NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 4 5 6 »
Lewico do boju!, List przewodniczącego SLD Grzegorza Napieralskiego do działaczy SLD
~~Highlander
ff
Wysłany: 5 Cze 2008r. 23:59  
Drogie Koleżanki!
Drodzy Koledzy!

Za nami IV Kongres Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Przez kilka miesięcy spotykałem się w gminach, powiatach i na zjazdach
wojewódzkich z członkami Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Widziałem partię,
która jest liczebna, silna i dobrze zorganizowana. Widziałem partię, która
ma motywację, siłę do działania i ambicje wygrywania wyborów. Taką odważną
wizję zaprezentowałem na IV Kongresie SLD. Dzięki demokratycznej
rywalizacji i woli większości delegatów zostałem Przewodniczącym SLD.

Dziękuję, że mi zaufaliście, dziękuję, że uwierzyliście w wizję SLD, które
nie ma kompleksów i nie boi się bronić swoich przekonań i wartości. Bez Was
nie byłoby tej partii. Nie byłoby przewodniczącego, sekretarza i nie byłoby
lewicy w Polsce. Nie byłoby ludzi, którzy są gotowi przeciwstawić tworzonej
przez prawicę Polsce Kapitału naszą wizję Polski Pracy. Dla nich kobieta w
ciąży to obciążenie dla firmy, związek zawodowy to zło, a chory pracownik
to symulant.

Jednak Kongres to nie tylko wybory personalne. To także, a nawet przede
wszystkim określenie podstawowych celów i zadań partii na najbliższe lata.
Zdefiniowanie swoistej misji SLD w obecnej sytuacji społeczno-gospodarczej
Polski i na scenie politycznej. IV Kongres w jednej ze swoich
najważniejszych uchwał mówi Jakiej Polski chcemy? Jesteśmy przekonani, że
Polska potrzebuje dalszych zmian, w których lewica powinna odegrać ważną
rolę, działając w porozumieniu z innymi ugrupowaniami lewicowymi, związkami
zawodowymi oraz stowarzyszeniami społecznymi. Mówimy w niej wyraźnie,
jakiej Polski chcemy - równych szans wszystkich obywateli bez względu na
wiek, pozycję zawodową czy pochodzenie społeczne. Zwracając się do ludzi
polskiej lewicy wyrażamy podziękowanie za wierność lewicowym ideałom w tym
trudnym dla naszej formacji czasie.

Podczas tego Kongresu przyjęliśmy również uchwały w obronie Kodeksu pracy
oraz podstawowych priorytetów polskiej polityki zagranicznej. Te wszystkie
dokumenty są kolejną cegiełką w naszym dorobku programowym, która pokazuje,
że SLD jest najlepiej przygotowaną partią do sprawowania władzy w Polsce -
bo ma pomysł na jej urządzenie. Zapraszam do zapoznania się z tekstami
uchwał, przyjętymi podczas IV Kongresu SLD:
http://www.sld.o(...)=18&ret_
id=16&rsid=392

31 maja 2008 r. rozpoczęliśmy marsz po zwycięstwo. Wspólnie ze znakomitymi
wiceprzewodniczącymi wybranymi przez Kongres: Katarzyną Piekarską, Jolantą
Szymanek-Deresz, profesorem Longinem Pastusiakiem i Jerzym Szmajdzińskim, a
także nowym Sekretarzem Generalnym, doskonałym organizatorem - Markiem
Nawrotem będziemy walczyć o odbudowanie poparcia społecznego.

Z Waszą pomocą zwyciężymy.

Z lewicowym pozdrowieniem!

(-) Grzegorz NAPIERALSKI

Przewodniczący SLD

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Cze 2008r. 23:59  

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 00:03  
Tak jest! Czy wreszcie w Polsce ktoś zamiast lewico-prawicy (PiS) i lewicy kawiorowej (LiD) stworzy lewicę społeczną (we wszystkich jej aspektach)? Mam nadzieję, że Napieralskiemu i jego ekipie się uda.

~~edek
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 00:03  
"CU komuszku. Gin, przepadnij zmoro nieczysta..."

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 00:06  
edek, jak sobie ojcze dyrektorze życzycie smiech2smiech2smiech2smiech2

ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 01:56  
tylko jupier :]

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw
Prywatna wiadomość 

~~hehe
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 02:04  
...idę spać bo nuty mi się pieprzą...

Obrazek

~~hehe
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 02:07  

~~towarzysz_lenin
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 08:44  
W sobotę temperatura przy ulicy Rozbrat 44 sięgała zenitu. W siedzibie SLD trwał wybór nowego przewodniczącego partii. Jesteśmy pewni, że obrady były twarde i bezkompromisowe - tak bardzo, że wielu polityków musiało odprężać się przy pomocy piwa.

Najmniej wytrwali wychodzili do sklepu jeszcze przed ostatecznym głosowaniem. Zakupy wypijali w niedalekim parku. Gdy delegaci oddali swoje głosy, na dziedzińcu siedziby partii rozpoczęła się wielka impreza na cześć Grzegorza Napieralskiego.

Nie mogło na niej zabraknąć stronników przegranego Wojciecha Olejniczaka. Im alkohol służył do otarcia łez po porażce na kongresie. Bal przy grillowanych przysmakach i oczywiście piwku trwał do białego rana.

Obrazek

http://deser.gazeta.pl/deser/1,83454,5267594,Dzialacze_SLD_pija_za_zdrowie_nowego_przewodniczacego.html

Czy z reklamówką to nie towarzysz Tofil? Obrady wyraźnie przesuszyły towarzyszy.

~~Prawica
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 10:39  
lewusy !!!LEWUSY !!! Lewusy !!!!

~~wykształcony
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 12:16  
CYTAT
Tak jest! Czy wreszcie w Polsce ktoś zamiast lewico-prawicy (PiS) i lewicy kawiorowej (LiD) stworzy lewicę społeczną (we wszystkich jej aspektach)? Mam nadzieję, że Napieralskiemu i jego ekipie się uda.

Nie, Lewica społeczna nie dojdzie do władzy, bo zey ci zasrańcy mogli się onanistycznie stawiać w roli dobrych rządzących rozdających pieniązki muszą je najpierw uwać z naszych ciężko zarobionych piniedzy w postaci znacznie wyższych podatków. W dupie mam takich darczyńców. Kutwa, bezrobocie w Polsce z 10 procent, w miastasch już ok 5-6% a oni będą pieniądze rozdawać.

~~wykształcony
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 12:18  
... tym co się robi legalnie nie chce. Bo po jaką cholerę ma płacić podatki (WYSOKIE - lewicowe) i działać legalnie, ajak może uniknąć 50%podatku i robić na czasrno, jeszcze dostawać mega-datki i zasilki z podatków innych (których i tak pewnie zabraknie - trzeba będzie jeszcze podnieść).

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 13:09  
Nie, Lewica społeczna nie dojdzie do władzy, bo zey ci zasrańcy mogli się onanistycznie stawiać w roli dobrych rządzących rozdających pieniązki muszą je najpierw uwać z naszych ciężko zarobionych piniedzy w postaci znacznie wyższych podatków. W dupie mam takich darczyńców. Kutwa, bezrobocie w Polsce z 10 procent, w miastasch już ok 5-6% a oni będą pieniądze rozdawać. [/cytat]

Nieprawda. Podatki w Polsce i tak są już wysokie - wystarczy przeprowadzić ich odpowiednią redystrybucję. I jest to możliwe. W Polsce socjal jest najniższy w Europie a 29 % społeczeństwa żyje w nędzy.
Wystarczy chcieć i odciąć pewne durne wydatki - jak np. na kościół, IPN czy telewizję białoruś, której i tak nikt tam nie ogląda.
A bezrobocie jest wyższe, weź to pod uwagę.

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 13:16  
CYTAT
... tym co się robi legalnie nie chce. Bo po jaką cholerę ma płacić podatki (WYSOKIE - lewicowe) i działać legalnie, ajak może uniknąć 50%podatku i robić na czasrno, jeszcze dostawać mega-datki i zasilki z podatków innych (których i tak pewnie zabraknie - trzeba będzie jeszcze podnieść).

A dlatego, że może Ci się kiedyś noga powinąć i przyda Ci się nieco wyższa niż obecnie kuroniówka. Pisz tak pókiś zdrowy i masz pracę - zobaczymy co zrobisz jak je stracisz. A rodzina się do Ciebie odwróci.

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 13:19  
CYTAT
W sobotę temperatura przy ulicy Rozbrat 44 sięgała zenitu. W siedzibie SLD trwał wybór nowego przewodniczącego partii. Jesteśmy pewni, że obrady były twarde i bezkompromisowe - tak bardzo, że wielu polityków musiało odprężać się przy pomocy piwa.
Najmniej wytrwali wychodzili do sklepu jeszcze przed ostatecznym głosowaniem. Zakupy wypijali w niedalekim parku. Gdy delegaci oddali swoje głosy, na dziedzińcu siedziby partii rozpoczęła się wielka impreza na cześć Grzegorza Napieralskiego.
Nie mogło na niej zabraknąć stronników przegranego Wojciecha Olejniczaka. Im alkohol służył do otarcia łez po porażce na kongresie. Bal przy grillowanych przysmakach i oczywiście piwku trwał do białego rana.
Czy z reklamówką to nie towarzysz Tofil? Obrady wyraźnie przesuszyły towarzyszy.

SWOJE CHŁOPAKI!! Człowiek nie wielbłąd, a piwo to napój bogów przecież smiech2
Jak ktoś chce skandalu obyczajowego to z browarem mu nie wyjdzie - to piją wszyscy umiech

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 13:21  
CYTAT
lewusy !!!LEWUSY !!! Lewusy !!!!

na więcej Cię nie stać Pratfusie? umiech

~~jaszcząb
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 17:17  
PRECZ Z KOMUNĄ

~~zxc
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 17:37  
Ciągle się zastanawiam, czemu lewica mylona jest z komuną?

~~zxrr
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 17:42  
lewica - a fuj!!!!!!! ,ble ble ble komuchy pierd..one

~~zorro
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 17:55  
jak słyszę tego kurw...szona Senyszyn z SLd to mi sie cosik dzieje ,mało mnie szlak nie trafi i żygac mi sie chce .co to za mordy w tym sld siedzą a fe !!!!!!!

~~zxc
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 18:11  
W każdym cywilizowanym państwie jest i lewica i prawica dla pluralizmu politycznego. Widocznie Polska nie jest krajem cywilizowanym, albo niemoc albo przemoc.

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 18:11  
CYTAT
PRECZ Z KOMUNĄ

masy rację, precz z PiSumiech

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 18:13  
CYTAT
lewica - a fuj!!!!!!! ,ble ble ble komuchy pierd..one

tiaaa. To się nazywa argument umiech Właśnie potwierdziłeś, że lewica jest potrzebna umiech Bo jakieś luda są jej zdecydowanie przeciwne i na nią plują, a więc są i ci, którzy ją zdecydowanie popierają smiech2smiech2smiech2

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 18:18  
CYTAT
jak słyszę tego kurw...szona Senyszyn z SLd to mi sie cosik dzieje ,mało mnie szlak nie trafi i żygac mi sie chce .co to za mordy w tym sld siedzą a fe !!!!!!!

Radzę popatrzeć w lustro umiech I zerknąć do słownika ortograficznego smiech2smiech2smiech2 Nie jest u Ciebie z polszczyzną stary najlepiej.
A jak Ci się cosik dzieje, to choć lewica nie jest programowo religijna na jakikolwiek sposób, to radzę Ci przełączać programy z jej udziałem. Szkoda Twojego zdrowia i kilkudziesieciu kilogramów tkanki narodowej smiech2 Włącz sobie Kurskiego, Giertycha, Leppera albo Palikota - media serwują całe spektrum polityki. No chyba, że jesteś jak Pawlak z filmów Chęcińskiego - najpierw się musisz napatrzeć i potem siedzieć i nienawidzić smiech2smiech2smiech2

~~kuba
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 22:50  
bo polska lewica to nic innego co komunisci

~~hate eternal
ff
Wysłany: 6 Cze 2008r. 23:13  
Skoro tak sądzisz to powiedz mi na jakiej podstawie umiech
Komunizm jest formą skrajną na lewicy i w Polsce poza bardzo nielicznymi organizacjami wyznaje tą ideologię. Większość lewicy polskiej jest socjaldemokracją - a to nie komunizm umiech
Poza tym jeśli ktoś mówi, że w Polsce był taki straszny ten komunizm to co było w ZSRR, NRD, Czechosłowacji, Rumunii czy Bułgarii, że tylko o Europę się zapytam smiech2

1 2 3 4 5 6 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »