NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
1 2 3 »
Staż w stalowej Woli,
ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 00:05  
Powiedzcie mi gdzie najlepiej zlozyc papiery na staz zeby przyjeli mnie jak najszybciej? a gdzie lepiej nie skladac?
W ogole interesuje mnie taka to czy po zakonczeniu stazu sa jakies realne szanse na zatrudnienie dalsze w tym miejscu? czekam na info od wasumiechuśmiechumiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 00:05  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 07:52  
hyhyhy... dobrejezyk "papiery" to Ty skladasz w Urzedzie Pracyjezyk a raczej sie w nim rejestrujesz, a podanie składa firma czy co tam,która na staż Cie przyjmiejezyk szansa na zatrudnienie po stazu-znikomajezyk, ale powdzeniaumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 08:29  
Panna_pina Ty sobie żartujesz ze w Stalowej nie można po prostu iść do firmy z podaniem o staż tylko przez PUP trzeba?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 08:30  
Tak jak napisała Panna Pina musisz się zarejestrować w PUP i przede wszystkim dowiedzieć czy możesz odbyć staż. Potem musisz czekać na oferty. Albo jak nie chcesz czekać to możesz znaleźć sobie pracodawcę, u którego chciałabyś odbyć staż i namówić go, aby złożył papiery do PUP i napisał w nich, że na staż chce konkretnie Ciebie. To czy się uda zależy od tego czy PUP będzie miał pieniądze na finansowanie stażu.
Co do zatrudnienia po stażu to raczej kiepsko, ale życzę powodzenia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 08:34  
Przecież to horror jest. Nie dość, że często gęsto staż jest bezpłatny to jeszcze taka kicha z załatwianiem w Stalowej?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 09:10  
Staż jest płatny. Coś koło 600 zł na ręke.
Da się isc do firmy a ona załatwia przez Up a dokładnie ty sama sobie to załatwiasz

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 15:03  
Staz... prawie 700 na reke wychodzijezyk a trzeba przez Urzad Pracy bo to płaci wlasnie Urząd Pracy i to oni musza zaakceptować wniosek rozpatrzyc go itd itpjezyk nawet jak znajdziesz kogos kto Cie na staz weźmie to pozniej jaja czy Urzad Pracy bedzie chciał taki wniosek pozytywnie rozpatrzyć

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2010r. 15:43  
Z tym stażem to nie jest taka prosta sprawa nie liczyłbym na urząd bo oni kierują zazwyczaj po kilkanaście osób na miejsce radze szukać we własnym zakresie oczywiście staż odrabia się w swoim wyuczonym zawodzie umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 08:45  
Damianie odbywałam staż i oczywiście nie był w moim wyuczonym zawodzie. Koleżanki również odbywały staż nie w swoim wyuczonym zawodzie.

Foxy Lady Ty pewnie myślisz o jakimś innym rodzaju stażu albo po prostu kiedyś było inaczej.

Za staż na rękę dostaje się 680 zł z groszami.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 10:09  
Mało kto odbywa staz w wyuczonym zawodziejezyk bo na stazu sa przeważnie osoby młode bez zadnego doswiadczenia czesto a nawet przewaznie zaraz po maturzecool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 10:15  
CYTAT
Przecież to horror jest. Nie dość, że często gęsto staż jest bezpłatny to jeszcze taka kicha z załatwianiem w Stalowej?

na bezpłatne zapraszam od ręki umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 10:21  
Stazystow przyjmuje sie zeby zaoszczedzic na kosztach ,robote dostaje "brudna", niwiele sie nauczy a duzo narobi . jak ci sie staz skonczy przyjma nowego czlowieka na staz i dalej to samo. powodzenia.chytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 15:25  
CYTAT
Damianie odbywałam staż i oczywiście nie był w moim wyuczonym zawodzie. Koleżanki również odbywały staż nie w swoim wyuczonym zawodzie.

Foxy Lady Ty pewnie myślisz o jakimś innym rodzaju stażu albo po prostu kiedyś było inaczej.

Za staż na rękę dostaje się 680 zł z groszami.
Powiem Ci teraz że jestem zdziwiony . Podam swoja sytuacje gdzie sam znalazłem pracodawce który zgodził się na staż w jego firmie jedną przeszkodą stał się PUP który stwierdził że nie jest to mój wyuczony zawód i odmówili mi . No ale teraz widzę że tym paniom należy zrobić porządne avanti przecież staż ma przyuczyć do zawodu i powinno sie go udostępniać skoro my sami się w nim widzimyumiechpozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 19:23  
No widzisz. Ty sam sobie znalazłeś staż, a mi w PUP zaproponowali staż nie w moim zawodzie. Moim koleżankom też oni proponowali. Także nie wiem jak to jest.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2010r. 19:42  
sprobuj w urzedzie skarbowym tam zawsze potrzebuja stazystow

Limit
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2010r. 14:20  
mam pytanie czy komus w tym roku udalo sie dostac staz z bezrobocia? "Moj" przyszly pracodawca zlozyl wniosek o staz i mu odmowili poniewaz stwierdzili ze maja brak srodkow na takie cos.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2010r. 14:33  
No... niestety wnioskow maja fula i pierwszenstwo maja znajomosci itdneutralny odrzucanie wnioskow to norma nic nowegojezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2010r. 14:45  
no tak tylko to jest smieszne skoro na poczatku roku nie maja na to pieniedzy to co bedzie np w sierpniu ?! mojego pracodawcy wniosek trzymali od sierpnia tylko po to aby powiedziec w styczniu ze nie maja srodkow

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2010r. 14:50  
Nie jestem w stanie odpowiedziec Ci na to pytanie. Ale PUP Nisko nie jest lepszy chyba w lipcu czy sierpniu wogole przestali przyjmowac wnioski bo niby $$ nie było. No coz zbyt wiele chetnych a pieniazkow ni ma:(Ale dziwne ze trzymali Twoj wniosek od sierpnia skoro na rozpatrzenie maja chyba max 30 dni

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2010r. 14:58  
non stop wymyslali rozne "zagrywki" a to ze nie wiedza jak nazwac moja pozycje w firmie itd a jak moj pracodawca chodzil sie tam pytac co i jak to non stop przydzielali mu kogos innego i zas od poczatku trzeba bylo tlumaczyc wszystkim o co chodzi. W PUP w stalowej woli pracuja malo kompetentne osoby.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2010r. 15:49  
CYTAT
non stop wymyslali rozne \"zagrywki\" a to ze nie wiedza jak nazwac moja pozycje w firmie itd a jak moj pracodawca chodzil sie tam pytac co i jak to non stop przydzielali mu kogos innego i zas od poczatku trzeba bylo tlumaczyc wszystkim o co chodzi. W PUP w stalowej woli pracuja malo kompetentne osoby.

Wierz mi ze PUP w Stalowej Woli jeszcze dobrze funkcjonuje. Miałem przyjemność zostać bezrobotnym w Krakowie, kompetencja tamtejszych pracowników pup, jest dużo ponizej tych ze Stalowej Woli.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 10:29  
szanse na prace po stażu marne ale za to pieniadze troszke lepsze ok 740 zł od styczniaumiech powodzenia stażyści

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 13:45  
Ja jestem zarejestrowana w pup juz 1,5 roku, zadnego stazu nie dostalam :/ Chcialam isc na staz zw. z moim kierunkiem studiow to powiedzieli mi ze moge tylko isc na taki zw. z ukonczonym tech., pytam po co skoro nie mam zamiaru pracowac w tym zawodzie tylko w tym w ktorym sie aktualnie ksztalce. Dla mnie to bez sensu.
Poza tym wiadomo ze staz w pierwszej kolejnosci dostaja kuzyni, siostrzenice, kolezanki itp. :/

Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 13:51  
Po to warto iść na staż zgodny z twoim wykształceniem wyniesionym z technikum żeby nabyć doświadczenia, żeby twoje cv to nie była tabula rasa, żeby przyszły pracodawca widział, że nie siedziałaś na dupie i nic nie robiłaś; a skąd wiesz, że to co będziesz robić na stażu nie przyda ci się w przyszłości? A to, że kształcisz się w innym kierunku to nie znaczy, że w przyszłości na pewno będziesz mieć pracę zgodną z wykształceniem. Wykształcenie wykształceniem, a życie życiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2010r. 08:49  
najlepiej poszukaj sama/sam. urzad skieruje cie gdzie jest miejsce- o ile bedzie. czesto na portalach stalowowolskich widze ogloszenia przyjmiemy na staz. przy poszukiwaniach najlepiej spytaj czy pozniej ejst mozliwosc zatrudnienia. zawsez to bedzie latwiej, naucza cie, poznasz miejsce, ludzi prace - takich lepiej zatrudnic.

Prywatna wiadomość 

1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »