NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
PIS stara sie rzadzic razem z SLD,
~~heniu
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 12:46  
Podaje za: http://www.pardo(...)je_iv_rp
gdzie jasno przedsatwiono, jak to PiS skumal sie z SLD zeby wspolnie budowac juz V RP.

CYTAT
SLD poparł weto prezydenta i utrwalił dominację PiS w mediach publicznych. W przeddzień głosowania w imieniu Polskiej Lewicy, która przyjęła w tej sprawie specjalne oświadczenie apelowałem do posłów Sojuszu o zablokowanie sprzeciwu Lecha Kaczyńskiego. O przerwanie dewastacji radia i telewizji, które staczają się coraz niżej realizując misję pisowskiej propagandy. Pieniądze podatników i dochody z abonamentu są marnotrawione i nie przekładają się na żadną wartość – ani intelektualną, ani edukacyjną. Z tych powodów lewica parlamentarna powinna odrzucić weto prezydenta niezależnie czy porozumiano się w tej sprawie z PO czy nie. Stało się inaczej i stało się żle.

Obrazek

CYTAT
Odpowiedzią na pokojową rewolucję, która umożliwiła polską transformację, rozwój demokracji i wolnego rynku była PiS-owska kontrrewolucja zwana IV Rzeczpospolitą. Obsesje i manie prześladowcze miały odmienić politykę w Polsce i politykę polską wobec świata. Wyborcy przerwali próbę zbudowania anachronicznego państwa w środku Europy, rządzonego strachem, podsłuchami i intrygą. Niebezpieczeństwo recydywy jednak nie zniknęło. To straszne, że SLD postanowił pomóc w powtórzeniu tego eksperymentu.

Czy chcecie, zeby on dalej "rzadzil" Polska?
Obrazek

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 12:46  

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 12:51  
Oczywiście, za poprzedniej kadencji opozycja z PO popierała wszystkie ustawy rządowe. Czemu zatem dziś, SLD ma głosować zgodnie z wolą PO? Bardzo mądre posunięcie zarówno PiSu jak i SLD, że dla dobra Polski wspólnie z prezydentem Kaczyńskim będą blokować niekorzystne ustawy, mające na celu dalsze bogacenie się mafii i bogatych, a ubożenie niższych grup społecznych. PO chce zrobić z Polski slums otoczony wyspami bogaczy. Teraz szykuje skok na szpitale, czyli to co Sawicka mówiła, że będziemy kręcić lody. Która partia ma to popierać?

~~heniu
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 12:57  
Nie zmieniaj tematu z niewygodne dla PiS na inny. Dlaczego nagle SLD ma dostac cieple posadki w lakalnych oddzialach TVP? Czyzby bezstreonny prezydent pogadal z bezstronnym Urbanskim, ze SLD za pomoc w pokonaniu PO nalezy sie zaplata? Co nastepne przehandluje PiS? Moze nasza wolnosc dla Amerykanow?

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 13:08  
CYTAT
Nie zmieniaj tematu z niewygodne dla PiS na inny. Dlaczego nagle SLD ma dostac cieple posadki w lakalnych oddzialach TVP? Czyzby bezstreonny prezydent pogadal z bezstronnym Urbanskim, ze SLD za pomoc w pokonaniu PO nalezy sie zaplata? Co nastepne przehandluje PiS? Moze nasza wolnosc dla Amerykanow?

Czy tak aby nie wygląda cała polityka od 1989 roku? PO nie handluje z PSLem stołkami? Taki mamy układ polityczny. Ja już dawno mówiłem, żeby zmienić z parlamentarnego na prezydencki. I nie chodzi tutaj o obecnego prezydenta, tylko ogólnie o skuteczność rządzenia.

~~heniu
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 13:29  
To teraz widac do czego dazy PiS i jego zwolennicy - zeby bylo tak jak w Rosji albo na Bialorusi - tam mamy silna wladze prezydenta, gdzie on moze wszystko a parlament i rzad to przystawka. Komuszki wychodza powoli z ukrycia. PO i PSL to koalicja i przyswieca im wspolny program i cel dzialania. SLD i PiS to smiertelni wrogowie z oddzielnych stron sceny politycznej, ale kazdy z nich jest gotowy sprzedac swoje przekonania i wyborcow za stolek i pensje dla dzialaczy.

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 13:34  
CYTAT
To teraz widac do czego dazy PiS i jego zwolennicy - zeby bylo tak jak w Rosji albo na Bialorusi - tam mamy silna wladze prezydenta, gdzie on moze wszystko a parlament i rzad to przystawka. Komuszki wychodza powoli z ukrycia. PO i PSL to koalicja i przyswieca im wspolny program i cel dzialania. SLD i PiS to smiertelni wrogowie z oddzielnych stron sceny politycznej, ale kazdy z nich jest gotowy sprzedac swoje przekonania i wyborcow za stolek i pensje dla dzialaczy.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W twoich kochanych USA prezydent przypadkiem nie rządzi?
PO i PSL ma wspólny cel i program i jest cacy. SLD i PiS to smiertelny wróg i Białoruś. A wiesz, że ja powiem dokładnie na odwrót? I kto ma rację? Kto wprowadza zamordyzm wszędzie ostatnio? Kto chce skoku na szpitale przy pomocy rozporządzeń? Metody PO dziwnie przypominają PZPR - cały naród z partią, a kto przeciw, ten wróg, śmiertelny w dodatku. I najlepiej go zniszczyć lub wywieźć na Syberię.

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 13:37  
A Miller, który napisał ten blog, lepiej niech milczy. Każdy wie, kto to jest i co zrobił podczas rządzenia. Niech lepiej zapisze się do PO wraz z Kwaśniewskimi, Belkami, Borowskimi, Hausnerami itd. Oni już dawno pasują do PO.

~~obywatel
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 14:15  
Ale to Pis wyciąga do nich łapę z marchewką.

~~heniu
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 15:12  
A ktora metoda jest blizej bialorusi - restrukturyzacja, czy moze dalsze brniecie w bagno i tylko podnoszenie skladki? Podpowiem - ta druga bialoruska metoda do jedyny pomysl PiS. PiS sadzi, ze jak da lekarzom wiecej to sie nagle wszystko poprawi - tylko ze podatki i obciazenie finansowe uderza w zwyklego obywatela. Dlaczego ja mam sie skladac na darmozjadow? To nie Rosja gdzie wszystko jest 'wspolne' i dziala na zasadzie dobrych checi (a jak wychodzi to widac).

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 15:32  
CYTAT
A ktora metoda jest blizej bialorusi - restrukturyzacja, czy moze dalsze brniecie w bagno i tylko podnoszenie skladki? Podpowiem - ta druga bialoruska metoda do jedyny pomysl PiS. PiS sadzi, ze jak da lekarzom wiecej to sie nagle wszystko poprawi - tylko ze podatki i obciazenie finansowe uderza w zwyklego obywatela. Dlaczego ja mam sie skladac na darmozjadow? To nie Rosja gdzie wszystko jest \'wspolne\' i dziala na zasadzie dobrych checi (a jak wychodzi to widac).

Czy leczenie cholery dżumą jest dobre? Resztę dośpiewaj sobie sam.

~~heniu
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 15:44  
Widze, ze zyjesz w jakims oderwanym od rzeczywistosci swiecie. Najpierw starasz sie zrobic z Polski Bailorus a potem pleciesz bzdury i kazesz sobie cos dospiewac.

~~prawdziwy
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 15:55  
CYTAT
Widze, ze zyjesz w jakims oderwanym od rzeczywistosci swiecie. Najpierw starasz sie zrobic z Polski Bailorus a potem pleciesz bzdury i kazesz sobie cos dospiewac.

Jeśli widzisz świat w kolorach czarno białych to nigdy nie zrozumiesz, o co mi chodzi. A ja już tyle razy pisałem. Ale trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.

~~heniu
ff
Wysłany: 29 Lip 2008r. 16:21  
Ty widzisz swiat w kolorach PiS i czarne?

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »