~~ cycu | |
|
|
na Porębach obok Czarnego Kota
|
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
|
~~Renata | |
|
|
Ale dlaczego Renata tam już nie pracuje.czyżby konwersacje z szefem do tego doprowadziły.Tak tam wspaniale, taka atmosfera
Nic Renia nie napisała o kasie. A chodzą słuchy że nie płaci prawie wcale i że coraz to nowych zatrudnia.ŻADNA RENATA tak nie napisze bo ja znam chłopaka który tam pracował najdłużej. Naprawdę zaśśśśśśśśśśśmierdziało reklamą.Bo kto z klientów albo pracowników by się rozpisywał o jakości składników. [/cytat] nie pracuje już tam bo musiałam wyjechać, a nie dlatego że konwersacje z szefem do tego doprowadziły zresztą nie wiem po co sie tłumacze ;/ a po co mam pisac o kasie? ze tak delikatnie napisze: nie Twoja sprawa ile tam zarabiają, poza tym myslałam ze na tym forum pisze sie raczej o opiniach róznych pizzeri, smaku pizzy, a nie o tym ilke zarabiaja tam pracownicy ;\ |
|
|
~~bolek | |
|
|
CYTAT na Porębach obok Czarnego Kota Idźcie do Czarnego Kota na Czarnego Kota - bardzo fajny napitek. |
|
|
~~Plna | |
|
|
cZARNY kOT NAJLEPSZY,ZAPIEKANKI najlepsze w STW,piwko lane bardzo dobrei wogole klimat fajny;]
|
|
|
Posty: 334
Dołączył: 3 Cze 2007r. Skąd: mam wiedzieć? Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A, że tak zapytam, ten samochodzik z napisem "pizza pod zamkiem" czy coś w ten deseń to jakiś rozwoziciel nowej pizzerii w stw? Zgaduję, że z Rozwadowa?
Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
~~BARTEK | |
|
|
najlepsza pizza ? AL PADRINO !!!!
|
|
|
~~Miś | |
|
|
Chyba Al Padlina. Reset najlepszy
|
|
|
~~majka | |
|
|
CYTAT Chyba Al Padlina. Reset najlepszy Ja też byłam w Resecie ich 4 sery i kebab przechodza samych siebie , ciasto cienkie a składników cała masa i połączone ze smakiem .A nie tak jak w Rustice w menu pisze szynka a w pizzy matadela , ludzie myślałam że wyjde z siebie jak to zobaczyłam! |
|
|
~~wrona | |
|
|
CYTAT najlepsza pizza ? AL PADRINO !!!! Jadłam raz nic specjalnego , praktycznie niepodobna do prawdziwej włoskiej pizzy . Jadłam prawie wszędzie pizze w stalowej i stwierdzam ze są 2 jadalne, w RESECIE i w Rustice ale tam zależy na jakiego kucharza trafisz.Smacznego!!! |
|
|
~~Dziargacz | |
|
|
Witam, moja opinia :
AL PADRINO - pizza na cienkim, nie gumowym a świeżym cieście, czuć że je się pizze a nie ciasto. Dają dużo sera mozarela który ciągnie się hektarami ale taki powinien być właśnie ser do pizzy. Ser owszem mocno słony ale w połączeniu z resztą składników dobrze smakuje. Jeśli chodzi o sosy pomidorowe to czuć że są robione ze świeżych pomidorów, nie jak w wielu przypadkach rozcieńczając z wodą ketchup. Sos pomidorowy łagodny jest bardzo łagodny więc proponowałbym zamówić pomieszane dwa sosy pomidorowe : ostry z łagodnym, bez dopłaty można coś takiego dostać i sos smakuje bardzo dobrze. ÓSEMKA - pare lat temu polecałbym ósemke każdemu, smaczne cisto, dobre sosy, naprawde numer jeden. Ostatnio jednak ciasto nie jest za świeże. Szczerze odradzam zamawiać pizze xxl z promocji w ósemce, ciasto jest troche gumowe jakby było odmrażane. Gumowe też są....widelce...tutaj mam troche śmiania jak jem tą pizze, naprawde nie mam zdolności nadprzyrodzonych wiginania widelców ale w ósemce mi się udaje. Z pozostałości dobrego smaku w ósemce został sos pomidorowy, jest naprawde dobry. |
|
|
~~Miś | |
|
|
Do Dziargacza. Nie wiem kiedy byłeś w Al Padrino i jak to możliwe że ciągnął ci się ser jak to mówisz hektarami. Może po znajomości. Ja dostałem ciasto z krawężnikiem na 6 cm, z pięć malutkich plasterków salami i na środku ze 4 oliwki. Może ciasto nie było złe ale nie chodze do pizzerii na suche upieczone placki. Wiadomo pizza jest rodem z Włoch, ale włoska czy niewłoska musi k...a smakować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nazwą ,,włoska,, sie nie najem. |
|
|
~~ziom bo | |
|
|
Jak wam nie pasuje to sami sobie róbcie pizze w domu tak jak robie to ja i wtedy nie martwie sie czy ktoś nie dodał czegoś od siebie
|
|
|
~~ziuta | |
|
|
a ja i tak wolę pizzę w Avanti.
|
|
|
~~gosia | |
|
|
A ja w italianie w jubilacie, ponieważ ciasto ani za cienkie, ani za grube,mogę sobie wybrać ile chcę i jakiej no i nie trzeba czekać niewiadomo ile na pizzę bo przeważnie już jest.
o pizzy z da grasso mówie zawsze, że jedząc ją z zamkniętymi oczami będzie problem z domyśleniem się jakie posiada dodatki. Kiedyś z da grasso przywieźli mi pizzę, której jedna połowa była spalona (czarna!) a druga surowa (!), co to ma być, rozumiem może się nie udać, ale ktoś to przecież pakuje do pudełka... z diablo jadłam tylko diablo, dobra ale droga IMO. |
|
|
~~krytyka | |
|
|
Jadłem pizze z quatro, burger bar, da grasso, rustica. Burger bar tak odbiega od reszty na minus, że mógłby tutaj być pominięty. W da grasso duży punkt za super sos pomidorowy, który smakuje super i widać w nim zielone, oregano, majeranek, nieważne, ważne, że jest też pikantny i smakuje super, lepiej niż pizza bez sosu:(. Quatro: ciasto bułkowate, dużo sera i on dominuje we wszystkich rodzajach, sos to właściwie jakiś ketchup, ale nie wiem czy kotlin czy pudliszki. Rustica wydaje mi się najbardziej bliska rdzennej (nomen-omen) pizzy, proporcje sera do reszty zmieniają się w zależności od kompozycji, a "bella" to po prostu najlepsze użycie ryby w pizzy, konkretnie tuńczyk super współgra z oliwkami, tym bardziej, że oliwki nie zawsze mi smakują. Ser w belli nie ciągnie się tak, że trzeba kogoś posyłać na ulicę, choć jeśli komuś wydaje się, że to wyznacznik dobrej pizzy to niech pozostanie w nieświadomości
|
|
|
~~krytyka | |
|
|
Jadłem pizze z quatro, burger bar, da grasso, rustica. Burger bar tak odbiega od reszty na minus, że mógłby tutaj być pominięty. W da grasso duży punkt za super sos pomidorowy, który smakuje super i widać w nim zielone, oregano, majeranek, nieważne, ważne, że jest też pikantny i smakuje super, lepiej niż pizza bez sosu:(. Quatro: ciasto bułkowate, dużo sera i on dominuje we wszystkich rodzajach, sos to właściwie jakiś ketchup, ale nie wiem czy kotlin czy pudliszki. Rustica wydaje mi się najbardziej bliska rdzennej (nomen-omen) pizzy, proporcje sera do reszty zmieniają się w zależności od kompozycji, a "bella" to po prostu najlepsze użycie ryby w pizzy, konkretnie tuńczyk super współgra z oliwkami, tym bardziej, że oliwki nie zawsze mi smakują. Ser w belli nie ciągnie się tak, że trzeba kogoś posyłać na ulicę, choć jeśli komuś wydaje się, że to wyznacznik dobrej pizzy to niech pozostanie w nieświadomości
|
|
|
~~bejtyzjerzowygo | |
|
|
ty sie wes naucz co t oznaczy nomenomen
|
|
|
~~malinowy | |
|
|
CYTAT ty sie wes naucz co t oznaczy nomenomen Ty z jezowego nie bądz taki mądry bo jak czytam twój slogan to się w kiszkach miesza chcesz chyba podbić forum swoją błyskotliwą inteligencja której oczywiście ci brak albo jestes tak zwalony ze masakra
|
|
|
~~Józef | |
|
|
MALINOWY i tu zasrańcu dotarłeś zamów pizze z RESETU polecam
|
|
|
~~malinowy | |
|
|
CYTAT MALINOWY i tu zasrańcu dotarłeś zamów pizze z RESETU polecam Forum jest dla Wszystkich i wypowiadac się tez mogę Tobie również mógłbym zadac to samo pytanie ale jak widze no nie każdy rozumie to co pisze |
|
|
~~Józef | |
|
|
"Forum jest dla Wszystkich i wypowiadac się tez mogę Tobie również mógłbym zadac to samo pytanie ale jak widze no nie każdy rozumie to co pisze "
Dobrze że chociaż ty sam rozumiesz własny bełkot i grafomanię. |
|
|
~~Edzio | |
|
|
Nonen-omen nie widze o co wam chodzi. Tzn czytam se to foróm i wice, rze totalnie nie rozumiecie sedna sprawy. Tuz to totalny apsurt, zeby tak sie o fzhut zlonca klocic. Przeciez to nie jego wina ze probowal pizze jak czopki jezc.
|
|
|
~~krytyka | |
|
|
~bejtyzjerzowygo Twój nick jest np nomen-omen.
Przepraszam forum, że chciałem napisać szczerze o moich wrażeniach w kosztowaniu różnych smaków pizzy. Na nieszczęście swoje, może pod wpływem "złotego napoju", zapędziłem się w zbyt śmiałe domyślenia na temat nazwy "rustica". To najlepsza pizzeria w mieście i kończę, bo jeszcze jakiegoś ortografa popełnię i ktoś z ....wygo mi to wytknie. |
|
|
~~monster | |
|
|
najlepsza pizza? tylko i wyłącznie AL PADRINO !
|
|
|
~~bejtyzjerzowygo | |
|
|
jadlem to ciapalajde z al padliny kurna nie da sie tego jesc to nie wiadomo co bys jat czy kurna placka upieczonego nad kurna ogniskiem czy omlet s serem westa sie schowajta z tom picceriom
|
|
|