|
|
|
moze mi ktos pomuc mam opla vectre1.6 z 1995 r od jakiegos czasu zeby odpalic samochod po przekreceniu stacyjki musze nacisnac pedal gazu bo mi gasnie jak jest tego przyczyna . samochud ma instalacje gazow ..dzikuje za informacje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ortografia interpunkcja składnia i ogonki
Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Mój Boże. Jestem w szoku. Jak przebrnęłaś przez egzamin na prawo jazdy.
Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
co do ortografi to nie mam pronlemow po prostu mam taki system co nie czyta polskich znakow . a co do prawo jazdy to nie rozumiem co ma jedno z drugim???
|
|
|
|
|
A do czego w tych słowach potrzebny Ci polski system?
pomuc samochud instalacje gazow Kończę ?po mój komputer wypisuje na mój temat inwektywy A co do problemu, sama go nie rozwiążesz, polecam zakład instalacji gazowych, ale po dokładnym ustawieniu silnika na benzynie Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
CYTAT ... po mój ... co to jest po mój ?;] |
|
|
|
|
Sorki Jednym okiem klawiatka, a drugim telepatrzydło. Rozkojarzonym, bo zara do pracki pomykam.
Dzięki za czujność. Pozdrawiam Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
CYTAT moze mi ktos pomuc mam opla vectre1.6 z 1995 r od jakiegos czasu zeby odpalic samochod po przekreceniu stacyjki musze nacisnac pedal gazu bo mi gasnie jak jest tego przyczyna . samochud ma instalacje gazow ..dzikuje za informacje Najważniejsze to zobacz czy nie masz gdzieś "lewego powietrza" tzn. czy wszystkie przewody doprowadzające powietrze są całe, nie mają pęknięć; oraz nie odłączył się jakiś przewód od podciśnienia. Po za tym przyczyn jest kilka: -padnięty czujnik temperatury cieczy podający info na komputer (jeśli przy minusowych temperaturach gasł po odpaleniu) - uszkodzona sonda lambda - walnięty przepływomierz - jeśli na LPG dużo jeździsz a nie przepalasz go na Pb przestawił się komputer benzynowy na LPG i za bogata mieszanka może być. Pamiętaj, że diabeł tkwi w szczegółach pozdrawiam |
|
|
|
|
kolo pióra mi lata jak ktoś pisze i czy ma problem z ortografią a problem z samochodem - rozszczelniony reduktor.
sam nic nie poradzisz. w zależności co tam masz pod maską ( typ instalacji ) - lajtowa wersja to regeneracja reduktora, mniej lajtowa : jego wymiana. ewentualnie jeśli masz sekwencję to również problem może dotyczyć wtryskiwaczy. |
|
|
|
|
CYTAT - jeśli na LPG dużo jeździsz a nie przepalasz go na Pb przestawił się komputer benzynowy na LPG i za bogata mieszanka może być. jaaaasne , a świstak siedzi i zawija w sreberka chyba, że to taki skrót myślowy. bo nie ma czegoś takiego jak przestawienie na LPG. co najwyżej rozjechanie mapy benzynowej. lewe powietrze odpada - jeśli by było to depnięcie na pedał gazu jeszcze pogarszałoby sprawę - dodatkowe zubożenie czegoś już ubogiego. od uszkodzonej lambdy nie gaśnie po odpaleniu zimnego - ten sygnał jest przez ecu po prostu przez pewien czas ignorowany - zimna sonda nie generuje właściwego sygnału. zgodzę się co do przepływki - ale ten problem raczej występowałby bez względu na temp. silnika. w celu wyeliminowania wpływu gazu na takie zachowanie , proponuje jeden dzień pojeździć tylko na benzynie- i sprawdzić na drugi dzień z rana . problem występuje dalej - szukamy w benzynie. problemu nie ma - naprawiamy gaz. |
|