~~worner | |
|
|
według mnie zakład nie padnie ze względu na wielkość marke w szczególności nazwe ATS, ewentualnie zostanie w zakładzie 200 osób badz zmieni się właściciel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~eteam | |
|
|
BBS to taż była to wieeeeelka marka i padła.
|
|
|
~~Nowy post | |
|
|
ATS musi paść tak jak padł Hitler,a że to ma korzenie niemieckie tak musi być.
//moderowano //nie obrażamy ludzi ! |
|
|
~~loaas | |
|
|
prawda powinni pozwalniac polowe z biur
te paniusie z kadr chodze dumnie jakby nie wiem co |
|
|
~~uwo | |
|
|
CYTAT prawda powinni pozwalniac polowe z biur te paniusie z kadr chodze dumnie jakby nie wiem co Nie tak szybko , Najpierw pozwalniają szeregowych pracowników rękami kierowników , potem pozwalniają kierowników rękami działu kadr , Koś musi tą brudną robotę zrobić . Przecież miłościwie nam panujący ... nie będzie się paprał zwolnieniami . Może fajnie będzie spotkać na ulicy swojego szefa gdy już szefem nie będzie ... Pozdrawiam zwolnionych , zwalnianych , tych co będą zwolnieni , tych co zostaną i tą całą robotę za zwolnionch sami będą musieli zrobić . |
|
|
~~ziomo | |
|
|
Jak czytaliście ostatnie ogłoszenie to kadry już są na wylocie bo maja zrobić jedne kadry w uniwhels a co do zwolnień to każdy sam wie czy go zwolnią czy na razie nie, bo jak wiadomo polecą na początek ci co się im umowy kończą następnie symulanci, chorowitki , podpadziochy dopiero jak tych zabraknie to zaczną szukać najkrótszych stażem mniejsze odprawy a reszta czeka czy firma przetrwa czy nie?
|
|
|
~~worner | |
|
|
a ja już to olewam.....mam już inną robote.....niech tam się dzieje co chce....
|
|
|
~~hhhhh | |
|
|
CYTAT I teraz panowie odprawy nawet jeżeli będą to będą pomniejszone o 30% prawda jest przykra ale prawdziwa jakie odprawy?ty chyba jestes umyslowo chory
|
|
|
~~kapiszonnn | |
|
|
Dobra nie rozpaczajcie juz na tym forum bo żygać sie na to chce!!!!!!Lepiej pracy zacznijcie szukac wszyscy po kolei !!!
|
|
|
~~worner | |
|
|
pewnie do poszukiwań pracy namawiają kierownicy gdyż oni sami za nas bedą śmigać na maszynach by sie utrzymać do czasu az ats zacznie ludzi przyjmować wtedy oni przypomną sobie kim są naprawde!
|
|
|
~~Skowron | |
|
|
Taki zakład nikomu nie jest potrzebny, po co produkowac felgi jak was nie stac na kupno nowego samochodu: ani felg - robala zwyklego.Ale wy nie rozumiecie ekonomii i rynku. Jeszcze teraz duza czesc zostanie z Was zwolniona.
|
|
|
~~assya | |
|
|
ćwoku z tego zakładu jak 1 % felg zostanie sprzedany w polsce to jest ok. wszystko idzie zagranice
|
|
|
~~xxx | |
|
|
dobrze mówi, bardziej od sytuacji w kraju interesuje nas sytuacja za granicą a w szzcególności w niemczech.
|
|
|
~~skwarek | |
|
|
podobno dzisiaj miało być jakieś zebranie na temat postoju, ktoś coś wie na ten temat?
|
|
|
~~ułłłe | |
|
|
CYTAT podobno dzisiaj miało być jakieś zebranie na temat postoju, ktoś coś wie na ten temat? bylem po felgi czekam sobie i jedne z drzwi byly nie domkniete i slysze taka oto rozmowe. Wiekszosc ludzi podpisala aneksy i padla kwota ktora firma zaoszczedzi na wyplacie przy zwolnieniu grupowym nie jestem pewien ale chyba jest odprawa w wysokosci poborow za ostatnie 3 miesiace a skoro podpilismy te aneksy to wyplacajac pracownikom odprawe pomniejszona o 30% daje to firmie oszczednosc 1wyplaty na kazdym pracowniku x 800 osob niech kazdy sobie policzy.Jednym slowem znowu zrobili z nas frajerówmlotek |
|
|
~~juh | |
|
|
oni sami się w h... zrobili kupując Ats, dając aneksy dla odlewników do obsługi 3 maszyn ( dodatek ok 350zł do wypłaty ) oraz wysokie podwyżki na niektórych wydziałach dochodzące nawet do 1000 zł dla zwykłych pracowników. Dlatego jeśli to upadnie a was zwolnią bedzie to przykład prawdomówności i szczerości niemieckiej wobec polskiej.!!!!
|
|
|
~~skwarek | |
|
|
CYTAT CYTAT podobno dzisiaj miało być jakieś zebranie na temat postoju, ktoś coś wie na ten temat? bylem po felgi czekam sobie i jedne z drzwi byly nie domkniete i slysze taka oto rozmowe. Wiekszosc ludzi podpisala aneksy i padla kwota ktora firma zaoszczedzi na wyplacie przy zwolnieniu grupowym nie jestem pewien ale chyba jest odprawa w wysokosci poborow za ostatnie 3 miesiace a skoro podpilismy te aneksy to wyplacajac pracownikom odprawe pomniejszona o 30% daje to firmie oszczednosc 1wyplaty na kazdym pracowniku x 800 osob niech kazdy sobie policzy.Jednym slowem znowu zrobili z nas frajerówmlotek Ale co to ma do rzeczy? Proste, że nie są na tyle głupi żeby robić zwolnienia grupowe i płacić ludziom odprawy wystarczy, że zwolnią miesięcznie 29 osób, a nie 30 jak to jest przy grupówkach,a jeżeli chodzi o odprawy to zależy od stażu pracy w danej firmie. Co z tym zebraniem było czy nie ? |
|
|
~~ala | |
|
|
ostatni tydzien miesiąca - planowany postój. Ale czy będzie...
|
|
|
~~ats | |
|
|
Ludzie czytajcie !!!
Mam pomysł na kryzys w ATS Wstarczy skorygować płace według schematu Pracownikom po 1000 PLN Kierownikom po 2000 PLN Dyrektorom po 3000 PLN Prezesom po 4000 PLN i się będzie kręciło jeszcze długo ... |
|
|
~~Kier | |
|
|
[cytat]ćwoku z tego zakładu jak 1 % felg zostanie sprzedany w polsce to jest ok. wszystko idzie zagranice [/cyta
Dlatego Ty jestes robalem a ja kierownikiem bo nie chciało Ci sie uczyć.A teraz płaczesz ze Ci źle |
|
|
~~ziom | |
|
|
chłopy przestancie marudzic cieszmy sieze zakład jeszcze stoi i mamy prace bo widac co sie dzieje.. w angli itp.strajkuja zeby wypitolic polakow i innych to jak sie zjada matoły z angli to beda brac prace jaka jest wiec siedziec na dupach w pracy i nie narzekac...
|
|
|
~~O.Mech | |
|
|
CYTAT Ja to olewam i korzystając z okazji pozdrawiam samego siebie życzę sobie samych sukcesów To jest podejście wszystko się sypie a gościu siebie pozdrawia. Brawo Szymon |
|
|
~~Stalowiak | |
|
|
CYTAT chłopy przestancie marudzic cieszmy sieze zakład jeszcze stoi i mamy prace bo widac co sie dzieje.. w angli itp.strajkuja zeby wypitolic polakow i innych to jak sie zjada matoły z angli to beda brac prace jaka jest wiec siedziec na dupach w pracy i nie narzekac... Ogladniesz jakiegos newsa w TV i powtarzasz glupoty.Myslisz ze posiadac jakas wiedze - a to jest taka papka dla takich jak Ty. Zrozum ze tyle robali teraz zaklad nie potrzebuje.Jak sie ruszy to wtedy zatrudni sie robali. |
|
|
~~heh | |
|
|
CYTAT prawda powinni pozwalniac polowe z biur te paniusie z kadr chodze dumnie jakby nie wiem co Biurowi, co niektórzy powinni poleciec, ale nie czepiaj się Działu Kadr, bo te kobietki co tam robią to spoko dziewczyny, które zawsze pomagają. No czasami Pani Ewa ma gorszy dzień, ale i tak jest lepiej niż kilka lat temu. Pozdrowienia dla Kadr od M W S |
|
|
~~Prezes ATS | |
|
|
Do roboty wieśnioki a nie marudzicie na forum , ktos chce cos powiedziec zapraszam do gabinetu na dywanik tylko umyc lapy przed wejsciem
|
|
|