NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 4 ... » »»
Alior Bank w Stalowej Woli,
~~Bogdan
ff
Wysłany: 20 Kwie 2008r. 10:01  
Alior Bank - tak będzie się nazywał nowy bank Pod nazwą Alior Bank rozpocznie działalność nowy bank, który tworzy w Polsce włoska grupa finansowa Carlo Tassara. Otwarcie jest planowane na drugą połowę tego roku - podaje serwis Media&Marketing. Alior Bank włoskiej Grupy Carlo Tassara wchodzi do Polski. Na początek będzie miał 80 oddziałów w Polsce, w tym sześć w Podkarpackiem.Oddział Alior Banku powstanie w Stalowej Woli. Alior będzie jednym z dziesięciu największych banków działających w Polsce.

http://www.banki(...)363.html

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Kwie 2008r. 10:01  

~~iseo
ff
Wysłany: 20 Kwie 2008r. 12:33  
No i dobrze, im więcej banków tym większa konkurencja, a im większa konkurencja tym lepiej dla nas :-)

~~poszukiwacz
ff
Wysłany: 17 Paź 2008r. 18:24  
od dawna nic tu się nie pojawiło, ale widzieliście dzisuaj pojawiły się plakaty na KEn znaczy że bank Alior się otwiera, co myślicie o nim. czy coś słyszeliście

~~jakion
ff
Wysłany: 17 Paź 2008r. 19:27  
najlepiej jak by go otworzyli na al. Jana Pawła II tam są chyba juz wszystkie jakie mogą byc;p

~~Nowy post
ff
Wysłany: 17 Paź 2008r. 19:56  
CYTAT
najlepiej jak by go otworzyli na al. Jana Pawła II tam są chyba juz wszystkie jakie mogą byc;p

z Jana Pawła na KEN to wcale nie jest tak daleko umiecha po za ty to na JP już chyba wolnych lokali nie ma

~~pokolenie JP2
ff
Wysłany: 17 Paź 2008r. 21:50  
proponowałbym zmianę nazwy ulicy z Al. JP2 na Al. Bankową good

~~:):):)
ff
Wysłany: 17 Paź 2008r. 22:29  
chyba prędko nie otworzą,bo lokal na zewnątrz wygląda ohydnie,a od nadmiaru banków klienta głowa nie boli

~~ekonom
ff
Wysłany: 18 Paź 2008r. 09:49  
o jakiej konkurencji mówicie ??, Wszystkie banki działają wg prawa bankowego, minimalne róznice są w oprocentowaniu. Jeżeli w jednym banku masz mniejsze oprocentowanie niż w drugim, to w tym co masz niższe (minimalnie) to dochodzi inny kruczek, np musisz mieć dodatkowo i to obowiązkowo ubezpieczenie, nie możesz wcześniej spłacić pożyczki lub jak spłacisz to nie zwrócą Ci odsetek nie wykozystanych.

I tak np w Polbanku lokata 3 miesięczna to 9% (na dzień 18.10.2008) ale musisz mieć konto oszczędnościowe w tym banku. To samo w BGŻ lokata na 3 miesiące to 8,5 % ale musisz mieć KONTO, które kosztuje 5 zł miesięcznie.

W Lukas Banku musisz mieć obowiązkowo ubezpieczenie do pożyczki i nie możesz z niego zrezygnować. W innych bankach można np: AIG BANK POLSKA i wówczas twoja pożyczka zmniejsza się czasami nawet do 120 zł, ale co za tym idzie, a to, że w razie śmierci najbliższa rodzina spłaca pożyczkę więc czasmi jest to niespodzianka po zmarłej, bliskiej osobie.

A więc moi drodzy, zanim weźniecie pożyczkę, trzeba przejść się po około 9 bankach aby wybrać tą najkożystniejszą.

Jeżeli chodzi o Alior Bank hm..... kapitał włoski co to oznacza ? w razie kryzysu, a trzeba pamiętać, że kryzys dotknął Włochy wasze oszczędności mogą być zagrożone gdyś Bank MATKA jest we Włoszech i DZIECKO musi ratować MATKĘ. To takie chłopskie wytłumaczenie.

Są banki które mają MATKI zagranicą jak MULTIBANK, AIG BANK POLSKA, ale to banki z własnym kapitałem, który lokują tu w POLSCE.

~~ekonom
ff
Wysłany: 18 Paź 2008r. 09:52  

Przepraszam, nie dokończyłem myśli w środku zdania:

W innych bankach można np: AIG BANK POLSKA można zrezygnować z ubezpieczenia i wówczas twoja pożyczka .......

~~kaj
ff
Wysłany: 18 Paź 2008r. 15:54  
1 września 2008 r. Alior Bank SA otrzymał zezwolenie Komisji Nadzoru Finansowego na rozpoczęcie działalności. Oznacza to, że Komisja pozytywnie oceniła stan przygotowania banku, jego bezpieczeństwo, ofertę, systemy teleinformatyczne oraz kompetencje pracowników.

Grupa Carlo Tassara uzyskała zezwolenie Komisji Nadzoru Finansowego na utworzenie banku w dniu 18 kwietnia 2008 r. Planowane otwarcie działalności Alior Banku to II połowa 2008 roku. Centrala Banku znajduje się w Warszawie, natomiast jego zaplecze techniczne i operacyjne zlokalizowane jest w Krakowie. W pierwszym etapie otwartych zostanie 80 placówek bankowych, skupionych w 10 regionach,
w 50 największych miastach oraz 8 centrów biznesowych.

Prace projektowe związane z uruchomieniem banku rozpoczęły się we wrześniu 2007 r. Prowadzi je stale powiększający się zespół doświadczonych bankowców, liczący obecnie ponad 1300 osób, w tym 870 doradców klienta. Docelowo - w perspektywie 3 lat - Bank będzie zatrudniał aż 3500 pracowników.

W ciągu pierwszych 3-4 lat działalności Alior Bank zamierza pozyskać od 2 do 4 % udziałów w rynku oraz zdobyć zaufanie około miliona klientów. Docelowo bank planuje otwarcie 200 oddziałów oraz ponad 400 agencji. Będzie to bank uniwersalny, obsługujący wszystkie segmenty rynku w ramach dwóch pionów biznesowych: detalicznego i korporacyjnego. Bank przygotowuje atrakcyjną cenowo i innowacyjną ofertę produktów, która już na starcie będzie dostępna zarówno w sieci oddziałów, jak też poprzez Internet.

Kapitał własny banku wynosi 1,5 miliarda PLN. Alior Bank jest największą od 30 lat tego typu inwestycją w Europie oraz jedną
z największych bezpośrednich inwestycji zagranicznych w Polsce. Od początku swojego istnienia Alior Bank znajdzie się wśród 10 największych banków w Polsce pod względem wielkości kapitałów własnych.
Jedna z placówek banku powstaje w naszym mieście. Ma to być nowoczesny bank, prowadzenie rachunku dla klientów indywidualnych będzie bezpłatne.
Ja już znam ostatnie sześć cyfr numeru mojego konta w tym banku. Po założeniu tego konta bank wpłaci tam 100PLN. za to,że biorę udział w ankiecie na temat czego oczekuję od nowego banku.
Zainteresowanych do wzięcia udziału w ankiecie zapraszam: proszę podać adres email na moje gg 11172408

~~Gregory
ff
Wysłany: 18 Paź 2008r. 16:25  
Kapitał włoski, czytałem o tym w Forbsie, tylko zapomniano dodać że udziały są też amerykańskie, a wiadomo co się dzieje w USA. Kryzys doszedł też do Włoch, Unicredito też ma poważne problemy.

~~bankowiec
ff
Wysłany: 18 Paź 2008r. 20:42  
Witam wszystkich,jezeli chodzi o Alior Bank to miejsce tego banku jest wedlug mnie porazka,po pierwsze miejsce parkingowe chyba sie zgodzicie ze kazdy biznesmen czy ktos kto bedzie tam czestym bywalcem nie bedzie mial gdzie zaparkowac samochodu postawi go 100 metrow dalej.Nie kazdy chce miec blisko a tam o godzinie 10.00 nie ma gdzie zaparkowac,po drugie ludzie sprzedajacy jagody,grzyby ,maliny i inne rzeczy jakos to nie bedzie pasowalo do otoczenia takiego banku,po trzecie żule ktorzy chodza tam i zaczepiaja ludzi zeby dali na wino.
Tak jak napisal przedmowca zgadzam sie w 100% to zachodni bank,wiec nasze oszczednosci jak i rozne lokaty beda zagrozone ,biorac pod uwage dzisiejszy krach na gieldach jak by co nasze oszczednosci moga poplynac kazdy madry kto ma glowe na karku nie da sie zrobic w balona ,moim zdaniem najlepiej wybierac polskie banki,jezeli chodzi o Stalowa bardzo jestem zadowolony z Banku
Spoldzielczego biore czesto kredyty i mam tam rozne lokaty,i nawazniejsze bardzo mila i fajna obsluga i zawsze jest mozliwosc negocjacji..A co do kredytow to kolega wyzej dobrze napisal kazdy bank daje tak samo kredyty tylko w innym opakowaniu, kazdy skubie cie w inny sposob,jeden da ci mniejsza prowizje od kredytu a za to odbije sobie na czym innym i tak w kolko po prostu glowa na karku...

~~c-r
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 07:52  
Ja tam korzystam z GE Money Banku przy Alejach i jestem zadowolony, opłaty mam zerowe,a to mnie najbardziej interesuje.Ale sie rymnęło...

~~Fix
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 09:38  
weź pożyczkę to zapłacisz więcej niż w innych bankach, oprocentowanie w GE Banku jest bardzo wysokie i za wcześniejszą spłatę pożyczki nie zwracają niewykozystanych odsetek, wiec coś za coś.

~~ena
ff
Wysłany: 19 Paź 2008r. 23:25  
A co sądzicie o Polbanku,to chyba grecki bank,kusi mnie ta 6,ale czy naprawdę warto?

~~derek
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 13:00  
CYTAT
Alior Bank - tak będzie się nazywał nowy bank Pod nazwą Alior Bank rozpocznie działalność nowy bank, który tworzy w Polsce włoska grupa finansowa Carlo Tassara. Otwarcie jest planowane na drugą połowę tego roku - podaje serwis Media&Marketing. Alior Bank włoskiej Grupy Carlo Tassara wchodzi do Polski. Na początek będzie miał 80 oddziałów w Polsce, w tym sześć w Podkarpackiem.Oddział Alior Banku powstanie w Stalowej Woli. Alior będzie jednym z dziesięciu największych banków działających w Polsce.

Czyzby sam dyrektor stalowowlskiego oddziału sie zareklamował?smiech2smiech2 no i co ze cos takieg sie otwiera. Skro ekipa to zbieranina z nieciekawych banków i opinia coniektórych pozostawia do życzenia to po co sie wysilasz? wyremontujcie najpierw ten były sklep bo syf niesamowity, potem pogadamysmiech2

~~Megi
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 21:01  
CYTAT
CYTAT

Czyzby sam dyrektor stalowowlskiego oddziału sie zareklamował?smiech2smiech2 no i co ze cos takieg sie otwiera. Skro ekipa to zbieranina z nieciekawych banków i opinia coniektórych pozostawia do życzenia to po co sie wysilasz? wyremontujcie najpierw ten były sklep bo syf niesamowity, potem pogadamysmiech2

Masz racje ja tez slyszalem ze ludzie ktorzy beda tam pracowali to sped ze Stalowowolskich Bankow, wiec ekipa bedzie beznadziejna beda lali wode robiac niewiadomo jaka fete na otwarcie zeby jak najlepiej sie zareklamowac sorki ale dzisiaj nie kazdy jest juz taki naiwny ze podwinie kiece i bedzie lecial do Alior Banku..

~~twórca
ff
Wysłany: 20 Paź 2008r. 22:34  
[cytat][b]Jeżeli chodzi o Alior Bank hm..... kapitał włoski co to oznacza ? w razie kryzysu, a trzeba pamiętać, że kryzys dotknął Włochy wasze oszczędności mogą być zagrożone gdyś Bank MATKA jest we Włoszech i DZIECKO musi ratować MATKĘ. To takie chłopskie wytłumaczenie.

cytat~Gregory Kapitał włoski, czytałem o tym w Forbsie, tylko zapomniano dodać że udziały są też amerykańskie, a wiadomo co się dzieje w USA. Kryzys doszedł też do Włoch, Unicredito też ma poważne problemy.

cytat -Czyzby sam dyrektor stalowowlskiego oddziału sie zareklamował? no i co ze cos takieg sie otwiera. Skro ekipa to zbieranina z nieciekawych banków i opinia coniektórych pozostawia do życzenia to po co sie wysilasz? wyremontujcie najpierw ten były sklep bo syf niesamowity, potem pogadamy

Pierwszy cytat: to o ile mi wiadomo to nie jest włoski bank, właścicielem jest francuz o polskich patriotycznych korzeniach, można poczytać na stronie www.aliorbank.pl. - jest tam taki artykuł "Bank herbu Lubicz".
Kryzys nie ma wielkiego wpływu na branże tego właściciela a jest ich kilka i napewno nie są to branże finansowe. Rozproszenie branż stwarza duże bezpieczeństwo w tak trudnych czasach.
Ten bank jak inne zagraniczne nie ma MATEK ANI CÓREK (to też pisze na www).

Jeśli sam dyrektor reklamuje ten bank, to robi to rzeczowo, z klasą nie ubliżając innym bankom.

Cytat drugi: skąd ta wiedza? skoro jest jeden właściciel, nie mający wiele wspólnego z rynkiem amerykańskim, wystarczy poczytać o tej firmie, a nie zmyślać. A jeśli nawet, to bardzo niewielki udział, a córka właściciela jest fachowcem na skalę miedzynarodową w badaniu ryzyka. /tak wypowiadają się experci/

Cytat trzeci: moim zdaniem cgyba lepsza zbieranina z różnych banków, którzy już liznęli trochę bankowości, niż stażyści i absolwenci z wielkimi ambicjami i małymi umiejetnosciami.

~~derek
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 09:12  
Jeśli sam dyrektor reklamuje ten bank, to robi to rzeczowo, z klasą nie ubliżając innym bankom.

Najpierw dyrektor musi miec klase

~~ekonom
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 09:45  
[b]~twórca Polecam wszystkim dzisiejszą Gazetę Prawną.[/b]

Codziennie analizuję rynek bankowy więc czytam dużo artykułów krajowych i zagranicznych.

~~derek
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 10:37  
CYTAT
[b]~twórca Polecam wszystkim dzisiejszą Gazetę Prawną.[/b]

Codziennie analizuję rynek bankowy więc czytam dużo artykułów krajowych i zagranicznych.

no i co tam wyczytałes?

~~twórca
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 11:35  
też jestem ciekaw, co też tam pisze?

~~```
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 12:40  
Zajżyjcie do SKOK Małopolska. Tam jest najtaniej! 2 zł. ROR!

~~jak
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 20:16  
CYTAT
Zajżyjcie do SKOK Małopolska. Tam jest najtaniej! 2 zł. ROR!

W ALIOR za darmo..

~~Oli
ff
Wysłany: 21 Paź 2008r. 20:29  
CYTAT
też jestem ciekaw, co też tam pisze?

jeśli już,to jest napisane

1 2 3 4 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »