|
|
|
Lodowiska przy szkołach, nie ma wymarzonej pogody na robienie lodowisk, jak obecna, a nasza straż pożarna, której podatnicy ze Stalowej Woli zafundowali drabinę chyba za 300 tyś zł nawet nie zrobią jednego lodowiska przy któreś ze szkół. Zbliżają się ferie, ale lodowisko takie, nie jest tylko dla dzieci, również i starsi pojeździli by. Pamiętam jak tylko pojawiły się mrozy, kiedyś robiono takie lodowiska, grała muzyka, rozdawano dzieciom kompoty, mleko. A teraz pusto i cisza, a przecież wypoczynek aktywny służy każdemu, sam po pracy z dziećmi poszedłbym pojeździć. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
artyk. z gazety wyporczej dodatek Rzeszów:
Leją wodę na boiska. Będą lodowiska! - Zima w pełni, mróz taki, że woda zamarza niemal natychmiast, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby to wykorzystać - mówi Maciej Chłodnicki, rzecznik prezydenta Rzeszowa O przygotowanie lodowisk przy szkołach zaapelował do dyrektorów szkół kilka dni temu prezydent. Wyzwanie podjęło sześciu. - Lodowiska są już gotowe przy gimnazjach nr 8 przy ul. Miodowej i 10 na Partyzantów, szkołach podstawowych nr 6 na Załężu i 19 przy Piotra Skargi. Od czwartku ma być gotowe na Nowym Mieście przy SP 23, a do końca tygodnia przy Gimnazjum nr 7 - wylicza rzecznik Chłodnicki. Wszystkie są ogólnodostępne i bezpłatne. Powstają na przyszkolnych boiskach i choć nie mają własnego oświetlenia, na ogół można z nich korzystać także po zmierzchu. Niestety, lekcje wychowania fizycznego odbywać się tam nie mogą, bo szkoły nie mają łyżew do wypożyczania uczniom. Agata Kulczycka |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja pamiętam lodowisko na stadionie na tym boisku za wałem od strony lasu, ale kiedy to było
Errare humanum est. |
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
przecież są lodowiska przy szkołach bynajmniej przy szkole podstawowej nr3 lub przy budowlance
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
Dołączył: 26 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
To że nie ma lodowisk to akurat nie jest wina straży. To szkoła powinna zadbać o to aby coś takiego powstało na jej terenie Straż wyleje wodę ale po odpowiednim zgłoszeniu
|
|
|
|
|
Teraz wylali na staszicu albo na gimnazjum obok, sasiad mówił że leją na szkole tylko nie wnikałam na której ale inne obok niemam
Idę za nimi... bo oni idą za mną... To sie nazywa lojalność :) |
|
|
|
|
Ale macie problemy...
Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
coś się dzieje przy PSP nr 7, przechodziłem wczoraj koło placu zabaw i była straż i lała ale coś nie równo, a dziciaki łaziły po wodzie :( i robiły ślady. Mam nadzieje że powstanie tam lodowisko.
|
|
|
|
|
w Nisku na 1000-lecia jest najlepsze lodowisko nierówne zasypane śniegiem ferie za pasem a nikt tego co trzeba nie robi żeby dzieci miały radość pozdrowienia dla dyrekcji szkoły na 1000-lecia
|
|