~~janosik | |
|
|
Cy starostą stalowowolskim powinien zająć się prokurator, ja uważam że tak, a oto fakty.
Wiesiu Siembida, który z nadania posła Bladka został starostą stalowowolskim. Zaangażował firme żony do sprzątania siedziby starosty, jak by tego było mało jako właściciel firmy przewozowej wynajmującej autobusy i zatrudniający kierowców emerytów świadczy bez przetargu usługi komunikacyjne, tzn. z nadania obsługuje wszystkie wycieczki w szkołach podstawowych i gimnazjach naszego powiatu, oto jak nasz wspaniałomyślny starosta zarabia potrzykroć. Jakby było mało 7 czerwcz urządził sobie igrzyska na koszt podatników, z pompą otwiera swoje nowe biuro gdzie chce posadzić swoją tłustą dupe, tylko ja się pytam dlaczego za nasze pieniądze i czy temu gościowi ciągle mało i mało. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~obiektywny | |
|
|
do Janosika - człowieku zgłoś się do przychodni na ul. Wyszyńkiego, tam może znajdą lekarstwo na Twoją dolegliwość?
|
|
|
~~obiektywny | |
|
|
sorki, oczywiście Wyszyńskiego
|
|
|
~~@@@@ | |
|
|
Ta firma sprzata też w ATS-ie i miasto zatyka ryja jak nas szkopy trują(zadnych kontroli)-TO PRAWDA
|
|
|
~~mieszkaniec | |
|
|
Dlaczego Janosik ma iść do psychiatry? Dlatego, że pisze prawdę? Przecież wielu mieszkańców Stalowej Woli tak myśli. Ja również. Słysząc zdania innych utwierdzam się w przekonaniu, że dla naszej władzy ludzie się nie liczą. Liczy się tylko kasa. Likwiduje szkoły, które dają przyszłość młodzieży (np. ZS 5), tylko z powodu oszczędności. Szkoły nigdy nie były powoływane dla zysku. To zakłady użyteczności publicznej. One z założenia nie mają przynosić KASY. Widać Starosta o tym zapomniał. Poza szkołami szpital i inne instytucje. Jak oglądam Stellę, to nóż się w kieszeni otwiera. Przecież ten Pan nawet nie potrafi złożyć zdania zgodnie z zasadami j.polskiego. Mam nadzieję, że czyta nasze wywody i może wyciągnie wnioski.
WNIOSEK: MYŚLEĆ NIE TYLKO O SOBIE. SĄ TEŻ INNI KTÓRZY CZUJĄ, MYŚLĄ, I SĄ NORMALNYMI LUDŻMI, DLA KTÓRYCH DECYZJE PODJĘTE PRZEZ STAROSTĘ TO BYĆ ALBO NIE BYĆ. |
|
|
~~obiektywny | |
|
|
do "mieszkańca",
dlaczego do psychiatry? a no dlatego , że Janosik od kilku tygodni wypisuje to samo. Jeśli ma jakieś kompromitujące materiały niech idzie do prokuratury a nie wypisuje głupoty na forum. Jednak podejrzewam, że to człowiek sfrustrowany, odsunięty od żłobu, który nie może pogodzić się z porażką. |
|
|
|
|
|
W dodatku nie zdradzający oznak częstego myślenia:haha:
|
|
~~mieszkaniec | |
|
|
Być może macie rację. Janosik może jest odsunięty od tzw. żłobu, nie zmienia to jednak faktu, że to co dzieje się w Stalowej woła o pomstę do nieba. Ja jednak mam nadzieję, że ktoś starostę kiedyś rozliczy z podjętych decyzji. Z ciekawości chciałam zobaczyć oświadczenia majatkowe panów z powiatu. Ciekawe, dlaczego się nie otwierają? Jakoś z radnymi miejskimi kłopotu nie ma. Może jednak mają coś do ukrycia?
|
|
|
~~obiektywny | |
|
|
do mieszkańca.
Co takiego się dzieje w powiecie? Nic o tym nie piszesz, jeśli coś wiesz do dawaj do prokuratury lub na forum. Bo na razie to chcesz wywołać jakoś pyskówkę na forum. Po raz kolejny pytam się o fakty... |
|
|
~~666 | |
|
|
Naprawdę nie widzisz? Zainteresuj się trochę polityką w mieście.
|
|
|
|
|
|
Bądź tak dobry i oświeć nas.
|
|
|
|
|
~janosik też nic więcej do dodania nie ma oprócz wklejania cały czas tego samego z tymi sammymi literówkami?
|
|
~~janosik997 | |
|
|
To co przedstawiłem powyżej to są fakty namacalne, dołączyłbym jeszcze do tych faktów kariere naszego kochanego posla Bladka począwszy od tokarza, poprzez Uniwersytet Marksizmu i Leninizmu a skończywszy na posłowanu w Pisie. Ciekaw jestem jak na to zapatruje się IPN , czy Bladek będąc aktywnym działaczem ZSMP i PZPR nie zapisał ię na trwałe, a może już zdąrzył sobie wyszyścić akta. Wiesiu Siembida został namaszczony przez naszego posła, został starostą mimo braku mandatu rdnego, sam nie startowa w wyborach bo nikt na kierowce autbusu by nie zagłosował. Faktem jest , że jako właściciel firy przewozowej bez przetargu świadczy usługii dla szkół będących w dyspozycji powiatu. Inną sprawą jest to fakt świadczenia usług sprzątania w budynkach powiatu przez firmę , której właścicielką jest jego żona i chwała mu za to, koryto i profity z niego płynące opanoał całkowicie. Ja się jeszcze raz pytam czy tym Panem ni powinna się zająć prokutratura , a może CBA
|
|
|
|
|
|
Hmmm myślę, że najlepszej odpowiedzi udzieli ci prokuratura albo CBA. Napisz, na pewno odpowiedzą
|
|
~~obiektywny | |
|
|
Do Janosika.
To, że ktoś był kierowcą czy tokarzem nie dyskwalifikuje ich do piastowania innych stanowisk. Popatrz w telewizor na obrady sejmu , tam jest 459 wykształconych ludzi i co robią? Robią sobie igrzyska na naszych oczach i za nasze pieniądze. A Ty przyczepiłeś się do tych dwóch. Trochę rozwagi… |
|
|
|
|
|
Może go Siembida z autobusu za coś wywalił i teraz obciachu przeboleć nie może
|
|
~~666 | |
|
|
Oj obiektywny. Może przyczepił się do tych dwóch, bo są na własnym podwórku. To co dzieje sie w sejmie, sami widzimy. Mam wrażenie, że echelon i obiektywny mają problem sami ze sobą. Podtrzymują temat sztucznie i próbują wywołać pyskówkę. Przecież mieszkańcy miasta są normalnymi, myślącymi ludźmi, nie potrzebują, żeby ktoś im nakreślał spojrzenie na niektóre sprawy. Ciekawe, że nie potrafią zrozumieć, że ktoś ma inne zdanie.
|
|
|
~~obiektywny | |
|
|
zapewniam, że nie mam żadnych problemów. Problemy mają ci, co anonimowo obrażają ludzi na forum. Na tym kończę wypowiedzi na temat, bo być może stanę się taką samą zgorzchniałą gnidą jak Janosik i nim podobne...
|
|
|
~~janosik 007 | |
|
|
czytam to wasze forum i co widzę obiektywny twierdzi ze nie obraża a jednak nazywa gnidą kogoś (pewnie nigdy się nie spotkali)co ma odwagę coś krytykować, wielu bonzów z górnej półki w Stalowej to skorumpowane s...ny, wystarczy otrzeć się o kilka urzędów i już ma się pełny obraz, dasz to masz, to jest motto tych u żłobu, i wierzcie mi można załatwić wszystko, nawet to co niemożliwe tylko kwestia ceny, a Stalowa nie jest wyjątkiem wręcz przeciwnie, \"świeci przykładem\", nie dotarłem do starostwa ale np: SANEPID, spółdzielnia mieszkaniowa, kilka szkół, czyli dasz to masz jest podstawą bytu wierchuszki stalowowolskiej
|
|
|
~~Pawulon | |
|
|
do 666 : echelon i obiektywny to jak nic przydupasy Siembidy lub koledzy ktorzy czerpia korzysci z takiego ukladu rzeczy - to sa polskie realia !!
|
|
|