~~żaba | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~zzzzzz | |
|
|
co z ciebie za debil co ci zawinila zaba i religia katolicka czlowiek normalny nie bedzie wytykal drugiemu jaka ma religie i nie bedzie umieszczal tak glupkowtych zdjec miej na uwadze ze ten obrazek obraza niektore osoby a jakby twoja matke rozebral i tak samo nabil na krzyz bylo by to smieszne dla ciebie ? nara
|
|
|
~~żaba | |
|
|
Autorem kontrowersyjnego "dzieła sztuki" jest niemiecki artysta Martin Kippenberger. Rzeźba należy do jego cyklu "Fred the Frog". Kurator Muzeum Sztuki Współczesnej w Bolzano przekonuje, że praca Kippenbergera to "autoportret artysty w stanie głębokiego kryzysu". Jego wytłumaczenia nie przekonują jednak miejscowego biskupa Wilhelma Eggera. Jego zdaniem ukrzyżowana żaba zszokowała wiele osób odwiedzających wystawę, a także obraziła ich uczucia religijne.
|
|
|
~~eLka | |
|
|
ehhhhhhhhhh
|
|
|
~~xxxx | |
|
|
idiota
|
|
|
~~xxxx | |
|
|
idiota
|
|
|
~~~pg | |
|
|
No rzeczywiście trochę mnie to poraziło, mimo że jestem mało praktykujący. Jeśli to autoportret to pomysł i tak słabo trafiony, żeby się utożsamiać z ukrzyżowanym Chrystusem. Mnie zaciekawił kubek i jajko w dłoniach, czy ktoś wie co to znaczy? Ja zauważyłem, że jajko ma coś wspólnego z biskupem Eggerem??
|
|
|
~~vifon | |
|
|
Kompletna kicha i dno!!!
|
|
|