~~Highlander | |
|
|
Drogie Koleżanki!
Drodzy Koledzy! Za nami IV Kongres Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Przez kilka miesięcy spotykałem się w gminach, powiatach i na zjazdach wojewódzkich z członkami Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Widziałem partię, która jest liczebna, silna i dobrze zorganizowana. Widziałem partię, która ma motywację, siłę do działania i ambicje wygrywania wyborów. Taką odważną wizję zaprezentowałem na IV Kongresie SLD. Dzięki demokratycznej rywalizacji i woli większości delegatów zostałem Przewodniczącym SLD. Dziękuję, że mi zaufaliście, dziękuję, że uwierzyliście w wizję SLD, które nie ma kompleksów i nie boi się bronić swoich przekonań i wartości. Bez Was nie byłoby tej partii. Nie byłoby przewodniczącego, sekretarza i nie byłoby lewicy w Polsce. Nie byłoby ludzi, którzy są gotowi przeciwstawić tworzonej przez prawicę Polsce Kapitału naszą wizję Polski Pracy. Dla nich kobieta w ciąży to obciążenie dla firmy, związek zawodowy to zło, a chory pracownik to symulant. Jednak Kongres to nie tylko wybory personalne. To także, a nawet przede wszystkim określenie podstawowych celów i zadań partii na najbliższe lata. Zdefiniowanie swoistej misji SLD w obecnej sytuacji społeczno-gospodarczej Polski i na scenie politycznej. IV Kongres w jednej ze swoich najważniejszych uchwał mówi Jakiej Polski chcemy? Jesteśmy przekonani, że Polska potrzebuje dalszych zmian, w których lewica powinna odegrać ważną rolę, działając w porozumieniu z innymi ugrupowaniami lewicowymi, związkami zawodowymi oraz stowarzyszeniami społecznymi. Mówimy w niej wyraźnie, jakiej Polski chcemy - równych szans wszystkich obywateli bez względu na wiek, pozycję zawodową czy pochodzenie społeczne. Zwracając się do ludzi polskiej lewicy wyrażamy podziękowanie za wierność lewicowym ideałom w tym trudnym dla naszej formacji czasie. Podczas tego Kongresu przyjęliśmy również uchwały w obronie Kodeksu pracy oraz podstawowych priorytetów polskiej polityki zagranicznej. Te wszystkie dokumenty są kolejną cegiełką w naszym dorobku programowym, która pokazuje, że SLD jest najlepiej przygotowaną partią do sprawowania władzy w Polsce - bo ma pomysł na jej urządzenie. Zapraszam do zapoznania się z tekstami uchwał, przyjętymi podczas IV Kongresu SLD: http://www.sld.o(...)=18&ret_ id=16&rsid=392 31 maja 2008 r. rozpoczęliśmy marsz po zwycięstwo. Wspólnie ze znakomitymi wiceprzewodniczącymi wybranymi przez Kongres: Katarzyną Piekarską, Jolantą Szymanek-Deresz, profesorem Longinem Pastusiakiem i Jerzym Szmajdzińskim, a także nowym Sekretarzem Generalnym, doskonałym organizatorem - Markiem Nawrotem będziemy walczyć o odbudowanie poparcia społecznego. Z Waszą pomocą zwyciężymy. Z lewicowym pozdrowieniem! (-) Grzegorz NAPIERALSKI Przewodniczący SLD |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
Tak jest! Czy wreszcie w Polsce ktoś zamiast lewico-prawicy (PiS) i lewicy kawiorowej (LiD) stworzy lewicę społeczną (we wszystkich jej aspektach)? Mam nadzieję, że Napieralskiemu i jego ekipie się uda.
|
|
|
~~edek | |
|
|
"CU komuszku. Gin, przepadnij zmoro nieczysta..."
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
edek, jak sobie ojcze dyrektorze życzycie
|
|
|
|
|
|
tylko jupier :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
~~hehe | |
|
|
...idę spać bo nuty mi się pieprzą...
|
|
|
~~hehe | |
|
|
|
|
|
~~towarzysz_lenin | |
|
|
W sobotę temperatura przy ulicy Rozbrat 44 sięgała zenitu. W siedzibie SLD trwał wybór nowego przewodniczącego partii. Jesteśmy pewni, że obrady były twarde i bezkompromisowe - tak bardzo, że wielu polityków musiało odprężać się przy pomocy piwa.
Najmniej wytrwali wychodzili do sklepu jeszcze przed ostatecznym głosowaniem. Zakupy wypijali w niedalekim parku. Gdy delegaci oddali swoje głosy, na dziedzińcu siedziby partii rozpoczęła się wielka impreza na cześć Grzegorza Napieralskiego. Nie mogło na niej zabraknąć stronników przegranego Wojciecha Olejniczaka. Im alkohol służył do otarcia łez po porażce na kongresie. Bal przy grillowanych przysmakach i oczywiście piwku trwał do białego rana. http://deser.gazeta.pl/deser/1,83454,5267594,Dzialacze_SLD_pija_za_zdrowie_nowego_przewodniczacego.html Czy z reklamówką to nie towarzysz Tofil? Obrady wyraźnie przesuszyły towarzyszy. |
|
|
~~Prawica | |
|
|
lewusy !!!LEWUSY !!! Lewusy !!!!
|
|
|
~~wykształcony | |
|
|
CYTAT Tak jest! Czy wreszcie w Polsce ktoś zamiast lewico-prawicy (PiS) i lewicy kawiorowej (LiD) stworzy lewicę społeczną (we wszystkich jej aspektach)? Mam nadzieję, że Napieralskiemu i jego ekipie się uda. Nie, Lewica społeczna nie dojdzie do władzy, bo zey ci zasrańcy mogli się onanistycznie stawiać w roli dobrych rządzących rozdających pieniązki muszą je najpierw uwać z naszych ciężko zarobionych piniedzy w postaci znacznie wyższych podatków. W dupie mam takich darczyńców. Kutwa, bezrobocie w Polsce z 10 procent, w miastasch już ok 5-6% a oni będą pieniądze rozdawać. |
|
|
~~wykształcony | |
|
|
... tym co się robi legalnie nie chce. Bo po jaką cholerę ma płacić podatki (WYSOKIE - lewicowe) i działać legalnie, ajak może uniknąć 50%podatku i robić na czasrno, jeszcze dostawać mega-datki i zasilki z podatków innych (których i tak pewnie zabraknie - trzeba będzie jeszcze podnieść).
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
Nie, Lewica społeczna nie dojdzie do władzy, bo zey ci zasrańcy mogli się onanistycznie stawiać w roli dobrych rządzących rozdających pieniązki muszą je najpierw uwać z naszych ciężko zarobionych piniedzy w postaci znacznie wyższych podatków. W dupie mam takich darczyńców. Kutwa, bezrobocie w Polsce z 10 procent, w miastasch już ok 5-6% a oni będą pieniądze rozdawać. [/cytat]
Nieprawda. Podatki w Polsce i tak są już wysokie - wystarczy przeprowadzić ich odpowiednią redystrybucję. I jest to możliwe. W Polsce socjal jest najniższy w Europie a 29 % społeczeństwa żyje w nędzy. Wystarczy chcieć i odciąć pewne durne wydatki - jak np. na kościół, IPN czy telewizję białoruś, której i tak nikt tam nie ogląda. A bezrobocie jest wyższe, weź to pod uwagę. |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT ... tym co się robi legalnie nie chce. Bo po jaką cholerę ma płacić podatki (WYSOKIE - lewicowe) i działać legalnie, ajak może uniknąć 50%podatku i robić na czasrno, jeszcze dostawać mega-datki i zasilki z podatków innych (których i tak pewnie zabraknie - trzeba będzie jeszcze podnieść). A dlatego, że może Ci się kiedyś noga powinąć i przyda Ci się nieco wyższa niż obecnie kuroniówka. Pisz tak pókiś zdrowy i masz pracę - zobaczymy co zrobisz jak je stracisz. A rodzina się do Ciebie odwróci. |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT W sobotę temperatura przy ulicy Rozbrat 44 sięgała zenitu. W siedzibie SLD trwał wybór nowego przewodniczącego partii. Jesteśmy pewni, że obrady były twarde i bezkompromisowe - tak bardzo, że wielu polityków musiało odprężać się przy pomocy piwa. Najmniej wytrwali wychodzili do sklepu jeszcze przed ostatecznym głosowaniem. Zakupy wypijali w niedalekim parku. Gdy delegaci oddali swoje głosy, na dziedzińcu siedziby partii rozpoczęła się wielka impreza na cześć Grzegorza Napieralskiego. Nie mogło na niej zabraknąć stronników przegranego Wojciecha Olejniczaka. Im alkohol służył do otarcia łez po porażce na kongresie. Bal przy grillowanych przysmakach i oczywiście piwku trwał do białego rana. Czy z reklamówką to nie towarzysz Tofil? Obrady wyraźnie przesuszyły towarzyszy. SWOJE CHŁOPAKI!! Człowiek nie wielbłąd, a piwo to napój bogów przecież Jak ktoś chce skandalu obyczajowego to z browarem mu nie wyjdzie - to piją wszyscy |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT lewusy !!!LEWUSY !!! Lewusy !!!! na więcej Cię nie stać Pratfusie? |
|
|
~~jaszcząb | |
|
|
PRECZ Z KOMUNĄ
|
|
|
~~zxc | |
|
|
Ciągle się zastanawiam, czemu lewica mylona jest z komuną?
|
|
|
~~zxrr | |
|
|
lewica - a fuj!!!!!!! ,ble ble ble komuchy pierd..one
|
|
|
~~zorro | |
|
|
jak słyszę tego kurw...szona Senyszyn z SLd to mi sie cosik dzieje ,mało mnie szlak nie trafi i żygac mi sie chce .co to za mordy w tym sld siedzą a fe !!!!!!!
|
|
|
~~zxc | |
|
|
W każdym cywilizowanym państwie jest i lewica i prawica dla pluralizmu politycznego. Widocznie Polska nie jest krajem cywilizowanym, albo niemoc albo przemoc.
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT PRECZ Z KOMUNĄ masy rację, precz z PiS |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT lewica - a fuj!!!!!!! ,ble ble ble komuchy pierd..one tiaaa. To się nazywa argument Właśnie potwierdziłeś, że lewica jest potrzebna Bo jakieś luda są jej zdecydowanie przeciwne i na nią plują, a więc są i ci, którzy ją zdecydowanie popierają |
|
|
~~hate eternal | |
|
|
CYTAT jak słyszę tego kurw...szona Senyszyn z SLd to mi sie cosik dzieje ,mało mnie szlak nie trafi i żygac mi sie chce .co to za mordy w tym sld siedzą a fe !!!!!!! Radzę popatrzeć w lustro I zerknąć do słownika ortograficznego Nie jest u Ciebie z polszczyzną stary najlepiej. A jak Ci się cosik dzieje, to choć lewica nie jest programowo religijna na jakikolwiek sposób, to radzę Ci przełączać programy z jej udziałem. Szkoda Twojego zdrowia i kilkudziesieciu kilogramów tkanki narodowej Włącz sobie Kurskiego, Giertycha, Leppera albo Palikota - media serwują całe spektrum polityki. No chyba, że jesteś jak Pawlak z filmów Chęcińskiego - najpierw się musisz napatrzeć i potem siedzieć i nienawidzić |
|
|
~~kuba | |
|
|
bo polska lewica to nic innego co komunisci
|
|
|
~~hate eternal | |
|
|
Skoro tak sądzisz to powiedz mi na jakiej podstawie
Komunizm jest formą skrajną na lewicy i w Polsce poza bardzo nielicznymi organizacjami wyznaje tą ideologię. Większość lewicy polskiej jest socjaldemokracją - a to nie komunizm Poza tym jeśli ktoś mówi, że w Polsce był taki straszny ten komunizm to co było w ZSRR, NRD, Czechosłowacji, Rumunii czy Bułgarii, że tylko o Europę się zapytam |
|
|