiego bedzie Cimoszewicz, Kaczynski, Szmajdzinski, Nalecz czy ktokolwiek inny, wszyscy ludzie nie popierajacy PO musza glosowac na mniejsze zlo, czyli anty PO.

Ty naiwny Andrzejku, produkcie mass mediow. Jak to nie PO wyprzedalo majatek narodowy? A czym bylo KLD, UW, UD? Troche historii wystarczy, by sie zorientowac. Na poczatku lat 90tych nastapila najwieksza grabiez Polski. A dzis nastepuje jej ostateczne dobijanie.

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 15:40  
CYTAT
pppp to zupełnie inny przypadek. oni weszli do sejmu w 1991 r., gdy ordynacja wyborcza nie przewidywała żadnych progów, więc skutkiem było ponad 20 partyjek reprezentowanych w izbie niższej.
lpr, owszem, miał poparcie pewnych kręgów Kościoła, ale im przede wszystkim udało się trafic w niszę, wówczas ogromną, a którą dziś przejęło PiS.

a na ciśnienie proponuję kilka głębokich wdechów ;)

PS. nawet gdyby zdarzyło mi się posiadac najszczerszą chęc, nigdy nie będę księdzemchytry

prawie ojcze, oni nie weszli z promilem, partia ktora glosila ze piwko jest lepsze od wodki dostala ponad 3% najlepsi powazni gracze mieli 12 :] sukces tego tworu i fakacz dla reszty bezdyskusyjny
ta lprowska nisza bedzie zawsze, tak samo jak bedzie kilka innych tyle ze brakuje ortodoksow ktorzy to pociagna

ja za taka koalicja jestem, glosowalem juz na lige prawicy rp, szkoda ze bardzo malo ludu takie porozumienia kmini i jedni 2gich od sprzedawczykow jada

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 16:47  
Tu bardzo ciekawa wypowiedz Korwina Mikkego na temat ocieplenia i CO2. W calosci popieram ten sposob myslenia o klimacie, ale nie po to wklejam ten link. Chodzi o sam koniec nagrania i wypowiedz o tym, ze naukowcy czy politycy badaja spoleczenstwo na ile mozna wcisnac kazda nowa glupote i czy spoleczenstwo ja lyknie. Jak widac lyka skutecznie. Dowodem jest poparcie dla PO.

http://www.youtu(...)=related

Tego nagrania nie da sie wlozyc w to forum. Trzeba otworzyc nowa strone.

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 17:13  
CYTAT
CYTAT
Zgadza się tylko jak nasze głosy rozłożą się na te partie które wymieniłeś to i tak nici...Bo co z tego że będzaiemy mieli sumaryczną większość a PO i tak wygra. Narazie musimy zjednoczyc siły przeciwko Tuskowi i jego prezydenturze. Niestety L.Kaczyński nie ma szans czy chce tego czy nie, pozatym to i tak nie mój kandydat. Bo jak rudy wygra to Polska bedzie tylko chyba z nazwy

Wlasnie o tym pisze, zeby zjednoczyc wszystkie sily anty PO w koalicje, to wtedy kazdy glos oddany czy to na PiS czy to na Korwina Mikke czy na SLD czy na Rydzyka pojdzie do jednego worka wyborczego. Ordynacja przewiduje koalicje wyborcze. Prog dla nich to 8 %. A po wyborach kazda partia moze juz zostac soba w sejmie. Wazne by arytmetyka zmiesc ze sceny politycznej POpaprancow. Jesli te wszystkie partie pojda osobno, to glosy sie rozmyja i znow cudaki wygraja. Pora zawiesic ideologiczne spory o komunizm, SB, kosciol, dewocje dla ratowania Polski. Pora na taka koalicje.
A w przypadku prezydentury jest bardzo proste. W II turze glosujemy na tego, ktory nie jest z PO. Niezaleznie czy przeciwnikiem Tuska lub Komorowskiego bedzie Cimoszewicz, Kaczynski, Szmajdzinski, Nalecz czy ktokolwiek inny, wszyscy ludzie nie popierajacy PO musza glosowac na mniejsze zlo, czyli anty PO.

Dokładnie tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty naiwny Andrzejku, produkcie mass mediow. Jak to nie PO wyprzedalo majatek narodowy? A czym bylo KLD, UW, UD? Troche historii wystarczy, by sie zorientowac. Na poczatku lat 90tych nastapila najwieksza grabiez Polski. A dzis nastepuje jej ostateczne dobijanie.

Pytam się rudy gdzie te cuda?
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 21:03  
Od dawna obserwuję Korwin-Mikkego i zadziwiające jak często trafne są jego wypowiedzi i publikacje , czasem tylko ubiera to w nieco drastycznne argumenty , polecam felietony w angorze

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2010r. 22:41  
CYTAT
To więc na kogo głosować ??? PO już się popisało, a dojscie do władzy PiSu w naszy regionie tez będzie klęską.

Na kogo głosować, aby normalnie żyć ???

bez względu na kogo się zagłosuje
i tak będzie g.....z tego będzie
ktoś bardzo mądry wymyślił powiedzenie:
"jeśli wlazłeś między wrony musisz krakać jak i ony"
albo Cię wywalą(czyt.znajdą haka umiech )
i jak wtedy żyć i za jakie małe pieniądze chytry
pomijam już dyscyplinę partyjną

Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.]
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2010r. 10:29  
[/cytat]
bez względu na kogo się zagłosuje
i tak będzie g.....z tego będzie
ktoś bardzo mądry wymyślił powiedzenie:
\"jeśli wlazłeś między wrony musisz krakać jak i ony\"
albo Cię wywalą(czyt.znajdą haka umiech )
i jak wtedy żyć i za jakie małe pieniądze chytry
pomijam już dyscyplinę partyjną
[/cytat]

Czyli każdy kto wejdzie w polityke musi się skurw..dla pieniądza, tłumacząć sobie że tak musi być bo i tak nic się nie zmieni ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 12:41  
oczywiście, że nie każdy musi się sk***ic dla pieniądza. ale wydaje mi się, że zachowanie jako takiej przyzwoitości w polityce wymaga silnego kręgosłupa moralnego i umiejętności zrezygnowania z władzy, gdy jej sprawowanie uniemożliwia spojrzenie sobie w oczy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 15:20  
dkny a powiedz mi kto sie nadaje na prezydenta

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 15:39  
To mrozy wykończyły ekipę Edwarda Gierka

Gdyby nie zima stulecia, na rewolucję Solidarności przyszłoby nam dłużej poczekać.

Pierwszy sekretarz partii nie miał szczęścia do pogody. Czynnik klimatyczny zamieszał w dekadzie lat 70. jak nigdy wcześniej. Najpierw efektem deszczowych i nieurodzajnych lat był świński dołek, pogłębiający się z roku na rok. A na sylwestra 1978 r. przyszła zima stulecia.

Pech chciał, że pierwszy atak mrozów i śniegu wypadł akurat na dni, kiedy wszyscy byli psychicznie i organizacyjnie rozluźnieni: sobota przedsylwestrowa, niedziela – sylwester, poniedziałek – Nowy Rok. Jeszcze w czwartek temperatura oscylowała wokół plus 5 st. Celsjusza, w piątek spadła do minus 10. W kolejnych dniach nawet do minus 30. Jednocześnie zawiało i zasypało. I żeby to jednorazowo! Zima sparaliżowała kraj na niemal dwa miesiące.

http://wiado(...)art.html

Tuska nazywaja Gierkiem naszych czasow w zwiazku z propaganda sukcesu. Moze obecna zima, ktora wcale nie ma zamiaru odpuszczac zrobi z nim to samo, co zrobila z Gierkiem?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 15:43  
sammael, nie ma jednego idealnego kandydata. ja będę głosowac na swojego, zaciskając trochę zęby, bo celem nadrzędnym jest niedopuszczenie donalda.

Prywatna wiadomość 

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »