|
|
|
Trzy procent to 90 pln dobre i to bo w innych firmach
- 20%. jak masz lepszą pracę to się ciesz a jak nie masz to nie zazdrość bo pewnie z chęcią byś sam wskoczył... |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 5 Sty 2009r. Skąd: Aluminiowy Padół Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT podwyżki 1-3% ...alee od wynagrodzenia prezesa, dyrektora...wtedy będą oogroomnee, bo jak na razie, to nas okradają darmozjady pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT podwyżki 1-3% ...alee od wynagrodzenia prezesa, dyrektora...wtedy będą oogroomnee, bo jak na razie, to nas okradają darmozjady To trzeba bylo zostac Prezesem a nie teraz grymasic |
|
|
|
|
To trzeba bylo zostac Prezesem a nie teraz grymasic[/cytat]
A Ty jesli mozna spytac jaki zajmujesz stolek ? |
|
|
|
|
CYTAT To trzeba bylo zostac Prezesem a nie teraz grymasic Skomentowałem tylko poprzedzający post, komentując - wyraziłem własne zdanie w konkretnym temacie, prawdopodobnie w 100 % zgodne z opinią "maluczkich", przy okazji stwierdziłem fakt, a Ty wyciągasz wnioski takie, jakbyś miał wpływ na te podwyżki lub był osobą, której logiczne myślenie i wyciąganie sensownych wniosków,to pojęcia sprawiające cholerną trudność lub całkowicie obce. pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
Dawno nikt nic nie pisal co slychac w ATS-ie??
|
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=pe42MNDjxTk&feature=related ;)
|
|
|
|
CYTAT http://www.youtube.com/watch?v=pe42MNDjxTk&feature=related ;) polecam
|
|
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=LHdrZpto4-c
wszelki komentarz jest zbędny a tu coś na poprawe humoru : http://www.youtube.com/watch?v=tPLnM9x7VJA pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
przyjmują na narzędziownie
czy ktoś coś słyszał jakie warunki a jak kierownictwo |
|
|
|
|
mam pytanko cz nie wie ktoś kiedy bedą rozliczenia za 2010r
|
|
|
|
|
już są wydawane od 21-szego.
|
|
|
|
|
A co tam słychać w ats-ie, czyżby się polepszyło?
|
|
|
|
|
Jest tak zajebi....ście że sie nie gada
|
|
|
|
|
Nie no to tylko pogratulować, jak jest wszystko OK. Praca malina jak to mówią, czyż nie?
|
|
|
|
|
Ludzie a możeby temat zbiorczy "Obozy pracy w Stalowej Woli i okolicy"? Co?
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Mirek znając rozumowanie wielu forumowiczów na tym forum każda praca to obóz pracy nikomu nic nie pasuje, i każdy chciałby zyć albo na garnuszku rodzica albo żeby mu państwo płaciło pieniądze za friko.
Pracuje w byłym już ATS i dobrze mi z tym. Bo moge spojrzeć rodzinie w oczy że nie jestem typowym polskim robolem który tylko patrzy by zleciało, byle do trzeciej Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
Polski obóz pracy
|
|
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: St.Wola oś.Centralne Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie jeden z nas chciałby mieć tyle $ co kierownik takiego obozu za poganianie robotników.
MYŚL! |
|
|
|
|
Lexer - to właśnie czego musimy unikać, to wrzucanie wszystkich do jednego worka. Bumelantów o hucianej mentalności nie brakuje. Ale uczciwych ludzi, chcących godnie zarabiać, by utrzymać swoje rodziny i nie bać się o jutro też jest wielu. Nie pracowałem w żadnej z niemieckich firm które u nas w okolicy się rozlokowały.
To, że praca przy aluminium jest szkodliwa i to bardzo, jest sprawą bezsprzeczną. Możliwość dokonania wyboru, czy chcemy pracować przy czymś takim, czy możemy pójść gdzie indziej - to sprawa bardzo dyskusyjna. Niemcy nie bez powodu wyrzucają te zakłady ze swojego kraju. Oni się boją polizać aluminiowe "wieczko" od jogurtu - taka u nich panuje fobia. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Lexer - to właśnie czego musimy unikać, to wrzucanie wszystkich do jednego worka. Bumelantów o hucianej mentalności nie brakuje. Ale uczciwych ludzi, chcących godnie zarabiać, by utrzymać swoje rodziny i nie bać się o jutro też jest wielu. Nie pracowałem w żadnej z niemieckich firm które u nas w okolicy się rozlokowały. To, że praca przy aluminium jest szkodliwa i to bardzo, jest sprawą bezsprzeczną. Możliwość dokonania wyboru, czy chcemy pracować przy czymś takim, czy możemy pójść gdzie indziej - to sprawa bardzo dyskusyjna. Niemcy nie bez powodu wyrzucają te zakłady ze swojego kraju. Oni się boją polizać aluminiowe \"wieczko\" od jogurtu - taka u nich panuje fobia. W Niemczech takie zakłady też są. Nie pisz bzdur o fobii wśród Niemców. Popytaj jaka średnia zarabiają w skali roku pracownicy (wraz ze wszystkimi dodatkami)- zapytaj od razu jakie mają wykształcenie zawodowe. Większość tych co biją pianę niestety nie ma wykształcenia więc czego mogli się spodziewać, pracy za biurkiem? Co do szkodliwości - nie znasz warunków w tym konkretnym zakładzie. Sam pewnie korzystasz z antyperspirantów - poczytaj co jest w składzie (to tylko jeden przykład.) Pracować trzeba, dla siebie i rodziny by to czego się dorobimy własnymi rękoma umieć potem szanować. |
|
|
|
|
CYTAT Pracować trzeba, dla siebie i rodziny by to czego się dorobimy własnymi rękoma umieć potem szanować. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Xzibit - o stosowaniu aluminium w kosmetykach wiem od dawna. Dlatego antyprespiranta używam tylko w górach -w czasie intensywnego wysiłku, żeby nie musieć wieczorem wszystkiego prać ze względu na intensywność pocenia się.
Były Stahlsmidtt mam "po sąsiedzku" mojego zakładu pracy - wącham "słodziutkie" wyziewy po których kręci się w głowie i zbiera na wymioty. Zastanawiam się jak oni to wytrzymują. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Jest jakaś strona ATS w internecie? chodzi mi o kontakt z działem kadr.Wszystko co znalazłem jest w jezyku niemieckim i kontakt do Niemiec.
|
|
|
|
|
Nie uważam ATSu za obóz pracy bo nikt tam nie jest zesłany na roboty przymusowe.
Ale jednak z tymi polskimi obozami pracy to prawda. Jak Niemcy piszą o polskich obozach to w Polsce wielkie oburzenie. ATS nie jest polski a temat ma w tytule formułę polski obóz. Czyżby Polacy już aż tak ostro srali we własne gniazo??? "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|