~~KORUPCJA | |
|
|
Niekompetencja samorządów władz lokalnych jest przerażająca, chociażby wspomnieć karty bankomatowe , których pomysłodawczynią była jakaś urzędniczka Pędlowska . Kolejny urzędnik w naszym kraju doprowadza do sytuacji kompromitacji Polski na forum międzynarodowym w Strasburgu . Przeraża to w kontekście planów Tuska , by przekazać jeszcze więcej władzy samorządom lokalnym , oznaczało by to jeszcze więcej skarg do Strasburga . Obecnie Polska jest krajem najczęściej zaskarżanym, a co gorsze niniejsze skargi rozpatrywane są na korzyść oskarżenia . To stawia nas obok Rosji w pozycji kraju, gdzie urzędnicy zwłaszcza władzy lokalnej nie znają obowiązujących przepisów prawa . Konsekwencją tego jest zaskarżenie Urzędu w Stalowej Woli do Strasburga . Mam nadzieje ,że władza centralna wyciągnie konsekwencje służbowe wobec niedouczonych urzędników , którzy kompromitują nasz kraj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~123 | |
|
|
o matko Nadbereżny ale ty jesteś osioł tak jak twój tuptuś Błądek
|
|
|
~~znowu PiS:) | |
|
|
tak to chyba Nadbereżny, bo co władza centralna ma do decyzji samorządu
|
|
|
~~anty | |
|
|
Wy głupie POmatołki. Czy samorząd jest bezludną wyspą wyjętą spod prawa? Nie obowiązuje go Konstytucja RP i ratyfikowane umowy międzynarodowe?
|
|
|
~~brum | |
|
|
hehe sam jesteś matołem a od kiedy to władza centralna
|
|
|
~~anty | |
|
|
A komu podlegają samorządy gminne? Rządowi, jako organowi kontrolnemu, czyli poszczególnym ministerstwom. W tym przypadku kontrole przeprowadza Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej. Można również nasłać NIK. Może to RPO zrobić. Na razie kontrola ministerialna.
|
|
|
~~brum | |
|
|
samorządy gminne nie podlegają nikomu są samorządami mają przestrzegać obowiązujące prawo w swoich decyzjach i tu nadzór sprawuje wojewoda a nad gospodarką budżetową RIO, jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, ale u Was w pisie brak wiedzy to powszechność
|
|
|
|
|
|
Oczywiście, że to nie Nadbereżny. On nie wpadłby na przezabawne pomysły na paradę równości i akt apostazji
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT samorządy gminne nie podlegają nikomu są samorządami mają przestrzegać obowiązujące prawo w swoich decyzjach i tu nadzór sprawuje wojewoda a nad gospodarką budżetową RIO, jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, ale u Was w pisie brak wiedzy to powszechność Ciemniaku, a wojewoda to czyim przedstawicielem jest? Cioci Krysi? Chyba Ministerstwo to troszkę wyżej niż wojewoda? Zostało złamane prawo i kto ma to skontrolować? Wg ciebie, nikt. |
|
|
~~janosik | |
|
|
Cy starostą stalowowolskim powinien zająć się prokurator, ja uważam że tak, a oto fakty.
Wiesiu Siembida, który z nadania posła Bladka został starostą stalowowolskim. Zaangażował firme żony do sprzątania siedziby starosty, jak by tego było mało jako właściciel firmy przewozowej wynajmującej autobusy i zatrudniający kierowców emerytów świadczy bez przetargu usługi komunikacyjne, tzn. z nadania obsługuje wszystkie wycieczki w szkołach podstawowych i gimnazjach naszego powiatu, oto jak nasz wspaniałomyślny starosta zarabia potrzykroć. Jakby było mało 7 czerwcz urządził sobie igrzyska na koszt podatników, z pompą otwiera swoje nowe biuro gdzie chce posadzić swoją tłustą dupe, tylko ja się pytam dlaczego za nasze pieniądze i czy temu gościowi ciągle mało i mało. |
|
|
~~brum | |
|
|
CYTAT CYTAT samorządy gminne nie podlegają nikomu są samorządami mają przestrzegać obowiązujące prawo w swoich decyzjach i tu nadzór sprawuje wojewoda a nad gospodarką budżetową RIO, jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, ale u Was w pisie brak wiedzy to powszechność Ciemniaku, a wojewoda to czyim przedstawicielem jest? Cioci Krysi? Chyba Ministerstwo to troszkę wyżej niż wojewoda? Zostało złamane prawo i kto ma to skontrolować? Wg ciebie, nikt. głupi jesteś i nie masz pojęcia o czym piszesz, poczytaj sobie ustawę o samorządzie i tyle, no cóż pis |
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT głupi jesteś i nie masz pojęcia o czym piszesz, poczytaj sobie ustawę o samorządzie i tyle, no cóż pis Rozumiem, samorząd może wszystko, matole z PO. |
|
|
~~brum | |
|
|
wojewoda, czy ministerstwo nie jest w niczym nadrzędne nad samorządem, jeśli wojewoda uważa, że prawo zostało złamane uchyla jakąś decyzję, a nie uchylił tej konkretnej, sprawa zakończyła się w sądzie, który jest władny rozstrzygać z negatywnym skutkiem dla wnioskujących, którzy odwołałi się do Strassburga i mają do tego prawo, a Ty gościu z pis za dużo na słońcu leżałeś albo nie chciało Ci się uczyć, pokory trochę buraczku lewicowy
|
|
|
~~brum | |
|
|
w granicach prawa ale skad możesz wiedzieć popłuczyno jednego ministra na szczęście byłego od sprawiedliwości
|
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT wojewoda, czy ministerstwo nie jest w niczym nadrzędne nad samorządem, jeśli wojewoda uważa, że prawo zostało złamane uchyla jakąś decyzję, a nie uchylił tej konkretnej, sprawa zakończyła się w sądzie, który jest władny rozstrzygać z negatywnym skutkiem dla wnioskujących, którzy odwołałi się do Strassburga i mają do tego prawo, a Ty gościu z pis za dużo na słońcu leżałeś albo nie chciało Ci się uczyć, pokory trochę buraczku lewicowy Sędzia rozstrzygał o przestępstwie szantażu a nie decyzji administracyjnej. Uważasz, że prawnicy u RPO nie mają racji, skarżąc sprawę do ministerstwa? |
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT w granicach prawa ale skad możesz wiedzieć popłuczyno jednego ministra na szczęście byłego od sprawiedliwości Ciekawe, jak będziecie beczeć jak trzeba będzie odszkodowanie wypłacić za przegięcie pały? Czy polecą "mądre" główki w magistracie? |
|
|
~~brum | |
|
|
CYTAT CYTAT wojewoda, czy ministerstwo nie jest w niczym nadrzędne nad samorządem, jeśli wojewoda uważa, że prawo zostało złamane uchyla jakąś decyzję, a nie uchylił tej konkretnej, sprawa zakończyła się w sądzie, który jest władny rozstrzygać z negatywnym skutkiem dla wnioskujących, którzy odwołałi się do Strassburga i mają do tego prawo, a Ty gościu z pis za dużo na słońcu leżałeś albo nie chciało Ci się uczyć, pokory trochę buraczku lewicowy Sędzia rozstrzygał o przestępstwie szantażu a nie decyzji administracyjnej. Uważasz, że prawnicy u RPO nie mają racji, skarżąc sprawę do ministerstwa? dalej nic nie wiesz o tym jak prawnicy RPO mogą skarżyć ustawę do Ministerstwa RPO a nie prawnicy skarżyć może ale nie do Ministerstwa, poże się prawnicy poskarżyli Tobie też nie masz żadnej wiedzy a jakieś dywagacje tu prowadzisz, do książki proszę |
|
|
~~brum | |
|
|
czy polecą czy nie to sprawa Prezydenta i nikt tu mu się mieszać nie będzie, bo nie ma prawa ale tego też nie wiesz
|
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT dalej nic nie wiesz o tym jak prawnicy RPO mogą skarżyć ustawę do Ministerstwa RPO a nie prawnicy skarżyć może ale nie do Ministerstwa, poże się prawnicy poskarżyli Tobie też nie masz żadnej wiedzy a jakieś dywagacje tu prowadzisz, do książki proszę Ustawę? Samorząd wydaje ustawy? Jak tak dalej będziecie rządzić matołki z PO to z Polski się Albania zrobi. Uważasz, że RPO osobiście badał sprawę, jedną z kilku tysięcy, bo oczywiście nie ma od tego swojego biura i prawników. baranki z urzędu, gdyby wszystko było ok, RPO odrzuciłby sprawę. Chyba to jasne, że skoro idzie dalej, jest coś na rzeczy. |
|
|
~~brum | |
|
|
CYTAT CYTAT dalej nic nie wiesz o tym jak prawnicy RPO mogą skarżyć ustawę do Ministerstwa RPO a nie prawnicy skarżyć może ale nie do Ministerstwa, poże się prawnicy poskarżyli Tobie też nie masz żadnej wiedzy a jakieś dywagacje tu prowadzisz, do książki proszę Ustawę? Samorząd wydaje ustawy? Jak tak dalej będziecie rządzić matołki z PO to z Polski się Albania zrobi. Uważasz, że RPO osobiście badał sprawę, jedną z kilku tysięcy, bo oczywiście nie ma od tego swojego biura i prawników. baranki z urzędu, gdyby wszystko było ok, RPO odrzuciłby sprawę. Chyba to jasne, że skoro idzie dalej, jest coś na rzeczy. znowu pokazujesz po raz kolejny jaki niedouczony jesteś, samorząd działa w oparciu o ustawę sejmową ustawę głupku a wydaje m.in. uchwały a w tej sprawie decyzje RPO działa w swoim imieniu i co z tego że ma do tego Biuro, ma bo musi mieć, bo ma tyle spraw nie wiem czy w urzędzie pracują baranki, bo się słabo w tym orientuję uff nie ma z kim dyskutować bo nie masz podstawowej wiedzy a w PO nie jestem ale głosowałem na PO, bo groziła nam Kuba lub inna Białoruś |
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT znowu pokazujesz po raz kolejny jaki niedouczony jesteś, samorząd działa w oparciu o ustawę sejmową ustawę głupku a wydaje m.in. uchwały a w tej sprawie decyzje RPO działa w swoim imieniu i co z tego że ma do tego Biuro, ma bo musi mieć, bo ma tyle spraw nie wiem czy w urzędzie pracują baranki, bo się słabo w tym orientuję uff nie ma z kim dyskutować bo nie masz podstawowej wiedzy a w PO nie jestem ale głosowałem na PO, bo groziła nam Kuba lub inna Białoruś Z twoich "mądrych" i zakręconych postów wynika, że urząd postępuje dobrze, a PiS jest winny wszystkiemu złu. Właśnie ta Kuba czy Białoruś jest w Stalowej Woli. Ale do wypranych mózgów z PO to nie dociera. |
|
|
~~brum | |
|
|
CYTAT CYTAT znowu pokazujesz po raz kolejny jaki niedouczony jesteś, samorząd działa w oparciu o ustawę sejmową ustawę głupku a wydaje m.in. uchwały a w tej sprawie decyzje RPO działa w swoim imieniu i co z tego że ma do tego Biuro, ma bo musi mieć, bo ma tyle spraw nie wiem czy w urzędzie pracują baranki, bo się słabo w tym orientuję uff nie ma z kim dyskutować bo nie masz podstawowej wiedzy a w PO nie jestem ale głosowałem na PO, bo groziła nam Kuba lub inna Białoruś Z twoich \\\"mądrych\\\" i zakręconych postów wynika, że urząd postępuje dobrze, a PiS jest winny wszystkiemu złu. Właśnie ta Kuba czy Białoruś jest w Stalowej Woli. Ale do wypranych mózgów z PO to nie dociera. jasne że jest np towarzysz wiesław z powiatu, czy bladek. Nic nie wiesz jeśli wojewoda nie uchylił, w sądzie przegrali i jak w Strassburgu nie wygrają to będzie ok pod względem prawnym a czy pod wzgledem etycznym zainteresowani smi ocenią przy wyborach a móżg to Ty masz wyprany, bo nie przyjmujesz podstawowej wiedzy buraczku czerwony |
|
|
~~anty | |
|
|
Dziwne jest to, że żaden inny samorząd w kraju nie zdecydował się na taki zamordyzm? Przecież mógłby, skoro to takie tanie? Czemu ZUS nie zmusi emerytów i rencistów do kart? Przecież przekazy pocztowe są bardzo drogie?
|
|
|
~~anty | |
|
|
CYTAT jasne że jest np towarzysz wiesław z powiatu, czy bladek. Nic nie wiesz jeśli wojewoda nie uchylił, w sądzie przegrali i jak w Strassburgu nie wygrają to będzie ok pod względem prawnym a czy pod wzgledem etycznym zainteresowani smi ocenią przy wyborach a móżg to Ty masz wyprany, bo nie przyjmujesz podstawowej wiedzy buraczku czerwony A kto do wojewody skarżył, że miał uchylać? W sądzie nie było rozpatrzone pod kątem decyzji administracyjnej, tylko sprawy karnej. Dopiero teraz RPO zaskarżył do ministerstwa. |
|
|
~~brum | |
|
|
CYTAT Dziwne jest to, że żaden inny samorząd w kraju nie zdecydował się na taki zamordyzm? Przecież mógłby, skoro to takie tanie? Czemu ZUS nie zmusi emerytów i rencistów do kart? Przecież przekazy pocztowe są bardzo drogie? mnie problem nie dotyczy i nie znam dobrze sprawy żeby się wypowiadać co do meritum, a to czy w kraju, może Ci są prekursorami, nie wiem, ktoś musi być pierwszy kiedyś, a ZUS jest nagorzej działającą instytucją chyba w Polsce także to zły przykład |
|
|