~~ja | |
|
|
Co sądzicie o komunikacji miejskiej?Prosze o opinie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~aaa | |
|
|
dno i wodorosty ...
drogie, niewygodne, i jeszcze mozna sie z chamstwem spotkac. nie ma jak swoje autko |
|
|
~~ | |
|
|
raz byłem swiadkiem jak kierowca odepchnał pasażera bo był tłok, a ten niby trzymał drzwi
|
|
|
~~ | |
|
|
tabor niezbyt nowoczesny, i terz troszke ode mnie: bilety zbyt drogie, godziny przyjazdow calkowicie nie dopasowane do potrzeb klientow, na niektorych przystankach podjezdza po 3 autobusy!!!! jadace kikla przystnkow taka sama trasa przy praktycznie 0 liczbie klientow a przy niektorych liniach nie da sie wejsc do autobusu a jak sie da to sie stoi jak zapakowana sardynka
|
|
|
~~xxx | |
|
|
Dwa miasta obok siebie i co?.Brak stałych i ciągłych połączeń na trasie.Jak przyjdzie godzina wyjścia ludzi z pracy to na MKS trzeba czekać 40 minut.Kursów mało a i autobusy duże, a mogłyby być mniejsze i bardziej mobilne.A ceny biletów dają wiele do myślenia.
|
|
|
~~aaa | |
|
|
bez samochodu dzisiaj sie nie da zyc
|
|
|
~~xxx | |
|
|
Zgadzam się z poprzednim rozmówcą.Psioczymy że paliwo drogie,ulice kiepskie,wysokie opłaty, ale i tak jeżdzimy autami bo komunikacja autobusowa PKS czy MKS to takie molochy.Prywaciarze wykorzystują tylko czas gdy można zarobić-czyli szczyt.Miasto się rozwija a zarządy obu przedsiębiorstw chyba są jeszcze w śnie zimowym.
|
|
|
~~aaa | |
|
|
kto przy zdrowych zmyslach dzisiaj korzysta z autobusow czy pociagow ?
|
|
|
~~aaa | |
|
|
bilety drogie, a w dodatku można je kupić tylko u kierowcy bo w kiosku już nie.
|
|
|
~~xxx | |
|
|
Pociąg to już relikt przeszłości.Te które jeżdżą to złomy a ładny stoi na ozecie i dalej nie jeżdzi,bo prawdopodobnie vipy się nie dogadały.MKS-y w długim weekendzie jeszcze rzadsze, pks-y też, więc zostaje swoje autko do wszelakiego przemieszczania się po aglomeracji.Jak będzie tak dalej to obie firmy pójdą z torbami na własne życzenie.W tych dużych molochach cierpią na przerost biurokracji i to kiedyś zaważy o ich zgubnych skutkach.Dodam jeszcze że i tabor mało mobilny.
|
|
|
~~siwy | |
|
|
moim zdaniem co do autobusów topowinny byc bardziej dostosowane do klienta, sa raczej dostosawane do ucniów szkół a nie ludzi pracy, ostatnio jadac na linia 10 kierowca skrecił na stacje benzynowa i kupił sobie hotdoga. nienormalne... jesli chca miec zyski a nie straty powinni sie wziasc za głowe stuknac. co do PKP: byłem ostatnio w sandomierzu i poszłem na stacje a tam zdziwko bo dworca nie ma juz wogóle, pan z kiosku obok powiedział ze tem dwozec jest jak Polska: stoi, ale nic dla ludzi sie na nim nie robi. skandał! zeby zadnego pociagu do stalowej nie było..........
|
|
|
~~Marek | |
|
|
No w naszym miescie kounikacja jest na tragicznym poziomie.
Malo autobusow ponadto czesto spoznienia. |
|
|
Dołączył: 12 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
mam wrazenie ze wiekszosc ludzi narzekajacych tu na pociagi jechalo moze nimi raz albo 2 razy w zyciu ...nasluchali sie od kogos glupot i teraz pie****a glupoty za przeproszeniem . Ja tam sobie chwoale PKP czesto jezdze do wroclawia i luzik mozna sie wyspac wagony wyremontowane w wiekszosci .. no moze te niektore toalety , no ale nie mozna miec wszystkiego
a teraz .. pomysl tak jedziesz autem do wroclawia sam ... to jest 450 km ile cie ta podruz wyniesie ?? znowu autobusem ... zachce ci sie siku i co ?? chyba do butelki bo przystanki dluzsze na tej trasie to chyba ze 2 sa. za ta podruz na PKP zaplacisz 50 zeta jadac 2 klasa, autobnusem ten sam czas i te same pieniadze auto ...kupa kasy i jestes 2 godziny szybciej ?? tak wiec tym marudom polecam sie przyjechac najpier pociagiem a puzniej na niego narzekac przepraszam jesli kogos urazilem |
|
Dołączył: 12 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a dodam ze taka podroz PKP czy PKS trwa 9 godzin tak wiec chyba lepiej sie wyspac w pociagu niz 9 godzin siedziec w jednym miejscu w autobusie
a co do MZKS to paranoja mogli by zmienic troche godziny jazdy ...a pozatym jestem uczniem i co do stwierdzenia ze autobusy sa dostosowane do uczniow to zaprzeproszeniem gowno prawda, wogole nie pasuja |
|
~~ | |
|
|
bez samochodu dzisiaj sie nie da zyc
gwarantuje ze da;) |
|
|
~~pasazer | |
|
|
Chciałbym zapytać czy w okolicach firm Stahlshmidt i Rial, oraz na nowej drodze przez hutę znajdują się jakieś przystanki? Nie jestem na bieżąca z ZMKS, ale kilka lat temu miałem wrażenie, że nad rozkładem nikt się nie zastanawiał poważnie. Potrzeby mieszkańców z jednej strony, a autobusy swoją drogą...
|
|
|