NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »
Odsniezanie w naszym miescie ?,
ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 17:28  
Pieniadze sie skonczyly na odsniezanie? Co to ma byc ze na srodku miasta na rondzie al. Jana Pawla kolo Hotelu Stal o godzinie 11:00 nie wiadomo jaki sie ma zajmowac pas bo nie jest odsniezone i dziala jeden z trzech!!!!!!!! Nie mam jeepa zeby walic po tych zaspach. Nie bede wymianial nazw ulic ktorych nie widac bylo skrawka czarnego asfaltu tylko pokrywe bialego puchu a przeciez od rana snieg nie padal ? To jak w marcu snieg spanie to wogole nie bedzie plug jezdzil ? Trzeba po nocy osobowymi rozjezdzic ? Lucjan dzialaj !!!!!!!!!

A w niedziele po miescie jezdzil sobie jeden plug... po co wiecej do wiosny stopnieje!

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 17:28  

Prywatna wiadomość 

m87
m87
m87
ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 18:19  
nie narzekaj bo drogi w calym miescie sa w miare dobrym stanie, co prawda z parkowaniem jest fatalnie ale drogi sa przejezne. W lublinie jest tak jakby nikt nie slyszal o plugach snieznych czy lopacie , podobnie w innych polskich przeogromnych metropoliach

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 18:20  
odśnieżanie?
Wszystko wygląda pięknie z daleka. Jak już trafi się na chodnik tzw. odśnieżony, to możemy się solidnie rozczarować! Przylizany raczej,bo stawiając pierwszy krok na ww chodnik, noga wpada nam prawie po kolano! O poruszaniu się rowerem po ścieżce rowerowej też nie mam mowy! To raczej wygląda jak mieszanie powietrza przed jadącym pługiem lub zmiana toru lotu padającego w trakcie "odśnieżania" śniegu. Gość jeżdżący traktorkiem na trasie Stalowa Wola - OZ, robi więcej szkody niż pożytku, bo koleiny jakie po sobie zostawia uniemożliwiają nawet czołganie. Od Elektrowni w stronę szkoły kolejny koszmar, bo pługi odśnieżające ulicę zasypują niby to odśnieżony wcześniej chodnik. Jednym słowem - porażka!!!mlotek

pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 19:17  
Chodzenie po chodnikach jest tragedią.
Jazda rowerem tym bardziej.
Samochód ok, ale jak przychodzi zaparkować na parkingu pod blokiem, lub wyjechanie z niego to zaczyna się istny koszmar.

Jedynym i sprawdzonym sposobem nie w pełni skutecznym ale racjonalnym jest komunikacja miejska.

NON SERVIAM
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 19:37  
CYTAT
Chodzenie po chodnikach jest tragedią.
Jazda rowerem tym bardziej.
Samochód ok, ale jak przychodzi zaparkować na parkingu pod blokiem, lub wyjechanie z niego to zaczyna się istny koszmar.

Jedynym i sprawdzonym sposobem nie w pełni skutecznym ale racjonalnym jest komunikacja miejska.

dzisiaj zainwestowalem 14 zl - hmm myslicie w co - to lopata do sniegu - tak i 10 min czasu na super wysprzatanie miejsca - wiem ze jutro ktos je zajmie ale nie ja mam plan zasypie go w ..... bo na parkingu z 70 aut moze wiecej - tylko kilka osob sobie odsniezy zaklopotany coz ja lopaty bym uzyczyl jak ktos nie ma kaski lub nie dal rady kupic..
no i sytuacja z dzisiaj :
nawet jak kolesi ( busa) dzisaj wydzieralem linka ( mam osobowke) i dalem im lopatke to co- nawet spierd.. nie powiedzieli o dzieki nie wspomne neutralny
co za qrwa narod sciana

anioly sa cale zielone
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 19:40  
Nie denerwujcie się. Jeszcze około tygodnia i zacznie się przedwiośnie. Wg prognoz, całodobowa temperatura powietrza przekroczy zero. Śnieg spłynie w cholerę.

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2010r. 20:06  
Jak sie to wszystko zacznie topic... to dopiero sie zacznie jazda;] gumiaki i w trase...;] ale to raczej poczatkiem przyszlego miesiaca;]

StaloweMiasto.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 07:20  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 08:24  
Ludzie jest zima i pada śnieg. Już dawno nie było takiej fajnej zimy :-)))

A do kolegi co wrzucił ten film: co chciałeś pokazać??? Że miasto jest nieodśnieżone???? Na masce u ciebie widać kupę śniegu a to łatwiej odśnieżyć niż ulice i chodniki:-)))))goodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgoodgood

Ja tam się cieszę. Mamy wreszcie prawdziwą zimę i mam nadzieję że lato też nie zawiedzie i będzie bardzo gorące......

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 09:00  
Bez przesady, żadna kupa śniegu, bryłka lodu się wysunęła się, a filmik nic nie miał udowodnić, akurat lubię jeździć zimą autem, więc dla mnie drogi są OK. umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 09:19  
jedyny minus to parkingi, spółdzielnia mieszkaniowa, do której teren nalezy nie wywiązuje się z zadania

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 09:30  
A jak ma to robić???
Ja też mieszkam w bloku. Któregoś dnia przyjechała koparka i zaczęła usuwać śnieg. Pokręciła się między autami wygarnęła co się dało, a dało się tylko z głównego wjazdu. Niestety parkingi są stale zajęte....

Ale wczoraj zauważyłem jak są siedzi wyszli z łopatami i sami wygarnęli śnieg z pomiędzy aut. Ogromny pozytyw....

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 17:49  
Jakby wszystkie darmozjady ruszyły się z przed telewizorów/kompów i wzięły za łopaty to miasto by było odśnieżone.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lut 2010r. 21:47  
a może by tak prezesi spółdzielni dali przykład i wzięli się za łopaty i odsnieżanie?

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2010r. 08:47  
chodniki gdzie trzeba sa odsniezone jednak caly czas pada snieg nie spodziewajmy sie ze o 7 rano bedziecie miec wszyscy przed klatka odsniezone bo dozorczyni o 6 idzie do pracy pod opieka ma 10 blokow razy 5 klatek j 50 klatek do odsniezenia dla 50 letniej kobiety to nie spory wysilek zawsze mozesz wziasc lopate i odsniezyc sam jak ci to tak bardzo przeszkadza skoro inni moga ty tez. parkingi tez widze ze ludzie pod swoim autem sobia moga odsniezyc korona im z glowy nie spadla, a odsniezarka jezdzi tylko masz pecha ze akurat tego nie widzisz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2010r. 08:51  
CYTAT
a może by tak prezesi spółdzielni dali przykład i wzięli się za łopaty i odsnieżanie?

a jak tam koty w zimie?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2010r. 09:11  
no co wy nie po to sie ma znajomosci lub sie uczy zeby bedac prezesem z lopata lazic.
a moze odsniez sobie sam, czego inni to robia a ty nie mozesz. skoro uwazasz ze placisz wymagasz to czekaj moze ci odsnieza;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2010r. 21:44  
wykształcenie prezesów to nic specjalnego jak na dzisiejsze czasy, a znajomości im nie pomogą jak powstaną wspólnoty mieszkaniowe;
nie rozumiem dlaczego 1 sprzątaczka ma odśnieżać 10 bloków?
we wspólnocie zatrudniają 1 osobę do jednego bloku - czyżby spółdzielnie mieszkaniowe były obozami pracy przymusowej?

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2010r. 23:08  
A ja powiem wam ze dziś ku mojemu zaskoczeniu ,przyjechała sobie koło południa koparka i odśnieżyła parking,chodniki itp. koło mojego bloku i na całym oś. oczywiście.. Byłam w szoku good

Pier***ol System Lecz Rób To Stylowo :)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lut 2010r. 08:42  
tak jest w spoldzielni mieszkaniowej jedna osoba ma pod opieka moze przesadzilam 10 blokow ale powyzej 5 napewno. a w kazdej od 3 do 5 klatek. tak jest w spoldzielni, jakby miala tylko 1 blok to by blyszczalo. po 2 tam gdzie moja mama mieszka jest odsniezone posypane piaskiem, sople nie wisza bo ludzie sobie zadzwonili do spoldzielni przyjechali i usuneli.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »