~~kania | |
|
|
Co myślicie o rachunkach za kablówkę i telefon? Kartki dostarczane (abo i nie, bo czasami sterczą w drzwiach lub wystają ze skrzynek!!!) Ja uważam, że sprawa nadaje się do prokuratora, a przynajmniej do opisania przez jakąś gazetę. Przecież tam są nasze dane!:wśceikły:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
a z jakiej kablowki mi w drzwiach nigdy nikt nic nie zostawia jak nikogo nie ma w domu przychodza kolejny raz kablowka stella
|
|
|
~~ | |
|
|
Potwierdzam STELLA robi to profesjonalnie.
|
|
|
~~prawnik | |
|
|
profesjonalnie to robić może to tylko Poczta homo sovieticusie. To co oni robią to łamanie prawa. To samo z rachunkami za wodę i śmieci.
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~hehe | |
|
|
o ja pierdziu - ale macie problemy
|
|
|
~~listek figowy | |
|
|
człowieku a co byś powiedział, jakby ci listonosz przyniósł otwarty list od ciotki? link o tym przestępcy jest bezprzedmiotowy z logicznego punktu widzenia. Nie ma żadnego związku z tematem.
|
|
|
~~lucek | |
|
|
CYTAT o ja pierdziu - ale macie problemy no fakt - możemy pogadać o idiotach w samochodach i tym jak znaleźć dziewczyne |
|
|
~~Krystyna O. | |
|
|
dziwne bo mi i reszcie mieszkancow zostawiaja rachunki wsadzne w drzwi kiedy nie ma nikogo
|
|
|
~~Krystyna O. | |
|
|
dziwne bo mi i reszcie mieszkancow zostawiaja rachunki wsadzne w drzwi kiedy nie ma nikogo
|
|
|
~~Ula43 | |
|
|
i każdy może przejść, rachunki pozbierać, a tam imię, nazwisko, adres, numer telefonu jest? przecież każdy może poznać te informacje włącznie z wysokością rachunku.
kilka miesięcy temu chodził jakiś człowiek ponoć po mieście i dawał 10 zł listonoszowi za dokładne dane 1 osoby. nie wiem, czy to prawda, ale sprawa jest chyba poważna. Wiele sie mówi dziś o ochronie danych osobowych, a tutaj jest jawne naruszenie moich obywatelskich praw. mniejsze rzeczy były już karane:wśceikły: |
|
|
~~Krzysztof Jurgiel | |
|
|
No cóż.
Sądzę, że najgorsze jest to, iż jest na to tzw. społeczne przyzwolenie. Ktoś powyżej słusznie wskazał na syndrom "homo sovieticusa". Ludzie idą jak barany w jednym kierunku mając dodatkowo klapki na oczach. Tymczasem sprawa jest, jak pisze moja przedmówczyni bardzo poważna (w "cywilizowanej" Europie dawno już o tym wiedzą). Nie dziwcie się potem, że dzwoni do Was pani z jakiegoś banku w sobotę o 20 i wciska kredyt, okresowe badanie samochodu (fakt z autopsji)lub ubezpieczenie. Pozwalacie na żonglerkę Waszymi danymi osobowymi. Goła (!) kartka włożona w drzwi = pole do popisu dla innych. |
|
|
|
|
|
krótka piłka - sprawa policyjna. ja nie życzę sobie otrzymywać faktur w takiej postaci. to kpina z klientów. przecież płacimy za pełna usługę!
mazigall |
|
~~rutek | |
|
|
kolo na poczcie mówi, że już robią podchody powoli do kablówek. Będą szukać teraz pieniędzy bo potrzebują na podwyżki, a to dla nich duże pieniądze. I pewna sprawa, bo ponoć nie jest to legalne co robią kablowki
|
|
|
~~A. | |
|
|
Administracje mają obowiązek pozakładac' nowe skrzynki pocztowe w blokach,wtedy wszystkie firmy będą mogły tam zostawiac' np.faktury.W stare skrzynki może tylko listonosz.Spotkałem się z tym,że listonosz wyciągał druki wsunięte przez innnych
|
|
|
~~majka | |
|
|
w to co piszesz o wyciąganiu przesyłek przez listonoszy ciężko uwierzyć, choć jest to możliwe. te skrzynki są ich własnością (co sie niedługo zmieni), a często powtykane są tam np. rachunki z kablówki (!). listonosz przychodzi, otwiera pokrywę i wszystko ląduje na podłodze.
to juz kwestia nieprawidłowego doręczania przesyłek przez telewizje kablowe |
|
|
~~krzysztof33 | |
|
|
ale tu nie chodzi o to, że do nowych skrzynek będą wrzucać wszyscy - żeby to robić trzeba mieć koncesję i pakować przesyłki w koperty. a nuie przychodzi człowiek z ulicy i daje mi fakture za kablówke i telefon.skąd mam wiedzieć, że nie pokazał jej wcześniej złemu sąsiadowi, teściowej czy jakiejś firmie itd...to jest łamanie prawa
a jak wtyka to do starych skrzynek i to sterczy tak jak u mnie w bloku i każdy może to zobaczyć albo zabrać to już przesada... przecież trzeba coś z tym zrobić |
|
|
~~zły | |
|
|
ja chyba pójdę i rzeczywiście złoże jakąś skargę w dianie. przecież to są żarty. kolega twierdzi, że stella robi tak samo.
|
|
|
~~ | |
|
|
masz racje
|
|
|
~~POCZTOWIEC | |
|
|
A W OGóLE TO CZY TEGO NIE POWINNA ROZNOSIć POCZTA POLSKA? PRZECIEż DO TEGO POTRZEBNA JEST JAKAś LICENCJA CZY POZWOLENIE? PRZECIEż LEKARZE NIE ROZNOSZA WYNIKOW BADAN! TO LAMANIE PRAWA!
|
|
|
~~hahaha | |
|
|
Pocztowcu - wy się lepiej za to nie bierzcie, bo macie chyba zbyt dużo przesyłek? poza tym ponoć strajkować mieliście, nawet z urzedasami się dogadywaliście
|
|
|
~~ | |
|
|
poczta ! dobre sobie, 2 razy nie dostalem pisma z banku ...jakie szczescie ze jest internet i wiem wszystko na bierzaco bez pisemnych wyciagow. Listonosz nagminnie zostawia koperty w klatkach bloku z innym adresem w cudzych skrzynkach, to jest porazka a nie poczta, niech sie ten monopol skonczy. Ja wiem, ze malo zarabiaja, ale panie w sklpeie rowniez ale dobrze wydaja reszte i waza rowniez dobrze, pilegniarki tez nie najlpiej zarabiaja ale malo jest fuszerki w ich pracy, wiec niech i listonosz robi to dobrze albo wcale, pracy teraz nie brakuje. Diana nigdy u mnie nie zostawila faktury w drzwiach, zawsze dostalem ja do reki od doreczyciela.
|
|
|
~~POCZTOWIEC | |
|
|
HOLA HOLA ZłY CZłOWIEKU!
NIE ROZMAWIAMY TUTAJ O FUNKCJONOWANIU POCZTY POLSKIEJ (TEMAT RZEKA), TYLKO O DORęCZANIU RACHUNKóW OD TV KABLOWYCH. TAKIE RZECZY DORęCZAJą LISTONOSZE! TAKIE JEST PRAWO W POLSCE! NIE MOżE TEGO ROBIć KOWALSKI Z CZEśKIEM SPOD POCZTY CZY GS-U. POZA TYM żEBY DOWIEDZIEć SIę CO SIE DZIEJE Z TWOIM KONTEM CZEKASZ NA ZESTAWIENIE Z BANKU? DOBRE SOBIE... |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT HOLA HOLA ZłY CZłOWIEKU! NIE ROZMAWIAMY TUTAJ O FUNKCJONOWANIU POCZTY POLSKIEJ (TEMAT RZEKA), TYLKO O DORęCZANIU RACHUNKóW OD TV KABLOWYCH. TAKIE RZECZY DORęCZAJą LISTONOSZE! TAKIE JEST PRAWO W POLSCE! NIE MOżE TEGO ROBIć KOWALSKI Z CZEśKIEM SPOD POCZTY CZY GS-U. POZA TYM żEBY DOWIEDZIEć SIę CO SIE DZIEJE Z TWOIM KONTEM CZEKASZ NA ZESTAWIENIE Z BANKU? DOBRE SOBIE... Drogi POCZTOWCU, czekalem na nowy harmonogram rat kredytu ...lubie miec w reku a nie na monitorze ... inne zestawienia, wyciagi itp z banku darowalem sobie, zeby nie dac Wam (poczcie polskiej) zarobic, zyczenia wysylam mailem, a pilne przesylki DHL, Siodemka, GLS itp ... na poczcie co najwyzej abonament za TV place, bo jestem uczciwym obywatelem....sam sie sobie dziwie w dzisiejszych czasach, no ale tak mnie wychowano. W swojej wypowiedzi odnioslem sie do rachunkow z kabla. A co to, poczta niby weryfikuje swoich doreczycieli, pracownikow? Jakies testy psychologiczne, obserwacje czy test na doreczenie? hahaha ..bardzo zabawne...przepraszam, nie musisz odpowiadac Takim samym czlowiem moze sie okazac listnosz z Poczty Polskiej jak doreczyciel ze stelli czy diany. Jezeli uwazasz ze prawo stanowi inaczej to Ci powiem, ze prokuratura i policja wykorzystywala/wykorzystuje takich doreczycieli zamiast "best listonoszy" naszej kochanej monopolistycznej Poczty Polskiej ...mogli by przynajmniej darowac siebie to Polskiej w nazwie, bo wstyd dla kraju. Pozdrawiam |
|
|
~~POCZTOWIEC | |
|
|
ZłY TO PTAK CO WE WłASNE GNIAZDO SRA, ALE JAK JEST NA POCZCIE POLSKIEJ WIADOMO, JA WIEM CO JEST TUTAJ źLE, CO TRZEBA NAPRAWIć, ALE NIE OśMIESZAJ SIę PISZąC,żE LISTONOSZ I PIERWSZY LEPSZY CZłOWIEK Z ULICY MOGą ROBIC TO SAMO, BO TO CO ROBIą KABLóWKI TO łAMANIE PRAWA. żEBY ROBIć COś TAKIEGO TRZEBA MIEć LICENCJę, INACZEJ JEST TO NIEZGODNE Z PRAWAWEM. Z TEGO CO WIEM TO FIRMA SZUKA PIENIEDZY ZAPUKA I TAM, DZIAł MARKETINGOWY JUż ZACIERA RECE. I NIE JEST TO GLUPIA SPRAWA TYLKO CHODZI O BEZPIECZENSTWO KILKUDZIESIECIU TYS. LUDZI A TO BARDZO POWAżNA SPRAWA.
|
|
|