~~adammm | |
|
|
Czy możliwe jest podłączenie 2 kompóterów do tej samej sieci, chodzi mi o jeden stały internet a drugi bezprzewodowy-przez router ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~gykon | |
|
|
Tak możliwe nie ma problemu.
|
|
|
~~grrrrr | |
|
|
podobno stella blokuje takie cos, ale niejestem pewien.
|
|
|
~~dlink | |
|
|
jezeli masz neta ze stelli to musisz isc do nich zeby ci przypisali adres sieciowy routera, Stella daje Ci dana predkosc i ich to nie obchodzi na ile kompów bedziesz dzielil, byle tylko w domu
|
|
|
~~1234 | |
|
|
nic nie trzeba zgłaszac wystarczy ustawic IP na statyczny
|
|
|
~~tryty | |
|
|
jak oni dopisuja po macu karty sieciowej
|
|
|
~~francuz | |
|
|
taa a router ma coś takiego jak "MAC adress cloning" = możliwość zdefiniowania dowolnego adresu MAC dla portu WAN
Pozdrawiam |
|
|
~~traffka | |
|
|
Mam internet z Diany,zamierzam kupić routera do laptopa,poradzcie gdzie kupić,jaki i co dalej,bo nie znam się na tym kompletnie.
|
|
|
~~D-Link | |
|
|
polecam do D-link'a,
|
|
|
~~rafalito | |
|
|
Na wielu forach dotyczących sieci wifi itp odradzają produkty d-link. Ja używam od chyba 2 lub 3 lat routera tej firmy i owszem na początku miałem problem gdyż sprzęt pochodził z USA ale rozwiązaniem był zakup oryginalnego zasilacza do d-linka i problem zwiech zniknął. Ostatnio instalowałem netgeara (pod kablówkę i neostradę) - wyglądają ślicznie ale antenka jest na stałe, choć chodzą niezawodnie, podobnie jak Asmaxy, które jednak mają odkręcaną antenkę. Jeśli fundusz jest nieco większy to chyba świetnym rozwiązaniem jest Linksys - stabilny i nie sprawiający kłopotu, przeważnie z dwiema antenami.
Osobna sprawa to wybór standardu w jakim ma pracować urządzenie, tzn b, g czy n - w zależności od posiadanej karty w laptopie czy innym urządzeniu będącym podłączonym do routera. |
|
|
~~p2p | |
|
|
ja mam juz 2 lata d-linka w standardzie b i nie narzekam, ani razu sie nawet nie zawiesil, a d-link to renomowana firma
|
|
|
~~jarekkk | |
|
|
a ja mam Stelle. a router to Mode Co MC-418a
ALE NIESTETY NIEPOTRAFIE PODŁĄCZYĆ GO DO LAPTOPA .. |
|
|
~~d-link | |
|
|
bo najprawdopodobniej w stelli musza ci przypisac adres mac routera albo cos zle skonfigurowales
|
|
|
~~komp | |
|
|
musisz sobie ustawic statyczne IP na routerze oraz zmienic adres mac routera zeby mial adres karty sieciowej tej która jest zarejestrowana w stelli
|
|
|
~~ sk8st. wola | |
|
|
taa. bo niektórzy wiedzą jak to zrobić ...
|
|
|
~~komp | |
|
|
a instrukcja jest od czego ??
|
|
|
~~hnghgfhh | |
|
|
instrukcja jest prosta jak budowa cepa ..
no sory. Nie ma routerów do Visty. więc podobno ma działac jak do XP. a instrukcja .. |
|
|
~~MARIOLA | |
|
|
Moi drodzy a ja mam taki problem mieszkam na domkach mam internet z diany podpiety do komputera stacjonarnego ale corcia zakupila sobie laptop a pokoj ma na gorze a podpiety stacjonarny komputer jest na dole.Mam takie pytanie jaki router kupic zeby laptop łaczyl sie przez wi-fi.Przegladałam allegro ale ja tam niewiem o co w tym chodzi,jak mozecie to podajcie jaki model zakupic aby to dzialalo,a w lecie tez w ogrodzie bym sobie posiedziala i na stalowe miasto spogladała.Z góry serdecznie dziekuje i pozdrawiam.
|
|
|
~~Edzio | |
|
|
D-link DI 524 albo Linksys z wi-fi oczywiście ;) Konfiguracja prosta jak budowa cepa, jak to już ktoś pisał...
|
|
|
~~edek | |
|
|
Ja polecam TP-Link WR-340GD. Niedrogi router, idealny pod kablówkę.
Co do Stelli, to nie wiem, co to za zabezpieczenia mają, ale static IP i klonowanie MAC nic nie daje, dopiero po telefonie do nich, puszczają. I wtedy już nie potrzebne jest klonowanie. |
|
|
~~rst | |
|
|
A jak juz skonfigurujecie sobie tego routerka, to zabezpieczcie sobie siec mieszkam w bloku i tu jest pare osob z niezabezpieczona siecia
|
|
|
~~staszek | |
|
|
Mialem swego czasu internet ze Stelli,ale zaopatrzylem sie w router D-Link'a skonfigurowalem i chodzilo wszystko ok, i nic nie zglaszalem chociaz mowili mi znajomi, ze trzeba to zglosic
|
|
|
~~MARIOLA | |
|
|
CYTAT Ja polecam TP-Link WR-340GD. Niedrogi router, idealny pod kablówkę. panie Edku znalazłam tylko na allegro TP-Link TL-WR340G bez tego D na koncu to taki bedzie sie nadawal pomózcie bo nie jestem pewna do konca niech ktos odpisze kto sie zna na tym.Dziekuje
Co do Stelli, to nie wiem, co to za zabezpieczenia mają, ale static IP i klonowanie MAC nic nie daje, dopiero po telefonie do nich, puszczają. I wtedy już nie potrzebne jest klonowanie. |
|
|
~~edek | |
|
|
CYTAT CYTAT Ja polecam TP-Link WR-340GD. Niedrogi router, idealny pod kablówkę. panie Edku znalazłam tylko na allegro TP-Link TL-WR340G bez tego D na koncu to taki bedzie sie nadawal pomózcie bo nie jestem pewna do konca niech ktos odpisze kto sie zna na tym.DziekujeCo do Stelli, to nie wiem, co to za zabezpieczenia mają, ale static IP i klonowanie MAC nic nie daje, dopiero po telefonie do nich, puszczają. I wtedy już nie potrzebne jest klonowanie. Tak, cała seria WR routerów TP-Link jest przeznaczona do min. kablówek, modemów kablowych. Nie mają wbudowanych modemów, wieć neostrady już nie podłączy do nich, ale do kablówek i neta po LANie jak najbardziej. |
|
|