|
|
|
Sejm przyjął ustawę wprowadzającą zakaz palenia Przygotowana przez sejmową komisję zdrowia i popierana przez rząd ustawa wprowadza całkowity zakaz palenia m.in. w barach, restauracjach, dyskotekach, środkach transportu publicznego (w tym w taksówkach i samochodach służbowych), szpitalach i ośrodkach zdrowia, zakładach pracy, na przystankach komunikacji publicznej, publicznych miejscach przeznaczonych do wypoczynku i zabawy dzieci (np. na plażach). Za złamanie zakazu palaczowi grozi 500 zł mandatu. Za nieumieszczenie w lokalu lub pojeździe informacji o zakazie palenia - grzywna. Nareszcie! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Sejm przyjął ustawę wprowadzającą zakaz palenia Przygotowana przez sejmową komisję zdrowia i popierana przez rząd ustawa wprowadza całkowity zakaz palenia m.in. w barach, restauracjach, dyskotekach, środkach transportu publicznego (w tym w taksówkach i samochodach służbowych), szpitalach i ośrodkach zdrowia, zakładach pracy, na przystankach komunikacji publicznej, publicznych miejscach przeznaczonych do wypoczynku i zabawy dzieci (np. na plażach). Za złamanie zakazu palaczowi grozi 500 zł mandatu. Za nieumieszczenie w lokalu lub pojeździe informacji o zakazie palenia - grzywna. Nareszcie! Społeczniak niezły jesteś!! myślisz ze ktoś będzie tego przestrzegał? hahahh |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
To już nie będzie mógł istnieć jakiś kącik palacza ??? Wolno palić tylko w domku??? Czy na balkonie jak będę jarała to mi komenda wpadnie z mandacikiem,bo do sąsiada dymek zaleciał???
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Anulka, zakazu palenia na balkonie nie ma, ale ten "dymek" jak piszesz to jest po prostu smród i jak jesteś dobrze wychowana to nie powinnaś narażać innych na wdychanie tego.
|
|
|
|
|
z dymkiem to będzie jak z miejscami parkingowymi dla inwalidów miały być zaostrzenia i co czy ktoś się przejmuje tym NIE wolne to parkuje
|
|
|
|
|
Właściciele knajp sami będą pilnować, żeby nikt nie palił, bo jak parę razy zapłacą wysoką grzywnę to po nich.
Z ostatniej chwili: No i dupa, dalej będzie jak było... CYTAT Pierwotnie projekt przewidywał wprowadzenie całkowitego zakazu palenia m.in. w restauracjach, barach, dyskotekach. Podczas czwartkowych głosowań przyjęto jednak poprawkę mniejszości liberalizującą te propozycje. Zakłada ona, że właściciele lokali gastronomicznych o powierzchni poniżej 100 metrów kw. będą mogli zdecydować czy lokale te będą w całości przeznaczone wyłącznie dla osób palących czy niepalących. W większych lokalach (powyżej 100 m kw.) właściciel będzie mógł wydzielić sale dla palących.
|
|
|
|
|
CYTAT Właściciele knajp sami będą pilnować, żeby nikt nie palił, bo jak parę razy zapłacą wysoką grzywnę to po nich. Z ostatniej chwili: No i dupa, dalej będzie jak było... To po jakiego wyskakujesz w pierwszym poście jak Filip z konopii? Na szczęście nie tyczy się to e-palenia więc dalej mogę sobie palić przepraszam - inhalować się ( w ep nie zachodzi zjawisko spalania) gdzie chcę i kiedy chcę \"Jeśli coś może się zepsuć, na pewno się kiedyś zepsuje.\" E.Murphy |
|
|
|
|
czy ta ustawa nie jest nie zgodna z konstytucja?
przecież będąc właścicielem lokalu sam decyduje czy mnie mozna palić czy nie, a to czy przyjdą ludzie to zależy od nich wiec jesli u mnie byłoby pozwolenie na palenie to nie palących nikt nie zmusza do przyjścia a palący zechcą przyjść homo suma nihil humanum a me alienum puto. |
|
|
|
|
Dzięki poprawkom PO ta ustawa jest dużo łagodniejsza:-))))
W samochodach służbowych będzie można palić. Ten zakaz akurat był głupi, bo w jaki sposób policjant ma ocenić czy ten samochód jest prywatny czy służbowy "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Znowu PO nie potrafi rzadzić i wprowadza absurdalne przepisy
jak te o zakazie palenia wszędzie paranoja Dam głosa na jesieni na Pis bo widze na PO nie warto |
|
|
|
|
CYTAT Dam głosa na jesieni na Pis no to Walduś daj głos i się nie chwal bo ja bym się wstydził Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
CYTAT To po jakiego wyskakujesz w pierwszym poście jak Filip z konopii? Bo po 23.00 podali, że sejm uchwalił całkowity zakaz palenia ale po godzinie okazało się, że przyjęli jeszcze poprawkę no i dupa... |
|
|
|
|
CYTAT Znowu PO nie potrafi rzadzić i wprowadza absurdalne przepisy jak te o zakazie palenia wszędzie paranoja Dam głosa na jesieni na Pis bo widze na PO nie warto To właśnie część posłów PiS i cały PSL był za całkowitym zakazem palenia:-))) A dzięki poprawkom które zgłosili posłowie PO będzie można palić w wyznaczonych miejscach.... matinis: zanim wysmarujesz jakąś głupotę to sprawdź co się wokół ciebie dzieje... Głosuj na PiS będziesz miał Rzeczpospolitą Hakową:-))) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT To już nie będzie mógł istnieć jakiś kącik palacza ??? Wolno palić tylko w domku??? Czy na balkonie jak będę jarała to mi komenda wpadnie z mandacikiem,bo do sąsiada dymek zaleciał??? Anulka hehe jeszcze wpadną i zakażą nam na balkonie palić, bo się sąsiedzi będą rzucać. Zamiast się zabrać za bandyctwo i pijaństwo to zrobili wielką akcję z papierosami. Kiedyś jak siedziałam w aucie przy aptece to szła grupka debili pijanych i rzucali butelakmi po chodniku i jak zadzwoniłam na policję to mi koleś powiedział, że on nie ma wolnego auta żeby ktoś podjechał, a jak zapytaam czy akutalnie większość znich na stacji benzynowej siedzi i pije kawę to powiedział żebym się w adwokata nie bawiła. Heh luzik, co tam. A jak mu powiedziałam, że jak będzie ktoś przechodził i się im nie spodoba i dostanie wpier.... to powiedział ze nie ma czasu ze mną gadać. Tak poza tematem. Pfff. Żenada. |
|
|
|
|
Też nie będzie ciekawie jak sąsiad zadzwoni że mu dym kratką wentylacyjną wpada hehehe
Idę za nimi... bo oni idą za mną... To sie nazywa lojalność :) |
|
|
|
|
Zamiast uchwalać absurdalne przepisy o paleniu papierosów, lepiej wzięliby się za uporządkowanie prawa wokół palenia czym popadnie w piecach. A najlepiej zakazać palenia bez filtrów na kominach na terenie miast. To o wiele bardziej toksyczne od papierosów.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Kochane państwo dba o "nasze" zdrowie, uchwala kolejną martwą ustawę o zakazie palenia a zapomina z czego się utrzymuje.Kiedyś było wychowanie w trzeźwości i co się okazało-przepis działał z goła odwrotnie-kwitło meliniarstwo.Dzisiaj funduje się nam zakaz palenia wszędzie a cygarki płyną szerokim strumieniem.Niech znikną z kiosków, sklepów, restauracji i barów, jest ich więcej niż prasy.Popatrzcie ile jest rodzajów wódek i papierosów po sklepach i kioskach.Podobnie było parę lat temu jak z naszych sklepów miały zniknąć napisy anglojęzyczne-na chwilę zniknęły tylko po to aby pojawić się znowu.Martwe ustawy powoływane do życie dla przyciągnięcia uwagi dla danej partii, ustawiające naszych rodaków w gronie najczystszych wśród narodów Europy.Efekt na początku bedzie piorunujący-przywalą paru osobom mandaty za palenia w miejscach publicznych a potem wszystko wróci do starych przyzwyczajeń.
|
|
|
|
|
CYTAT czy ta ustawa nie jest nie zgodna z konstytucja? przecież będąc właścicielem lokalu sam decyduje czy mnie mozna palić czy nie, a to czy przyjdą ludzie to zależy od nich wiec jesli u mnie byłoby pozwolenie na palenie to nie palących nikt nie zmusza do przyjścia a palący zechcą przyjść dokładne! |
|
|
|
|
Zawsze rząd w Polandzie pokazał, że potrafi wszystko spieprzyć. Niezależnie od ekipy u steru, gnioty i buble prawne wylatywały jak z rękawa. Tym razem jest tak samo spieprzyli gotowe rozwiązania wprowadzone w innych krajach. A wystarczyło je tylko zaimplementować do naszych realiów.
Jakby to powiedział Piłsudski: "Panowie możecie kury szczać prowadzać a nie politykę robić". Niestety mamy kolejny martwy przepis. Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|
|
|
|
I bardzo dobrze!
|
|
|
|
|
dobrze ze tam madrzy ludzie :]
http://wiado(...)tem.html |