~~Polak, Człowiek | |
|
|
.. za to co twierdzi o żydach. Z to że jest przeciwna jakiemuś człowiekowi, dlategotylko że jest on pochodzenia którego nie lubi:
http://patrz(...)w/zooolw coby nie zapomnieć - tego nie widzieliście w szkole. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ewelka | |
|
|
tego nie da sie skomentowac. POzdrownienia dla Rehorowskiej
|
|
|
~~zxc | |
|
|
.... z tylko dlatego, że byli Żydami. Pani Rehorowska, Rozwadów paną zapamięta w następnych wyborach. Mieszkańcy Stalowej Woli wsydzą się przez panią.
|
|
|
~~Kto? | |
|
|
CYTAT .... z tylko dlatego, że byli Żydami. Pani Rehorowska, Rozwadów paną zapamięta w następnych wyborach. Mieszkańcy Stalowej Woli wsydzą się przez panią. Proszę podać imiona i nazwiska tych mieszkańców, ponieważ używanie ogólników to demagogia. |
|
|
~~blackvader | |
|
|
CYTAT Proszę podać imiona i nazwiska tych mieszkańców, ponieważ używanie ogólników to demagogia. A co, planujecie jakąś ekskomunikę z ambony? ;) A może n redWaach byście chcieli dane umieścić? Ładnie to tak wołać o nazwiska, samemu się nie przedstawiając? |
|
|
~~wers | |
|
|
"~Kto?" sam podaj nazwisko! ja słyszałem co mieszkańcy o tym mówili i ja się wstydzę i nie musze podawać nazwiska, zrobie to za 2 lata gdy będę podawać dowód osobisty przy głosowaniu.
|
|
|
~~Osob | |
|
|
CYTAT CYTAT Proszę podać imiona i nazwiska tych mieszkańców, ponieważ używanie ogólników to demagogia. A co, planujecie jakąś ekskomunikę z ambony? ;) A może n redWaach byście chcieli dane umieścić? Ładnie to tak wołać o nazwiska, samemu się nie przedstawiając? Zdaje się, że osoba z Rady została tu wymieniona z nazwiska. Nieprawdaż? |
|
|
|
|
|
Cała Brandwica aż huczy od gadania o jej głupocie. Nie będe wymieniał nazwisk bo to nie o to chodzi ale ludzie zapamiętają te teksty
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
A ja jednak prosze o opamietanie sie. Mowienie, ze ktos byl Zydem nie jest niczym zlym w moim przekonaniu.
Ja sie np. nie obrazam za to, ze ktos nazwie mnie Polakiem, w jakimkolwiek kontekscie. Potrafie bronic swojego narodu, dlatego, ze w przeciwienstwie do wielu 'prawdziwych patriotow' znam jego historie i kulture. Uwazam, ze traktowanie jakiegokolwiek narodu jako swietej krowy jest bledem, bo prowadzi do wyksztalcenia postaw szowinistycznych w tymze narodzie. Przyklad - panstwo Izrael, ktore buduje getto o nazwie Palestyna i do ktorego wjezdza z potezna przewaga militarna w imie walki z terrorem. Tak samo jak SS do gett zydowskich stworzonych w miastach europejskich nie tak wcale dawno temu. Dlatego tez uwazam, ze wszyscy powinni byc traktowani jedna miara, bo inaczej tworzy sie niebezpieczne precedensy. Nie znam wszystkich wypowiedzi pani radnej Rehorowskiej, ale moim zdaniem w sprawie Brzechwy reprezentuje poglad skrajnego odlamu POPiSu wywodzacego sie z LPR. Wpisuje sie w poglady tejze formacji politycznej wiec warto pamietac, ze prawica dzieli Polakow na tych lepszych i gorszych. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT Ja sie np. nie obrazam za to, ze ktos nazwie mnie Polakiem Nie rżnij głupa ragnarok Z choinki się urwałeś? Przyjechałeś do Polski dzisiaj rano po 20 latach nieobecnosci? Czy uważasz, że jeżeli w Polsce ktoś mówi do kogoś "ty żydzie" to chce wyrazić sympatię? |
|
|
|
|
A jak ktos Ci mowi Polaku to sie obrazasz tak?
Pytam sie - co jest zlego w nazwaniu Zyda Zydem??? Nie mowie o tym, jak uzywaja tego pewne grupy. Daleko mi od uzywania slowa Zyd w pejoratywnym znaczeniu. Idac Twoim tokiem rozumowania jak nazwiesz kogos z Katalonii Katalonczykiem czy kogos ze Szwecji Szwedem to powinien sie obrazic i zaczac biegac jak kot z podpalonym ogonem krzyczac Szoah, Szoah????? Taka poprawnosc polityczna jest przesada, nie sadzisz??? Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Widać ragnarok uparł się rżnąć głupa.
Skoro Cię to bawi... |
|
|
|
|
Sam rzniesz glupa jak nie umiesz odroznic co jest obraza a co nie.
No ale skoro Zyd to dla Ciebie slowo obrazliwe, to zapewne wg. Twojego postrzegania swiata Cygan nie oznacza nikogo innego jak zlodzieja, Murzyn lenia, Rumun biedaka a Ukrainiec kacapa. Szkoda mi Cie, ze dales sie wkrecic w maszyne stereotypow. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT Szkoda mi Cie, ze (...). No i wyszedł z ciebie dupek. Na nic innego cię nie stać oprócz pensjonarskich tekstów? |
|
|
|
|
jak chcesz dupka gdzies znalezc polecam zerknac w lustro frajerze.
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Dla pejsatego nazywanie go po imieniu czyli Żydem to objaw antysemityzmu,dlatego że taki Żyd to już zdekonspirowany Żyd. Jak to mawiają pejsaci "dobry Żyd to zakamuflowany Żyd"
|
|
|
|
|
pani rechorowska przypomina mi postawy pani szymborskiej ktora kiedys wychwalala lenina w swoich wierszach a nastepnie zrobia obrot o 180 stopni i jest teraz temu przeciwna...
jak widac punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia a w przypadku tej pierwszej jeszcze zalezy kto ja pociaga za sznurki non serviam |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Dla pejsatego nazywanie go po imieniu czyli Żydem to objaw antysemityzmu,dlatego że taki Żyd to już zdekonspirowany Żyd. Jak to mawiają pejsaci \"dobry Żyd to zakamuflowany Żyd\" ...syn niech imię słowiańskie ma, bo tu liczą włosy na głowie, bo tu dzielą dobro od zła wedle imion i kroju powiek... Wisława Szymborska ps Wspomniana Autorka zmieniła zdanie już w 1957 roku a to chyba ma jakieś znaczenie Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
|
|
|
Dla tych co tak bardzo bronią "dobrego imienia żydów" podsyłam reportaż ze strefy gazy ,można dostrzec tutaj namiastkę tego jakimi "ludzi" są żydzi .Jakim tolerancyjnym narodem on jest ,a raczej jak bardzo nazistowskim.Fajny sarkastyczny komentarz w wykonaniu...Niemców.
http://www.youtu(...)=related |
|
|
|
|
Battlefield pytasz jakmi ludźmi są Żydzi? (masz aluzje)
Chodzi ci o konflikt Palestyńsko - Izraelski. Cóż tym dziwnego? USA atakuje Irak, Rosja morduje Gruzińców, spójrz na Jugosławię, Kurdystan, Ruandę, Tybet, Czeczenię! Ludzie jak Ty (o niskim współczynniku percepcji) takie podziały i konflikty tylko zaostrzają. Pani Rehorwska ma za dobrze. Do komory ją! Proszę moderatorów o usuwanie postów łamiących w sposób jawny Art. 256. Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.): Niżej podpisany złamał pkt 5. regulaminu StaloweMiasto.pl Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
Szkoda mi tych durni broniacych Żydów.
Bo przez te karaluchy jest na swiecie tak a nie inaczej. Wszedzie sie wpierniczaja, robia konflikty, zaczynaja wojny. Przez te cholote w naszym kraju jest jak jest - w Rzadzie ich nie brakuje. Szkoda ze jest tak malo ludzi ktorzy jeszcze potrafia myslec i dedukowac i nie wierza w to co pokazuja im zaklamane media (zydowskie media) ! Tak po za tym to pejsy dalej robia z siebie ofiary, wszystkich nazywaja antysemitami i rasistami - a sami sa najwiekszymi rasistami. Mam nadziej ze kiedy ktos wreszcie zrowna Jerozolime rowno z ziemia. I bedzie tych karaluchow znacznie mniej. Szkoda ze Hitler nie dokonczyl tej roboty ktora rozpoczal to wtedy wszedzie na swiecie byloby lepiej. |
|
|
|
|
Przykre to ze Polacy sa takim glupim i tepym narodem :(
Nie wiedza kto jest przyjaciele a kto wrogiem. Battlefield: niezly filmik. |
|
|
|
|
CYTAT mariuszek napisał: Szkoda ze Hitler nie dokonczyl tej roboty ktora rozpoczal Na mordercę naszych ojców się powołuje. Wstyd za takich "polaków". CYTAT mariuszek napisał: Przykre to ze Polacy sa takim glupim i tepym narodem -Goń się leszczu! Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
szkoda ze polacy sa tak glupim narodem ze obwiniaja zydow za wszelkie niepowodzenia, ja proponuje jeszcze obwiniac murzynow z madagaskaru i kosmitow z marsa bo oni tez sa winni tego w nasza narodowa tozsamosc wspisane jest wzajemne skur*ysynstwo, nienawisc, kopanie dolkow z czystej zawisci i wybielanie sie kosztem innych narodow, wiar, wyznan ... tacy wlasnie jestesmy i to nie zydzi sa winni tylko nasza wzajemna glupota bracia rodacy
mod J_r non serviam |
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Bo przez te karaluchy jest na swiecie tak a nie inaczej. Wszedzie sie wpierniczaja, robia konflikty, zaczynaja wojny. Przez te cholote w naszym kraju jest jak jest - w Rzadzie ich nie brakuje... Isaac Bashevis Singer, Ludwik Zamenhof, Bruno Schulz, Julian Tuwim, Władysław Szpilman, Jan Brzechwa, Bolesław Leśmian, Henryk Wieniawski, Jan Lechoń, Roman Brandstaetter, Gustaw Herling-Grudziński, Anna Jantar, Agnieszka Holland, Mieczysław Jastrun, Janusz Korczak, Daniel Passent, Artur Rubinstein, Irena Szewińska, Roman Polański... Wystarczy? Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|