NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Ogród,
ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 14:14  
Witam wszystkich

Na tym forum przewijał się temat czego brakuje w Stalowej Woli, ja pozwolę sobie wyjść troche poza Stalową Wolę... Na wiosnę myślę otworzyć firmę zajmującą się projektowaniem i zakładaniem ogrodów itd. Chciałbym zaczerpnąć waszej opinii czy jest zapotrzebowanie na tego typu usługi w okolicy Stalowej i jak Wy o widzicie...
Za wszelkie rady i odpowiedzi z góry wielkie dzięki Kuba

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 14:14  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 14:17  
Myślę, że to dobry pomysł. Zawsze coś nowego. Dużo ludzi się buduje to pewnie chcieliby mieć jakiś przyzwoit ogród.

... *** J o L k A *** ...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 15:18  
Niszowy produkt ludzi których będzie na to stać jest na tyle mało że poproszoą firme z Rzeszowa i okolic. Baaa res-gal przyjedzie pomierzy i sprzeda wszystko i rabat jeszcze da przy wiekszym zamówieniu.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 16:50  
a mnie sie to widzi, zgodze sie ze ludzie z naprawde duzymi pieniedzmi i duzymi ogrodami wybiora kogos uznanego bo wola miec wszystko w dupie, ale jest masa ludzi z mniejszymi ogrodkami z mniej zasobnym portfelem, ktorzy tez chca miec inaczej, powiedzmy najpierw projekt, za jakis czas oczko, a na koniec krzaki ;] taki czlowiek firmy z rzeszowa nie wezmie bo podlicza calosc to mu czapka spadnie, kredytu na ogrodek nie wezmie tylko bedzie kminil samemu
znajdzie sie rowniez grupa ludzi ktora bedzie wolala mniejszego wykonawce bez kilkunastu pracownikow, chocby dlatego ze wszystko zalatwi z jedna osoba i nie bedzie sytuacji "panie tak projektant narysowal ja nie wiem", poza tym sporo ludzi boi sie pytac nawet jak za cos placi by na glupa nie wyjsc, prawda taka ze ze swojakiem latwiej sie dogadac ;]
z rok temu znajoma szukala kogos do ogrodka i wspominala cos o kims z niska czy okolic, ponoc swietnie sobie radzi dlaczego tobie mialoby nie wyjsc ? ;]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 17:44  
Ja tak od siebie dodam. Wiem ze w Nisku i jeszcze jedna miejscowość , jak się jedzie na Sandomierz (chyba) są ludzie którzy się tym zajmują. Nie wiem ilu jest ludzi w naszym regionie którzy mają pieniądz na takie wydatki i którzy z checią skorzystali by z Twojej usługi.

Ale napewno są tacy, jeżeli masz odpowiednią wiedze a to bardzo ważne , pomysły i pieniadz na inwestycje to działaj.

Wiem ze na zachodzie ekipy od ogródów, zajmują się tez kostką ( chodniki itp) kamieniem (skalniaki, fontanny), oczkami wodnymi itp.

Co do wiedzy , szukałem jednego drzewka do posadzenia, kupiłem odpowiednią literature, objezdziłem kilka szkółek(ogrodów) i zamiast się czegoś fachowego dowiedzieć, to uzyskałem sprzeczne informacjenie wiem

Więc musisz znac się na tym co będziesz robił.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 18:05  
Dziękuję za wypowiedzi. Tak znam się na tym i dlatego mam zamiar się tym zająć, boję się jednak że rynek może byc już opanowany...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 18:25  
jezeli ktos jest dobry w tym co robi to sie odnajdzie wiec bez obaw :-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 18:54  
A ja tam myślę że smiało próbuj, równie dobrze można by było pwiedzieć że salony samochodowe to niszowy produkt a jednak ludzie kupuja nowe auta. Są osoby u których na pewno znajdziesz zainteresowanie, tylko musisz się odpowiednio rozreklamowaćumiech. Powodzeniaok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2010r. 19:11  
radze się zająć m.in. systemami nawodnienia ogrodu bo w naszym rejonie nie ma dobrego specjalisty.Ja sam sciągałem firme z poza Stalowej a i tak trochu sknocili.Pomyśl też o obsludze ogrodów bo wiekszosc firm z stw chetnie zaklada ogrody(z różnym skutkiem),ale pozniej niechetnie zajmuja sie dogladaniem bo wiadomo,że zarobia sie na tym mniej. I tak wogóle to przez okres zimowy radze zgłebiac prase ogrodnicza bo wydaje sie, ze posadzic rośline to pikus a jest całkiem odwronieumiechpowodzenia

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »