NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Sprawa dlo prokuratora, czyli rządy W. Siembidy,
~~janosik
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 10:18  
Cy starostą stalowowolskim powinien zająć się prokurator, ja uważam że tak, a oto fakty.
Wiesiu Siembida, który z nadania posła Bladka został starostą stalowowolskim. Zaangażował firme żony do sprzątania siedziby starosty, jak by tego było mało jako właściciel firmy przewozowej wynajmującej autobusy i zatrudniający kierowców emerytów świadczy bez przetargu usługi komunikacyjne, tzn. z nadania obsługuje wszystkie wycieczki w szkołach podstawowych i gimnazjach naszego powiatu, oto jak nasz wspaniałomyślny starosta zarabia potrzykroć. Jakby było mało 7 czerwcz urządził sobie igrzyska na koszt podatników, z pompą otwiera swoje nowe biuro gdzie chce posadzić swoją tłustą dupe, tylko ja się pytam dlaczego za nasze pieniądze i czy temu gościowi ciągle mało i mało.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 10:18  

~~mieszkaniec
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 20:55  
Widać, że to pisał jakiś ograniczony umyslowo i zakompleksiony

~~kibic
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 20:58  
popieram przedmówce

~~hate eternal
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 22:55  
Nie no, z prokuraturą nie przesadzajmy... (chyba, że faktycznie rodzina czerpie korzyści z usług świadczonych na rzecz powiatu bądź jego jednostek organizacyjnych - jeśli starosta to zataja - łamie prawo i prokurator powinien się tym zająć umiech

Ale niesmak co do ogółu poczynań włodarzy powiatu pozostaje umiech trzeba o tym pamiętać przy nastpnych wyborach do samorządu umiech

~~Głos
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 23:03  
CYTAT
Nie no, z prokuraturą nie przesadzajmy... (chyba, że faktycznie rodzina czerpie korzyści z usług świadczonych na rzecz powiatu bądź jego jednostek organizacyjnych - jeśli starosta to zataja - łamie prawo i prokurator powinien się tym zająć umiech

Ale niesmak co do ogółu poczynań włodarzy powiatu pozostaje umiech trzeba o tym pamiętać przy nastpnych wyborach do samorządu umiech

Będziemy pamiętać. Dlatego nie zagłosujemy na niejakiego hate eternala, tylko na Wiesława Siembidę, najlepszego starostę na Podkarpaciu.

~~hate eternal
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 23:06  
Będziemy pamiętać. Dlatego nie zagłosujemy na niejakiego hate eternala, tylko na Wiesława Siembidę, najlepszego starostę na Podkarpaciu. [/cytat]

A hate eternal ma w dupie bierne prawo wyborcze bo nie ma zamiaru się taplać w partyjnym błotku a la PiS i inne PO umiech Dziękuję za tak precyzyjnie wyłożony głos poparcia dla mojej postawy smiech2
A jak to możliwe, że ktoś zostaje najlepszym starostą na Podkarpaciu skoro... nie otrzymuje absolutorium i wykańcza to co zaczął poprzednik??
Bardzo proszę przedmówcę o logiczne i spójne, a nie emocjonalne, wyjaśnienie smiech2smiech2

~~błogosławiony
ff
Wysłany: 7 Cze 2008r. 23:29  
najlepszym starostą już po miesiącu roboty a poza tym tow. wiesławowi ja do tej pory nie udało się wygrać wyborów bezpośrednich, zawsze startował z marnym skutkiemumiech

~~Edzio
ff
Wysłany: 8 Cze 2008r. 01:08  
Takie mamy prawo - mechanik z MKSu za głośne klaskanie na zjazdach związku i wożenie dygnitarzy zostaje Starostą, czyli kimś, kto powinien mieć najpierw wykształcenie związane z administracją, potem jakieś doświadczenie i potem poparcie ludzi z powiatu, którym zarządza. Niech ktoś mi powie, co z w/w ma pan Wiesiu?

~~uczeń
ff
Wysłany: 8 Cze 2008r. 14:01  
Ja również uważam, że prokurator powinien wkroczyć do naszego starostwa. Z powodu likwidowania szkół ponadgimnazjalnych. Gastronomiczna do likwidacji. Szkoła z tradycjami, od lat błąkająca się po różnych budynkach. Ale wciąż mimo trudnych warunków ma duży nabór. Więc po co zarzynać kurę znoszącą złote jajka? Dla kolesiostwa? Kolesiostwo kiedyś się skończy. A swoją drogą, ciekawe, czy Starosta czyta nasze wywody? Powinien konsultować swoje decyzje ze społeczeństwem. Ale niby po co? Przy korycie się bywa, a człowiekiem się jest.

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »