NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
1 2 »
inne obozy pracy w Stalowej Woli,
~~nana
ff
Wysłany: 26 Cze 2008r. 22:33  
Chciałam wskazać innych pracodawców jawnie wykorzystujących pracowników i nie tylko.Restauracja Roma w Stalowej Woli niedawno ogłosiła nabór pracowników do obsługi imprez okolicznościowych.Zgłosiło się wiele chętnych osób,po kilku szumnych szkoleniach oczekiwanie na swoją kolejkę i wreszcie jest...16 godzin pracy za 60 zł po które trzeba kilka razy umawiać się na kolejne terminy.Strasznie duża kasa której szef Romy nie może wypłacić z jednej prostej przyczyny testował kolejnego darmowego pracownika.Proszę piszcie o innych takich cwaniakach aby ludzie wiedzieli zanim zaczną się łudzić że mają pracę.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Cze 2008r. 22:33  

~~nana
ff
Wysłany: 26 Cze 2008r. 22:56  
CYTAT
Chciałam wskazać innych pracodawców jawnie wykorzystujących pracowników i nie tylko.Restauracja Roma w Stalowej Woli niedawno ogłosiła nabór pracowników do obsługi imprez okolicznościowych.Zgłosiło się wiele chętnych osób,po kilku szumnych szkoleniach oczekiwanie na swoją kolejkę i wreszcie jest...16 godzin pracy za 60 zł po które trzeba kilka razy umawiać się na kolejne terminy.Strasznie duża kasa której szef Romy nie może wypłacić z jednej prostej przyczyny testował kolejnego darmowego pracownika.Proszę piszcie o innych takich cwaniakach aby ludzie wiedzieli zanim zaczną się łudzić że mają pracę.

~~zaza
ff
Wysłany: 26 Cze 2008r. 23:09  
Nastepny obóz pracy w Stalowej Woli to Tawerna . Tam nie masz żadnych praw .Tylko obowiązki.Zero urlopów co najwyzej w lutym,w kazdej chwili musisz by do dyspozycji właścicielki.Twój wolny czas to jej czas.wrzaski i krzyki właścicielki to codzienna norma. Tam dopiero sie dzieje......

~~bez nicka
ff
Wysłany: 27 Cze 2008r. 08:16  
pracownika trzeba odpowiednio umotywowac jeżeli nie odpowiednią pensją to zastraszeniem, przecież setki bezrobotnych czekają na jego miejsce na ulicychytry u kretynow się nie pracuje szkoda życia

~~szczera szydera
ff
Wysłany: 27 Cze 2008r. 16:51  
Obóz pracy Tesco - wystarczy popatrzeć na twarze osób tam "pracujących" za najniższą krajową. Sztuczny uśmiech dla klienta,monitoring obserwujący głównie pracowników czy czasem nie rozmawiaja pomiędzy soba lub z jakimś znajomym klientem. Czy ktoś pamięta ilu było pracowników gdy otwierali, a teraz to nawet ciężko kogoś znaleźć by się zapytać o dany towar i to nie z powodu że ludzie się zwalniają tylko oszczędności jak zwykle na pracownikach, 10 czy 5 i tak muszą to samo zrobić i tyle samo towaru przerzucić, a kasjerek też coraz mniej a kolejki do kas coraz dłuższe, a kiedyś było hasło nad kasami: jeśli kolejka liczy 10 osób otworzymy następną kasę - czy coś takiego. Tylko nie ma kto obsługiwać, bo po co zatrudniać nowych pracowników, trzeba im płacić. Teraz to nawet nie bardzo do ubikacji nie wolno im pójść bo kolejkę klientów najpierw trzeba rozładować.

~~rial
ff
Wysłany: 28 Cze 2008r. 17:14  
a no to napiszemy : syf,smród,bród,mobbing,setki ton złomu na halach maszyn i wokół budynków(tzw produkt)
brak części zamiennych,brak ubrań dla pracowników,brak szafek na odzież,częsty brak wody pitnej,podobno brak podstawowych narzędzi pracy dla pracowników.
Krzyki,wrzaski,zastraszanie,potrącanie premii
Kultura osobista jak również znajomość zasad współpracy,poszanowania pracownika oraz znajomośc podstawowych zasad społecznych u kierownictwa - zjawisko nie występuje
6(sześć) złoty na pranie odzieży roboczej
Nie stój,nie chodź,nie łaź,nie rozmawiaj,"uważaj bo tam jest kamera",przytakuj przełożonemu,kiedy Cię jebie i sie uśmiechaj.

Firma z kapitałem zagranicznym,prężnie rozwijająca telewizje przemysłową,szerząca mobbing i wyzysk oraz stres, jak również niechęć do wykonywania czynności na zajmowanym stanowisku,zajmująca się produkcją złomu aluminiowego w postaci felg,posiadająca wakaty dla kobiet, z uwagi na fakt, iż żaden szanujący się mężczyzna,posiadający skromne zdolności manualne, odrobinę wiedzy i kultury w takich warunkach i z "takim" kierownictwem długo pracował nie będzie(za niepełną wypłatę), a wracając do kobiet - trudna sytuacja na rynku pracy w Stalowej Woli i okolicach - więc braki w personelu jakoś trzeba uzupełnić.

pozdro dla kierownika obróbki mechanicznej - nie drzyj ryja i nie zabieraj premii bez powodu,to i ludzi ci nie będzie brakować na obróbce i ślusarni...
Plusyraca na jakiś czas,dobry dojazd,posiłki regeneracyjne dla pracowników(tylko 2 i 3 zmiana),wypłata na czas(chyba,bo wziąłem tylko dwie,w tym jedna niepełna) i podziękowałem...

Z niewolnika nie ma pracownika

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 28 Cze 2008r. 17:19  
Kapitalizm to zło ! Stąd to wszystko wynika. Musi wrócić socjalizm z mechanizmami wolnego rynku. Czyli sterowany kapitalizm, nie centralnie, a prawnie. Kropka. Za mobbing, wyzysk, oszustwa, szarą strefę - wieloletnie więzienia i konfiskata majątków!

~~gosc kiedys taw
ff
Wysłany: 28 Cze 2008r. 17:21  
CYTAT
Nastepny obóz pracy w Stalowej Woli to Tawerna . Tam nie masz żadnych praw .Tylko obowiązki.Zero urlopów co najwyzej w lutym,w kazdej chwili musisz by do dyspozycji właścicielki.Twój wolny czas to jej czas.wrzaski i krzyki właścicielki to codzienna norma. Tam dopiero sie dzieje......

Nie ma Alana P. i ta klijentka co rzadzi Tawerna mysli ze wszystkie rozumy pozjadala - bez Alana to juz nie ta sama knajpa

~~Dominika
ff
Wysłany: 29 Cze 2008r. 12:42  
A ja tam nie narzekam. Nigdy nie szukam pracy w Stalowej Woli. Jest internet, gazeta wyborcza z ogloszeniami firm z calej Polski. Pracy jest naprawde duzo. Od 2 lat pracuje w firmie farmaceutycznej, ponad 4 tys netto, samochod, laptop... I co po mi jakies Tesco czy Tawerna ?

~~sss
ff
Wysłany: 29 Cze 2008r. 13:38  
Dominika ...chwalisz sie czy zaliszjezyk

~~Luna
ff
Wysłany: 29 Cze 2008r. 13:56  
CYTAT
A ja tam nie narzekam. Nigdy nie szukam pracy w Stalowej Woli. Jest internet, gazeta wyborcza z ogloszeniami firm z calej Polski. Pracy jest naprawde duzo. Od 2 lat pracuje w firmie farmaceutycznej, ponad 4 tys netto, samochod, laptop... I co po mi jakies Tesco czy Tawerna ?

I co mamy ci uwierzyc ze w STalowej pracujesz? Spadaj, my o stw piszemyjezyk

~~rezerwista
ff
Wysłany: 29 Cze 2008r. 19:04  
Huta i elektrownia to też takie małe obozy pracy.
W tych zakładach też wyzyskują ludzi na maksa bo co mądrzejsi pouciekali i nie chcą wrócić do tego syfu.

~~rychu
ff
Wysłany: 29 Cze 2008r. 20:03  
Dobry temat może co niektórzy szefowie sie zawstydza a nie z ryjem podniesionym po Stalowej chodzą

~~ktos
ff
Wysłany: 29 Cze 2008r. 20:26  
CYTAT
Dobry temat może co niektórzy szefowie sie zawstydza a nie z ryjem podniesionym po Stalowej chodzą

To jak by jescze pare nazwisk podac.W Tesco widziałem jak jakiś debil kierowniczyna wytrzasal sie nad pracownikiem bo to on jest PANISKIEM a jak potem ja sie jego cos zapytalem to lache robil ze odpowiedział nie mowiac juz o pomocy tacy kretyni sa na tych stanowiskach.Wiec może z nazwiska podawac.

~~Lidka
ff
Wysłany: 30 Cze 2008r. 08:59  
Piekarnia Galicyjska też nie lepsza, kto tam pracował wie o czym pisze. Pozdrawiamy załogę która jescze tam tyra.Powodzenia moi mili!!!good

~~ GUCIO
ff
Wysłany: 30 Cze 2008r. 13:48  
CYTAT
Piekarnia Galicyjska też nie lepsza, kto tam pracował wie o czym pisze. Pozdrawiamy załogę która jescze tam tyra.Powodzenia moi mili!!!good

TAK ZGADZAM SIE Z BYŁĄ PRACOWNICZKĄ TEJ PIEKARNI TAM JEST TAKI BRUD I SYF ZE NIEMACIE POJĘCIA I DOTEGO TE KALARUCHY TEGO SIĘ NIEDA OPISAĆ NAWET KTO TAM PRACOWAŁ TO WIE PO ILE GODZIN SIĘ PRACUJE I ILE SIĘ ZARABIA NIEPOLECAŁ BYM NIKOMU TAKIEGO ZAKŁADU PRACY

~~Lidka
ff
Wysłany: 30 Cze 2008r. 15:36  
zdziwiony TAK ZGADZAM SIE Z BYŁĄ PRACOWNICZKĄ TEJ PIEKARNI TAM JEST TAKI BRUD I SYF ZE NIEMACIE POJĘCIA I DOTEGO TE KALARUCHY TEGO SIĘ NIEDA OPISAĆ NAWET KTO TAM PRACOWAŁ TO WIE PO ILE GODZIN SIĘ PRACUJE I ILE SIĘ ZARABIA NIEPOLECAŁ BYM NIKOMU TAKIEGO ZAKŁADU PRACY [/cytat]

Racja, a najgrsze jest to ze pracuje się po nocach , szef sie nad pracownikiem wydziera (nie pisze o zmianach nocnych tylko o przedłużającej sie pracy w dzień do nocy). A moje koleżanki tez tam pracują w biurze i mówia że tam dopiero są cyrki. Rzmowy między pracownikami to jest najgorsza rzecz i można za to wyleciec - to jest kumoterstwo takzwane. Bzdura totalna. Skąd sie tacy własiciele biorą?

~~nana
ff
Wysłany: 30 Cze 2008r. 21:34  
kochani pan kierownik prowadził nabór do sklepów firmowych piekarni galicyjskiej- pyta przyszłego pracownika czy jest dyspozycyjny-bo sklep jest czynny od godziny 6 a pracownik musi być na godzinę 5.pytam godzina codziennie za darmo,bagno,i jeszcze system premiowania 'motywacyjny'pożal się Boże.Najgorsze jest to że my tak piszemy i piszemy ,a oni i tak zrobią swoje.Ludzie nie mają pracy i w każdych warunkach będą pracować..

~~nati
ff
Wysłany: 1 Lip 2008r. 22:29  
Ciekawe o jakiej premii mowisz, bo za moich czasdow to oproczx rozdartej paszczy wlasciciela i pretensji do wszytskjich to premii zadnych nie bylo, wiec za bardzo bym na to nie liczyla teraz. A ze u nas jets taka a nie inna sytuacja to wlasnie wyzyskiwacze to wykorzystuja. No na sczescie niektorzy maja rozeznanie w "TAKICH FIRMACH" i dwa raz sie zastanowia zanim tam pojda. Bo nie warto sobie nawet rak czyms takim brudzic i czasu szkoda i nerwow...bo tam ci beda potzrebne.

~~Anty
ff
Wysłany: 3 Lip 2008r. 16:35  
CYTAT
~rial
a no to napiszemy : syf,smród,bród,mobbing,setki ton złomu na halach maszyn i wokół budynków(tzw produkt)
brak części zamiennych,brak ubrań dla pracowników,brak szafek na odzież,częsty brak wody pitnej,podobno brak podstawowych narzędzi pracy dla pracowników.
Krzyki,wrzaski,zastraszanie,potrącanie premii
Kultura osobista jak również znajomość zasad współpracy,poszanowania pracownika oraz znajomośc podstawowych zasad społecznych u kierownictwa - zjawisko nie występuje
6(sześć) złoty na pranie odzieży roboczej
Nie stój,nie chodź,nie łaź,nie rozmawiaj,\"uważaj bo tam jest kamera\",przytakuj przełożonemu,kiedy Cię jebie i sie uśmiechaj.

Firma z kapitałem zagranicznym,prężnie rozwijająca telewizje przemysłową,szerząca mobbing i wyzysk oraz stres, jak również niechęć do wykonywania czynności na zajmowanym stanowisku,zajmująca się produkcją złomu aluminiowego w postaci felg,posiadająca wakaty dla kobiet, z uwagi na fakt, iż żaden szanujący się mężczyzna,posiadający skromne zdolności manualne, odrobinę wiedzy i kultury w takich warunkach i z \"takim\" kierownictwem długo pracował nie będzie(za niepełną wypłatę), a wracając do kobiet - trudna sytuacja na rynku pracy w Stalowej Woli i okolicach - więc braki w personelu jakoś trzeba uzupełnić.

pozdro dla kierownika obróbki mechanicznej - nie drzyj ryja i nie zabieraj premii bez powodu,to i ludzi ci nie będzie brakować na obróbce i ślusarni...
Plusyraca na jakiś czas,dobry dojazd,posiłki regeneracyjne dla pracowników(tylko 2 i 3 zmiana),wypłata na czas(chyba,bo wziąłem tylko dwie,w tym jedna niepełna) i podziękowałem...

Z niewolnika nie ma pracownika

to nie rial,tylko Anty i nie kopiuj prostaku cudzych postów,jak nie potrafisz nic dać od siebie to rzuć sie do Sanu

~~rial
ff
Wysłany: 4 Lip 2008r. 00:01  
Prostak to cie krzywusie zrobil plamiac przy okazji firanke sasiadki.

~~malina
ff
Wysłany: 4 Lip 2008r. 09:25  
jedyna rada jaka przychodzi mi do głowy to PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY.

~~Anty
ff
Wysłany: 4 Lip 2008r. 15:50  
CYTAT
Prostak to cie krzywusie zrobil plamiac przy okazji firanke sasiadki.

..to widziałeś i dopiero teraz o tym piszesz?bystry jestes,fajfusie
no,nadajesz sie na prawą rękę pana P, będziecie obaj najmądrzejsi....

~~nana
ff
Wysłany: 4 Lip 2008r. 21:06  
wiecie co jak czytam te nasze wypowiedzi to widzę jacy jesteśmy mocni w gębie,kiedy piszemy o gnębiących nas sprawach,ale jesli chodzi o konfrontacje to cicho i dajemy się dalej poniżać.Zróbmy coś z tym.Niesprawiedliwości jest wiele trzeba zacząć stawiać weto wobec krzywdzących i łamiących prawa pracowników nieuczciwych pracodawców.

~~Dominika
ff
Wysłany: 5 Lip 2008r. 12:41  
CYTAT
CYTAT

I co mamy ci uwierzyc ze w STalowej pracujesz? Spadaj, my o stw piszemyjezyk

Tak, pracuje w Stalowej. Mieszkam na Okulickiego. Umowe podpisalam w Warszawie, ale miejsce pracy to Stalowa Wola. Wiec nie zabieraj glosu jak nie masz pojecia. Pozdrawiam.

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »