~~esteta | |
|
|
Brzydkie domy, syf i wiocha....
Wyburzyć, zaorać i postawić centrum sztuki współczesnej oraz park papieski. Taką mam koncepcje... mam nadzieje, że się uda. Aaaa i jeszcze koniecznie w parku muszą być brzozy, bo brzozy łagodzą klimat i wyłapują wiatry |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
Jedyna nadzieje Pława, na to, żeby nie robiła wiochy to rejsy łodziami flisackimi po Sanie.
Na takiej tratwie można robić wódęeee;D |
|
|
~~ | |
|
|
I zeby tylko krowy jeszcze nie sraly po balkonami to by bylo ok
|
|
|
~~ania | |
|
|
Miałam kiedyś chłopaka na pławie i on zmieniał skarpetki co 4 dni! Białe! I chodził w sandałach!
szybko go rzuciłam. |
|
|
~~Pławiak | |
|
|
CYTAT Aaaa i jeszcze koniecznie w parku muszą być brzozy, bo brzozy łagodzą klimat i wyłapują wiatry esteta, wieśniaku nie puszczaj wiatrów to brzozy będą niepotrzebne |
|
|
~~YB2006 | |
|
|
CYTAT Brzydkie domy, syf i wiocha.... Wyburzyć, zaorać i postawić centrum sztuki współczesnej oraz park papieski. Taką mam koncepcje... mam nadzieje, że się uda. Aaaa i jeszcze koniecznie w parku muszą być brzozy, bo brzozy łagodzą klimat i wyłapują wiatry Po pierwsze nie pisze się wrzud tylko wrzód. Co do parku papieskiego to zastanawiam się po co ? Jest już jeden park i jak on wygląda, a jak będzie papieski to co będzie bardziej zadbany, chyba tylko przez początkowe lata a później amatorzy nalewek i wandale zrobią swoje. A papierza to zostawiłbym w spokoju bo już przesadą jest robienie wszystkiego papieskie to nie Watykan, a może jeszcze zmienić nazwę miasta na Papieska Wola. Jeśli już zagospodarować Pławo to najpierw trzeba uzyskać ziemię od właścicieli, i jak już to dobrze jakby powstało kilka nowych bloków mieszkalnych bo tego brakuje w naszym mieście do rozwoju, a mieszkania między innymi przez to również drożeją bo nie powstają nowe. |
|
|
~~paranoja | |
|
|
YB2006-''papierza to zostawiłbym w spokoju ''
papież czy papierz ,odmiana papieSki czy papieR hehe a poprawia innych |
|
|
~~ | |
|
|
wrzud wrzud wrzud a co to
|
|
|
~~ | |
|
|
Przez takich wrzodów jak Ty mamy takie piękne e Pławo
|
|
|
~~Nds | |
|
|
Spójrzcie na powyższe komentarze. Oto kwiat inteligencji, ludzie mądrzy, wykształceni, umiejący pisać i dyskutować. Trzeba sobie w tym miejscu zadać pytanie, kto ich uczy i w jakiej szkole, w jaki sposób zajmują się nimi rodzice itp.
|
|
|
~~ | |
|
|
Najpierw popatrzcie na godziny pierwszych wpisów, może to wam zasugeruje ile osób to pisało...
|
|
|
~~Stalowianka | |
|
|
Właściwie nie Pławo tylko jego okolice to wrzód na mieście.Nie trzeba daleko szukac od Pława-zobaczcie jak wygląda plac zabaw za wierzowcami-połamane urządzenia,poniszczone -a dlaczego?Pnieważ pracownicy spółdzielni nie mogą nadążyc z ich naprawianiem.Tyle kasy włozono w założenie i wyposażenie tego placu i po co?I tak nie korzystają z niego dzieci-bo te się boją tam przebywac tylko banda wyrostków z okolicznych osiedli którzy przychodzą się tu wyżyc.To jest moim zdaniemm wrzód-schowany za długo blok od ul. Poniatowskiego-patrole tu rzadko zaglądają i a mieszkańcy dla świętego spokoju nie interweniują bo spróbuj zacząc z takim gówniarzem-jeszcze cię powyzywa i tyle.Narzekacie że krowy wam srają pod blokem-a to wam nie przeszkadza?
|
|
|
~~kajko | |
|
|
CYTAT CYTAT Aaaa i jeszcze koniecznie w parku muszą być brzozy, bo brzozy łagodzą klimat i wyłapują wiatry esteta, wieśniaku nie puszczaj wiatrów to brzozy będą niepotrzebne Słowo wieśniak wypowiadane przez mieszkańca Stalowej Woli do innego tubylca lub kogokolwiek innego jest bardzo zabawne, biorąc pod uwagę kontekst historyczny tzn. genezę tego miasta, którego rodowód historyczny sięga okresu międzywojennego, i to że zdecydowaną większośc jego mieszkańców dzieli góra dwa pokolenia od pastuchów i świniopasów czy innych mętów społecznych,a jego wiejski zaczyn stoi do dziś na Pławie, stanowiąc widoczny powód kompleksów jego wiejsko-miejskich mieszkańców, tej przedziwnej mieszanki wiejskiej mentalności z aspiracjami mieszczańskim, objawiającymi się jedynie w sposób powierzchowny. Do dni dzisiejszego wszyscy stalowowieśnianie bez względu na wiek, mówią, że wychodzą na pole. Bo i do kąt mają wychodzi, mentalnośc jest przekazywana z pokolenia na pokolenie, język jeszcze długo będzie zdradzał ich wiejską duszę. |
|
|
~~kajko | |
|
|
zapomniałech dodać że ja żech jezd miastowy z Wielowsi (Tarnobrzeg jakby kto nie wiedział), i u nas we Wielowsi wychodzi się na dwór a nie na pole.
|
|
|
~~stw | |
|
|
CYTAT Bo i do kąt mają wychodzi, Mówisz do kąt ??? Hmm...... znaczy gdzie idą. Do kąta? |
|
|
~~ | |
|
|
NIE WIEM CO WY CHCECIE OD TEGO OSIEDLA MOZE I ZAJERZDZA WIOCHA ALE ZA DZIECKA FAJNIE SIE TU BAWILAM I DOBRZE WSPOMINAM TE CZASY.ODRAZU MANCHATAN BYSCIE CHCIELI
|
|
|
~~ | |
|
|
NIE WIEM CO WY CHCECIE OD TEGO OSIEDLA MOZE I ZAJERZDZA WIOCHA ALE ZA DZIECKA FAJNIE SIE TU BAWILAM I DOBRZE WSPOMINAM TE CZASY.ODRAZU MANCHATAN BYSCIE CHCIELI
|
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT CYTAT Bo i do kąt mają wychodzi, Mówisz do kąt ??? Hmm...... znaczy gdzie idą. Do kąta? Nie do kąta. Pewnie do kąt. Mianownik: te kąta cokolwiek by to miało znaczyć Wiem, że czepianie się pisowni i błędów ortograficznych to nie jest dobry sposób na dyskusję, ale ręce opadają jak się czyta niektóre posty. Mam wrażenie, że niektórzy nie czytają żadnych książek i zapomnieli już jak się pisze niektóre wyrazy. A co do obrzucania błotem Pława to to jest trochę śmieszne. Przecież to jest to samo miasto, większość ludzi ze Stalowej ma korzenie wiejskie i nie ma się czego wstydzić. A że osiedle wygląda tak a nie inaczej to już zasługa ludzi, którzy je niszczą. Poza tym Pławo przecież dało początek Stalowej niejako. |
|
|
|
|
|
No chyba przegiąłeś gościu - Pławo jest OK
|
|
|
|
|
CYTAT No chyba przegiąłeś gościu - Pławo jest OK 12,5 roku zwlekałeś z komentarzem Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Musiałem się zastanowić
|
|
|
|
|
CYTAT Musiałem się zastanowić Rozbroiłeś mnie Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
A ja tu mieszkam i jakoś nie czuje że mieszkam w mieście tylko w wielo wsi.Jesteśmy jedną wiochą bo te niby miasto to przyjezdni z okolicznych wsi .Sąsiad jeden z drugim pochodzą ze wsi .Pławo to ma historię , a te niby miasto powinno nazywać się Pławo.Bo tereny co jest Stalowa Wola to należały do wsi Pławo.Wszyscy jesteśmy wieśniakami .
|
|
|
|
|
Czyli z Niska to tylko mieszczuchy ?
|
|
|
|
|
CYTAT Czyli z Niska to tylko mieszczuchy ? Dlaczego? |