|
|
|
Witam, od maja będę potrzebowała kogoś do opieki na rocznym chłopczykiem, ale najpierw chcę się zorientować ile taka niania kosztuje, i czy mi się opłaci wrócić do pracy i płacić opiekunce czy może lepiej zostać w domu. Napiszcie ile płacicie niani za godzinę opieki na Waszymi pociechami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Byłam nianią i zazwyczaj każdy płacił od 5 do 15 zł za godz.
(w weekendy zawsze więcej) Ale bywają ludzie którzy płacą 2-3zł za godz. Jednak nie każda dziewczyna pisze się na takie coś. Ona odpowiada za twoją (waszą) pociechę. Musi włożyć w to sporo siły i cierpliwości. A za te 2-3 zł to chyba nie warto podejmować się takiej odpowiedzialności. Pier***ol System Lecz Rób To Stylowo :) |
|
|
|
|
moja znajoma była nianią i płacono jej 6 zł za godz wydaje mi się że to nie jest dużo jak,wkońcu sama wiesz jak odpowiedzialne jest zajmowanie sie dzieckiem
pielęgnuj to co w Tobie ganią- to właśnie Ty |
|
|
|
|
moja mama ma płacone 4 zl za godzine. I jest zadowolona
|
|
|
|
|
Ktoś poszukuję niani ?
|
|
|
|
|
Obecnie najniższa ustawowo płaca miesięczna to 1317 zł, oczywiście brutto. Pracodawca, który płaciłby mniej podlega karze.
Najniższa płaca dotyczy osób o najniższych kwalifikacjach lub bez kwalifikacji, wykonujących proste czynności, nie wymagające odpowiedzialności. Więc sobie policz. Miesięczny wymiar pracy (wolne soboty, niedziele i święta) np. w styczniu 2010 wynosi 160 godzin czyli nieco ponad 8 zł/godz. brutto. Netto to ok. 5 zł/godz. Podkreślam, że to wynagrodzenie za pracę bez kwalifikacji i bez odpowiedzialności. P.S. Temat był już wałkowany na tym forum - wystarczy poszukać. |
|
|
|
|
A ja poszukuje niani, dorywczo do rocznego dziecka. może polecicie kogoś sprawdzonego mającego dobry kontakt z dzieckiem.
Znajomi poszukują osoby do sprzątania mieszkania raz, dwa razy w tyg. Może znacie panią która potrafi sprzątać i jest dokładna. Z góry dziękuje |
|
|
|
|
Ja znam pewną nianie, ale to zależy jak dorywczo czyli ile i kiedy proszę napisać na pw.
|
|
|
|
|
www,pomocdladomu.com.pl tu znajdziesz wszystko nianie opiekunki osoby do sprzątania sprawdzone z referencjami e-meil info_(at)_pomocdladomu.com.pl
|
|
|
|
|
3 - 4 zł na godzinę to śmieszne pieniądze. Ciekawa tylko jestem, czy mamy, które płacą komuś za opiekę nad swoim dzieckiem te 3 czy 4 zł, były by same chętne za te pieniądze opiekować się i brać odpowiedzialność za czyjąś pociechę. Osobiście uważam, że stawka 5 zł za godzinę w naszym mieście to takie minimum jakie powinno się proponować opiekunce.
|
|
|
|
|
Rodzice dzieciaków czasami płacą te 3-4 zł za godzine a wymagania maja nie z tej ziemi. Dla opiekunki to naprawde wielka odpowiedzalnośc zajmowac się dzieciaczkiem. Różne rzeczy i sytuacje się zdarzają co wiąże się ze sporym stresem. Opiekunka wkłada całe serce w zabawe i inne rzeczy które robi z maluszkiem. Dlatego uważam że wynagrodzenie jej nie powinno byc wielką łaską rodziców.. bo za 20 zł które zarobi za 1 dzień opieki to poprostu śmiac się z tego chce.
A rodzice sami dobrze wiedzą jakie są dzieci i ile uwagi się im poświęca. Pier***ol System Lecz Rób To Stylowo :) |
|
|
|
|
Chetnie podejmnie prace jako niania, opiekowalam sie 3 chlopcow, ale kase jaka mi palcili to porazka, dlatego za 5 zl bym sie zgodzila, nie mniej..
|
|
|
|
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Belfegor - minimalna wysokość wynagrodzenia wcale nie dotyczy osób "o najniższych kwalifikacjach lub bez kwalifikacji, wykonujących proste czynności, nie wymagające odpowiedzialności". Minimalne wynagrodzenie za pracę to ustawowo gwarantowane pracownikowi wynagrodzenie za pełny miesięczny wymiar czasu pracy, niezależnie od rodzaju wykonywanej pracy, kwalifikacji, ilości i rodzajów składników wynagrodzenia. |
|
|
|
|
CYTAT Belfegor - minimalna wysokość wynagrodzenia wcale nie dotyczy osób \"o najniższych kwalifikacjach lub bez kwalifikacji, wykonujących proste czynności, nie wymagające odpowiedzialności\". Minimalne wynagrodzenie za pracę to ustawowo gwarantowane pracownikowi wynagrodzenie (...) Czy ja napisałem, że ustawa definiuje kogo dotyczy minimalne wynagrodzenie??? To Ty piszesz "minimalna wysokość wynagrodzenia wcale nie dotyczy osób o najniższych kwalifikacjach" itd. To kogo Twoim zdaniem dotyczy minimalne wynagrodzenie? Wydaje mi się, że logicznym jest, że wśród osób pobierających najniższe wynagrodzenie najwięcej jest osób z wykształceniem podstawowym lub zasadniczym zawodowym, trafiają się zapewne absolwenci LO, którzy są "pracownikami niewykwalifikowanymi z maturą". Ty twierdzisz coś innego, ale nie zadałaś sobie trudu uzasadnienia swojego poglądu |
|
|
|
|
DO Belfegor'a - w pierwszej wypowiedzi piszesz :
CYTAT Obecnie najniższa ustawowo płaca miesięczna to 1317 zł, oczywiście brutto. i dodajesz na koniec: [/cytat] Podkreślam, że to wynagrodzenie za pracę bez kwalifikacji i bez odpowiedzialności. [/cytat] w drugiej wypowiedzi napisałeś: [/cytat] Czy ja napisałem, że ustawa definiuje kogo dotyczy minimalne wynagrodzenie??? [/cytat] więc zastanów się co piszesz i zanim się wypowiesz kolejny raz przestudiuj dobrze swoje poprzednie wypowiedzi |
|
|
|
|
hej w.s. nie przejmuj sie dur.niem szkoda klawiatury na "wiejskiego filozofa", pewnie sam tyra za najniższa krajową u jakiegoś prywaciarza, pozdrawiam wszystkich "trzeźwo myślących"
|
|
|
|
|
Witam Chetnie zaopiekuje sie dzieckiem, posiadam juz doświadczenie- pracowałam juz jako niania. Bardzo to lubie. Jesli poptrzebujesz opiekunki to jestem pod nr 504809842
|
|
|
|
|
CYTAT Witam Chetnie zaopiekuje sie dzieckiem, posiadam juz doświadczenie- pracowałam juz jako niania. Bardzo to lubie. Jesli poptrzebujesz opiekunki to jestem pod nr 504809842 Dobrze Ci radzę - trzymaj się z daleka od takich "pracodawców" jak w.s. Zapłaci Ci 4 zł za godzinę (sama oczywiście za takie ochłapy nie chciałaby pracować) rozumie się, że na czarno, bez żadnego ubezpieczenia czy składki zdrowotnej. Wymagania będzie natomiast mieć jakby płaciła 14 zł/godz. Wypłaty pewnie też na czas nie dostaniesz, bo zawsze będą jakieś uzasadnione przeszkody. Przeczytaj jej wypowiedzi i sama wyciągnij wnioski. |
|
|
|
|
POlecam stronke www.niania.pl tam znajdzie Pani Opiekunki dla swojego dziecka;) stronka jest swietna moi m zdaniem. pozdrawiam
|
|
|
|
|
Belfegor rozbawiłeś mnie
beata868 - stronka faktycznie fajna. dzięki |
|