NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »
odpalenie samochodu, dlaczego
ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 16:01  
moze mi ktos pomuc mam opla vectre1.6 z 1995 r od jakiegos czasu zeby odpalic samochod po przekreceniu stacyjki musze nacisnac pedal gazu bo mi gasnie jak jest tego przyczyna . samochud ma instalacje gazow ..dzikuje za informacje3m sie

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 16:01  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 16:07  
ortografia interpunkcja składnia i ogonki

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 16:27  
Mój Boże. Jestem w szoku. Jak przebrnęłaś przez egzamin na prawo jazdy.

Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 16:41  
co do ortografi to nie mam pronlemow po prostu mam taki system co nie czyta polskich znakow . a co do prawo jazdy to nie rozumiem co ma jedno z drugim???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 16:54  
A do czego w tych słowach potrzebny Ci polski system?

pomuc

samochud

instalacje gazow

Kończę ?po mój komputer wypisuje na mój temat inwektywy smiech2

A co do problemu, sama go nie rozwiążesz, polecam zakład instalacji gazowych, ale po dokładnym ustawieniu silnika na benzynie umiech

Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 17:07  
CYTAT

... po mój ...

co to jest po mój ?;]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 17:21  
Sorki smiech2 Jednym okiem klawiatka, a drugim telepatrzydło. Rozkojarzonym, bo zara do pracki pomykam.
Dzięki za czujność.
Pozdrawiam umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 18:58  
CYTAT
moze mi ktos pomuc mam opla vectre1.6 z 1995 r od jakiegos czasu zeby odpalic samochod po przekreceniu stacyjki musze nacisnac pedal gazu bo mi gasnie jak jest tego przyczyna . samochud ma instalacje gazow ..dzikuje za informacje3m sie

Najważniejsze to zobacz czy nie masz gdzieś "lewego powietrza" tzn. czy wszystkie przewody doprowadzające powietrze są całe, nie mają pęknięć; oraz nie odłączył się jakiś przewód od podciśnienia. Po za tym przyczyn jest kilka:
-padnięty czujnik temperatury cieczy podający info na komputer (jeśli przy minusowych temperaturach gasł po odpaleniu)
- uszkodzona sonda lambda
- walnięty przepływomierz
- jeśli na LPG dużo jeździsz a nie przepalasz go na Pb przestawił się komputer benzynowy na LPG i za bogata mieszanka może być.
Pamiętaj, że diabeł tkwi w szczegółach
pozdrawiamgood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 19:00  
kolo pióra mi lata jak ktoś pisze i czy ma problem z ortografią umiech a problem z samochodem - rozszczelniony reduktor.
sam nic nie poradzisz. w zależności co tam masz pod maską ( typ instalacji ) - lajtowa wersja to regeneracja reduktora, mniej lajtowa : jego wymiana. ewentualnie jeśli masz sekwencję to również problem może dotyczyć wtryskiwaczy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2010r. 19:12  
CYTAT

- jeśli na LPG dużo jeździsz a nie przepalasz go na Pb przestawił się komputer benzynowy na LPG i za bogata mieszanka może być.

:szok: jaaaasne , a świstak siedzi i zawija w sreberka umiech
chyba, że to taki skrót myślowy. bo nie ma czegoś takiego jak przestawienie na LPG. co najwyżej rozjechanie mapy benzynowej.
lewe powietrze odpada - jeśli by było to depnięcie na pedał gazu jeszcze pogarszałoby sprawę - dodatkowe zubożenie czegoś już ubogiego.
od uszkodzonej lambdy nie gaśnie po odpaleniu zimnego - ten sygnał jest przez ecu po prostu przez pewien czas ignorowany - zimna sonda nie generuje właściwego sygnału.
zgodzę się co do przepływki - ale ten problem raczej występowałby bez względu na temp. silnika.
w celu wyeliminowania wpływu gazu na takie zachowanie , proponuje jeden dzień pojeździć tylko na benzynie- i sprawdzić na drugi dzień z rana . problem występuje dalej - szukamy w benzynie. problemu nie ma - naprawiamy gaz.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »