|
|
|
hej gdzie w stalowej można zjeść jakiegoś dobrego, wypasionego gofra??? no wiecie z owocami, bitą śmietaną itp.
wiem ze w wakacje mozna było kupić takie w budce na KEN ale teraz to raczej nie... |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Kiedyś pyszne były na Centrum4 , potem w Samie obok bankomatu takie małe okienko na hali(o ile jeszcze tam coś jest) a teraz to już zostało Ci KEN (zawsze w zimie mieli więc myślę,że dalej są)w tunelu albo zobacz na hali tam gdzie lody na schodkach( tylko ,że te goferki to cienkie a na centrum i w samie były grubaśne)
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
dzięki anulka nie wiedziałam właśnie czy w zimie mają otwarte
jak fajnie że jest stalowemiasto gdzie tak szybko można się czegoś dowiedzieć... a swoją drogą przydałby się lokał co by serwował takie porządne gofry i wogóle coś na słodko |
|
|
|
|
no w razie gdyby jednak się okazało,że wszystko w zimie pozamykane to pozostaje Ci zainwestować w gofrownicę - wtedy chętnie podam Ci przepis na pyszne ciasto do gofrów
|
Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT no w razie gdyby jednak się okazało,że wszystko w zimie pozamykane to pozostaje Ci zainwestować w gofrownicę - wtedy chętnie podam Ci przepis na pyszne ciasto do gofrów Anulka jeśli można to ja chętnie wypróbował bym przepis na ciasto. Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Anulka ja też chcę przepis
Errare humanum est. |
|
|
|
|
a więc szybki przepis na gofry
mleko mąka jajko cukier cukier wnilinowy soda woda gazowana olej składniki daję "na oko" tj trochę mąki,jajko i mleko mieszam razem potem daję zwykły cukier ok 2 łyżek i pół cukru wanilinowego oraz ok dwóch łyżek wody gazowanej i szczyptę sody - tak na końcu małej łyżeczki(nie dawajcie za dużo bo będą niesmaczne) , kila kropli oleju.Wszystko mieszam razem tak aby konsystencja ciasta była troszkę gęściejsza niż ciasto naleśnikowe( można nie dodawać wody gazowanej ja przynajmniej częściej robię bez wody ale radzę wypróbować obie wersje).Jeśli jest rzadkie dosypuję mąki a jeśli wychodzi za gęste wlewam troszkę mleka.Odstawiam dobrze wymieszane ciasto na ok 15 minut.A potem to już zostało tylko włączyć gofrownicę, posmarować pędzelkiem z olejem i gotowe już gofry smarować czym tam lubicie - dżem,bita śmietana,czekolada. inna wersja: * 2 szklanki mąki * 2 szklanki mleka * 1 łyżka proszku do pieczenia * szczypta soli * 1/3 szklanki oleju * 2 jajka * 1 łyżeczka aromatu waniliowego Oddzielić żółtka od białek . Wszystkie składniki oprócz białej zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Do rozgrzanej gofrownicy wlewać porcje ciasta i piec na rumiano - około 2-3 minut Ważna uwaga - upieczonych gofrów lepiej nie układać jeden na drugim, bo zwilgotnieją i zrobią się miękkie . Dodam ,że częściej korzystam z pierwszej wersji i są smaczniutkie. Smacznego " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Z tego co wiem to w Tesco w pasażu (tam gdzie kawa) można kupić gofry (a przynajmniej kiedyś były).
|
|
|
|
|
CYTAT a więc szybki przepis na gofry mleko mąka jajko cukier cukier wnilinowy soda woda gazowana olej składniki daję \"na oko\" tj trochę mąki,jajko i mleko mieszam razem potem daję zwykły cukier ok 2 łyżek i pół cukru wanilinowego oraz ok dwóch łyżek wody gazowanej i szczyptę sody - tak na końcu małej łyżeczki(nie dawajcie za dużo bo będą niesmaczne) , kila kropli oleju.Wszystko mieszam razem tak aby konsystencja ciasta była troszkę gęściejsza niż ciasto naleśnikowe( można nie dodawać wody gazowanej ja przynajmniej częściej robię bez wody ale radzę wypróbować obie wersje).Jeśli jest rzadkie dosypuję mąki a jeśli wychodzi za gęste wlewam troszkę mleka.Odstawiam dobrze wymieszane ciasto na ok 15 minut.A potem to już zostało tylko włączyć gofrownicę, posmarować pędzelkiem z olejem i gotowe już gofry smarować czym tam lubicie - dżem,bita śmietana,czekolada. inna wersja: * 2 szklanki mąki * 2 szklanki mleka * 1 łyżka proszku do pieczenia * szczypta soli * 1/3 szklanki oleju * 2 jajka * 1 łyżeczka aromatu waniliowego Oddzielić żółtka od białek . Wszystkie składniki oprócz białej zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Do rozgrzanej gofrownicy wlewać porcje ciasta i piec na rumiano - około 2-3 minut Ważna uwaga - upieczonych gofrów lepiej nie układać jeden na drugim, bo zwilgotnieją i zrobią się miękkie . Dodam ,że częściej korzystam z pierwszej wersji i są smaczniutkie. Smacznego To ja zadam pytanie... chociaz moze glupie, ale anulka to jest takie ciasto jak na nalesniki?? Bo ja widzialam jak tam moja ciotka w gofrownivy robila, ze ona to gofry "czarowala" wlasnie z ciasta nalesnikowego( i ie byly takie dobre jak z budki)... a ze kucharka ze mnie gorzej niz marna to nie wiem czy to co podalas to nalesnikowe czy cholera wie co |
|
|
|
|
czemu głupie pytanie - to jest bardzo podobne ciasto jak na naleśniki(ja do naleśników nie daję sody) tylko troszkę gęściejsze trzeba zrobić jeśli chodzi o pierwszy przepis.Drugie jest typowo na gofry tylko długo z tym schodzi.Osobiście wolę i częściej robię z pierwszego przepisu.
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
a dla leni to w burger barze są dobre goferki ;)
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
w stalowej są dwie naleśnikarnie. nie jestem pewna, ale może tam : )?
|
|
|
|
|
Ja też sama w domu robię gofry, strasznie prosta sprawa - ciasto w zasadzie jak na naleśniki, tylko że gęściejsze (mleko, mąka, jajko, szczypta soli, troszkę więcej niż szczypta proszku do pieczenia, cukier - ilość zależy od Ciebie, pół łyżeczki cukru waniliowego i odrobina oleju). Ilość poszczególnych składników na oko i wychodzi zawsze przepysznie. Gofrownicę trzeba posmarować jakimś tłuszczem, może być kasia czy palma i można piec a potem jeść na różne sposoby Chyba sobie dziś zrobię na kolację
Mijaj zdrów otwarte okna ! |
|
Dołączył: 28 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Najlepsze gofry w Stw są zapewne w Centrum 4...ktoś wcześniej polecał gofry w Samie na hali...toż to wielka pomyłka!!!!!!
dobrze,że już je zlikwidowali,bo pewnie ktoś się zatruł.Raz z mamą się na nie skusiłam i to był największy błąd w moim życiu.Gofry podjeżdżały sodą,a bita śmietana była zważona.Okropność! Polecam natomiast naleśnikarnię na ul.Poniatowskiego tam gdzie siedziba główna BG~Żtu. Pycha! Wczoraj to już historia, jutro to tajemnica,a dzisiaj to dar losu! |
|
|
|
|
podbijam:] gdzie gofer? dobry, duzy, swiezy i wszystkiego na nim pelno ?;] to co podaliscie aktualne? cos nowego sie pojawilo? jakies budy? przejscia w tunelach, kramy w sobote? coklwiek - gdzie takie?
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
I otwarte 24h
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
|
|
Drogą ewolucji narodził nam sie pomysł na biznes w stalówce. Pyszne gofry 24h z darmowym dowozem
|
|
|
|
|
CYTAT Drogą ewolucji narodził nam sie pomysł na biznes w stalówce. Pyszne gofry 24h z darmowym dowozem no inwestycja całkiem ciekawa tylko ciekawe ile bedziesz miec strat zamiast zysków
|
|
|
|
|
ale mi smaków narobiliście na te gofry muszę koniecznie wyprobowac ten przepis podany
bzzzzzz |
|
|
|
|
W nowej galerii "Prima" na samej gorze jest kawiarnia i tam także sa gofry takie z owocami poza tym miła obsługa i dobre , niedrogie kawki taniej niż w City Parku a i ciastka dobre za duży kawałek 4 zł
byłem wczoraj z dziewczyną i na pewno tam wrócimy bo widok jest zaje|#@$@# |
|
|
|
|
pora odkurzyć gofrownicę, wielkie dzięki za przepis!
|
|
|
|
|
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
przepis wypróbowany gofry wyszły przepyszne .....
bzzzzzz |
|
|
|
|
Mi bardzo smakują gofry w avanti (pizzeri)
|
|
|
|
|
Kawiarnia "Amaretto" Wałowa 38, na Skarpie, zaraz obok ochronki, jak się schodzi na działki( w domku prywatnym, żółtym w sumie ).
|
|