~~nienienie | |
|
|
Popieram aTomka. W Al Padrino są takie kawłki że nie da się jeść z ręki. Tylko zewnętrzny brzeg jest sztywny a w srodku mokre i chyba nie upieczone ciasto. Obsługa jest miła, ale pizza nie za dobra. Ta Kasiek chyba tej pizzy nie jadła. Tzn. ona pisze jaka powinn abyć włoska pizza. Ale ta taka niestety nie jest.
Równiez mieszkam w Stalówce i tez nie lubię być z tego powodu traktowany jak nieobyty klocek, ale znam niejedną taką światową gwiazdę jak Kasiek. aTomek szkoda nerwów. |
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
|
~~wołek | |
|
|
Nic wam k...a nie pasi. Zjedzta se g...o.
|
|
|
~~klaudi | |
|
|
ja gorąco polecam quattro. Tam jest w miare uczciwa pizza. w większości pizzerii w Stalowej woli jada sie po prostu cienitkie gibiące się ciasto, które dosłownie leżało obok dodatków. Nie wspominajac o serze który dosłownie przypomina skorupe. bllleee!!
Jak narazie tylko QUATTRO robi dobra pizze. polecam szczerze! |
|
|
Posty: 2373
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
klaudi tu sie zgodze z twoja wypowiedzia a co do Al Padrino - zamawiam na dowoz i mi smakuje,ciapowatej jeszcze nie dostalam....a jadlam rekami bo mi sie talerza potem myc nie chcialo i jakos mi sie ciasto nie rozlecialo w resecie maja bardziej miekka tak ujme i sos do d..py bo jakis pomaranczowy i rybami mi podlatuje i bardzo przypomina mi nie wiem czemu "paprykarz szczecinski"....a co do naj ...to poczekam z napisaniem bo lubie degustowac pizze z kazdej w stalowej pizzeri (jedynie nie mialam okazji skosztowac z Jockera) a poczekam dlatego , ze ostatnio kazda z pizzeri zauwazylam podniosla jakosc wypiekow jak poprobuje wszystkich to wam napisze.... to wylacznie moje zdanie oparte wylacznie na moim smaku
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Posty: 29
Dołączył: 24 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Szczerze polecam avanti. Ciasto grube, nie rozlatuje się, nie przesadzają z ilością dodatków ale tez nie jest ich za mało, sos czosnkowy pycha. Jeśli chodzi o klimat to jest parę stolików, przy których się miło siedzi. Quattro? Stawiam na równi z avanti... jednak wolałbym żeby było tam mniej "stołówkowo" choć tragicznie nie jest, jednak jest to "ale". Pizza zaś boska i tym nadrabiają...
|
|
Posty: 29
Dołączył: 24 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Aha zapomniałem dodać że w quattro są najlepsze zapiekanki )
|
|
~~kasia | |
|
|
CYTAT W Ósemce zamawiamy od kilku lat. Podczas meczu dostaliśmy pizzę z gratisem w postaci ogryzka od jabłka. Wszystkim się odechciało jedzenia, a nawet meczu. Wcześniej można było przemilczeć nieprzyjemne panie, które przyjmują zamówienie. Ale to, co było teraz woła o pomstę do nieba, nie mówiąc o sanepidzie. Szok. To, że nie ma pieczątek uprawniających do darmowej pizzy po 10 zamówieniach na kartonach, to rzecz normalna, ale takie coś to już niekoniecznie. Nie wiem, czy tam nie ma szefa i pracownicy robią co chcą (łącznie z traktowaniem klienta jak śmiecia), czy tam już tak jest. DOKŁADNIE. Panienki są straszne i przez tel i na zywo. Massakra. Zamowilam pizze ostatnio i dostalam zimna po 2 godzinach. Szefostwo ma juz to daleko gdzies. W sałatkach gratisy typu włosy. Bleee - nie polecam. Kiedys byla to najlepsza knajpa i pizzeria w okolicy a teraz zeszla na psy. Gowniary zamiast fajnych kelnerek. |
|
|
~~Habib | |
|
|
Z mojego doświadczenia żadna pizza nie dorównywała smakiem tej z 8-semki. Milano po prostu pyszna!
|
|
|
~~Lena | |
|
|
[cytat]Z mojego doświadczenia żadna pizza nie dorównywała smakiem tej z 8-semki. Milano po prostu pyszna! [/cytat
masz racje piszac w czasie przeszlym...byla to dibre okreslenie. Odkad kiedys przyslali pizze ze staerym boczkiem i grzybami zamiast pieczarek to zdecydowanie zmienilam pizzerie |
|
|
Posty: 29
Dołączył: 24 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tak kiedyś to było kiedyś tylko ósemka! Only gratka od chwili kiedy mój kumpel miał okazję tam pracować przez chwilę nigdy nie zjem tego gówna...
|
|
Posty: 120
Dołączył: 24 Gru 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dla mnie króluje w Stalowej da grasso
|
|
~~Dawny bywalec, | |
|
|
co się ludzie dziwicie że ósemka zeszła na psy, sam jeszcze jak chodziłem do szkoły to często tam przesiadywałem, każdy piątkowy i sobotni wieczór tam spędzałem. No ale jak właściciele czyli dwóch złodziei i i oszustów próbuje na wszystkim oszczędzać bo są niby na minusie to tak musiało się stać. W ósemce pracuje naprawdę wiele osób ale co z tego jak większość na czarno i za stawki typu 5 zł na godzinę po całych dniach tam siedzą, nie dziwie im się że są niemili dla klientów. Ktoś powie że niech sobie poszukają innej pracy ale myślicie że jak ktoś przyjdzie na ich miejsce i zorientuje się w jakie szambo się wpakował to będzie miał uśmiech na twarzy. Na pracę za takie stawki i na czarno decydują się tylko studenci i małolaty którzy taktują ją jako tylko na chwilę więc i jakość ich pracy jest mizerna. A po za tym ostatnio słyszałem że w ogóle nie mogą nikogo znaleźć bo tam już pół stalowej pracowało i wiadomo co tam jest. Mała rada dla właścicieli, pracownika nie da się zmotywować wizją pracy po 15 godzin na dobe 7 dni w tygodniu za 5 zl na godzine.
|
|
|
Posty: 2373
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
słyszałam ...słyszałam że w Ósemce nie ma stawki na godziną tylko prowizja od utargu,więc dniówka wynosi jakieś 20-30 złotych co daje ze 2-3zł za godzinę na tygodniu bo w weekend to fakt może dojść do 5zł. A teraz z wiadomego żródła wiadomość że pensja w zeszłym roku średnio szacowała się w granicy 600-750 miesięcznie....ale inna kwestia to taka , że nie chodzi tu o płace tylko o jakość towaru i obsługi odnośnie klienta - skoro barmanka czy kucharka zdecydowała się pracować na stanowisku za dana pensje(może nawet i 400 a może i 1500 ) to powinna starać się wykonywać ja sumiennie. A tam byłam osobiście i mam gdzieś lokal z taką obsługa! ozumiem , że można mieć zły dzień czy humor czy kłopot ale to co tam się dzieje to przesada.Obsługa olewa wszystko i wszystkich. Chociaż pizze na dowóz można zamówić w póznych godzinach to zamiast sosu łagodnego dostaje się pikantny itp nie wiem czy ze złośliwości czy przez przypadek.
Odnośnie Avanti - fakt składników za dużo nie dają ale je czuć i pizza jest dobra ...często zamawiam na wynos i mam w 15 - 20 min. Co do Quattro - jestem za zmiana samoobsługi w obsługe....lepiej jak barmanka podchodzi do stolika i przyjmuje zamówienie niż ostać sie trzeba w kolejce a potem zabrać część zamówienia ze sobą(napoje) i zapłacić z góry za nawet nie zobaczone jedzonko.... chyba tylko tam się nie praktykuje ani rachunku otwartego ani zapłaty po konsumpcji....jestem przyzwyczajona do obsługi która obsługuje... ...taka to obsługa jest w Rustice I i w dodatku pizza bardzo smaczna...obsługa jak się patrzy ale...czego więcej chcieć mogę? Ano kochani tego , że jako stała klientka tej pizzeri bardzo często o godzinie 20 - 21 dzwoniąc po pizze na dowóz słysze - nie przyjmujemy już zamówień. Dodam że lokal jest czynny do 22iej więc trzeba zamawiać chyba w południe jedzonko na wieczór... Kończe swój nudny referat bo zaczne opisywać Veronę , Da Grasso czy Diablo.....i bedzie już wogóle beznadziejnie.... Każdy lokal ma swoje plusy i minusy , każdy ma stałych klientów i wrogów...nigdy wszystkim wymaganiom klientów nie da się sprostać ...takie jest życie....musi być coś za i coś przeciw i tyle " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
~~mycha04 | |
|
|
CYTAT Popieram aTomka. W Al Padrino są takie kawłki że nie da się jeść z ręki. Tylko zewnętrzny brzeg jest sztywny a w srodku mokre i chyba nie upieczone ciasto. Obsługa jest miła, ale pizza nie za dobra. Ta Kasiek chyba tej pizzy nie jadła. Tzn. ona pisze jaka powinn abyć włoska pizza. Ale ta taka niestety nie jest. Równiez mieszkam w Stalówce i tez nie lubię być z tego powodu traktowany jak nieobyty klocek, ale znam niejedną taką światową gwiazdę jak Kasiek. aTomek szkoda nerwów. Mi tam Al Padrino smakuje jakby ktos potrzebowal ulotki to podaje linka bo nie ma niestety stronki http://www.mycha(...)rino.jpg |
|
|
~~Miria | |
|
|
Najlepsza Rustica - dużo, dobrze i do smaku
|
|
|
~~krzys | |
|
|
co slychac teraz w al padrino? dawno tam nie bylem bo musialem wyjechac ze stalowej, dalej pizza jest taka smaczna? atmosfera przyjazna itd?
|
|
|
~~burak cukrowy | |
|
|
CYTAT Nie lubię jak się nazywa ludzi ze Stalowej Woli zaściankowcami i wmawia że sie na niczym nie znają. Najczęściej robia to tacy co to niedawno zobaczyli trochę świata jak np. Lublin i jadą po innych. A tak z ciekawości zapytam czy z tego Lublina to specjalnie na te pizzę tak często przyjeżdzasz? Lublin, buraczana stolyca Polski |
|
|
~~Stiven | |
|
|
Nie zamawiajcie fast-foodów z quattro nie sa wcale dobre a murowana wizyta w WC.
|
|
|
~~smakosz | |
|
|
CYTAT CYTAT Chyba Al Padlina. Reset najlepszy Ja też byłam w Resecie ich 4 sery i kebab przechodza samych siebie , ciasto cienkie a składników cała masa i połączone ze smakiem .A nie tak jak w Rustice w menu pisze szynka a w pizzy matadela , ludzie myślałam że wyjde z siebie jak to zobaczyłam! Jadłem pizze z Resetu gdzieś tak w październiku. Bardzo, ale to bardzo mi smakowała - 4 sery i bardzo dobre ciasto, sos już mniej, owszem ostry ale robiony jak sądze z hiszpańskiego przecieru pomidorowego (po kolorze i po smaku ). Następnym razem tą samą pizzę jadłem dwa razy w grudniu, w odstępie paru dni. I muszę z żalem stwierdzić że zeszli strasznie na psy - pizza nie nadaje się do spożycia, częściowo przypalona, częściowo surowa a placek grubości naleśnika mniej więcej, składniki nie rozróżnialne i całkowicie zalane serem Albo trafiłem nieszczęśliwie, albo w co bardziej wierzę nałapali klientów dobrą z początku pizzą i myślą że ci nie zauważą zmiany. A takiego wała, ja już kolejny raz nie zaryzykuję i nie kupię u nich pizzy. |
|
|
Posty: 185
Dołączył: 2 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak dla mnie to albo Da Grasso , albo Rustica. Kazdy ma inny gust, wie co lubi ; )
wieś się bawi \' : ) |
|
~~DFKHSD;FH | |
|
|
o ja tak samo jak wyzej
|
|
|
~~Student | |
|
|
CYTAT co slychac teraz w al padrino? dawno tam nie bylem bo musialem wyjechac ze stalowej, dalej pizza jest taka smaczna? atmosfera przyjazna itd? Odpowiadam: Jak jesteś łysym osiedlowym bucem to dla ciebie atmosfera jest przyjazna, a jak jesteś normalnym facetem to do takich miejsc nie będziesz chodził. Na dowóz się raczej zepsuła, chociaż ja czasem biorę na dowóz ale chyba dam sobie spokój. Potwierdzam że Reset też się zepsił. Przechodzimy na schabowe. |
|
|
Posty: 4
Dołączył: 20 Sty 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
rustica jest ok
|
|
~~smakosz | |
|
|
CYTAT rustica jest ok Zwłaszcza jedynka!!! Obsługa do bani.Czarna niedorobiona nie słucha co się do niej mówi a blondyna robi wrażenie jakby za kare do pracy przyszła i na dodatek wszystkich pod nosem od wiesniaków wyzywa!!! HRABIANKA Z PIŹDZICHOWIC!!! |
|
|
Posty: 2373
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Co do obsługi jedynki to jeśli już tam jestem i jem na miejscu jestem miło obsłużona i nie narzekam........być może , za rzadko jadam na miejscu. Przeważnie biorę na dowóz i tu powiem obsługa ma dobrą pamięć do adresów i tego co klient lubi (jak dzwonie do nich to słyszę : to co zawsze czy dziś coś zmieniamy ? adres ten sam ?) . A to bardzo miło z ich strony , że chce im się to pamiętać to raz a dwa , że pizza w Rustice jest rewelacyjna.....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|