|
|
|
Powiedzcie mi gdzie najlepiej zlozyc papiery na staz zeby przyjeli mnie jak najszybciej? a gdzie lepiej nie skladac?
W ogole interesuje mnie taka to czy po zakonczeniu stazu sa jakies realne szanse na zatrudnienie dalsze w tym miejscu? czekam na info od was |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hyhyhy... dobre "papiery" to Ty skladasz w Urzedzie Pracy a raczej sie w nim rejestrujesz, a podanie składa firma czy co tam,która na staż Cie przyjmie szansa na zatrudnienie po stazu-znikoma, ale powdzenia
|
|
|
|
|
Panna_pina Ty sobie żartujesz ze w Stalowej nie można po prostu iść do firmy z podaniem o staż tylko przez PUP trzeba?
|
|
|
|
|
Tak jak napisała Panna Pina musisz się zarejestrować w PUP i przede wszystkim dowiedzieć czy możesz odbyć staż. Potem musisz czekać na oferty. Albo jak nie chcesz czekać to możesz znaleźć sobie pracodawcę, u którego chciałabyś odbyć staż i namówić go, aby złożył papiery do PUP i napisał w nich, że na staż chce konkretnie Ciebie. To czy się uda zależy od tego czy PUP będzie miał pieniądze na finansowanie stażu.
Co do zatrudnienia po stażu to raczej kiepsko, ale życzę powodzenia. |
|
|
|
|
Przecież to horror jest. Nie dość, że często gęsto staż jest bezpłatny to jeszcze taka kicha z załatwianiem w Stalowej?
|
|
|
|
|
Staż jest płatny. Coś koło 600 zł na ręke.
Da się isc do firmy a ona załatwia przez Up a dokładnie ty sama sobie to załatwiasz "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Staz... prawie 700 na reke wychodzi a trzeba przez Urzad Pracy bo to płaci wlasnie Urząd Pracy i to oni musza zaakceptować wniosek rozpatrzyc go itd itp nawet jak znajdziesz kogos kto Cie na staz weźmie to pozniej jaja czy Urzad Pracy bedzie chciał taki wniosek pozytywnie rozpatrzyć
|
|
|
|
|
Z tym stażem to nie jest taka prosta sprawa nie liczyłbym na urząd bo oni kierują zazwyczaj po kilkanaście osób na miejsce radze szukać we własnym zakresie oczywiście staż odrabia się w swoim wyuczonym zawodzie
|
|
|
|
|
Damianie odbywałam staż i oczywiście nie był w moim wyuczonym zawodzie. Koleżanki również odbywały staż nie w swoim wyuczonym zawodzie.
Foxy Lady Ty pewnie myślisz o jakimś innym rodzaju stażu albo po prostu kiedyś było inaczej. Za staż na rękę dostaje się 680 zł z groszami. |
|
|
|
|
Mało kto odbywa staz w wyuczonym zawodzie bo na stazu sa przeważnie osoby młode bez zadnego doswiadczenia czesto a nawet przewaznie zaraz po maturze
|
|
|
|
|
CYTAT Przecież to horror jest. Nie dość, że często gęsto staż jest bezpłatny to jeszcze taka kicha z załatwianiem w Stalowej? na bezpłatne zapraszam od ręki |
|
|
|
|
Stazystow przyjmuje sie zeby zaoszczedzic na kosztach ,robote dostaje "brudna", niwiele sie nauczy a duzo narobi . jak ci sie staz skonczy przyjma nowego czlowieka na staz i dalej to samo. powodzenia.
|
|
|
|
|
CYTAT Damianie odbywałam staż i oczywiście nie był w moim wyuczonym zawodzie. Koleżanki również odbywały staż nie w swoim wyuczonym zawodzie. Powiem Ci teraz że jestem zdziwiony . Podam swoja sytuacje gdzie sam znalazłem pracodawce który zgodził się na staż w jego firmie jedną przeszkodą stał się PUP który stwierdził że nie jest to mój wyuczony zawód i odmówili mi . No ale teraz widzę że tym paniom należy zrobić porządne avanti przecież staż ma przyuczyć do zawodu i powinno sie go udostępniać skoro my sami się w nim widzimypozdrawiam
Foxy Lady Ty pewnie myślisz o jakimś innym rodzaju stażu albo po prostu kiedyś było inaczej. Za staż na rękę dostaje się 680 zł z groszami. |
|
|
|
|
No widzisz. Ty sam sobie znalazłeś staż, a mi w PUP zaproponowali staż nie w moim zawodzie. Moim koleżankom też oni proponowali. Także nie wiem jak to jest.
|
|
|
|
|
sprobuj w urzedzie skarbowym tam zawsze potrzebuja stazystow
Limit |
|
|
|
|
mam pytanie czy komus w tym roku udalo sie dostac staz z bezrobocia? "Moj" przyszly pracodawca zlozyl wniosek o staz i mu odmowili poniewaz stwierdzili ze maja brak srodkow na takie cos.
|
|
|
|
|
No... niestety wnioskow maja fula i pierwszenstwo maja znajomosci itd odrzucanie wnioskow to norma nic nowego
|
|
|
|
|
no tak tylko to jest smieszne skoro na poczatku roku nie maja na to pieniedzy to co bedzie np w sierpniu ?! mojego pracodawcy wniosek trzymali od sierpnia tylko po to aby powiedziec w styczniu ze nie maja srodkow
|
|
|
|
|
Nie jestem w stanie odpowiedziec Ci na to pytanie. Ale PUP Nisko nie jest lepszy chyba w lipcu czy sierpniu wogole przestali przyjmowac wnioski bo niby $$ nie było. No coz zbyt wiele chetnych a pieniazkow ni ma:(Ale dziwne ze trzymali Twoj wniosek od sierpnia skoro na rozpatrzenie maja chyba max 30 dni
|
|
|
|
|
non stop wymyslali rozne "zagrywki" a to ze nie wiedza jak nazwac moja pozycje w firmie itd a jak moj pracodawca chodzil sie tam pytac co i jak to non stop przydzielali mu kogos innego i zas od poczatku trzeba bylo tlumaczyc wszystkim o co chodzi. W PUP w stalowej woli pracuja malo kompetentne osoby.
|
|
|
|
|
CYTAT non stop wymyslali rozne \"zagrywki\" a to ze nie wiedza jak nazwac moja pozycje w firmie itd a jak moj pracodawca chodzil sie tam pytac co i jak to non stop przydzielali mu kogos innego i zas od poczatku trzeba bylo tlumaczyc wszystkim o co chodzi. W PUP w stalowej woli pracuja malo kompetentne osoby. Wierz mi ze PUP w Stalowej Woli jeszcze dobrze funkcjonuje. Miałem przyjemność zostać bezrobotnym w Krakowie, kompetencja tamtejszych pracowników pup, jest dużo ponizej tych ze Stalowej Woli. |
|
|
|
|
szanse na prace po stażu marne ale za to pieniadze troszke lepsze ok 740 zł od stycznia powodzenia stażyści
|
|
|
|
|
Ja jestem zarejestrowana w pup juz 1,5 roku, zadnego stazu nie dostalam :/ Chcialam isc na staz zw. z moim kierunkiem studiow to powiedzieli mi ze moge tylko isc na taki zw. z ukonczonym tech., pytam po co skoro nie mam zamiaru pracowac w tym zawodzie tylko w tym w ktorym sie aktualnie ksztalce. Dla mnie to bez sensu.
Poza tym wiadomo ze staz w pierwszej kolejnosci dostaja kuzyni, siostrzenice, kolezanki itp. :/ Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
Po to warto iść na staż zgodny z twoim wykształceniem wyniesionym z technikum żeby nabyć doświadczenia, żeby twoje cv to nie była tabula rasa, żeby przyszły pracodawca widział, że nie siedziałaś na dupie i nic nie robiłaś; a skąd wiesz, że to co będziesz robić na stażu nie przyda ci się w przyszłości? A to, że kształcisz się w innym kierunku to nie znaczy, że w przyszłości na pewno będziesz mieć pracę zgodną z wykształceniem. Wykształcenie wykształceniem, a życie życiem.
|
|
|
|
|
najlepiej poszukaj sama/sam. urzad skieruje cie gdzie jest miejsce- o ile bedzie. czesto na portalach stalowowolskich widze ogloszenia przyjmiemy na staz. przy poszukiwaniach najlepiej spytaj czy pozniej ejst mozliwosc zatrudnienia. zawsez to bedzie latwiej, naucza cie, poznasz miejsce, ludzi prace - takich lepiej zatrudnic.
|
|