~~Anwender | |
|
|
W Stalowej Woli powinna powstać filia dobrej uczelni nauk ścisłych - z wydziałem informatyki. Może AGH? Zamiast budować zakłady aluminium, rozważcie utworzenie filii szkoły wyższej w centrum miasta - może zamiast tego ... dawnego Lidera, przy którym stoją śmietniki?
Kto jest za? Oczywiście ten obszar może być za mały - kurka wodna - ale niekoniecznie cały wydział musi znajdować się w 1 miejscu. Jeśli będzie potrzeba, zróbcie roszady - np. lokal X zostanie przeniesiony o wektor u, tworząc miejsce na uczelnię. Stalowa Wola uzyska chwałę na Podkarpaciu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Anwender_ | |
|
|
Polska to silny kraj!
Choć zniszczony przez wojny oraz komunizm, drzemie w Nim SIŁA I ENERGIA! Korzenie Najświętszej Rzeczypospolitej Polski sięgają jeszcze czasów Piastów i Jagiellonów, kiedy nasz kraj był potęgą! Teraz czas na odrodzenie tej europejskiej potęgi! Polskę na to stać! Polskę jako naród! Wspólną siłą zbudujemy stadiony na Euro 2012, rozwiniemy sieć komunikacyjną i rozpędzimy czystą gospodarkę, nie niszcząc przyrody tam, gdzie nie trzeba, ale jest tylko 1 warunek - będziemy to robić na chwałę narodu. Oczywiście trzeba najpierw zaplanować rozmieszczenie obiektów - wtedy nie ma potrzeby ciąć każdego drzewa w lesie - tak, jak postępowali budowniczy COP-u. Drodzy Rodacy! W Polsce drzemie energia potencjalna! O tym musicie pamiętać! Tylko Wy możecie zmienić kraj! Stalowa Wola to miasto przyszłości! Niestety, wielu mieszkańców wraz z Rządem neguje powyższą tezę, która jest prawdziwa. Jeszcze raz - PRACA NA TRZEŹWO. To jest 1 z podstawowych warunków. Stalowa Wola to miasto o korzeniach hutniczych. W XXI może stać się 1 z punktów zainteresowania inwestorów czystego przemysłu, w tym IT (np. informatycznego). Zakłady przemysłowe znajdujące się na obszarze Huty HSW, która będzie zmieniać bądź poprawiać technologię (aby nie zatruwać środowiska), również potrzebuje wykształconej kadry! Zwiększy to odpowiedzialność pracowników oraz wydajność zakładów! Polska może odzyskać potęgę światową! Utworzenie w Stalowej Woli filii dobrej uczelni to dobre posunięcie! Niechaj nasz lokalny Rząd rozważy tak zacną i przyszłościową propozycję dla miasta, które budowali nasi przodkowie pod koniec 20-cia międzywojennego. Wystarczyły im tylko 2-3 lata na wzniesienie COP-u! Nie zmarnujmy tej szansy, którą dostaliśmy po latach niewoli! Warto rozpocząć debatę na ten temat na kolejnym posiedzeniu. Przykładem dobrej uczelni jest Akademia Górniczo-Hutnicza. Zadowoli się zarówno przyszła kadra zakładów przemysłowych w okolicach HSW oraz inteligencja (w tym przyszli informatycy, lekarze, naukowcy). |
|
|
~~ | |
|
|
A ja wiem, że Anwender jest fantastą, pisze że przybysze są zieloni jak ciasto kiwi dla mnie obrzydliwi...
|
|
|
~~@ | |
|
|
Jeszcze jedna szkółka?
|
|
|
~~ | |
|
|
filia dobrej uczelni w Stalowej sama w sobie dobra być nie może
|
|
|
~~ | |
|
|
Mamy: LO KEN, SLO + inne szkoły średnie w STW + dobre licea w okolicach miasta
Kandydaci na studentów zawsze się znajdą... Brakuje nam właśnie jeszcze dobrej uczelni. Może AGH? |
|
|