NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
« 1 2 3 »
Vinci scigany,
ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 08:32  
Panie Szostak nie na tego konia Pan postawił w następnej gonitwie do koryta samorządowego PiS i KK będą pełniły marginalną rolę. Zapomnij Pan o funkcji radnego a jesienią związki napewno juz będą poza bramą zakładu. Będziesz Pan bezrobotnyjezyk i wtedy zobaczy Pan jak się żyje kiedy na człowieka wszyscy wypinają dupsko..placze

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 08:32  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 08:48  
A ja się tak zastanawiam. Ja ten pan Szostak ma się obronić przed takimi atakami???? Czy możne wg. was nie powinien się bronić, tylko przyjmować wszystko na swoje barki???
Nie wiem jak było. Może Vinci ma dowody na to co napisał i wtedy Szostak będzie miał problem. A jak Vinci nie ma żadnych dowodów na poparcie swoich tez no to on będzie miał problem.
Jestem neutralnym obserwatorem tej sprawy, ale nie podoba mi się jak lekko przychodzi niektórym obrażanie innych stosowanie wyzwisk i innych epitetów. To świadczy o kulturze ..... Myślę że większość z was w realu tak się nie zachowuje.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 10:08  
I bardzo dobrze skończy się gadanie kłamstw , jak już coś pisać na kogoś to przynajmniej prawdę. Ale i tak mam nadzieje ze w tej sprawie Vinci nie kłamięok.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 10:31  
CYTAT
Ale i tak mam nadzieje ze w tej sprawie Vinci nie kłamięok.

To w końcu o co Ci chodzi bo nijak nie mogę domyśleć się co ma znaczyć co napisałeś piszesz o nim a jak by o sobie może zmieniłeś nick?

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 10:47  
- biskup,
- proboszcz,
- lekarz,
- prezydent,
- poseł,
- a nawet pan Szostak i ludzie Solidarności
- i każda inna osoba publiczna, musi liczyć się z krytyką.

żyjemy w państwie demokratycznym i o wolność słowa i tym samym osób publicznych walczyła Solidarność.
Moja mama, jak prosiła o mszę św. to ksiądz zawołał zapłatę, drugim razem sama już dała. Znając księży nie wierzę żeby nie otrzymywali datków za mszę jaką odprawiają.

Patrząc na to forum, wszyscy, którzy wypowiadali się tak negatywnie o prezydencie Szlęzaku, wyzywając go od różnych ....
czy o naszych posłach i lokalnych politykach powinno się tych internautów podać do sądu, ale ci ludzie wiedzą, że będąc osobami publicznymi tak jak pan Szostak muszą liczyć się z krytyką.
Najwidoczniej pan Szostak chce wprowadzać "demokrację" Białoruską, Bóg chroń aby taki człowiek nie dostał się do władzy w mieście, bo inaczej będzie nam kneblował (internautom) klawiatury.

Więc wszystkie cudaki, wyborcy, echadna i inni bójcie się nadchodzi władza Solidarności i Szostak, który zaknebluje wam klawiatury

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 10:49  
Spokojnie, Szostak musiał by jeszcze wygrać wybory:-)))))
A to nie takie proste......

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2010r. 22:35  
a znacie takie przyslowie Tylko winny sie tlumaczy

A tak na marginesie Pan Szostak wypromowal swoje nazwisko przed wyborami. Ale internauci i tak nie beda glosowac. Pamietacie jakis czas temu podobna sprawe, o tyle ze starosta nizanski podal internaute za obraze,

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 06:50  
Sadze, ze dzisiejsze technologie pozwola znalezc uzytkownika o nazwie vinci dosyc szybko tylko co temu Szostakowi z tego ? Bedzie mial satysfakcje jaki z niego jest szefuncio i nie da plamic dobrego imienia ? Jest miliony przypadkow gdzie rozne nicki obrzucaja blotem roznych ludzi np. Prezydenta RP. Gdyby tak wziasc sobie do serca te wszystkie komentarze to nasz kraj bylby o wiele gorszy niz jest a i internet byly pod wieksza cenzura niz to jest w Chinach. Takze Panie Szostak... zapewne pan bedziesz to czytal wiec pogrubie co by sie panu przysnilo...

PAN JEST ŻAŁOSNYM KOMUCHEM, KTÓRY SZUKA SENSACJI I PRÓBUJE WYWRZEĆ NA KIMŚ WRAŻENIE. NIECH PAN NAJLEPIEJ ZAMKNIE DOSTEP DO TEGO FORUM I DO FOR OGÓLNOPOLSKICH. Bo co jak co ale ludzie zapewne smieja sie panu w twarz jaki pan jest tchórz. Dlaczego tchórz ? Bo boji się Pan krytyki, która w kraju demokratycznym jest bardzo popularna.

Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 07:54  
Olać trola znaczy się Szostaka ,życie samo wystawi mu rachunek.jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 08:07  
Zajmuje sie tymkto co napisze na forum wielce go poruszyla wypowiedz vinciego prawda kole w oczy a pytam co robia zwiazkowcy? nic np przyzwolenie by zwalniano ludzi w ZZN po 29 osob bo 30 i powyzej to juz grupowe ale po co zwalniac grupowo jak wtedy trzeba wieksze odprawy placic a tak co miesiac po 29 osob i jest git
Zaraz i ja bede mial sprawe bo wypowiedzialem swoje zdanie.
Poza tym niech wejdzie na forum i sie wypowie lub ktos z jego pracownikow jak tak przegladaja i uprzejmie mu donosza wydruki bo nie umieja nawet znalezc gdzie to mozna znalezc na portalu hehe.
Powiem ze zwiazki czy sa czy ich nie ma prezesi w firmie robia swoje.
mlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 08:16  
Vinci - jestem z Tobš. Jak nie wyrażać opini na forum to gdzie? Jeżeli p. Szostak ma inny poglšd na sprawę to też niech jš przedstawi na forum. Brak wypowiedzi plus skierowanie sprawy do prokuratury œwiadczy tylko o nim. Jest żałosny

Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem
Prywatna wiadomość 

Jay
Jay
ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 14:30  
ej, a co ta afera? ze echo coś napisało? gdzie na portalu można znaleźć tą dyskusję i ten post? a moze moderatorzy juz ze strachu to usunęli? ktoś wie od czego sie to w ogóle zaczęło? bo to vhyba nie tak łatwo scigać internautów, sądze że związkowcy będą mogli tylko naskoczyć...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 14:54  
zdjeli z glownej za malo wpisow bylo :]
http://stalo(...)id=17402

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 21:29  
no proszę... troche mnie tu nie było i już takie jaja jezyk to ja do Stalowej nie wracam ;]

Prawdziwy Mężczyzna nie je miodu - on żuje pszczoły ;]
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 22:53  
mclena .....masz racje tu jeszcze troche nie mozna bedzie powiedzic nic a tu niby demokracja....a cholera chca byc wiekimi w stalowej maja nazwiska wiec niech maja krtyke

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 23:11  
Nie mogę dodać komentarza, więc skopiowałem artykół w całości

HSW płaci 2 mln zł. związkom

Przewodniczący największej organizacji związkowej w stalowowolskiej hucie, jest oburzony raportem, który został opublikowany w sobotniej „Rzeczpospolitej”. Wicepremier Waldemar Pawlak zlecił zrobienie ankiety na temat finansowania związków przez zakłady. Spółki i firmy państwowe w ubiegłym roku wydały na związki łącznie ponad 51 mln zł. Oburzenie działaczy budzi także fakt, że zainteresowanie rządu sprawami związkowców jest związane z pracami nad nową ustawą związkową.

W stalowowolskiej hucie jest kilka związków zawodowych. Największy "Solidarność", razem z emerytami i rencistami liczy 1800 członków. To bardzo dużo biorąc pod uwagę, że w całej firmie pracuje dziś niecałe 3 tys. osób. Pozostałe związki są mniejsze. HSW utrzymanie związków kosztuje ok. 2 miliony złotych rocznie. Zakład pracy musi utrzymywać związki, ponieważ taki jest jego ustawowy obowiązek. W zależności od ilości członków, związek dostaje odpowiednią ilość etatów dla związkowej elity, pracowników do prowadzenia biura i pomieszczenia biurowe.

Związkowcy chcieliby zmiany ustawy, która wprowadzi zasady finansowania takie jak obecnie obowiązują w Unii Europejskiej. W krajach unijnych wszyscy pracownicy są zobowiązani płacić składki na działalność związków, nawet ci, którzy nie należą do związków. Związkowe płace każdy zakład ustala osobno. W HSW etatowi działacze, dostają krotność średnich zarobków. Członkowie prezydium otrzymują 120 procent średniej zarobków, natomiast Henryk Szostak 130 procent. Obecnie przewodniczący zarabia 3,3 tys. zł brutto. Liderzy pozostałych związków otrzymują niższe pensje.

Ciekawe czy pan Szostak też uzna to za obrazę.
Jak oni mają działać dla dobra pracowników jak są na utrzymaniu zakładu. Jak by żyli tylko ze składek to by bardziej dbali o interesy pracowników.... A tak to mają to w dupie....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2010r. 23:42  
CYTAT
Nie mogę dodać komentarza, więc skopiowałem artykół w całości ... w dupie....

artykuł się pisze przez "u" otwarte :-)

stawiam pół litra żołądkowej, że ten vinczi czy da vinci to świadek jehowy co robi plusy na stalowym i chwali się potem swoim przełożonym w wierze, licząc na to, że zwolnią go z obowiązku roznoszenia swoich ulotek po blokach

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2010r. 00:14  
A jakie ma znaczenie jakiego jest wyznania???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2010r. 10:43  
Komentarze naprawione

\"Przed użyciem przeczytaj ulotkę lub skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą\"...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2010r. 17:10  
CYTAT
Nie mogę dodać komentarza, więc skopiowałem artykół w całości

HSW płaci 2 mln zł. związkom

Przewodniczący

A mówili w tvn że na PO głosowali ludzie wykształceni czemu oczywiście zaprzecza byczek ortograficzny Andrzejka widocznie tvn kłamało jak zwykle

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2010r. 00:02  
CYTAT

A mówili w tvn że na PO głosowali ludzie wykształceni czemu oczywiście zaprzecza byczek ortograficzny Andrzejka widocznie tvn kłamało jak zwykle

Panie idealny zacznij od siebie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Marz 2010r. 22:05  
I vinci zniknął. Od momentu nagłośnienia "afery" - na forum się nie pokazuje (przynajmniej pod tym nickiem). Czyżby jednak miał coś na sumieniu? Nawet swoje wcześniejsze komentarze skorygował.
Razem z nim ucichł też mój ulubieniec wyborcaPiS.Przypadek...?? Ja nie wierze. Ale mimo wszystko, nudno bez niego na tym forum, nie ma komu zdjęć doklejać, czcionki zwiększać. Szkoda.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Marz 2010r. 23:18  
vinci to się chyba od nowego roku raczej nie odzywa mi się cosik zdaje

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 09:33  
Panie Szostak
i jak tu się będzie odnaleźc? jak wielu innych , którzy znaleźli się już po drugiej stronie bramy ?
ale były tylko słowa, słowa, słowa .............
niestety puste i bez pokrycia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 19:45  
CYTAT
strup, ty lepiej wytłumacz się z podwyżki jaką zaserwował nam zarząd spółdzielni w którym zasiada nasz wspaniały Starosta Siembida.

Każdy z mieszkańców dostał podwyżkę ja w sumie 25 zł.

a co do moich wypowiedzi, nudzi mnie ten portal, wolę coś twórczego prawdziwych dziennikarzy

O jest wyborca!! Siema kolo!!
1. Zacytuję tobie oraz wszystkim tu zaglądającym uzasadnienie podwyżki, jak to określiłeś "zaserwowanej przez zarząd spółdzielni",które widnieje w zawiadomieniu.

Cyt: "Od marca b.r. wzrasta wysokość opłat na pokrycie kosztów niezależnych od Spółdzielni, czyli zaliczki na c.o. i c.c.w. Wzrastają one średnio 7% w związku ze wzrostem cen zakupu energii cieplnej w Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej sp. z o. o. na przestrzeni II połowy 2009 roku".
Jak zapewne kolega wie, PEC jest spółką podległą prezydentowi Szlęzakowi. To podwyżka PECu nie Spółdzielni. Ale po co o tym pisać, po co innych uświadamiać, lepiej na PiS zgonić.

2. Żeby nie było, że jestem stronniczy, to spółdzielnia podniesie niektóre składniki czynszu od lipca.

3. Ciekawe co się stało, że po napisaniu 439 komentarzy na tym portalu nagle stwierdziłeś, że jest nudny?? Może zaczęli cię cenzurować? A może głupoty wypisywane przez ciebie nie robiły na większości czytających żadnego wrażenia? A może na PiS haków więcej nie znalazłeś?
Czyżby pierwszy hakowy tego (i nie tylko tego) portalu się wypalił??

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »