~~b0lt | |
|
|
mam zamiar sobie sprawić takie auto i chce znać wasze opinie na temat tego samochodu np. jak sie prowadzi czy jest bezawaryjny ogólnie wszelkie doznania związane z tym modelem konkretnie o model z lat 1997 do 2001
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~b0lt | |
|
|
|
|
|
~~słyszał | |
|
|
Kup starszy model np B4, bo te nowsze są podobno bardziej awaryjne, ale prezentują sie nieźle.
|
|
|
~~ | |
|
|
kup se jeepa cherokee-jest w ogloszeniach-fura, ze......
|
|
|
~~ | |
|
|
kup se jeepa cherokee-jest w ogloszeniach-fura, ze......
|
|
|
~~b0lt | |
|
|
CYTAT kup se jeepa cherokee-jest w ogloszeniach-fura, ze...... potrzebuje auta ekonomicznego co malo spala a zakupie sobie takie bydle to bende w to lał wiadrami |
|
|
~~ | |
|
|
najlepiej jak disla to 1.9 bo 2.5 drogie w serwisie jak szlak min.2 paski rozrzadu 4 napinacze itd koszta zajeb...ste a 1.9 delikatny czip i smigasz dużo lepiej jak 2.5 . albo benzyna tansza w zakupie i mniej wyslizgana niz disel ceny paliwa takie same a jak załozysz dobry gaz u dobrych gazowników toi smigasz dużo taniej niż dislem . osobiscie polecam mercedesa c lub e koszt zakupu troche wyzszy ale czesci smiesznie tanie no i ten komfort ze hej
|
|
|
~~ | |
|
|
i audi ma kiepskie i bardzo drogie w naprawach serwisie zawieszenie . NIE POLECAM dużo lepiej wypadają starsze modele ,tani zakup i tania jazda za grosze
|
|
|
~~b0lt | |
|
|
myślę przeznaczyć 20 tyś na auto i mam w planach właśnie to audi a4 ale zawrze można zmienić zdanie
|
|
|
~~ | |
|
|
kup sobie lepiej mercedesa c klase 1998-1999 cena około 18000-30000 porównywalna ale utrzymanie tanie jak barszcz .zero problemów z zawieszeniem i silnikami.
|
|
|
~~Goolfista | |
|
|
a nie lepiej kupić Goolfa 2 ?
fura wypas, wszystkie laski sikają w majtki jak przejedziesz przez wieś bez tłumika no i ten znaczek VW na masce |
|
|
~~b0lt | |
|
|
CYTAT a nie lepiej kupić Goolfa 2 ? fura wypas, wszystkie laski sikają w majtki jak przejedziesz przez wieś bez tłumika no i ten znaczek VW na masce eh szkoda mi takich ludzi ,,, |
|
|
~~ | |
|
|
za 20 i troszke kupil bys Lagune II phI
8 poduch, dwustrefowa klima, pakiet sloneczny, podgrzewana przednia szyba, syntezator mowy (informujacy o np. niedomknietej mascce, czy przepalonej zarowce lewego stopu, czy tez nieprawidlowym cisnieniu w lewym przednim kole ), kontrola cisnienia, heands free, nawigacja Carimat, ksenony, w kombi otwierana tylna szyba, tempomat, ESP, ASR no i pierdoly: podgrzewane fotele lusterka el. lusterko wsteczne fotochrom., czyjnik deszczu, czujnik swiatla, pamiec polozenia lusterek i foteli, czujniki parkowania tyl i przod itp za ta cene nie dostaniesz w innym aucie takiego wyposazenia i tyle elektroniki - nawet klakson masz sterowany przez "komputer", i np. zamykajac mozesz zaprogramowac by "trabnal". |
|
|
~~ | |
|
|
od renówki laguny II uciekaj jak najdalej bo to jedna wielka szmira i szkoda kasy pózniej na naprawy
elektroniki która strzsznie siada. |
|
|
~~b0lt | |
|
|
e nie potrzebuje aż tyle elektroniki ale auto ładne więcej propozycji ?
|
|
|
~~ | |
|
|
jestem posiadaczem audi a4 rocznik 1997 3.0 benzyna. Od kąd zakupilem auto bo było sprowadzane z niemiec do tej pory znaczy do dziś nic w nim nierobilem jedynei co zmienilaem to pasek i wymiana olejów jak w każdym auci. Samochód jest bardzo komfortowy miejsca jest sporo cześci nie są drogi i eksplotacja jest tania no w moim przypadku nie ale jak amsz kupic 1.9/ 2.5 tdi to trafny wybór nic sie niepsuje ani nic z mojej strony polecam.
|
|
|
~~ | |
|
|
a4 nie jest komfortowe jest wrecz ciasne bo jest po prostu małe jak toledo lub octavia i jezdzi sie jak taczkami ,twardo jak diabli ,komfort to jest w mercedesie a zawieszenie jest drogie w naprawie .:co?:
|
|
|
~~kozak_z_bojanowa | |
|
|
ja miałem podobne, ale puściłem, bo mi sie blacha na masce wgięła od gradu i cHuj wielki z tego był
generalnie polecam, ale nie do końca |
|
|
~~yaris go | |
|
|
tdi 2.5 to wielka kicha bardzo awaryjny i baaaardzo drogi w serwisie , kup se lepiej 1.9 tdi lub benzine,ale benzine tez są zaawansowane elektroniką a to kosztuje .ogólnie srednio polecam wolałbym cos innego na przykład jak kolega pisał wyżej mercedesika ,ale to już inna liga
|
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT jestem posiadaczem audi a4 rocznik 1997 3.0 benzyna. Od kąd zakupilem auto bo było sprowadzane z niemiec do tej pory znaczy do dziś nic w nim nierobilem jedynei co zmienilaem to pasek i wymiana olejów jak w każdym auci. Samochód jest bardzo komfortowy miejsca jest sporo cześci nie są drogi i eksplotacja jest tania no w moim przypadku nie ale jak amsz kupic 1.9/ 2.5 tdi to trafny wybór nic sie niepsuje ani nic z mojej strony polecam. ty chyba nawet nigdy a4 nie widziałe takie bzdury wypisyjesz . |
|
|
~~IFeelGood | |
|
|
dokladnie :] 3.0 benzyna pojawila sie dopiero w 2000 r :] bolt chcesz auta ekonomicznego niezawodnego kup se corolle dziewczyny na to za bardzo nie wyrwiesz ale cos za cos ;D jezeli nie corolla to golf pelno tego tanie czesci kazdy to robi nie ma problemow
|
|
|
|
|
|
wiecie taki mam narazie pomysł a co do tego merca jakieś konkretne modele i silniki ?
! ! ! STOP ! ! ! INTERNETOWYM NAPINACZOM !!! |
|
~~Goolfista | |
|
|
CYTAT tdi 2.5 to wielka kicha bardzo awaryjny i baaaardzo drogi w serwisie , kup se lepiej 1.9 tdi lub benzine,ale benzine tez są zaawansowane elektroniką a to kosztuje .ogólnie srednio polecam wolałbym cos innego na przykład jak kolega pisał wyżej mercedesika ,ale to już inna liga żadne Audi ani Mercedesy, nie wspominając o badziewiach typu Tojota. jak już kupujesz to tylko GOLFA 2 - obniżysz sobie zawieszenie, przyczernisz szyby, obetniesz tłumik i wszystkie stalowowolskie laski twoje |
|
|
~~qba | |
|
|
To i ja dołożę swoje 3 grosze, tak jak pisali poprzednicy jeśli już brać to silnik 1.9 a nie 2.5, 2.5 ma jeden plus ślicznie pracuje (jak dla mnie) i na tym się kończy, silnik przekomplikowany, ciężki, części drogie, wytrzymałość silnika jest mocno dyskusyjna, 1.9 masz sprawdzoną konstrukcję która bez problemu wykręci bez remontu 600 tyś km (przy normalnym traktowaniu). Można się pokusić o 110KM wtedy to lata a nie jeździ.
Ogólnie A4 bym nie kupił z kilku względów- mało miejsca w środku (mam 186 wzrostu). Zawieszenie wielowahaczowe- zapewnia komfort i dobre trzymanie ale przy remoncie targa niemiłosiernie za portfel, a na polskich drogach często się tą zawiechę robi. Nie doradzam co kupić czy golfa 2 czy toykę, zrobisz jak uważasz. |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT wiecie taki mam narazie pomysł a co do tego merca jakieś konkretne modele i silniki ? można C KLASSE najlepiej 2.5 dizel ale cięzko kupic w dobrym stanie od chyba 1998 były CDI 2.2 i rózne moce . ja polecam modele benzin C200 136 km silniki bardzo trwałe i nie zawodne mozna zagazowac sekwencją .C180 nie polecam bo to mały silnik i słabawy ,ale jest go bardzo dużo na rynku .najlepiej szuka C klsse od 2.0 w góre .bo dizle są już strasznie wyjeżdzone a benziny trafisz niekiedy w bardzo dobrym stanie ale trzeba poszukac . |
|
|