NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »
1 2 3 4 »
Inpost to wielka kpina !!!,
~~~flix
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 15:56  
Chciałbym przestrzec wszystkich przed korzystaniem usług wysyłkowych tej firmy. Jako osoba sprzedająca na allegro, na bieżąco wysyłam paczki w różne części Polski. Na początku z radością przyjąłem fakt, iż w naszym mieście powstała konkurencja dla Poczty Polskiej a na samym początku rzeczywiście paczki były dostarczane terminowo, solidnie i przede wszystkim tanio. Niestety, od jakiś dwóch miesięcy jakość usług świadczących przez tą firmę drastycznie spadła - nie dość że podnieśli ceny to jeszcze praktycznie każda moja przesyłka (a nadaję ich sporo, zarówno paczki jak i listy polecone) jest doręczana po 14-20 dniach. Praktycznie codziennie dzwonią do mnie ludzie którzy pytają się dlaczego jeszcze nie otrzymali wylicytowanych przedmiotów. Na stronie Inpost-u mają napisane, że polecone dochodzą w ciągu dwóch dni roboczych a realia są takie jak opisałem. Reklamację online można złożyć po 30 dniach - taki regulamin, a telefon w Dziale Reklamacji jest permanentnie zajęty.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 15:56  

~~222222222
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 16:08  
Ja byłam w siedzibie raz. Miły pan pokazał mi małe skrzyneczki i powiedział, że jeśli wejdzie do nich moja paczka, to ją wyślę. Skrzyneczki miały rozmiar pudełka od butów.

~~~~~~
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 16:15  
Wysłałem tą firmą w jednym dniu dwie przesyłki na odległość do 20 km, jedna dotarła po 6 dniach a drugiej nie ma do tej pory ( 9 dni)
Chyba z oszczędności doręczają przesyłki na piechotę
ODRADZAMhttp://stalo(...)utny.gif
smutny2

~~Asiula
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 16:25  
Firma INPOST moim zdaniem to jedna wielka kpina robią z ludzi wariatów. Sama musiałam dzwonić do nich w sprawie mojej przesyłki. W domu nie miałam żadnego awiza, a oni przez podgląd w internecie napisali że awizo dostarczone. Pofatygowałam się sama do punktu Inpostu gdzie ponoć przesyłka czeka na odbiór. Tak oczywiście jest więc zadałam pytanie gdzie awizo które powinnam otrzymać, stwierdzili że to nie możliwe że nie mam. Po czym po dłuższej rozmowie pracownik stwierdził że tak możliwe że nie dostałam awiza gdyż mieszkam w budynku ogrodzonym gdzie nikt z zewnątrz nie ma wejścia. I CO O TYM SąDZIć !!!!!!!!!!!!! nawet im się nie chce poczekać ąż ktoś będzie wchodził na budynek i otworzy klatkę. JEDNYM SłOWEM JEDNA WIELKA PORAżKA ROBIć INTERESY Z Tą FIRMą

~~mieszkaniec
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 16:44  
Tak to jest gdy się chce z rynku wysadzić starą sprawdzoną firmę.Miałem z nimi kontakt tylko dwa razy i uważam ,że to grupa naciągaczy.Młody gość umiejący obsługiwać kompa i nic po za tym.
Gość myślał że nalazł jelenia ale okazało się inaczej.

