~~21q | |
|
|
Może ktoś wie czy działa już internet darmowy (radiowy) w Stalowej Woli obiecany przez Urząd Miasta
I Jaki sprzęt trzeba dokupić aby działał poprawnie . |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~xvx | |
|
|
W tym kraju można dostać za darmo tylko po mordzie.
|
|
|
~~xyz | |
|
|
na przyszłość czytaj dokładnie artykuły
zreszta jak bedzie ten net to nie zdziw sie jak wiecej go nie bedzie |
|
|
~~olo | |
|
|
na porębach działa
i nawet śmiga całkiem nieźle |
|
|
~~xyz | |
|
|
chyba jak we wiaderku sobie przyniesiesz
|
|
|
~~olo | |
|
|
no chyba nie ;p
wystarczy, ze laptopie wlacze antene i internet jest moze najpierw sprawdz, potem sie wypowiadaj |
|
|
~~tesew | |
|
|
CYTAT na porębach działa olo ja na laptopie wlaczam to mam kilka sieci ale sa zabezpieczone masz jakas dodatkowa antene?do jakiej sieci sie logujesz???
i nawet śmiga całkiem nieźle |
|
|
~~olo | |
|
|
nie ma żadnej dodatkowej, taka już była w laptopie
mi wykrywa zawsze 2 - 3 niezabezpieczone sieci przynajmniej jak będę w stw to sprawdzę |
|
|
~~rafalito | |
|
|
Pod UM działa i pod MDK na 100% - sprawdzone
|
|
|
~~hehe | |
|
|
Za darmo z netu można korzystać jeżeli mieszkasz w blokach w pobliżu MiniMaxa - dostępna jest niezabezpieczona sieć Max-Hotspot-Taras
|
|
|
~~olo | |
|
|
i co xyz, łyso ci?
|
|
|
~~xyz | |
|
|
Ja wiem ze działa pod UM, MDK, maxie czy katarzynce ale takie coś to każdy może sobie zrobić na zwykłym routerze Ze ci wykrywa siec niezabezpieczona nie znaczy to ze jest to siec ktora miasto obiecalo Do wi-fi po miescie z prawdziwego zdarzenia jest potrzebny nieco lepszy sprzęt i pewnie szybko w stalowej tego nie zobaczymy. Teraz mozemy sobie biegac w rozne miejsca w miescie i szukac szczescia.
|
|
|
~~zaq | |
|
|
CYTAT Ja wiem ze działa pod UM, MDK, maxie czy katarzynce ale takie coś to każdy może sobie zrobić na zwykłym routerze Ze ci wykrywa siec niezabezpieczona nie znaczy to ze jest to siec ktora miasto obiecalo Do wi-fi po miescie z prawdziwego zdarzenia jest potrzebny nieco lepszy sprzęt i pewnie szybko w stalowej tego nie zobaczymy. Teraz mozemy sobie biegac w rozne miejsca w miescie i szukac szczescia. nie lepszy sprzęt, tylko więcej nadajników, a do tych nadajników trzeba też net podciągnąć. Najłatwiej poczekać aż zbudują tę infrastrukture światłowodową w całym mieście i do niej podpiąć hot-spoty. Chyba że miałeś na myśli WiMax - jeden nadajnik objąłby większość powiatu, niesty karty (odbiorniki) są mało powszechne i dogie jeszcze, ale za pare lat może coś takiego zrobią. Teraz najwazniejsza sprawa to rozprowadzić światłowody po mieście i podpiąć się do ogólnopolskieggo MAN-u Da to nam dostęp do szybkich i w miarę tanich łącz. Np. Lubelski LubMAN sprzedaje łącza 10Mbit za ok 50 zł NA takim łączu bez problemu mozna zrobić sobie wideokonferencję Trzymam kciuki za kontynuację projektu. http://www.cyf-kr.edu.pl/_img/polska.png |
|
|
~~zaq | |
|
|
CYTAT Ja wiem ze działa pod UM, MDK, maxie czy katarzynce ale takie coś to każdy może sobie zrobić na zwykłym routerze Ze ci wykrywa siec niezabezpieczona nie znaczy to ze jest to siec ktora miasto obiecalo Do wi-fi po miescie z prawdziwego zdarzenia jest potrzebny nieco lepszy sprzęt i pewnie szybko w stalowej tego nie zobaczymy. Teraz mozemy sobie biegac w rozne miejsca w miescie i szukac szczescia. nie lepszy sprzęt, tylko więcej nadajników, a do tych nadajników trzeba też net podciągnąć. Najłatwiej poczekać aż zbudują tę infrastrukture światłowodową w całym mieście i do niej podpiąć hot-spoty. Chyba że miałeś na myśli WiMax - jeden nadajnik objąłby większość powiatu, niesty karty (odbiorniki) są mało powszechne i dogie jeszcze, ale za pare lat może coś takiego zrobią. Teraz najwazniejsza sprawa to rozprowadzić światłowody po mieście i podpiąć się do ogólnopolskieggo MAN-u Da to nam dostęp do szybkich i w miarę tanich łącz. Np. Lubelski LubMAN sprzedaje łącza 10Mbit za ok 50 zł NA takim łączu bez problemu mozna zrobić sobie wideokonferencję Trzymam kciuki za kontynuację projektu. http://www.cyf-kr.edu.pl/_img/polska.png" border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" /> |
|
|
~~Edzio | |
|
|
Z pieniędzy obiecanych dla Podkarpacia lwia część trafi lub już trafiła do tepsy (na położenie kabli tam, gdzie jeszcze ich nie położyła). To jest walenie kotka w bambuko, dawanie kasy dla tej instytucji (prawie) charytatywnej.. Jednym słowem mówiąc, gówno nam się dostanie a nie światłowodowe sieci dostępne za darmo.
|
|
|
~~xyz | |
|
|
zobaczymy swiatłowody jak swinia gwiazdy
|
|
|
~~xyz | |
|
|
i co olo łyso Ci
|
|
|
~~olo | |
|
|
no bardzo
ja swoje zdanie podtrzymyje - na porębach internet jest i nie muszę go sobie przynosić w wiaderku ;p |
|
|
~~xyz | |
|
|
u mnie w domu tez masz za free mozesz podejsc pod okno i korzystac ile dusza zapragnie
|
|
|
~~21q | |
|
|
Mi też wykrywa ale jak chcę się połączyć do każe mi się skontaktować z administratorem .
Może ktoś napisze instrukcię jak się zna od A do Z dla laików . Pozdrawiam komputwerowców.:zzz: |
|
|
~~antySocjalista~ | |
|
|
Już dosyć tych cenzurowanych fal radiowych w otoczeniu. Radio, TV, GSM, WiFi, co jeszcze? My to wszystko jeszcze wytrzymujemy? Już lepsze światłowody, lecz pozostaje problem połączenia się z laptopem/telefonem/etc.
|
|
|
~~zzzz | |
|
|
wszystko co za darmo to do du***
|
|
|