~~Zarki | |
|
|
Wszyscy przychodzimy na wieczór papieski do bazyliki MBKP w Stalowej Woli. Rozpocznie się 2 kwietnia Mszą św. o godz. 18.30. Potem będzie Stabat Mater Pergolesiego, potem program Jerzego Zelnika, po czym spotkamy się przy pomniku Jana Pawła II na uroczystym apelu. Niechaj nikogo nie zabraknie w tak ważnej chwili.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
pregrogolo kogo ?
|
|
|
~~ | |
|
|
Specjalnie się przejdę i policzę ile ok. ludzi będzie koło pomnika. Ciekawy jestem, czy już papieżomania pomału przemija.
|
|
|
~~Aki | |
|
|
BĘDZIEMY, będziemy razem!!!
|
|
|
~~piwosz | |
|
|
a ja w tym czasie udaję się do pubu na piwo.
uczczę tę rocznicę po swojemu zamiast tłoczyć się pod pomnikiem. |
|
|
~~jarusss | |
|
|
"piwosz" - zatrzymal byś to dla siebie . .
|
|
|
~~też Piwosz | |
|
|
CYTAT "piwosz" - zatrzymal byś to dla siebie . . Równie dobrze wy, mający się za pokolenie JPII (ale tylko w dniu: Jego wyboru na Papieża, Jego śmierci itp. wiekopomnych dat) możecie zatrzymać tą informację dla siebie. Każdy prawdziwy Polak, bez względu na wyznanie i wiek i tak będzie pamiętał o ww. datach, bez waszego przypominania a to czy w wieczór śmierci Naszego Papieża uda się pod konkatedrę czy do pubu to jego prywatna sprawa. Śmiem twierdzić że tak potępiani przez was ci, którzy w ten wieczór będą pić piwo, być może potrafią głębiej i prawdziwiej przeżyć Ten Wieczór. |
|
|
~~Antal | |
|
|
CYTAT CYTAT "piwosz" - zatrzymal byś to dla siebie . . Równie dobrze wy, mający się za pokolenie JPII (ale tylko w dniu: Jego wyboru na Papieża, Jego śmierci itp. wiekopomnych dat) możecie zatrzymać tą informację dla siebie. Każdy prawdziwy Polak, bez względu na wyznanie i wiek i tak będzie pamiętał o ww. datach, bez waszego przypominania a to czy w wieczór śmierci Naszego Papieża uda się pod konkatedrę czy do pubu to jego prywatna sprawa. Śmiem twierdzić że tak potępiani przez was ci, którzy w ten wieczór będą pić piwo, być może potrafią głębiej i prawdziwiej przeżyć Ten Wieczór. Piwo? W Stalowej Woli? Przecież w Stalowej Woli trwa wielka akcja bojkotu alkoholu. Każdy, kto jest trendy i na topie, włącza się do akcji. |
|
|
~~Antal | |
|
|
Piwo? W Stalowej Woli? Przecież w Stalowej Woli trwa wielka akcja bojkotu alkoholu. Każdy, kto jest trendy i na topie, włącza się do akcji.
|
|
|
~~Prezes Kuźni | |
|
|
CYTAT Piwo? W Stalowej Woli? Przecież w Stalowej Woli trwa wielka akcja bojkotu alkoholu. Każdy, kto jest trendy i na topie, włącza się do akcji. jestem trendy i na topie, jeżdżę terenówką, mam kablówkę, kochankę i zmywarkę ale codziennie spożywam kratę piwa |
|
|
~~ZHR | |
|
|
bedziemy)
|
|
|
~~Wist | |
|
|
Dziś szczególny dzień - trzecia rocznica śmierci naszego ukochanego Ojca Świętego Jana Pawła II. Cały świat modli się o jego beatyfikację i kanonizację. Także Stalowa Wola. Dziś papieski wieczór w bazylice. Gromadzimy się o godz. 18.30 na Mszy św. Potem na części artystycznej z udziałem naszych muzyków i słynnego aktora Jerzego Zelnika. O godz. 21 czuwanie modlitewne przy pomniku Jana Pawła II przed bazyliką. Bądźmy razem.
|
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Wszyscy przychodzimy na wieczór papieski do bazyliki MBKP w Stalowej Woli Typowa klechowata retoryka „wszyscy przychodzimy” :zły: Już mnie kolego zachęciłeś Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
~~Pok | |
|
|
Przyjdziemy wszyscy, będziemy, będziemy trwać na modlitwie przy naszym Ojcu Świętym Janie Pawle II.
|
|
|
~~Erti | |
|
|
2 kwietnia to dzień szczególny. Pamiętamy o Janie Pawle II. Także w Stalowej Woli.
|
|
|
~~normalny | |
|
|
CYTAT Przyjdziemy wszyscy, będziemy, będziemy trwać na modlitwie przy naszym Ojcu Świętym Janie Pawle II. jesteście fanatykami. a może ktoś woli przeżyć tę chwilę w ciszy i skupieniu we własnym domu? a nie w tłumie, w hałasie rozmów, dzwonków telefonicznych i empetrójek ?? |
|
|
~~Wib | |
|
|
Przywołujemy dziś postać największego z rodu Polaków - Ojca Świętego Jana Pawła II. Trwamy na modlitwie, jednoczymy się wokół niego. Również w Stalowej Woli będzie dziś wieczór papieski w bazylice.
|
|
|
~~Egdi | |
|
|
Dziś w bazylice o 18.30 rocznicowa Msza św. Pamiętamy, czuwamy, modlimy się.
|
|
|
~~hehe | |
|
|
~Zarki ~Aki ~Antal ~Wist ~Pok ~Erti ~Wib ~Egdi
Nie uwazacie że te nicki są jakies takie podobnie brzmiące? Wyglada to, jakby jedna osoba (no może dwie) na siłę chciała zaciągnąć wszystkich do kościoła... |
|
|
~~ | |
|
|
A ja mówię, celowo przespaceruję się ok. 21 koło pomnika aby policzyć pi razy oko ilość ludzi. Moim celem jest stwierdzenie, czy wygasa papieżomania, czy też utrzymuje się na podobnym poziomie.
|
|
|
~~Arni | |
|
|
Trwamy z Ojcem Świętym Janem Pawłem II.
|
|
|
~~~~ | |
|
|
CYTAT jesteście fanatykami. a może ktoś woli przeżyć tę chwilę w ciszy i skupieniu we własnym domu? a nie w tłumie, w hałasie rozmów, dzwonków telefonicznych i empetrójek ?? normalny, zapomniałeś o ryku Goolfów i Hond, bo na 100% buraki będą złośliwie i celowo jeździć w te i wewte koło Katedry :blee: |
|
|
~~jarussss | |
|
|
Tak ! "wielcy "katolicy sie znaleźli!
Nigdy w niedzile do koscioła nie chodzą , tak to w jakieś większe święto tłumy zwlaszcza tej młodzierzy! Co wyklina pod kośćiołem, bo naet tam niepotrafią sie powstzymać ! :wśceikły::ysz: |
|
|
~~ | |
|
|
co zrobisz, "jeden zlodziej to nie wszyscy "
|
|
|
~~ | |
|
|
Byłem, widziałem. Istotny ubytek materii ludzkiej. Ta ilość, która tam była to kropla w stosunku do całej Stalowej Woli. Kult słabnie.
|
|
|