NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Posłowie ze Stalowej Woli, Czemu o nich tak cicho?
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 13:43  
Niedługo parlamentarzyści zaczynają "zasłużone" wakacje. Stalowa Wola po raz pierwszy ma dwóch posłów. Jakoś osobiście nie widzę ich działań na rzecz miasta. Usłyszałem o obojgu tylko przy prowokacji jednej z gazet, która obnażyła ich pazerność.
Z resztą mam wrażenie, że zarówno PiS jak i PO olewają Stalową Wolę wystawiając tak miernych kandydatów czy to na posłów, czy na prezydenta miasta.
A Wy jakie macie zdanie na temat posłowania Pani Butryn i Pana Błądka?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 13:43  

~~starszy
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 14:42  
osobiscie zapisalem sie do Pani Butryn i do Pana Błądka. Pani Butryn przyjmuje tylko raz w tygodniu koło południa w poniedziałek ... ale nawet wtedy jej nie bylo po wczensiejszym umowieniu spotkania. Bladek ma biuro daleko od centrum bo na wolnosci ale przynajmiej jezeli ktos sie umowi to jest i nie tylko raz w tygodniu , pozatym zostalem potraktowany dosc w mily sposob - w oczekiwaniu na przyjecie zaproponowano mi kawe sok czy herbate. sprawa ktora zglosilem jest w toku - a co wazne zostalem jeszcze skierowany do bezplatnego prawnika - ktory tez pomogl

wiem ze poslowie nasi nic nie robia w Warszawie ale przynajmiej wazne ze chca pomagac tutaj zwyklym ludziom - mam nadzieje ze wpadka Biura Pani Butryn byla tylko jednorazowa i inni sa normalnie traktowani. Tak naprawde nie jest dla mnie wazne czy o nasyzch poslach pisza w gazecie czy w telewizji bo czasami to robia na pokaz , wole zeby mi ktos pomogl niz zebym tylko ogladal g w tv.

a wy jakie macie doswiadczenia ?

~~EllaElla
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 15:03  
U Pani Poseł Butryn można uzyskać bezpłatne porady prawne, wiele osób korzysta z tych porad, osobiście widziałam gdy szłam do British School.

Pani Poseł Butryn swoją pracę dla Podkarpacia, nie tylko dla miasta Stalowa Wola przedstawiła na Sesji Rady Miejskiej. Takiego sprawozdania nie przedstawił do tej pory drugi poseł, może nie ma czym się pochwalić.

Efekty pracy Pani Poseł są widoczne w HSW, jak do tej pory największym zakładzie na terenie naszego miasta i okolic. Wojsko podpisało wielomilionowy kontrakt na dostawę sprzętu co pozwoli na pracę i produkcję a później serwis na wiele lat.

Efekty pracy Pani Poseł Renaty Butryn, którą można określić „nie głośną” czyli dla mieszkańców miasta i okolic z gminą Rudnik nad Sanem są widoczne dla zainteresowanych.

To co się czyta w gazetach: Echu dnia, Tygodniku Nadwiślańskim, Sztafecie, widać że ta posłanka bardzo przejęła się swoją pracą.

Ale dostrzegają to tylko osoby neutralne oraz zwolennicy PO, natomiast przeciwnicy zawsze będą mieć jakieś ale. Ja osobiście żadnej głośnej i pozytywnej sprawy nie słyszałam jaką by załatwił dla Podkarpacia i naszych okolic pan poseł z PiS.

Czekamy na wystąpienie Posła Błądka na Sesji Rady Miejskiej

~~EllaElla
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 15:06  
Wystąpienie Posła Błądka w Sejmie to tylko zadawanie pytań:

8 posiedzenie Sejmu RP (06-02-2008)

Poseł Błądek:

Panie Marszałku! Pani Minister! Chciałbym zadać kilka pytań. Czy jest
planowana zmiana zasad rozliczania świadczeń medycznych? Czy będzie zmiana
systemu katalogowania na system HRG, czyli tzw. jednolitych grup pacjentów?
Czy będą zmiany strukturalne w Narodowym Funduszu Zdrowia? Jeśli tak, to
jakie? Czy planuje się stworzenie odrębnego systemu ubezpieczeniowego
opartego na składce KRUS, tzw. systemu ubezpieczeń chłopskich? Jak pani
minister widzi zmianę w trakcie roku wartości punktu i sprawę idących za tym
większych pieniądze na kontrakty z zakładami i w jakim trybie się to
odbędzie? Składka na ubezpieczenia zdrowotne rośnie, ale w żaden sposób nie
ma odzwierciedlenia tego faktu w planie finansowym Narodowego Funduszu
Zdrowia. Ile będzie wynosiła wartość nadwyżki bilansowej za 2007 r. w
centrali oraz w oddziałach Narodowego Funduszu Zdrowia? Ponieważ rok
bilansowy kończy się dopiero w marcu, chodzi o wartość szacunkową. Co ze
szpitalami (Dzwonek) utrzymującymi płynność finansową, które nie były
uwzględnione w ustawie o pomocy publicznej i restrukturyzacji? (Dzwonek)

Już kończę.

Czy w tworzonej ustawie o zawodach medycznych znajdzie się zapis, który
umożliwi absolwentom Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Rzeszowie o specjalności
magister wychowania fizycznego-rehabilitant wykonywanie zawodu po ukończeniu
studiów podyplomowych? Czy jest planowana zmiana niekorzystnego algorytmu dla
woj. podkarpackiego, który powoduje krzywdzący podział środków?

(Poseł Elżbieta Łukacijewska: Ale to wy wprowadziliście ten niekorzystny
algorytm. To wasz minister.)

(Poseł Renata Butryn: No właśnie.)

Czy zostaną zmienione zasady pozyskiwania dodatkowych środków i wyrównywania
do poziomu najlepiej dofinansowanych oddziałów NFZ? Z rezerwy roku 2007
wynoszącej ok. 1,4 mld oddział podkarpacki ma otrzymać tylko 63 mln.
Dziękuję. (Oklaski)

~~Maniek
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 15:11  
Poseł Błądek miał do tej pory:

Interpelacje:
7
Zapytania:
4

Poseł Butryn miał do tej pory:

Interpelacje:
13
Zapytania:
2

~~...
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 15:12  
CYTAT
U Pani Poseł Butryn można uzyskać bezpłatne porady prawne, wiele osób korzysta z tych porad, osobiście widziałam gdy szłam do British School.

Pani Poseł Butryn swoją pracę dla Podkarpacia, nie tylko dla miasta Stalowa Wola przedstawiła na Sesji Rady Miejskiej. Takiego sprawozdania nie przedstawił do tej pory drugi poseł, może nie ma czym się pochwalić.

Efekty pracy Pani Poseł są widoczne w HSW, jak do tej pory największym zakładzie na terenie naszego miasta i okolic. Wojsko podpisało wielomilionowy kontrakt na dostawę sprzętu co pozwoli na pracę i produkcję a później serwis na wiele lat.

Efekty pracy Pani Poseł Renaty Butryn, którą można określić „nie głośną” czyli dla mieszkańców miasta i okolic z gminą Rudnik nad Sanem są widoczne dla zainteresowanych.

To co się czyta w gazetach: Echu dnia, Tygodniku Nadwiślańskim, Sztafecie, widać że ta posłanka bardzo przejęła się swoją pracą.

Ale dostrzegają to tylko osoby neutralne oraz zwolennicy PO, natomiast przeciwnicy zawsze będą mieć jakieś ale. Ja osobiście żadnej głośnej i pozytywnej sprawy nie słyszałam jaką by załatwił dla Podkarpacia i naszych okolic pan poseł z PiS.

Czekamy na wystąpienie Posła Błądka na Sesji Rady Miejskiej

EllaElla Twoja wypowiedz brzmi w sposob bardzo ugruntowany politycznie , moze Ty nie szlas z British School tylko wychodzilas / les z Biura Poselskie pani Posel ... gdzie jest Twoje miejsce pracy umiech ... ale wszyscy juz wiem - dziennik opisal kolejna instrukcje dla dzialaczy PO jak maja kadzic swojej partii na wszelkich mozliwych forach internetowych - widac ze instrukcja jest realizowana.

czekamy na prawdziwe opinie mieszkancow a nie na opiniach podwladnych na temat swoich pracownikow...

~~Maniek
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 15:15  
absencja - nieobecność na posiedzeniach Sejmu:

Poseł Błądek:

10.27%

Posłanka Butryn:

4.2%

~~Nero
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 15:17  
do: ~...

Fakt jest Faktem, Błądek jest niekompetentnym posłem i nic nie zrobił dla regionu.

a obydwaj posłowie powinni zawrzeć jakąś więź współpracy.

~~ziga
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 20:57  
ten Błądek to lepiej by nas reprezentował jakby nie jeździł do W-wyumiech

~~bladek
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 22:19  
CYTAT
osobiscie zapisalem sie do Pani Butryn i do Pana Błądka. Pani Butryn przyjmuje tylko raz w tygodniu koło południa w poniedziałek ... ale nawet wtedy jej nie bylo po wczensiejszym umowieniu spotkania. Bladek ma biuro daleko od centrum bo na wolnosci ale przynajmiej jezeli ktos sie umowi to jest i nie tylko raz w tygodniu , pozatym zostalem potraktowany dosc w mily sposob - w oczekiwaniu na przyjecie zaproponowano mi kawe sok czy herbate. sprawa ktora zglosilem jest w toku - a co wazne zostalem jeszcze skierowany do bezplatnego prawnika - ktory tez pomogl

wiem ze poslowie nasi nic nie robia w Warszawie ale przynajmiej wazne ze chca pomagac tutaj zwyklym ludziom - mam nadzieje ze wpadka Biura Pani Butryn byla tylko jednorazowa i inni sa normalnie traktowani. Tak naprawde nie jest dla mnie wazne czy o nasyzch poslach pisza w gazecie czy w telewizji bo czasami to robia na pokaz , wole zeby mi ktos pomogl niz zebym tylko ogladal g w tv.

a wy jakie macie doswiadczenia ?
Bladek zatrudnia prawnika w swoim biurze poselskim za pieniądze starostwa powiatowego.Ten pazerny facet nie wydalby ani grosza ze swojej diety poselskiej ponieważ nic nie placi Lucjuszowi Nadbereżnemu /jest dyrektorem biura poselskiego bladka/ i nic nie płaci prawnikowi Gajewskiemu/wszystko można sprawdzić w kacelarii marszałka Sejmu/.Pan Gajewski jest na etacie starostwa powiatowego czyli wiesiu kierowca siembida spłaca awans na staroste zatrudnianiem radcy prawnego bladka.TAK TRZYMAĆ TKM-ie czyli AWS-ie czyli PiS-ie.:zły:

ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 23:26  
CYTAT
Bladek zatrudnia prawnika w swoim biurze poselskim za pieniądze starostwa powiatowego.Ten pazerny facet nie wydalby ani grosza ze swojej diety poselskiej ponieważ nic nie placi Lucjuszowi Nadbereżnemu /jest dyrektorem biura poselskiego bladka/ i nic nie płaci prawnikowi Gajewskiemu/wszystko można sprawdzić w kacelarii marszałka Sejmu/.Pan Gajewski jest na etacie starostwa powiatowego czyli wiesiu kierowca siembida spłaca awans na staroste zatrudnianiem radcy prawnego bladka.TAK TRZYMAĆ TKM-ie czyli AWS-ie czyli PiS-ie.:zły:

Dieta posła nie jest do opłacania pracowników biura. Na biuro poselskie jest osobna kasa - ponad 10000 miesięcznie. Jeśli poseł Błądek nie płaci swoim pracownikom, to co się dzieje z tymi pieniędzmi?

Prywatna wiadomość 

~~ciemny
ff
Wysłany: 26 Lip 2008r. 23:38  
jesli nie placi to jak to jest ze pracuja do niego?

~~krewniak
ff
Wysłany: 26 Sie 2008r. 07:18  
Temat dotyczy sprawy od kiedy poseł Bladek jest zameldowany w swoim domu w Agatówce, do niedawna usilnie twierdził, że cały czas mieszka w swoim spółdzielczym mieszkaniu w Stalowej. Okazuje się jednak, że bez zameldowania mieszka w Agatówce od 8 lat, nie płacąć podatków z miejsca zamieszkania, cierpi na tym gmina Zaleszany i jej budżet.Dom posła zasiedlony od paru lat do niedawna funkcjonował jako budowa, a poseł sypiał tam całe lata, a na łamach sztafety kłamie prosto w oczy, ze kilka razy nocował, bo pilnował domu przed złodziejami. Koń by się uśmiał z takich wywodów poselskich, a zaświadczyć od jakiego czasu poseł mieszka w Agatówce mogą Sąsiedzi z pobliskich domów, między innymi: Tyrała, Wiatr, Pankiewicz, Cholewiński, Jędruch, Wiącek, Kukuła, czy trzeba jeszcze innych nazwisk? Czy tym przypadkiem nie powinna się zająć Sejmowa Komisja Etyki Poselskiej? . Ja bym dawno skierował sprawe do prokuratury, bo kto rozliczy posła za niezapłacone podatki na rzecz gminy Zaleszany. Ostatnio naszego posła sumienie i w końcu się zameldowł, a gdzie podatki niezapłacone za poprzednie lata, pytam się gdzie? Czy poseł ma zamiar zasilić kase urzędu gminy Zaleszany, a może w tym pomoże mu jego przyjaciel wójt gminy Zaleszany Guźla.

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »