|
|
|
Obchodzimy właśnie 70 lat Huty Stalowa Wola, obchody są huczne i takie obchody są potrzebne gdyż nasz kombinat przemysłowy powstał w historycznych czasach ciężkich dla Polski. Budowany był przez bohaterów. Dziś pamiętamy ich, że dzięki Tym bohaterom nasza Huta znana jest na całym świecie. Należy pamiętać jeszcze o jednych bohaterach, którzy tą hutę rozsławiali po wojnie, w ciężkich czasach komunizmu, podczas strajków. A o nich Dyrekcja Huty Stalowa Wola zapomniała. Mój ojciec przepracował w HSW 31 lat codziennie oprócz niedziel spędzał tam czas ciężko pracując. Uczestniczył w strajkach, walczył o lepszą Polskę. Dziś po tylu latach ciężkiej pracy hutnika, odwiedza lekarzy. Widzę w jego oczach żal, że nawet nie dostał zaproszenia na uroczystości 70 - lecia HSW. Przykre to jest, że zapomniało się o tych pracownikach z lat 70, 80 i 90 – tych.
Pozdrawiam Dayrek |
|
|
|
|
Pozdrawiam Dayrek |
|
|
|
|
o mnie tez zapomnieli a pracowałem tam raptem w styczniu hehe
! ! ! STOP ! ! ! INTERNETOWYM NAPINACZOM !!! |
|
~~ | |
|
|
No przykre to,rzeczywiście powinni pamiętać!!!ale i tak cieszmy się,że mamy taką wspaniałą HUTĘ STALOWA WOLA!!
|
|
|
~~ | |
|
|
Dziwny jest ten świat!!!Niestety,emeryci się w nim nie liczą.A chyba nie powinno tak być,bo kiedyś my młodzi też nimi będziemy(jak doczekamy,oczywiście,do emerytury...)
|
|
|
~~ania | |
|
|
A ja z "innej gruszki'-mój dziadziu przepracował w hucie 45lat,dostawał jakies medale okolicznosciowe,awansował,rozwijał się w trakcie tych wszystkich lat ciężkiej harówki ,niestety emeryturą "nacieszył się" bardzo krótko,a babcia ma po nim 1,1tyś zł..............Ciekawe,45lat harowki i taka "marna' emerytura!!!!!!!!!!"Żenua"
|
|
|