~~Izydorrr
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 16:57  
Ja skorzystałam tylko raz - próbowałam posłać ważne dla mnie dokumenty ze Stalowej Woli do Krakowa. Czyli między dwoma dużymi miastami, w tym jednym macierzystym firmy. List adresowany do instytucji - dostępnej dla listonosza przez większą część dnia. List polecony ekspresowy nie dotarł. Po 10 dniach czekania przeprosiłam się z Pocztą Polską - przesyłka doszła w ciągu 24 godzin.
Moja reklamacja jak dotąd pozostała nierozstrzygnięta.
Uważam, że na razie przynajmniej firma InPost nie jest wiarygodna.

~~~Tuju
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 17:23  
Inpost pierwszy raz i ostatni
Zaszła potszeba przesłania karty bankowej córce ponieważ córka zostawiła ją u żony kiedy byliśmy ją odwiedzić.żeby przesyłka przeszła jak najszybciej postanowiliśmy,wysłac ją przez Impost,ponieważ moja firma została skaperowana przez Impost nie szukaliśmy innej formy przesyłki jak przez tą firmę.przesyłka nadana w poniedziałek dotarła do córki w czwartek w nastepnym tygodniuczyli 10 dni.To nie wszystko mimo,że każdej firmie może się przydażyć wpadka to najgorsze było lekceważenie nas i córki kiedy próbowaliśmy ustalić gdzie jest nasza przesyłka.Dodam ,że jest to trzecia wpadka tego typu w mojej firmie i ostatnia bo już nie podejmiemy takiego ryzyka żeby kożystać z usług tej firmy.

~~hehehe
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 20:01  
człowieku żyjesz w wolnym kraju, masz wolny wybór, nie jesteś bezwolny lub autystyczny, idź na pocztę
Ja wysyłałem przez nich kilka przesyłek, prędkość nie była świetlna ale dochodzi, za pół ceny nie spodziewaj się doręczenia na drugi dzień bo to firma pocztowa a nie kurierska
na poczcie dzieje się to samo, a spróbuj jeden z drugim zadzwonić na pocztę dowiedzieć się co się dzieje to cię wyśmieją
Poza tym ciekaw jestem czy jak wysyłacie przez allegro to podaliście nowe ceny jak ja żeby uczciwie uprzedzić swoich klientów o innych opcjach tańszej wysyłki czy bierzecie kase jak za zwykłą a różnice walicie do kieszeni - też bym się wkur... good

~~Lucjanek
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 20:04  
CYTAT
Inpost pierwszy raz i ostatni
Zaszła potszeba przesłania karty bankowej córce ponieważ córka zostawiła ją u żony kiedy byliśmy ją odwiedzić.żeby przesyłka przeszła jak najszybciej postanowiliśmy,wysłac ją przez Impost,ponieważ moja firma została skaperowana przez Impost nie szukaliśmy innej formy przesyłki jak przez tą firmę.przesyłka nadana w poniedziałek dotarła do córki w czwartek w nastepnym tygodniuczyli 10 dni.To nie wszystko mimo,że każdej firmie może się przydażyć wpadka to najgorsze było lekceważenie nas i córki kiedy próbowaliśmy ustalić gdzie jest nasza przesyłka.Dodam ,że jest to trzecia wpadka tego typu w mojej firmie i ostatnia bo już nie podejmiemy takiego ryzyka żeby kożystać z usług tej firmy.

Takie rzeczy to sie kurierem wysyła a nie pocztą, może pieniądze też ktoś jeszcze w listach wysyła ?zdziwiony

~~hmm
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 20:16  
Po co Wam inpost jak mamy w mieście DPD ???

~~~~~~
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:01  
CYTAT
człowieku żyjesz w wolnym kraju, masz wolny wybór, nie jesteś bezwolny lub autystyczny, idź na pocztę
Ja wysyłałem przez nich kilka przesyłek, prędkość nie była świetlna ale dochodzi, za pół ceny nie spodziewaj się doręczenia na drugi dzień bo to firma pocztowa a nie kurierska
na poczcie dzieje się to samo, a spróbuj jeden z drugim zadzwonić na pocztę dowiedzieć się co się dzieje to cię wyśmieją
Poza tym ciekaw jestem czy jak wysyłacie przez allegro to podaliście nowe ceny jak ja żeby uczciwie uprzedzić swoich klientów o innych opcjach tańszej wysyłki czy bierzecie kase jak za zwykłą a różnice walicie do kieszeni - też bym się wkur... good

akurat w tym przypadku nie masz racji - wysyłając paczke płacisz za przesyłkę kurierską a nie pocztową, więc można chyba wymagać że dojdzie jako prawdziwa kurierska poza tym po ostatnich podwyżkach nie ma dużej różnicy w cenach tych z inposta i tych z poczty, poza tym dochodzi jeszcze koszt opakowania (papier szary, koperta ochronna) wiec cena tak naprawde się dużo nie zmieni

~~ajjjj
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:03  
no proszę.. a ja miałam nadzieję, że w końcu pojawi się ktoś, kto "pobije" swoimi usługami pocztę polską nie wiem

ale kicha!

~~Vlad_dracula
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:04  
Ludzie to jest masakra, czekam juz ponad tydzien na list polecony z Wrocławia (do Olsztyna), przeciez to jest smieszne,tyle to z zagranicy paczki nie ida!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak sklada sie reklamacje??

~~Asiula
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:07  
CYTAT
Ludzie to jest masakra, czekam juz ponad tydzien na list polecony z Wrocławia (do Olsztyna), przeciez to jest smieszne,tyle to z zagranicy paczki nie ida!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak sklada sie reklamacje??

i tu juz jestes na przegranej pozycji... w Inposcie nie przyjmuje sie reklamacji, bo to psuje 'dobre' imie firmy...
powodzenia!!

~~Krzychu
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:14  
Witam grupowiczów, chcialem sie podpytac czy macie jakies doswiadczenie
w przypadku reklamacji przesylki kurierskiej w Inpost'cie ?. W
czwartek dwa tyg temu dokonalem na Allegro zakupu, ktory zostal do mnie wyslany przy
pomocy tej uslugi (i nawet jeszcze nie dotarł). Próbowałem zlozyc
dzis reklamacje, ale odnioslem wrazenie ze nikt tam nie panuje nad
zaginionymi przesylkami (moze sie myle, lub rozmawialem z jakas osoba
dla ktorej byla to nowa sytuacja), dowiedzialem sie np ze nie maja
zadnego narzedzia do sprawdzania stanu realizacji przesylek
kurierskich, a czas na wyjasnienie reklamacji to maks 30
dni.

Czy ktoś skladal tam juz reklamacje i jakie macie wrazenia ?

pozdr

krzysiek

~~stalówek
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:18  
Ja akurat jestem klientem InPostu a także Poczty .
Niestety zgadzam się z negatywnymi opiniami zarówno na temat InPostu jak i PP.

~~Ecik
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:20  
Kiepsko z tym Inpostem !
No niestety inpost nie dostarcza na czas przesylek poleconych expresowych :(

Ja bym rozszerzyl oferte o rozne rozmiary kopert i paczek - w niektore wiekszy gabarytowo a lekki przedmiot sie nie miesci !!!

I tak naprawde jak zaginie paczka to niewiadmo gdzie jest - brak konroli nad przesylkami !!!

narazie jest zle - moze bedzie lepiej !

~~wszołek
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:26  
Czy jakieś miasta działają dobrze?
Czy są miasta które w sieci inpost działają bez zarzutu? Może konkretnie zróbmy ranking gdzie dochodzą przesyłki a gdzie nie i jaki czas. Proszę o wpisy najgorsze i najlepsze! Sprzedaję na allegro i dobrze by było wiedzieć gdzie wysyłać coby negatywa nie dostać

~~~~~
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:32  
CYTAT

Czy są miasta które w sieci inpost działają bez zarzutu? Może konkretnie zróbmy ranking gdzie dochodzą przesyłki a gdzie nie i jaki czas. Proszę o wpisy najgorsze i najlepsze! Sprzedaję na allegro i dobrze by było wiedzieć gdzie wysyłać coby negatywa nie dostać

nooo, facet czy kobieta w inpoście to chyba wie, do ktorych miast przesylki \'chodza\' a do ktorych nie. jej/jego zasr...nym obowiazkiem jest informowanie o tym klientow. Ale prawdopodobnie ona/on o tym ...fakcie nie wiedzial/a, bo centrala nie chwali sie takimi informacjami...
jezeli takie wiadomosci bylyby upubliczniane, to by nie bylo narzekan

~~hihihi
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:45  
CYTAT

ludzie się wkurw... że przesyłki nie dochodzą a nie ze biorą różnice do kieszni, jak przesyłka szybko jest nikt ni epatrzy il erfaktycznbie kosztowała wysyłka

~~hmm
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:51  
W Stalowej Woli są dwi firmy kurierskie....

....ja polecam DPD bardzo szybko i sprawnie umiech

~~Babilon4
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:53  
CYTAT

dobrze chodzi stalowa wola, mają mase przesyłek do naszej firmy

~~VAT
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 21:59  
Korzystaliśmy z inpostu ale niestety muszę zgodzić się z negatywnymi opiniami co do tej firmy.
Oprócz tego co tu zostało opisane - opóźnienia w dostarczaniu sięgające parunastu dni , zaginięcia przesyłek ( to nas na szczęście ominęło ) jest jeszcze jeden problem.
Nadanie listu poleconego inpostem nie jest tak jak to się dzieje na Poczcie równoznaczne w korespondencji służbowej ze złożeniem w terminie.
Co oznacza , że wszelką korespondencję z US , ZUS , Sądami i wysyłkę faktur , prowadzimy przez Pocztę Polską , bo mamy "pewną datę".
Nawet jakby Inpost dostarczał listy zgodnie z deklaracjami to dowodem dla nas że adresat dostał list może być tylko i wyłącznie tzw zwrotka.
Tak więc list polecony , przynajmniej dla nas kosztuje w InPoście 3,20 ( netto )
To i tak taniej niż na Poczcie.
Tylko do przemyślenia pozostaje pytanie ile wcześniej należałoby ten list wysłać aby trafił na określony czas.
Po wtóre przy dużej ilości korespondencji musimy poświęcić trochę czasu na to , żeby posegregować korespondencję na tą , która może "iść" InPostem i tą której Inpost nam nie obsłuży. Przy stałej liście wysyłkowej to nie problem , ale przy np handlu internetowym gdzie klienci co chwilę się zmieniają to już jest problem . Oszczędność czasu też nie jest tu argumentem bo i tak z pozostałą korespondencją musimy iść na Pocztę.
Dodatkowo poza listm zwykły , poleconym Inpost jeszcze ma przesyłkę kurierska - czy jak to się tam nazywa.
I to już jest porażka. Kosztuje 9 netto . Idzie tak jak list polecony - czyli nie wiadomo ile. Jest mało "ustawny" - bo jego wielkość jest ściśle określona.Nie wiem z czym ma on konkurować bo w porównaniu z paczkami z PP nawet priorytetowymi wygląda blado. Szkoda kasy.
Czyli tak naprawdę jeżeli coś nam się nie zmieści w ich kopertę poleconą lub zwykłą to lepiej dać sobie spokój z InPostem.

~~flix
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 22:03  
CYTAT

to co w ostatnich tygodniach wysyłałem:
Warszawa - 5-6 tygodni, albo liczne zwroty z adnotacją "adresat nieznany", mnóstwo zagubionych paczek, o których nikt nic nie wie.
Łódź - 1 opóźnienie 7 dni, 1 zwrotka z adnotacją "niepodjęte"
Elbląg - tu raczej ok, ale to małe miasto
Kraków - raczej ok
Białystok - ok

Zdecydowanie najgorzej wypada Warszawa.

~~bolec
ff
Wysłany: 24 Lip 2008r. 22:16  
Pierwsza przesyłka 150 km pokonywała 8 dni , dobrze , ze po reklamacji w ogóle sie odnalazła.Zaufałem po raz drugi ..!! Minęły dwa tygodnie i po przesyłce poleconej ani śladu .Przestrzegam wszystkich przed INPOSTEM !!!!Jeżeli zależy wam aby korespondencja dotarła do adresata , lepiej dopłacić i korzystać z usług Poczty Polskiej !!!!

1 2 3 4 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »