NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Euro i dolar w dół,
ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 14:57  
Witam]

Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć o co chodzi? Od kilku dni cena euro i dolara spada a ceny paliw na stacjach ani drgną. Jednak jak dolar podskoczy chociażby o grosz na stacjach reakcja jest natychmiastowa.
I druga sprawa czy odczuwacie na własnej kieszeni to niby dobro że złotówka się umocniła i umacnia?( nie pytam tych pracujących za granicą).

Pytam się rudy gdzie te cuda?
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 14:57  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 15:02  
Jakoś nie czuję mocy tej magicznej złotówy w kieszeni.....i prędko pewnie nie poczujęcool girl

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 15:58  
No bo co masz poczuć???
Po prostu towary importowane będą tańsze, a eksporterzy płaczą...
Za zagraniczne wakacje zapłacimy taniej:-))))

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 18:35  
No to Andrzejku idąc twoim tokiem myślenia paliwko powinno pierwsze z ceny spaść, daj znać jakie to towary staniałyumiech.Mnie było stać na wakacje jak było euro po 4,90zł ale ja mam światopogląd trochę szerszy niż twój Endriu. Już widze jaka fala turystów narasta w związku z tańszym eurosmiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 19:12  
oj czuje sprzedaje towar w euro i klienci się mało niepozabijają bo cena spadła znacznie

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 19:37  
ja się cieszę że złotówka się umacnia bo mam kredyt w walucie obcej więc mniej mnie kosztuje rata

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 20:27  
a ja się nie cieszę, bo mam kredyt w złotówkach, a zarabiam w €uro więc na każdej stówie jestem stratny :(

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Marz 2010r. 20:38  
Nikomu nie dogodzisz:-)))
A paliwo nigdy nie taniało i akcje były różne żeby obniżyć cenę. Taki rynek, jak jest sprzedaż to po co maja obniżać ceny. Też mi to nie pasuje, ale co da takie jękolenie. Większość klientów to firmy a te muszą tankować swoje pojazdy cenę przerzucają na swoich klientów i koło się zamyka.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 6 Marz 2010r. 08:34  
to ja odpowiem dlaczego paliwo nie tanieje, fakt euro i dolar w dol - ale cena ropy w gore i to jest powod dla ktorego paliwo nie tanieje, a pozatym waluty umacniaja sie dopiero od 1,5 tygodnia i potrzeba jeszcze z 2 tygodni zeby pokonczyly sie zapasy i towary beda po nowych cenach.

Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »