~~fredi | |
|
|
pisac jak na waszym osiedlu wyglada siedzenie dewot w oknach i dzwonienie zeby zrobic porzadek te stonke dewot trzeba wytepic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~pon 20 | |
|
|
Poniatowskiego 18,3 piętro monitoring prawie całodobowy.
|
|
|
~~edi | |
|
|
Bardzo dobrze, gówniarze jak chcą napić się browara to nad San.Niech ludzie obserwują i dzwonią na Policję.:haha:
|
|
|
~~bubus | |
|
|
popieram jak chołota zachowuje sie jak nalezy to dewoty tylko obserwuja i obgaduja miedzy soba ale jak hamstwo nie umi sie zachowac niech dzwonia bardzo dobrze
|
|
|
|
|
|
bubus, sam jesteś hołota. Naucz się pisać po polsku najpierw, a potem oceniaj innych.
Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
~~bubus | |
|
|
Nie musze pisać poprawnie aby mieć prawo oceniać A hołota jest pod blokami i to jest prawda. Ale jak Tobie przeszkadza ,że coś jest napisane nie po "POLSKU" to będę sprawdzał pisownie wordem. Zadowolony .Chyba ,że ważniejsze jest poprawnie pisać niż zachowywać się.
|
|
|
~~fazi | |
|
|
poniatowskiego 39..tu za stanie z wozkiem pzry łąwce nawet dzwonia na policje i kartki kleja na ławkach ze przejsc nie mozna to gdzie wozek mają mamy postawic na dachu klatki zeby dewotom nie przeszkadzało a z okna to mało nie wypadna tak musza wszysko słyszec co sie mowi ..szok totalny...:boksuj:
|
|
|
~~wariat | |
|
|
CYTAT poniatowskiego 39..tu za stanie z wozkiem pzry łąwce nawet dzwonia na policje i kartki kleja na ławkach ze przejsc nie mozna to gdzie wozek mają mamy postawic na dachu klatki zeby dewotom nie przeszkadzało a z okna to mało nie wypadna tak musza wszysko słyszec co sie mowi ..szok totalny...:boksuj: Stylistyka pierwsza klasa!!! |
|
|
~~heniu | |
|
|
Jest taka zasada: jak nie ma sie nic ciekawego do powiedzenia, albo skonczyly sie argumenty a koniecznie chcemy zablsynac przed innymi to wtedy czepiamy sie ortografii albo stylistyki i prawimy moraly o poszanowaniu jezyka polskiego.
Zawsze dziala - wiem bo sprawdzilem i ciagle stosuje z duzym powodzeniem. |
|
|
~~~ papec | |
|
|
ale to troche przesada żeby siedzieć na ławce lub w oknie i komentować wszystko np. blok dalej za mną nie mogłem siąść na ławce bo jakiś dziadek wyszedł i miał pretensje że siedze nie pod swoim blokiem na ławce , a czekałem na kolege
|
|
|
|
|
|
Kultura języka to jest akurat jeden z elementów kultury osobistej, którą, moim zdaniem, trzeba posiadać, żeby uzurpować sobie prawo do oceniania innych osób. Bardziej niż na spokojne grupy ludzi z browarkiem w ręku na ławkach, powinniście zwracać uwagę na dzieciaki po około 13 lat siedzące bez opieki do północy, albo i dłużej, pod blokami, bo to z nich wyrośnie hołota. Też lubię usiąść przy piwku ze znajomymi na ławce i jakoś problemu nikomu nie robimy.
pzdr. Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
~~kajko | |
|
|
Dla czego kable? Po prost ludzie z prawidłową postawą obywatelską. Obserwują lokalną przestrzeń publiczną (może to nawyk z niedalekiej przeszłości), poświęcając na to prywatny czas i jeśli widzą coś niepokojącego to powiadamiają odpowiednie służby. Możne bardziej sprawiedliwa nazwa dla nich to Aniołowie Ładu Publicznego lub postORMO. Po prostu czuwają nad naszym bezpieczeństwem, poświęcają się dla nas wielogodzinnym sterczeniem w okonie i wypatrywaniu zagrożeń jakich zapewne jest mnóstwo na każdym podwórku: terroryści ,seryjni mordercy, młodzież, matki z dziećmi. Wiedzą dobrze, że ktoś musi czuwać, aby ktoś mógł beztrosko sobie żyć, poznali tą prawdę dawno temu i są jej w pełni świadomi i oddani, czego nie można powiedzieć o wielu z nas, nędznych egoistycznych kreaturach o horyzontach zakreślonych przez czubek własnego nosa. Czapki z głów przed AŁP.
|
|
|
~~bubus | |
|
|
Nie uzurpowuje sobie prawa do oceny tylko korzystam z wolności wypowiedzi To Tobie przeszkadza ,że napisałem z błędem i na tej podstawie uważasz mnie za osobę nie mającą prawa do osądzania. To Ty „przywłaszczasz” sobie prawo do wydawania opinii nie ja. A za hołotę uważam ludzi którzy nie umieją uszanować woli innych. Jak siedzisz sobie i popijasz piwko i wiesz co to jest kultura to sobie siedż. Chociaż ktoś w prawie stwierdził ,że nie wolno spożywać alkoholu w miejscu publicznym no ale Ty pewnie lepiej wiesz.
|
|
|
~~picz | |
|
|
CYTAT popieram jak chołota zachowuje sie jak nalezy to dewoty tylko obserwuja i obgaduja miedzy soba ale jak hamstwo nie umi sie zachowac niech dzwonia bardzo dobrze W tej wypowiedzi nazwałeś każdego kto siedzi pod blokiem hołotą, więc nie dziw się, że poczułem się obrażony. Pracuję, studiuję, a ze znajomymi spotykam się pod blokiem, bo jest taniej. Moi znajomi to normalni, kulturalni ludzie i taka generalizacja jest krzywdząca. Big Up |
|
|
~~kajko | |
|
|
W tej wypowiedzi nazwałeś każdego kto siedzi pod blokiem hołotą, więc nie dziw się, że poczułem się obrażony. Pracuję, studiuję, a ze znajomymi spotykam się pod blokiem, bo jest taniej. Moi znajomi to normalni, kulturalni ludzie i taka generalizacja jest krzywdząca. |
|
|
~~kajko | |
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT popieram jak chołota zachowuje sie jak nalezy to dewoty tylko obserwuja i obgaduja miedzy soba ale jak hamstwo nie umi sie zachowac niech dzwonia bardzo dobrze W tej wypowiedzi nazwałeś każdego kto siedzi pod blokiem hołotą, więc nie dziw się, że poczułem się obrażony. Pracuję, studiuję, a ze znajomymi spotykam się pod blokiem, bo jest taniej. Moi znajomi to normalni, kulturalni ludzie i taka generalizacja jest krzywdząca. Big Up Tego nie powiedział, ze każdy kto siedzi pod blokiem to hołota, powiedział, że \"jak hołota zachowuje się jak należy\", a więc nie można wyprowadzić wniosku z jego stwierdzenia, że ma na myśli każdą siedzącą grupę za hołotę, bo może przecież siedzieć jakaś hołota, która akurat w tym czasie zachowuje się poprawnie, bo na przykład kogoś się boi np. bo wie,że jest obserwowana, i powstrzymuje się od zachowania, któremu można przypisać zachowaniem hołoty. Tak więc nie ma logicznego uzasadnienia do obrażenia się. Po drugie nie można być sędzią we własnej sprawie, czyli wydawać na siebie samego wyrok stwierdzający , że jest się normalnym i kulturalnym , tak samo wyrokować o kolegach bo jest to naruszenie kardynalnej zasady sądzenia, która stwierdza, że trzeba unikać sytuacji nasuwającej podejrzenie o bezstronność sądu. Po trzecie, jeśli naprawdę tak się zachowujecie, to zawsze pozostaje pytanie ,do którego wypitego piwa i skąd mają to wiedzieć osoby postronne, które znajdują się w waszym zasięgu i mogą być narażone na styczność z wasza kulturą i normalnością. To jest tak samo, jak w przypadku psów biegających bez kagańca, właściciel zawsze mówi, że jest to bardzo niegroźne i miło nastawione do ludzi psisko, a ja patrząc na tego bulteriera i jego wielką gębę ,najeżoną zębami jak pysk aligatora, jestem bezbronny w wymianie argumentów na ten temat, bo niby jak mam zakwestionować wielki humanizm tego psa, skoro nic o nim nie wiem. Pozostaje powołać się tylko na zasadę, że pies powinien mieć mordę zabezpieczoną kagańcem. I z tego samego powodu nie powinno pic się alkoholu gdzie popadnie. |
|
|
|
|
|
Akurat to czy mam, czy też nie mam podstaw do obrażania się to kwestia mojego sumienia. Z wypowiedzi Bubusa nie wynika jasno, że nazywa hołotą ludzi o jakoś sprecyzowanym sposobie zachowania.
Nawet w sądzie, w którym teraz nie jesteśmy, mam prawo do własnej opinii na temat danej sprawy i dopóki ktoś nie zwróci mi uwagi, że naruszam jego spokój lub cokolwiek innego, to będę twierdził, że ja i moi znajomi zachowujemy się kulturalnie, pijąc przy tym jedno, góra trzy piwa dla przyjemności z picia, a nie dla upicia się do nieprzytomności. Nie jestem w gimnazjum, a kiedy chcę się napić lub raz na jakiś czas upić, to kupuję wódkę i idę na zamkniętą imprezę z ludźmi, z którymi wiem, że mogę pić, nie przeszkadzając innym. Jam ci jest picza! Picza zbrodnicza! |
|
~~fan | |
|
|
a czy my kobiety siedzac na ławce z dziecmi napijemy po piwku jabłkowym jak gorąco to tez jest złe...bo tez raz policja nas spisałą bo pani sie to bardzo nie spodobało..młodziez to rozumie jak pija drą sie ale my...albo siedza po 50 małzenstwa pod klatkami faceci tam po browarku robia a te dewotki dzwonia na nich ..jak cisz i spokoj to juz chyba przesada nie...
|
|
|
|
|
|
CYTAT Też lubię usiąść przy piwku ze znajomymi na ławce i jakoś problemu nikomu nie robimy. pzdr. Otóż to, nie każdy kto sączy piwko na ławeczce jest od razu menelem, degeneratem itd. Ważne jak się przy tym zachowujemy, czy ryczymy na pół osiedla i tłuczemy butelki czy po prostu spokojnie siedzimy i gadamy o pogodzie. Również lubię sobie wypić jedno czy dwa na ławce z koleżką i nigdy nikomu problemu tym nie robię. |
|
~~felek morowy | |
|
|
kiedys bylo fajnie- szlo sie do salonow gier, czas super mijał, obsuga w miare fajna-nikt do nikogo nie miał urazy, mama wiedziala gdzie synus bawi, w razie potrzeby wydarła go od automatu. A dzis.... co mamy robic...pić i bić...
|
|
|
~~J23 | |
|
|
Jakby nie taka osoba, którą bardzo nie ładnie określiłeś "Kabel" to nie wiedział bym kto porysował mi auto pod blokiem.
A jeżeli siedzisz i pijesz piwo na ławce, czy zachowujesz się jak zwierze dzikie, to zawsze taka osoba będzie ci przyszkadzać. |
|
|
~~kajko | |
|
|
CYTAT a czy my kobiety siedzac na ławce z dziecmi napijemy po piwku jabłkowym jak gorąco to tez jest złe...bo tez raz policja nas spisałą bo pani sie to bardzo nie spodobało..młodziez to rozumie jak pija drą sie ale my...albo siedza po 50 małzenstwa pod klatkami faceci tam po browarku robia a te dewotki dzwonia na nich ..jak cisz i spokoj to juz chyba przesada nie... Piwo jabłkowe? Jeśli ktoś pije coś takiego to z samego tego faktu musi być podejrzany, i to bardzo podejrzany, o terroryzm włącznie. To tak jakby ktoś czytał Koran i połykał przy tym kostki trotylu. I to jeszcze kobiety opiekujące się dziećmi. Popijając takiego dziwoląga w towarzystwie dzieci, w upalny dzień. Nic dziwnego, że nie mogło zostać to niezauważone. Musiało to kogoś mocno zaniepokoić, wywołać lęk i reakcję. Gdybyście piły coś swojskiego, coś tradycyjnego, pewnie nikt by się tym nie przejął. Ale piwo jabłkowe? |
|
|
~~Darek | |
|
|
Al.Jana Pawła II 9, parter. Wszyscy zapewne wiedzą o kogo chodzi. O te stara plotare wychylająca sie od 6 rano do ...aż się sciemni inic nie widać wtedy przechodzi do drzwi i tam nasłuchuje. No i w ddatku zbiera si pod ta klatka kupa innych "szpiegów z krainy desczowców" i normaln ie nawet przejść nie możn zeby tego babska nie skomentowały. Powinno sie pod tym blokiem pousuwać wszytskie ławki. Wtedy byłby spokój. A ta z kona to najgorsza, wyżej piszecie ze dzwonią jak widzą że ktos pije. U nas jest zabawniej, ona podpitala sąsiadów którzy z nia nie plotkują. A żby bylo smieszniej to oczywiscie do SM i na policje. Ze tez takie maszkarony maja okna od strony klatek schodowych.
|
|
|
~~dzrwi | |
|
|
CYTAT Ze tez takie maszkarony maja okna od strony klatek schodowych. chyba drzwi |
|
|
~~Darek | |
|
|
CYTAT CYTAT Ze tez takie maszkarony maja okna od strony klatek schodowych. chyba drzwi Oka okna, powinny je mieć z drugiej strony bloku najlepiej zeby im utworzyc jakieś osobne osiedle |
|
|