~~prawdziwy | |
|
|
Patrole obywatelskie będą łapać chuliganów
W specjalnych mundurach, z kajdankami i krótkofalówkami. Tak wyposażeni na ulice wyjdą mieszkańcy. Mają pomagać policji i straży miejskiej. Powrotu patroli obywatelskich chcą posłowie PO. Patrole mają wyjść na ulice w pierwszej połowie przyszłego roku. Jak zapewnia poseł Platformy Obywatelskiej Marek Biernacki, szef sejmowej komisji administracji i spraw wewnętrznych, projekt ustawy ma być gotowy jesienią. - To świetny pomysł. Policji przydałaby się dodatkowa pomoc - twierdzi Renata z Rzeszowa. - To mieszkańcy najlepiej wiedzą, gdzie w ich sąsiedztwie jest niebezpiecznie, gdzie zbierają się chuligani. Bez legitymowania Patrol obywatelski będzie działał społecznie. W jego skład wejdą mieszkańcy o nieposzlakowanej opinii. Dostaną specjalne mundury, kajdanki i krótkofalówki. Nie będą kontrolować czy legitymować ludzi. Ich zadaniem będą wyłącznie funkcje porządkowe i prewencyjne. Jeśli zauważą źle zaparkowany samochód, osoby pijące pod chmurką lub zakłócające porządek, poinformują policję lub straż miejską. Kiedy wypatrzą złodzieja, będą mogli go zatrzymać i przypilnować go do czasu przyjazdu mundurowych. - Nie wydaje mi, żeby to był dobry pomysł - uważa Tadeusz Kawalec z Rzeszowa. - To muszą być osoby przeszkolone i przede wszystkim sprawne fizycznie. Osoby w średnim wieku są zapracowane, więc wątpię, żeby ktoś się z nich zgłosił. Pozostają emeryci. Lepsze babcie w oknach Podobnego zdania jest Jakub Szetela z Rzeszowa: - Nie wynaleziono lepszego ORMO niż babcie w oknach. Godzinami lustrują okolicę i wystarczy, że coś niepokojącego zobaczą od razu dzwonią na policję. Jadwiga Jabłońska, zast. komendanta Straży Miejskiej w Rzeszowie potwierdza, że dostają dużo anonimowych telefonów: - Taka forma współpracy z mieszkańcami jest dobra. Jeszcze lepiej byłoby, gdyby tych telefonów było więcej. Chociaż anonimy trochę utrudniają nam pracę, bo chcąc kogoś ukarać, musimy mieć świadka, który potwierdzi nam zdarzenie. http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080728/REGION00/68217513 Nie stać na godne pensje dla policji to trzeba przywrócić ORMO )))))) hehehehehehehehehehehehe |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~heniu | |
|
|
Z calym szacunkiem, jezeli sadzisz ze policjantowi pomoze 5 zlotych wiecej na miesiac to jestes conajmniej smieszny.
|
|
|
~~duży | |
|
|
kto ma większego, ja mam 15 cm
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
Pachołki PO nie mają o czym pisać, to piszą o kutasach.
|
|
|
~~hehe | |
|
|
lecz się, nawet w kutasie widzisz PO
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT lecz się, nawet w kutasie widzisz PO Sam się lecz. Skoro w temacie o PO ktoś pisze o kutasach to co to jest? Odwracanie uwagi i spamowanie. Kto to robi? Zwolennik PO. |
|
|
~~haha | |
|
|
zadziwiająca logika płaci Ci ktoś za to pewnie Błądek
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT zadziwiająca logika płaci Ci ktoś za to pewnie Błądek Mi nikt nie płaci, za to wy macie instrukcje z centrali, co udowodnił Fakt. |
|
|
~~heniu | |
|
|
No ale niemieckie sily to chyba ty, a nie RMF FM
|
|
|
~~Ryży | |
|
|
Krótko i na temat
|
|
|
~~heniu | |
|
|
No a czemu pan prezydent nie odda czesci swojego dworu na policje? Przeciez jakby tak zrezygnowal z palacu i tego przepychu to napewno mozna by kupic kilkanascie radiowozow - a nie przepraszam, bo tu na podkarpaciu policji sie nie lubi - bo to psy, tu rzadzi kosciol i 'moja' sprawiedliwosc.
|
|
|
~~obywatel | |
|
|
No to ja obywatelsko sprawdzę cię prawdziwy, jakie czerpiesz korzyści z tego zawracania ludziom dupy. Jak sądzę w pewnym momencie wpiszesz to sobie w swoje cv.
|
|
|
~~heniu | |
|
|
Tak jeszcze dla wywazenia:
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT No to ja obywatelsko sprawdzę cię prawdziwy, jakie czerpiesz korzyści z tego zawracania ludziom dupy. Jak sądzę w pewnym momencie wpiszesz to sobie w swoje cv. Wam płaci centrala za usługi dla jedynie słusznej partii. Myślicie, że ORMO wprowadzicie ponownie? |
|
|
~~heniu | |
|
|
A tobie placi Pan Lipiec - zeby wszystko bylo jak za czasow nieszczesnych rzadow PiS - kiedy to pokazano jak sie handluje glosami i co mozna kupic za jeden glos.
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT A tobie placi Pan Lipiec - zeby wszystko bylo jak za czasow nieszczesnych rzadow PiS - kiedy to pokazano jak sie handluje glosami i co mozna kupic za jeden glos. Nikt mi nie płaci, człowieku. Jak już napisałem, wyjeżdżam na stałe do Niemiec, ale serce mnie boli, co się z Polską wyczynia. Myślicie, że za darmo nie można nic robić, tak od siebie? Nie wszystko jest skomercjalizowne, ale w PO chyba za wszystko się płaci. Wszystko jest wycenione. Ja taki nie jestem. Nie mam nic wspólnego z żadną partią polityczną, dlatego wszystkie krytykuje, jeśli mam powód. Teraz rządzi PO, to się ją krytykuje. Włącz sobie rano ten niemiecki RMF FM, to posłuchasz jakie jaja sobie robią z cudów i cudaka. Chociaż teraz na wakacjach może być inna ramówka, letnia, ale było w maju i czerwcu to i we wrześniu powróci. |
|
|
~~obywatel | |
|
|
Prawdziwku, spójrz w przyszłość - trzeba będzie stawiać pomniki, i co wtedy? Ciekawszym będzie pomnik Donalda, czy też dwóch, co ukradli księżyc?
|
|
|
~~heniu | |
|
|
Prawdziwy skoro stchorzyles i wyjezdzasz do Niemiec zeby zyc z tamtejszego socjalu to moze laskawie przestaniesz rodakom szkodzic? Dlaczego uciekasz przed praca i proba naprawienia czegokolwiek, a potem starasz sie jeszcze innym zaszkodzic? Co Polska juz nie dobra?
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT Prawdziwku, spójrz w przyszłość - trzeba będzie stawiać pomniki, i co wtedy? Ciekawszym będzie pomnik Donalda, czy też dwóch, co ukradli księżyc? Żadnych pomników. Nikomu. Co to za pomnikomania? |
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT Prawdziwy skoro stchorzyles i wyjezdzasz do Niemiec zeby zyc z tamtejszego socjalu to moze laskawie przestaniesz rodakom szkodzic? Dlaczego uciekasz przed praca i proba naprawienia czegokolwiek, a potem starasz sie jeszcze innym zaszkodzic? Co Polska juz nie dobra? Gratuluję znajomości czytania ze zrozumieniem. Od kiedy obywatel polski, jakim jestem, może sobie iść na niemiecki socjal? Przecież pisałem, że nie jadę ani na socjal ani na zmywak. Czy rodacy to tylko PO i ich wizja na naprawę Polski? W jaki sposób staram się zaszkodzić? Broniąc interesów Polski przed pazernym amerykańskim lobby żydowskim? A może broniąc praw biednych do bezpłatnej służby zdrowia, czy też gwarancji wysokiej płacy minimalnej i godnych świadczeń społecznych? Przykłady można mnożyć. A czemu wyjżeżdzam? Nie chce taplać się w bagnie, jakie tu jest - szkoda życia. |
|
|
~~antypis | |
|
|
to jedź folksdojczu i nie zawaracaj dupy
|
|
|
~~heniu | |
|
|
Jezeli Polska dla ciebie to bagno to z laski swojej zostaw je w spokoju bo tylko pogarszasz sprawe.
|
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT to jedź folksdojczu i nie zawaracaj dupy No tak, bo cały naród musi być z partią PO. Jeśli komuś nie po drodze to won! Co za metody rodem z PZPR. Ale czemu się dziwić, skoro POmatolstwo wychowywało się w tamtym okresie, więc przesiąkli metodami radzieckimi. Ja mogę sobie jeździć, wracać, znowu jeździć, krytykować, ośmieszać i żaden POmatoł mi tego nie zabroni hehehe. Zrozumiano? |
|
|
~~prawdziwy | |
|
|
CYTAT Jezeli Polska dla ciebie to bagno to z laski swojej zostaw je w spokoju bo tylko pogarszasz sprawe. Spytaj się tych milionów młodych ludzi, którzy wyjechali, czy nie jest to bagno? |
|
|
~~heniu | |
|
|
No wlasnie! Skoro to jest bagno i nie da sie tu zyc, to wyemigruj i daj zyc w spokoju innym. Skoro ty sobie nie dajesz rady to nie uprzykrzaj zycia innym. Dlaczego po tym jak ciebie ot juz nie dotyczy chcesz nam uprzykrzac zycie promoujac PiS?
|
|
|