NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »
Trasa na Warszawe,
~~migmag
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 07:21  
Witam, mam pytanko.
Jechał ktoś ostanio do Warszawy przez Radom? Słyszałem że wyremontowali tą trase i że jedzie sie lepiej niż na Góre Kalwarie? Prawda to?

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 07:21  

~~waw
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 10:14  
Trasa OK,polecam.jezyk

~~migmag
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 13:26  
jeśli mialbys porownac te dwie trasy to ktora lepsza?

~~krisp
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 15:02  
zalezy o ktorej godzinie jedziesz i gdzie do warszawy chcesz pojechac, jesli okencie to bym jechal na radom. Nieraz sa przewezenia ale nie jest to takie straszene

~~asa
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 15:05  
nielubie jeżdzic asfaltem

zawsze na GPS ustawiam sobie by prowadził najkrótsza - i całkie mciekawie jest umiech

raz sie zakopalem w lesie w piachu jezyk

~~ja0
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 18:37  
od bilobrzegow ok 28km w strone Warszawy jest remont i czasem robia sie korki ale da sie przejechac pozdro

~~macios
ff
Wysłany: 25 Lip 2008r. 00:02  
Przez Kozienice tez sie pieknie smiga, jakosc drogi oczywiscie gorsza w porownaniu z trasa przez Radom ( choc pojawia sie coraz wiecej wyremontowanych odcinkow ) ale trasa mniej zatloczona i krotsza. W 3 godziny spokojnie dojedziesz, moj rekord bez specjalnego 'cisniecia' to 2h 25min. Polecam jesli ci sie spieszy umiech)

Pozdr

~~oral_b
ff
Wysłany: 25 Lip 2008r. 00:10  
Ostatnio oddali odcinek Jedlińsk - Białobrzegi, więc trochę już jest też ekspresówki i da się przyśpieszyć (później jest trochę remontów, ale ogólnie źle nie jest). Tak swoją drogą ostatnio jadąc na Warszawę nie jechałem na Opatów a w Sandomierzu skręciłem na Warszawę (na tej całej ich obwodnicy nie jedziesz prosto na Radom a odbijasz na Warszawę) i tak na początku jest nienajlepsza droga, ale później jest ok. Później jedziesz już na Radom tym samym zaoszczędzająć jakieś 45 minut drogi - polecam umiech

~~migmag
ff
Wysłany: 25 Lip 2008r. 11:32  
Moje miejsce docelowe to Stegna (50 km od Gdańska), bede jechał przez całą noc, także ruchu praktycznie nie bedzie. Chodzi mi tylko która droga jest "lepszej jakości".

Pytanie do ~oral_b :

Mówisz ze nie jechałeś na Opatów tylko skręciłeś wczesniej na Ożarów, potem Ćmielów i Ostrowiec Świętokrzyski a potem na Radom? tak?

~~rni
ff
Wysłany: 25 Lip 2008r. 20:40  
jak chcecie się sprawdzic to zapraszam przez nisko

~~Bolo
ff
Wysłany: 25 Lip 2008r. 21:54  
A jak lepiej jechac do warszawy

~~a,Kanzu
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 16:19  
Jeżeli wybierasz kierunek Gdańsk czyli będziesz pomykał słynną siódemką to proponuję Ci jechać na Kozienice, a w Górze Kalwarii odbijasz w prawo, w tedy nie jedziesz na Piaseczno tylko przez Wilanów i pomykasz przez całą Wa-wę prosto nigdzie nie skręcasz. Jesteś ustawiony prosto na Gdańsk. Życzę szerokości.

~~anka
ff
Wysłany: 13 Paź 2008r. 12:18  
sa jakies remonty na trasie stw-lublin-wawa bo jade za kilka dni i jezeli ktos jechal to prosze o info

~~misio 666
ff
Wysłany: 13 Paź 2008r. 13:28  
ze Stalówki na Sandomierz, a dalej na Ożarów, Lipsko, Zwoleń, Kozienice, Góra Kalwaria i na końcu Warszawa wjazd od trasy Siekierkowskiej (prawa strona Wisły). Ja zawsze tak jeżdżę zajmuje mi to jakieś 3 h, a nocą to w 2,5 h się udaje.

pozdrawiam i szerokości

~~kierowca
ff
Wysłany: 14 Paź 2008r. 07:53  
Pamiętaj przy powrocie z Warszawy, jeżeli wyjeżdżasz około 16-17 to jedź na Radom , bo Góra Kalwaria jest strasznie zablokowana w tym czasie. Ostatnio dwa razy tędy wracałem i jechałem 800m godzinę i w baku też poczyłem. W godzinach poźniejszych już jest okay. A w stronę do Warszawy to o której byś nie jechał to polecam na Kozienice. 3 godz. na luzie i w Warszawie. A z tej trasy wszędzie można szybko dojechać i na Pragę i na Środmieście i na Mokotów.

~~SEBA
ff
Wysłany: 14 Paź 2008r. 17:57  
CYTAT
ze Stalówki na Sandomierz, a dalej na Ożarów, Lipsko, Zwoleń, Kozienice, Góra Kalwaria i na końcu Warszawa wjazd od trasy Siekierkowskiej (prawa strona Wisły). Ja zawsze tak jeżdżę zajmuje mi to jakieś 3 h, a nocą to w 2,5 h się udaje.

pozdrawiam i szerokości
a gdzie mozna na tej trasie natknąc sie na ukryte smerfy???

~~belfer
ff
Wysłany: 14 Paź 2008r. 18:30  
[cytat]a gdzie mozna na tej trasie natknąc sie na ukryte smerfy???[/cytat
Śląsko, Lipsko, Zwoleń, Maruszów (za Kostusinem).
W innych miejscach nie spotkałem.
Jest też kilka nowych fotoradarów, ale nie wiem czy działają.

~~Cudny Lolo
ff
Wysłany: 22 Paź 2008r. 17:12  
Potrzebuję dostać się do Wesołej k. W-wy. Którędy najlepiej śmignąć?

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Komunikacja »