|
|
|
jakies opinie i komentarze ? moze ktos z was szkoli sie w nich badz słyszał jakieś opinie od znajomych ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
powiem Ci tak, jeśli chcesz związać się z wojskiem to tylko jako oficer. Poza tym w tym roku nabór do szkół podoficerskich jest wstrzymany ze względu na kryzys w siłach zbrojnych. W takim razie pozostaje Ci nauka w WSO Wrocław ale najpierw trzeba się tam dostać
|
|
|
|
|
A czy do oficerskiej też nie jest czasem nabór wstrzymany?
|
|
|
|
|
w tym roku wstrzymany jest tylko nabór do 12 miesięcznego studium oficerskiego czyli dla absolwentów uczelni wyższych, do WSO Wrocław nabór dla absolwentów szkół średnich odbywa się na bieżąco
|
|
|
|
|
Znajomy się zastanawiał, więc jak już jest tu ktoś co jest zorientowany to się spytam w jego imieniu: do tego 12-miesięcznego studium przyjmowani są tylko magistrzy czy licencjaci również?
|
|
|
|
|
CYTAT jakies opinie i komentarze ? moze ktos z was szkoli sie w nich badz słyszał jakieś opinie od znajomych ? A ja powiem tak, jak chcesz normalnie zyc to nie idz do woja, to syf kila i mogila. Jak bedziesz mial szczescie, to tylko zeswirujesz, jezeli bedziesz mial pecha to ustrzela cie w Afganie albo innym Iranie |
|
|
|
|
CYTAT Znajomy się zastanawiał, więc jak już jest tu ktoś co jest zorientowany to się spytam w jego imieniu: do tego 12-miesięcznego studium przyjmowani są tylko magistrzy czy licencjaci również? od przyszłego roku (bo w tym roku nabór jest zawieszony) będą mogli starać się również o przyjęcie absolwenci studiów licencjackich |
|
Dołączył: 28 Lip 2009r. Skąd: stalowa wola, nisko Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Szczerze powiedziawszy to niewiem jak w tym roku jest z naborem, natomiast starałem się w zeszłym do szkoły podoficerskiej do Dęblina.
Opowiem wam jak to wyglada: - dokumenty do WKU - wyjazd do Jarosławia lub /rzeszowa na psychotesty - badania lekarskie w Przemyslu ja robiłęm 3 dni takie jest tam pojecie o czym kolwiek gdy te etapy sie przejdzie - egzaminy wewnetrzne w danej szkole - j. angielski ( czytanie, słuchanie , pisanie - egz sprawnosci fizycznej bieg, lub pływanie ( egzaminy wewnetrzne zaleza od danej szkoły ) a pozniej ilosc miejsc 80 a chetnych bylo ok 700 set oczywiscie z kandydatami przychodzili ojcowie i wujkowie płk, majorowie, itp czyli bez znajomosci jest ciezko. Ja osobiscie sie nie dostałem Auto Ślub - Zawioze do ślubu pięknym nissanem altimą, oraz mitsubishi lancer kolory białe idealne na ślub. Konkurencyjne ceny! Zapraszam mazan85@poczta.onet.pl gg 8867405,priv |
|
|
|
|
a później będziesz pracował do 65 lub 67 lat , bo zmieniają przepisy emerytalne od 2012r
zb |
|