~~Anwender | |
|
|
W LO KEN aktualnie są 2 małe sale gimnastyczne. Wystarczą do uprawiania sportu. 1 godzina WF tygodniowo odbywa się na basenie (w I klasie), na kortach (zazw. w II klasie) lub na siłowni.
Jeszcze trochę i będziemy cieszyć się dużą salą gimnastyczną. Już niedługo zostanie ukończona - w tym roku budowa nabrała tempa. To nie koniec zmian i ulepszeń. Nastąpi wymiana komputerów w pracowni z serwerem (tej za kratkami). Wg zapowiedzi na biurkach staną monitory LCD. Nie przejmuj się, gdy większość klasy otrzyma NDST z pierwszych sprawdzianów z fizyki. Jeśli trafisz na prof. Szymonika, mam dla Ciebie radę. Czasem pyta z teorii. Gdy przy tablicy padnie pytanie: "I tyle?", nigdy nie odpowiadaj: "Tak". Kombinuj, gdy nie umiesz. W przeciwnym wypadku usłyszysz: "Niedostateczny". Większość nauczycieli dobrze wykłada tematy. Chcesz opinie z nauczania pozostałych przedmiotów? Pytaj - konkretnie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~miśka | |
|
|
ja chodze do staszka i szcerze mówie wam...,że gdybym miała wybierac drugi raz napewno bym już tam nie poszła- sztywno,zero klimatu,ludzie jacyś dziwni każdy sobie i jest tylko rywalizacja,zawiść i zazdrość!!!! moja młodsza siora poszła do budowlanki do lo i sobie chwali- niepowiem też siedzi nocami i sie uczy ale jest zadowonona ,mówi ze jest tam spoko klimat, kazdy jest życzliwy, miły i przyjazny...również nauczyciele...
|
|
|
~~późnoJest | |
|
|
No cóż, są różne typy osobowości. Ci, którzy chcą się uczyć, wybiorą LO KEN. Ci, dla których ważniejsza luźna atmosfera, częste spotkania towarzyskie, wybiorą inne.
|
|
|
~~hehe | |
|
|
CYTAT idz do pracy szkoda czasu na nauke nie masz nic z tego w pracy sie wiecej nauczysz Tak, tak rzuć szkołę idź do roboty a za parę lat będziesz pisał takie debilne posty jak ci sfrustrowani robole, że ATS to obóz pracy a wszycy po studiach to idioci... |
|
|
~~Stefan | |
|
|
KEN to fikcja.
Bazuje na sztucznym mechaniźmie, zmuszającym do pobierania korków, oczywiście u nauczycieli z KEN. Zero krępacji, liczy się kasa. Kto wreszcie przerwie ten węzeł gordyjski ? |
|
|
~~tylda | |
|
|
A ja powiem prawde i nie bede sciemnial, ze LOKEN to cos wspanialego - tak jak tutaj sie niektorzy zachwycaja. Czesto to osoby niedowartosciowane, ktore musza sie szczycic tym, ze chodzily do takiego niby-elitarnego liceum. Nie wiem jak jest w innych liceach, ale powiem tylko o LO KEN. Poziom _nauczania_ - zenujacy, zwlaszcza fizyka u pewnego pana. Chociaz moze teraz juz przejdzie na emeryture. Z innych przedmiotow - sytuacja podobna, ale nie tak tragiczna. Wiekszosc uznaje, ze ich przedmiot jest swiety i kazdy powinien sie go uczyc. Warunki na WF-ach - fatalne, sala niedosc, ze mala, nie da sie grac w pilke nozna to dodatkowo nawierzchnia jest zrobiona z takiego 'czegos', ze trzeba moczyc buty na mokrych szmatach zeby sie nie slizgac. Przynajmniej tak bylo 2 lata temu. Moze cos sie do tej pory zmienilo, ale nie spodziewalbym sie wiele.
Dobre wyniki z matur to nie zasluga nauczycieli, ale po prostu faktu, ze do tego liceum idzie _wiekszosc_ "dobrych" uczniow, ktorzy chca sie uczyc. A jak wiadomo - jesli ktos chce sie czegos nauczyc to sie nauczy. Stad gorsze wyniki maturalne maja inne licea gdzie trafia wiecej osob, ktore nie przywiazuja wagi do nauki. To nie oznacza, ze w tych szkolach jest nizszy poziom nauczania. Ja z cala odpowiedzialnoscia moge stwierdzic: w LO KEN nie przygotowano mnie do matury, na niektorych zajeciach robilo sie zadanka o bardzo wysokim poziomie trudnosci zamiast skoncentrowac sie nad tym co moglo pojawic sie na maturze. Promowanie "olimpijczykow" to glowne zadanie tego LO, na tym sie konczy. |
|
|
~~Marc22 | |
|
|
nie wiem czy tak jest dalej, ale za moich czasów wszystko jechało na korepetycjach - stąd dobre wyniki nie tyle matur, co skuteczności na egzaminach wstępnych (stare czasy)
|
|
|
~~iop | |
|
|
LO WSIIZ
i naprawde korepetycje staja sie niepotrzebne - TO JEST MOZLIWE !! a w publicznych nie dopomyslenia ... |
|
|
~~LOK | |
|
|
A zatem najlepjej wybrać Katolickie Liceum Ogólnokształcące w Stalowej Woli i wybrać się do punktu rekrutacyjnego w parafii św. Floriana.
|
|
|
~~------> | |
|
|
No cóż, są różne typy osobowości. Ci, którzy chcą się uczyć, wybiorą LO KEN. Ci, dla których ważniejsza luźna atmosfera, częste spotkania towarzyskie, wybiorą inne.
---> no co za kretyn to napisał bo nie da sie inaczej powiedziec;/. jak ktos bedzie sie chciał uczyc to nawe w ekonomiku bedzie to robił ;/ Wolge nie wiem co za rozkmina z tym kenem. Ja obecnie chodze do tej szkoly i jestes bardzo niezadowolona po pierwsze szkoła jest strasznie nie zorganizowana zaden nauczyciel nic nie wie ( chyba ze my mamy takiego pecha do wychowawców) sprawdziany nakladaja sie na siebie wiec nie zdziwcie sie jezeli w ciagdu dnia bedziecie miec spr. z gegrafii, biologii i fizyki jak ja w tamtejsza srode Ludzie to poprostu jakas makabra. 75% sie uczy na przerwach (rozumiem czasami przed sprawdzianem powtrzuc materiał ale bezprzesady) 10% siedzi w sali (poniewaz niektore nie sa zamkniete) 10% rozmawia ze sobą w tolaecie podszas sikania, jedzenie czy czegos tam a reszta jest w skelpiku badz slucha muzyki. Istna tragedia.Ogólnie jestem strasznie NIEZADOWOLONA! jezeli chcecie naprawde miło spedzic ten czas.. nie idizcie do tego liceum. i popieram ze zajmują sie głownie olimpjczykami. :ysz: generalnie to wydaje mi sie ze najfajniej jets pod basenem;d |
|
|
~~picza zet | |
|
|
Hehehe, Ty, koleżanko, powinnaś właśnie siedzieć na przerwach i wbijać sobie do łba ortografię. Kto Cię w ogóle do LOKENu wpuścił? Jak się nie potraficie zorganizować, to nikt tego za Was nie zrobi, to nie podstawówka i nie gimnazjum, taka prawda. Jak chcecie być prowadzeni za rączkę, to nie idźcie do Staszka. Tylko potem proszę nie płakać na forum jak będzie trzeba na studiach sobie radzić samemu. Od tego LOKEN jest jaki jest, żeby potem sobie ludzie mogli poradzić na studiach. A spotkania towarzyskie? No przepraszam Cię bardzo, ale całą trzecią klasę wychodziliśmy ze znajomymi z klasy i to nie tylko w weekendy, nawet przed samymi maturami były browarki na wiadukcie... Wzruszyłem się ;(.
Big up, Picza Zet, bo logować mi się nie chce. |
|
|
~~eyhd | |
|
|
Same mądre rzeczy piszecie kochani
|
|
|
~~mika | |
|
|
też chodziłam na staszka i właśnie życie towarzyskie wspominam z tamtego okresu najmilej. bo co do reszty - trafiłam chyba na nieodpowiednich nauczycieli, a konkretnie jednego, który raz na zawsze zniechęcił mnie do tego, co kochałam. o to mam żal.
|
|
|
~~Okej | |
|
|
Jeśli wybierać, to tylko Katolickie Liceum Ogólnokształcące w Stalowej Woli. Jest OK.
|
|
|
~~**8 | |
|
|
Okej skąd wiesz , skoro go jeszcze nie ma? Masz układ z Panem Bogiem czy jesteś prorokiem?
|
|
|
~~fuk | |
|
|
idź do wojska
|
|
|
~~Alfa | |
|
|
CYTAT idź do wojska Zdanie zaczynamy dużą literą i kończymy kropką. Taką wiedzę zdobywa się już w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Wstyd, że jeszcze tego nie wiesz. Jeśli chcesz zabierać głos na forum publicznym, musisz zdobyć podstawowe umiejętności w czytaniu i pisaniu. |
|
|
~~kosa | |
|
|
^Czepiacie się wszystkiego$ ^Polecam LO KEN$ ^Już niedługo zostanie ukończona duża sala gimnastyczna$ ^Nauczyciele mogą Was zniechęcić do przedmiotu przez nieodpowiednie podejście* lecz nie dajcie się$
|
|
|
|
|
|
Pominięto też fakt, że jak klasie nauczyciel nie odpowiada, to można go zmienić. Za moich czasów () mieliśmy nieodpowiedzialną nauczycielkę języka polskiego, porozmawialiśmy z wychowawcą, czary mary i zmienili ją na wujka.
Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|